ewon
22. lis 2019
538 

Jak dvojčátka 👫 testovala lišku 🦊 a čuníka 🐷 od Fisher-Price

Co myslíte, která hračka u koho zvítězila? Nebo vede jedna hračka u obou stejně? Sama jsem byla moc zvědavá, jak u nás testování dopadne. 

Musím říct, že tohle testování nás opravdu moc bavilo! Když mi přišla zpráva, že jsme byli vybráni na testování hraček Fisher-Price, tak jsem byla hrozně moc šťastná a nemohla jsem se dočkat, až nám balík přijde. Myslela jsem, že budeme testovat jednu hračku. O to větší byla radost, když jsem otevřela krabici a uvnitř našla obě hračky. 🦊🐷🤩 No co Vám budu povídat, přišla jsem si jak malé dítě, co rozbaluje Vánoční dárek. 😂

Lezeme s liškou 🦊

Začneme liškou, ale není to vůbec podle pořadí oblíbenosti. Liška má na zádech tři tlačítka, která jdou snadno zmáčknout a děti během chvilky pochopí, co s nimi. Liška naučí děti čísla, abecedu, barvy a tvary, hraje 45 písniček a frází. Jednotlivá tlačítka barevně blikají. Na spodní části lišky jsou  tři kolečka, z toho jedno velké, kterým lze udávat směr. Liška může lézt dopředu, nebo po otočení kolečka se pohybuje dokolečka na místě. 

U lišky oceňuji, že není celá plastová. Hlavu a ocas má plyšový a díky tomu se s ní děti i rádi mazlí. Oba za liškou moc rádi lezou a předhání se, kdo jí chytí první. Občas jí ale i lituji, momentálně je u nás období autíček, takže vše, co jezdí je super, bohužel i liška si to musela vyzkoušet. Jak děti zjistily, že liška jezdí, tak jí od té doby chytají za ocas a dělají s ní brrrm brrrm.  Děti si s liškou hrají moc rádi, tlačítka zvládají mačkat bez pomoci. Moc se mi líbí i písničky a fráze, které hrají opravdu čistě a srozumitelně. 

Ocenila bych, kdyby šlo nastavit, aby liška mohla stát také na místě. Děti si s ní hrají i tak, že jí pevně drží a mačkají pouze tlačítka s liška chudák hrabe na místě. Stejně tak již zmiňované brrrm brrm, kdy je slyšet, že tam to kolečko s motorem vadí, když jí děti posouvají. Liška zvládne bez problémů různé povrchy na podlaze. Máme parkety, dlažbu a menší koberce a všude jela bez zadrhnutí. Nemyslím se, že by byla liška pouze pro děti, co lezou, ale určitě je i dobrá motivace pro děti trénující chůzi. Dcera se z počátku lišky bála, což jsem byla hodně překvapená, protože si myslím, že máme nebojacné děti. Trvalo to asi 2 dny, než si na její pohyb zvyklá. Nevím, jestli to bylo způsobené pohybem lišky, nebo trošku hlasitějším motůrkem. Synovi na lišce nevadilo nic. 

Prasátko pokladnička 🐷

Přiznám se, že to se mi líbí maličko víc, než liška. U prasátka je v balení 10 mincí, ty jsou různě barevné a mají na sobě číslice. Velikost mince mi přijde tak akorát do malých ručiček. Při každém vhození mince říká prasátko číslo a fráze. Po hození všech 10 mincí zahraje na konci písničku. Když se otevře boční kryt, tak prasátko říká protiklady (otevři a zavři, dovnitř a ven, ...). Prasátku se dá také zmáčknout rypáček, to si pak například kýchne a začne se vrtět. Celkem umí více jak 30 písniček a frází. Na prasátko mi bohužel trochu vadí, že má větší bříško, než nožičky, takže se díky tomu na rovném hladkém povrchu trochu kymácí a nestojí hezky rovně. 

Naše děti zatím moc nechápou princip vkládání tvarů do otvoru, proto jsem byla velice milé překvapená, že u pokladničky nemají problém vhodit minci do otvoru. Boční otvírání dvířek, pro vydání mincí jde trošku z těžká otevřít a trochu se bojím, aby se časem dvířka neulomila. Možná bych zvolila jiný způsob, kam mince padají a následně vydají. Napadá mě třeba něco na způsob šuplíku. Stejně jako u lišky kladně hodnotím srozumitelnost namluvených textů. Bohužel se i prasátka dcera ze začátku bála, když se vrtělo, ale po dvou dnech už to bylo dobré a teď už s radostí mačká rypáček. Syn i u prasátka neměl problém.  

Jak to tedy dopadlo? Prasátko nebo liška? S čím si hraje radši naše holčička a náš chlapeček?

Musím říct, že to vypadá na remízu. Obě hračky děti baví. Tím, že každá umí něco jiného, tak si chvilku hrají s 🐷 a chvilku s 🦊. Hlavně každý musí dělat to, co zrovna dělá ten druhý. 😂 Já sama mám radši prasátko. U něho vydrží krásně sedět a hrajeme si všichni společně. U lišky mi hraní přijde trošku divoké. Hlídkám, ať s ní nejezdí, jak s autíčkem, protože to kvůli kolečku s motorem není moc ideální. A nebo se snažím jí pouštět dětem z ruky, když ji pevné drží a jen mačkají tlačítka, protože pak liška hrabe na místě. U prasátka mi vadí jen ty krátké nožičky. 😁 Celkově se mi líbí, že hračky umí a učí děti více věcí najednou. 

Moc děkujeme za možnost testovat tyto hračky!🤩 Značku Fisher - Price mám moc ráda a doma od ní máme už pár hraček. Naposledy dostaly děti k narozeninám Veselé jablíčko a teď přemýšlíme, co jim vybereme k Vánocům. 

#test_fisherprice3 #recenze

#zkusenosti_fisherprice_lezemesliskou10
#zkusenosti_fisherprice_prasatkokasicka10

Evča, Esterka a Viktorek 👩‍👧‍👦

Začni psát komentář...

Odešli