gabkekoczi
10. pro 2019
493 

Stérimar - pohodlí pro všechny nosíky

Když se na Modrém koníku objevila možnost testovat spreje Stérimar, neváhala jsem a hned se zkusila přihlásit. Nejenom kvůli tomu, že dané spreje v naší rodině nepoužíváme, ale hlavně proto, že rýma nás (hlavně syna) v loňském roce trápila snad celý podzim a zimu. Nestihli jsme kvůli ní i jednu dávku očkování. Jakmile jsem tedy obdržela zprávu s tím, že jsme pro toto testování byli vybráni, byla jsem velice mile překvapena a natěšena. 

Balíček se spreji dorazil o pár dní později od prvotní zprávy. K rozbalování jsem povolala ty nejzvědavější - dceru 4 roky a syna 2 roky.

V balíčku jsme našli:

  1. Stérimar Baby na ucpaný nos - vhodný pro děti od 3 měsíců do 3 let. Uvolňuje ucpaný nos, chrání před komplikacemi rýmy a snižuje riziko virových infekcí. Tento sprej je obohacený o měď, která má protibakteriální účinky, je tedy vhodným pomocníkem při infekční bakteriální rýmě (typickým projevem je žluto-zelené zbarvení hlenu). Vhodný ke krátkodobému použití po dobu 14 dní!
  2. Stérimar Baby nosní hygiena - vhodný pro děti od narození do 3 let. Jemně čistí nos a odstraňuje nečistoty, hydratuje a obnovuje přirozenou vlhkost nosní sliznice, chrání před nachlazením a zlepšuje dýchání. Vhodný k rekonvalescenci nosu po léčbě nebo chirurgickém zákroku. 
  3. Stérimar Nosní hygiena - pro děti a dospělé. Jemně čistí nos a odstraňuje nečistoty, hydratuje a obnovuje přirozenou vlhkost nosní sliznice, chrání před nachlazením a zlepšuje dýchání. Vhodný k rekonvalescenci nosu po léčbě nebo chirurgickém zákroku.

Všechny spreje byly dodány v 50 ml balení = cca 150 vstřiků.

Testování produktů

Na první pohled mě zaujal design jednotlivých sprejů, kdy je velice snadné rozpoznat, které přípravky jsou určeny pro děti - jak na krabičkách, tak i samotných lahvičkách je obrázek delfína. Dle delfínovi barvy je pak rozlišitelný jednotlivý druh kapek. Spreje pro větší děti a dospělé mají na krabici jen mořskou vlnu.

Jakmile jsem nastudovala všechny informace z krabiček sprejů Stérimar, vrhli jsme se na samotné testování. Kromě manžela jsme se zapojili všichni. Spreje se mají dávkovat 2-6x denně. My jsme zvolili ranní a večerní dávkování mořské vody pro nosní hygienu, vždy po vyčištění zubů. Při první aplikaci mořské vody jsme se všichni trochu lekli, protože vstřik byl silnější, než jsme očekávali. Po pár dnech jsme si ale zvykli a další testování nebyl problém. Protože aplikace všech sprejů Stérimar je velice jednoduchá, po pár dnech to zvládla dcera dokonce sama.

Z počátku jsem si říkala, že snad nebudeme mít ani možnost vyzkoušet Stérimar na ucpaný nos, protože se nám zrovna rýma vyhýbá, ale jak kdybych to přivolala. Stérimar nosní hygiena jsme používali asi 2-3 dny, když syn začal mít v noci při spaní ucpaný nos. V ten moment přišel na řadu i sprej Stérimar Baby ucpaný nos a musím říct, že ihned po jeho aplikaci se synovi nos uvolnil a on mohl krásně dýchat. Synovi se od ucpaného nosu snažíme vždy ulevit pomocí odsávačky na vysavač, což se mu moc nelíbí. Takže pro mě bylo velice pozitivní, že jsem tentokrát odsávání mohla vynechat a stačilo použít jen sprej Stérimar.

Netrvalo to dlouho a rýma se usídlila nakonec i v mém nose. Rýma pro mě není nijak závažným onemocněním, ale otravuje mě především stav, kdy má člověk nos odřený od neustálého smrkání. Ale tentokrát to bylo jiné - rýma probíhala daleko mírněji než jindy a červený nos se mi úplně vyhnul. No, prostě paráda!!! Ani jsem nečekala, že po tak krátké době užívání mohou být vidět pozitivní účinky.

Neoceňuji jen rychlý nástup pozitivních účinků sprejů Stérimar, ale též snímatelnou a omyvatelnou trysku. Toto ocení především rodiny s více dětmi, protože pokud trysku omyjete po každém použití, snižuje se riziko přenosu infekce na dalšího potomka. Objevilo se zde pro mě ale i první negativum a to proto, že se mi pak tryska špatně vracela na místo - zdála se mi volnější, než předtím. Je nutno více zatlačit, aby tryska držela.

Kromě tohoto malého nedostatku jsem ale na sprejích Stérimar žádná další negativa nenalezla. Možná bych jen na Stérimar baby na ucpaný nos doplnila informaci, že je možno užívat jen po dobu 14 dní (toto jsem vyčetla až na webových stránkách). Na druhou stranu při pravidelném používání myslím, že ani takto dlouhou dobu není potřeba mořskou vodu používat, jelikož nástup účinků je opravu rychlý.

Závěry z testování

Všechny testované spreje Stérimar hodnotím opravdu kladně. Pozitivní účinky se objevily již po pár dnech užívání a rýma měla daleko mírnější průběh. U syna se včasnou aplikací spreje na ucpaný nos dokonce k pořádné rýmě ani nedostalo. A protože je mořská voda pro lidské tělo velice přirozená, neboť má podobné složení jako naše krevní plazma, je toto další nespornou výhodou Stérimar sprejů. Voda neštípe, není v nose nepříjemná jako u jiných přípravku na infekce dýchacích cest.

Tímto tedy velice děkuji Modrému koníku za možnost tyto produkty testovat, neboť si díky tomu našly místo v naší lékárně a já mohu být klidnější, že nosy celé naší rodiny budou v pohodlí, ať je venku jakékoliv počasí. A budeme moci strávit více příjemných rodinných chvil a nehledat pouze krabičky s kapesníky.

#recenze #test_sterimar2

Začni psát komentář...

Odešli