lenka.han82
    16. pro 2019    Čtené 408x

    Stérimar aneb delfínek v akci 🐬

    Vůbec jsem nevěřila, že budu něco na MODRÉM KONÍKU testovat a byla jsem strašně překvapená, že už testuji nekolikatou věc 😮👍 Z balíčku Stérimaru jsem měla velkou radost, protože přišel v tom nejvhodnějším období. 

    Dcera nastoupila v září do školky a od října tam více není než je. To zná asi každá maminka 😕 Jíme ovoce, zeleninu, jsme venku za každého počasí, jsme docela otužilí, do nástupu do školky téměř vůbec dcerka nemocná nebyla a stejně teď pořád rýma, kašel, teplota. Na rýmu jsem se ještě letos vyzbrojila rýmovnikem. Nejsem totiž moc přítel farmaceutickeho průmyslu, takže kapky do nosu u nás doma nehledejte. Ale mořskou vodu znám a už jsem kdysi měla i konkurenta Stérimaru. 

    Děti nesnáší stříknutí do nosu, takže jsem byla ráda, když přišel i Stérimar pro dospěláky - Denní hygiena. A tím pádem jsem šla příkladem a jak jsem si stříkala do nosu, popichovala jsem děti k nápodobě a docela se mi to dařilo. Trochu jsem měla problém to občas zmáčknout. Jako kdyby tam bylo něco zaseklého, ale většinou to šlo hladce. Maminky často chválí zarážku u spreje pro děti, ale já jsem nikdy neměla problém, že bych jim to stříkátko zasunula nějak hluboko 🤷‍♀️ Takže tohle mi bylo jedno.

    Dětem se strašně líbil ten delfinek na obalu a i když to vlastně vůbec není důležité, i u dětí design lahviček může pomoci 👍 Když jsme v období rýmy testovali Stérimar, naštěstí jsme nemuseli sáhnout po spreji na ucpaný nos, takže ten budeme "testovat", až to přijde. Líbil se mi i popis stříkání vody u dětí, že by měly být na boku nebo mít nakloněnou hlavu. Vůbec by mě nenapadlo, že to může být takto účinnější, aby voda stekla, kam je třeba. 

    Jinak u Denní hygieny je, myslím (přesně jak tam píší), nejdůležitější prevence. Stříkat, když je člověk zdravý, a tím pečovat o nos a nosní sliznici. Pak je průběh rýmy lepší a hladší. Když už pak rýmu máte, záleží jakou. Určitě mořská voda může zlepšit situaci, ale neléčí. Což není ani její úloha a mrzí mě, že to spoustě lidem nedochází a pak nadávají, že jim to vlastně vůbec nepomohlo 🙈🤦‍♀️ U nás Stérimar pomohl hodně a ještě celou rýmovou sezónu pomáhat bude 👍

    janapechova
    15. pro 2019    Čtené 485x

    Testování Stérimar u nás doma

    Když mi přišla zpráva, že jsem byla vybrána do testování Stérimar, byla jsem nadšená. Prvně z toho, že jsem vůbec byla vybrána a hlavně, že se jedná o nosní spreje Stérimar.

    Anička začala totiž v září chodit do školky a rýma v jakékoliv podobě je skoro na denním pořádku, hlavně také v kombinaci se změnou počasí. Nosní spreje Stérimar už jsem tedy znala, ale nikdy jich není dost. 

    Když balíček dorazil, byla jsem zvědavá, co je uvnitř. Zda vyzkoušíme i něco, co neznáme. A ano. Balíček obsahoval tří krabičky.

    1. Stérimar nosní HYGIENA baby - vhodný od 0 do 3 let, 100% přírodní mořská voda, jemně čistí, prevence proti nachlazení

    2. Stérimar nosní HYGIENA - pro děti a dospělé, vhodný od 3 let, 100% přírodní mořská voda, jemně čistí a hydratuje, pomáhá lépe dýchat a působí jako prevence nachlazení

    3. Stérimar na UCPANÝ nos baby - pro děti od 3 měsíců do 3 let, 100% přírodní mořská voda obohacená o MĚĎ a mangan, uvolňuje ucpaný nos a pomáhá léčit rýmu.

    Anička se balíčku hned ujala a mohli jsme začít s testováním. 

    Všechny spreje jsou v praktickém balení, velikost akorát do ruky, objem je 50 ml. Lahvičky mají speciální trysky, které opravdu jemně, ale účinně vystříknou sprej. Je to opravdu jak sprcha do nosu, ale příjemná. Dětská balení jsou označena barevnými delfínky, to zaujalo nejvíce Aničku. Trysky sprejů mají i praktická víčka, některá už bohužel nemáme, protože je to fajn hračka, která zaujala zase Bohouška. 

    A jak jsem testovali?

    Stérimar nosní HYGIENA baby 

    Tento sprej máme doma už delší dobu, vyzkoušela jsem jiné značky, které měli  větší balení, menší balení, jinou cenu, ale Stérimar je opravdu nejlepší.

    Dětské nosánky čistím každý den, podle potřeby i vícekrát za den a toto je velký pomocník. Krásně se pročistí i okolí nosánků a případné nečistoty uvnitř. Tento pomocník je vždy po ruce.

    Stérimar nosní HYGIENA 

    Na tento sprej jsem byla hodně zvědavá a přesvědčil mě o své kvalitě. Rýma se nevyhnula ani mně, a tak jsem nasadila tohoto pomocníka a rychleji se mi ulevilo. Po střiku jsem se vždy pořádně vysmrkala a rýma nezůstávala vzadu. To mi přijde asi jako největší plus. Takže při rýmě je to super pomocník. 

    Manžel měl možnost také otestovat, když pracoval celý den v prašném prostředí, přišla hned ta správná příležitost. I když měl respirátor, tak prostě do nosu se nečistoty dostanou. Stříknul si sprej a nos si krásně vyčistil, vysmrkal opravdu hodně nečistot a prachu. Aplikoval asi 2x za sebou a byl vidět výsledek.

    Stérimar na UCPANÝ nos baby

    Dva týdny před testováním měla Anička ošklivou infekční rýmu, bolelo ji i ouško a Stérimar baby na ucpaný nos byla záchrana. Rozhodla jsem se, že je to ta pravá chvíle, kdy ho pořídit. Řekla bych, že jí opravdu moc pomohl. Otestoval ho i mladší syn Bohoušek, protože bacil ze školky přešel postupně na nás všechny. 

    Použití je snadné, nejlépe v polosedu nebo sedu jsem stříkla do nosu. Anička to zvládala v pohodě, stříkala si i sama, Bohouška jsem musela držet, ale také si zvyknul. 

    Po vstříknutí do nosu, bylo vidět, že rýma se krásně rozpouští a začíná vytékat. Pak jsem buď odsála a nebo se Anička vysmrkala.

    Na rýmu mohu opravdu doporučit, hodně dětem pomohl a stále pomáhá.

    A Závěr? 

    Závěrem bych ráda řekla, že spreje Stérimar si u nás našly stálé místo a mohu jen doporučit. Někomu by se mohla zdát vyšší cena, ale ve srovnání s levnějšími variantami nemá konkurenci. Chystám se určitě vyzkoušet i další varianty pro dospělé a jsem na ně moc zvědavá. 

    Pokud tedy bojujete s rýmou celá rodina, rozhodně vyzkoušejte.

    akirchnerova
    15. pro 2019    Čtené 427x

    Testování Stérimar

    Jak začalo naše testování?? Jednoho krásného dne došel balíček a u nás vypukla chřipková rodinná epidemie 😀 Začalo to nejstarším synem, přeskočilo to na mladší dva a nakonec i na manžela. Abych pravdu řekla, nemyslela sem si, že budeme muset testovat až tak moc..A já, jak tak píšu tento článek, tak si u toho taky stříkám Stérimar do nosu 😉

    Stérimar na nosní hygienu je super. Každodenní používání mě zatím zachránilo od takové té škaredé rýmy. Když si šplíchnu do nosu i sprej na ucpaný nos, ikdyž je pro děti, tak na chvilku je opravdu znát, že se nos uvolní. 

    Nejstarší syn si šplíchá sprej do nosu sám, nemá s tím problém, zato mladšímu to vyloženě vadí. Opravdu musím stříknout jen malinko. Bohužel celkově spreje do nosu nemá rád, tak s tím trošku bojujem.

    Klukům jsem vždy hezky prošplíchla nos, aby se uvolnil soplík, vysmrkali se a následně stříkla Stérimar na ucpaný nos. Takto to funguje poměrně dobře. 

    U nejmladšího synka stále testujeme. Bohužel rýma přeskočila i na něho a tak musíme prošplíchávat před každým kojením. Ale díky tomu se může poměrně v klidu napapat.

    Velice mi u sprejů pro děti vyhovuje špička spreje se zarážkou, to je bomba. Mimčo se totiž poměrně dost mele a tak mám jistotu, že mu to nezastrčím moc hluboko do nosíku.

    Další plus musím uvést, ze se může bezproblému stříknout do nosu i vzhůru nohama. U jiných nosních sprejů musím vždy kluky posadit do vzpřímené polohy, aby se sprej dal použít. Spreje Stérimar se mohou šplíchat do nosu v jakékoliv pozici. Což je super. 

    Na zadní straně krabiček je poměrně hezky vše popsáno, co je výrobek zač, jak se užívá, dávkování apod. Docela mě překvapilo, že už je značka Stérimar na trhu od roku 1975, je vidět, že kvalitní značka se drží stále v popředí.

    Jedinné minus, které jsem shledala, je cena. Bohužel ta není úplně nejnižší, ale za kvalitu se holt musí trošku víc připlatit. 

    Celkově jsem s testováním sprejů Stérimar moc spokojená. Líbí se mi, že mají opravdu rozsáhlou řadu sprejů a tak si mohu vybrat přesně ten, který zrovna potřebuju. Narovinu musím přiznat, že jsem si nemyslela, že budou až tak účinné. Sama od sebe bych je asi jen tak na zkoušku nekoupila. Jsem velice mile překvapena a určitě dokoupím i další výrobky značky Stérimar. Za mě a moje kluky můžu určitě doporučit.

    dendulevrtule
    14. pro 2019    Čtené 455x

    Boj s ucpanými nosy aneb testování Stérimaru u nás

    Předně bych chtěla poděkovat za možnost testování Stérimaru. S produkty firmy Stérimar jsme se setkali už dříve díky skvělé Ambasadorce zde na Modrém koníku @kristinaandbaby. 

    Když se nám narodila druhá dcerka hledala jsem přípravek na čištění jejího maličkého nosíku. Narazila jsem na značku Stérimar a bylo vybráno. S produktem dětské nosní hygieny máme tedy bohaté zkušenosti. Je k nosíku šetrný a opravdu vhodný i pro ty nejmenší děti. Díky tomu, že je Karolínka zvyklá od malička, nemá s aplikátorem firmy Stérimar nejmenší problém. Nechá si bez problému stříknout do nosu a ještě se dožaduje půjčení lahvičky. Případné „holuby“ se krásně rozpustí a není nutné je čistit mechanicky. 

    Vzhledem k tomu, že v době, kdy už jsem věděla, že jsme vybráni do testování, ale balíček zatím nedorazil, dostala Karolinka rýmu, neváhala jsem a koupila Stérimar Na ucpaný nos Baby. A byla jsem velmi mile překvapena. Nos po použití spreje šel velmi krásně odsát, na Kaji bylo vidět, že se jí mnohem lépe dýchá, když jsme použili i bez odsávání. Dokonce při nouzi nejvyšší jsem ho použila i já a fungoval skvěle.

    Nosní hygiena pro dospělé a větší děti se stala mým pomocníkem pro každý den. Bojovala jsem s ukrutnou rýmou, bohužel ani každodenní stříkání do nosu nás neuchránilo od zánětu uší. A to jak u mě tak u Káji. Bohužel tentokrát na nás sedl bacil, kdy by nám nejspíš nepomohla ani svěcená voda 😀 Stérimar byl ale skvělým pomocníkem v tomto tentokrát dost nerovném boji.

    Abych ale nepěla jen chválu, jediné, co bych uvítala, by byl i klasický aplikátor. Starší dcerka nesnáší stříkání do nosu a Stérimar nezvládala vůbec, pokaždé pláč. Klasický sprej už celkem zvládá když se předem domluvíme.

    Stérimar u nás doma už bude mít stálé místo a dokonce se naše sbírka rozrostla o sprej pro Nos náchylný k infekcím na doporučení dětské lékařky. Sice byl celkem problém ho sehnat, ale i to se nakonec podařilo.

    Ještě jednou moc děkujeme za tuto úžasnou zkušenost a určitě budeme Stérimar doporučovat dále.

    kosarmon88
    14. pro 2019    Čtené 426x

    Jak jsme testovali Stérimar

    Dovolte mi nejdříve poděkovat za možnost testovat produkty (na ucpaný dětský nos, dětskou denní hygienu a denní hygienu) Stérimar.

    Nikdy jsem neměla tu možnost, něco testovat, i když jsem se hlásila několikrát. A byla jsem moc ráda, že tato možnost nastala zrovna u Stérimar, a hlavně v době, kdy byla Štěpánka nastydlá. Jak jsem již psala, dala jsem si za "misi" ji z toho vyléčit během tří dnů, od pátku do neděle. A díky Stérimar se mi to povedlo. Předtím jsme také používali mořskou vodu od konkurenční značky, ale musím poznamenat, že jak agresivita dané vody, tak dávkování, bylo o hodně horší. Dávkování Stérimaru brala Štěpánka jako legraci a hru 

    V další řadě bych ráda poznamenala, že Stérimar baby na ucpaný nos baby funguje naprosto skvěle i na dospělé. Vyzkoušeno jak na manželovi, tak na mně. 

    Jediné, co mě na Stérimar trošku odrazovalo předtím, byla vyšší cena, ale po těchto zkušenostech musím 100% uznat, že nejen o hodně déle vydrží oproti jiným přípravkům, ale hlavně investice do zdraví rodiny, je nejlepší investice 

    lexikorka
    14. pro 2019    Čtené 468x

    Testovali jsme mořské vody Stérimar

    Přeji všem dobrý den,

    přináším recenzi na mořské vody Stérimar, konkrétně na klasický nosní sprej pro nosní hygienu, dále Stérimar Blocked Nose baby a Nosní hygiena baby.

    S přípravky od Stérimaru jsem přišla do kontaktu již dříve, jelikož jejich výrobky jsou vhodné pro děti od narození a malá miminka toho na ucpaný nosík a rýmu moc nemohou, prostříkavala jsem nos mořskou vodou pravidelně od podzimu do jara téměř neustále.

    Z celého testování hodnotím jako absolutní špičku novinku, oranžový Stérimar Blocked nose. Je s příměsí mědi, vhodný pro děti od tří měsíců a doporučený do tří let. Já jej zkoušela na synech 2,5 roku  a na 4 letém. U obou se během noci a krátkého rána krásně spustila rýma. Tedy po dvou stříkáních. Jeho aplikátor je vybaven zábranou proti přílišnému zasunutí do nosu.

    Změna aplikátoru je i u nosní vody Baby vhodné po děti od narození. Zábranu vidím jako druhé největší plus těchto nosních vod. Nevím, jak Vaše děti, ale moje se prvních pár dní vždycky aplikování spreje hrozně bránily. V zápalu boje je velice snadné zasunout aplikátor příliš hluboko a dítě tak zranit uvnitř nosu.

    Klasická nosní voda Stérimar pro nosní hygienu, prevenci rýmy a zlepšení dýchání zůstala stejná. Stále je vhodná pro děti od tří měsíců i pro dospělé, aplikátor je bez zábrany a tlak v ní je o něco větší jak ve sprejích určené pro děti.

    Závěrem bych to shrnula takto:

    • Nosní voda pro ucpaný nos rozhodně super, opravdu dutiny odblokovala a rýma se spustila.
    • Po celou dobu testování byli kluci nachlazení, nos byl čištěn a rýma nikdy nepřekročila únosnou hranici, nezežloutla, byly dny, kdy vymizela úplně.
    • Spreje určené pro nejmenší jsou pod menším tlakem a výstřik tak není tolik objemný a děti se nezadušují množstvím vody, co jim stéká do krku, jak se tomu může stát Stérimaru pro nosní hygienu (tmavě modrý).
    • Dalším kladem je zábrana proti přílišnému zasunutí u sprejů pro nejmenší.

    Celé testování hodnotím velmi pozitivně a děkuji koníku za tuto možnost.

    Přeji krásný zbytek adventu, pohodové a veselé Vánoce,

    Petra

    nikola38
    13. pro 2019    Čtené 405x

    Jak se testoval Sterimar u nás

    Ahoj.

    Napřed bych ráda poděkovala za možnost testovat skvělé výrobky od Sterimar. 

    A teď k samotné recenzi.
    Když jsem našla ve schránce zprávu, že jsme byli vybráni k testování, měla jsem velkou radost, ale tu mou radost vystřídala obava, jak testování vůbec zvládneme. Malá totiž nemá vůbec ráda stříkání do nosíka. Nebo spíš neměla. Teď už to není vyložene nemá ráda, teď ho hezky toleruje a doufám, že když máme Stérimar na každodenní používání, že se z toho jednou stane "vůbec mi to nevadí". 

    Testované výrobky byly 3. Každodenní hygiena pro děti i pro dospělé a sprej určený na uvolnění ucpaného nosu.

    Ze začátku jsme testovali pouze denní hygienu. Sama za sebe můžu říct, že vyčistit si po ránu nos menší sprchou, bylo fajn. Trpím na chronickou rýmu a každé ráno se můžu usmrkat. Se Stérimarem mi stačilo stříknout, vysmrkat a bylo mi fajn.

    Malá testovala hygienu pro prcky a přestala jí téct z nosánku taková ta nepříjemná voda. V podstatě během prvních pár dní se toho zbavila. A i když první den vypadal jako na fotce níže (ne maminko, já nechci), den co den byla se stříknutím více a více v pohodě. Ale maminka musela první. 🙂

    Po týdnu nastoupil na řadu i sprej na ucpaný nosík, protože školka a rýma jako taková se k nám vůbec nedostavila. Za což vděčíme Stérimaru.

    Jako plus bych určitě viděla "zarážku", která zamezí dát dítku sprej moc hluboko. To je fakt super.

    Sprcha je to docela velká, ale v pohodě se to dá zvládnout a není problém stříknout něco méně, aby to nebylo tak naráz. 

    Jediná věc, kterou bych vytkla, je vyšší cena. Ano, vydrží déle než všechny ty spreje. Ale denní hygiena vyjde už dráž. Ale člověk si za kvalitu a věci, které fungují, rád připlatí. Stérimar u nás byl už, když byla Viki malinká. Teď už aspoň vím, že se nenechám lékarnicemi zvyklat na jiný výhodnější výrobek, protože Stérimar opravdu funguje, jak se píše.  

    Přeji všem hezké prožití adventu a svátků hezky v poklidu a bez rýmy, tak jako u nás.

    mummy88
    12. pro 2019    Čtené 1787x

    Jak jsme testovali produkty Stérimar

    To bylo radosti, když nás vybrali do testování! 🙂 Mořskou vodu používáme v podstatě denně a kluci zrovna byli nachlazení, takže to přišlo právě vhod. 

    Stérimar je mořská voda v izotonické koncentraci (přirozená buňkám lidského těla). Je vhodný pro: 

    • Pro každodenní hygienu nosu a jako prevence rýmy
    • Pomocník při léčbě rýmy k vyčištění nosu před podáním léčiva
    • Vhodný k rekonvalescenci nosu po léčbě nebo chirurgickém zákroku

    Součástí testovacího balíčku byl jeden přípravek pro dospělé na každodenní nosní hygienu a dva pro malé děti- na každodenní použití a pro ucpaný nos. 

    Velmi oceňuji, že existují přípravky na nosní hygienu, které mohou používat již malá miminka. U některých přípravků mi vadí, že jsou pouze v podobě kapek a tak se nedostanou tam, kde je potřeba. Stérimar jsou rozprašovače, takže nos krásně protáhnou  a naštěstí jsou chuťově v pohodě - je to prostě slaná voda, takže nikde nic neštípe a děti hned první použití neodradí. 

    Protože mladší syn Kristán (10m) měl už několik týdnů rýmu, které se nemohl zbavit, začala jsem mu pravidelně stříkat do nosu Stérimar baby pro ucpaný nos, který je určen už dětem od 3 měsíců. Nos se mu ucpával hlavně v noci, přestože jsme zvlhčovali vzduch. Ač jsem tomu nevěřila, po pár dnech se mu rýma opravdu začala konečně zlepšovat a postupně vymizela! Sprej se může používat maximálně dva týdny, což je ale naprosto dostačující doba pro léčbu. U nás teda sprej opravdu zabral a Kristiánek si naštěstí nechává stříkat do nosu rád a dobrovolně. 🙂

    Druhý přípravek pro děti Stérimar baby, který je vhodný již pro děti od narození, jsem dala k dispozici staršímu synovi Mikulášovi (3r), který měl rýmu decentní a tak stačilo nos jen jednou, dvakrát za den propláchnout. Miky je rád, když má nějakou zdopovědnost a může dělat činnosti sám, takže si zodpovědně stříkal minimálně jednou denně a proplachoval nos.

    Sprej do nosu pro dospělé jsme s mužem také zkoušeli, ale používám ho spíše já, jelikož jsem alergik a večer mi také občas natékají dutiny. Stérimar nos dobře uvolní. 

    Co vidím trochu jako nedostatek je, že píst, který je potřeba stlačit, mi občas "uhnul" bokem a sprej nevystříkl. Naštěstí je ale proud dostatečně silný, takže je vidět, když je potřeba udělat další pokus. 

    Jako velký bonus naopak vidím, že Stérimar má víčko, to mi třeba schází u konkurence. Ocenila jsem to především po aplikaci Kristiánkovi, který sprej ihned zabavuje a strká do pusy. Naštěstí ho zatím neumí sundat. 😀

    Ke Stérimaru se určitě budeme vracet i nadále, je to fajn značka a především sprej na ucpaný nos na mě udělal opravdu dojem! 

    gabkekoczi
    10. pro 2019    Čtené 493x

    Stérimar - pohodlí pro všechny nosíky

    Když se na Modrém koníku objevila možnost testovat spreje Stérimar, neváhala jsem a hned se zkusila přihlásit. Nejenom kvůli tomu, že dané spreje v naší rodině nepoužíváme, ale hlavně proto, že rýma nás (hlavně syna) v loňském roce trápila snad celý podzim a zimu. Nestihli jsme kvůli ní i jednu dávku očkování. Jakmile jsem tedy obdržela zprávu s tím, že jsme pro toto testování byli vybráni, byla jsem velice mile překvapena a natěšena. 

    Balíček se spreji dorazil o pár dní později od prvotní zprávy. K rozbalování jsem povolala ty nejzvědavější - dceru 4 roky a syna 2 roky.

    V balíčku jsme našli:

    1. Stérimar Baby na ucpaný nos - vhodný pro děti od 3 měsíců do 3 let. Uvolňuje ucpaný nos, chrání před komplikacemi rýmy a snižuje riziko virových infekcí. Tento sprej je obohacený o měď, která má protibakteriální účinky, je tedy vhodným pomocníkem při infekční bakteriální rýmě (typickým projevem je žluto-zelené zbarvení hlenu). Vhodný ke krátkodobému použití po dobu 14 dní!
    2. Stérimar Baby nosní hygiena - vhodný pro děti od narození do 3 let. Jemně čistí nos a odstraňuje nečistoty, hydratuje a obnovuje přirozenou vlhkost nosní sliznice, chrání před nachlazením a zlepšuje dýchání. Vhodný k rekonvalescenci nosu po léčbě nebo chirurgickém zákroku. 
    3. Stérimar Nosní hygiena - pro děti a dospělé. Jemně čistí nos a odstraňuje nečistoty, hydratuje a obnovuje přirozenou vlhkost nosní sliznice, chrání před nachlazením a zlepšuje dýchání. Vhodný k rekonvalescenci nosu po léčbě nebo chirurgickém zákroku.

    Všechny spreje byly dodány v 50 ml balení = cca 150 vstřiků.

    Testování produktů

    Na první pohled mě zaujal design jednotlivých sprejů, kdy je velice snadné rozpoznat, které přípravky jsou určeny pro děti - jak na krabičkách, tak i samotných lahvičkách je obrázek delfína. Dle delfínovi barvy je pak rozlišitelný jednotlivý druh kapek. Spreje pro větší děti a dospělé mají na krabici jen mořskou vlnu.

    Jakmile jsem nastudovala všechny informace z krabiček sprejů Stérimar, vrhli jsme se na samotné testování. Kromě manžela jsme se zapojili všichni. Spreje se mají dávkovat 2-6x denně. My jsme zvolili ranní a večerní dávkování mořské vody pro nosní hygienu, vždy po vyčištění zubů. Při první aplikaci mořské vody jsme se všichni trochu lekli, protože vstřik byl silnější, než jsme očekávali. Po pár dnech jsme si ale zvykli a další testování nebyl problém. Protože aplikace všech sprejů Stérimar je velice jednoduchá, po pár dnech to zvládla dcera dokonce sama.

    Z počátku jsem si říkala, že snad nebudeme mít ani možnost vyzkoušet Stérimar na ucpaný nos, protože se nám zrovna rýma vyhýbá, ale jak kdybych to přivolala. Stérimar nosní hygiena jsme používali asi 2-3 dny, když syn začal mít v noci při spaní ucpaný nos. V ten moment přišel na řadu i sprej Stérimar Baby ucpaný nos a musím říct, že ihned po jeho aplikaci se synovi nos uvolnil a on mohl krásně dýchat. Synovi se od ucpaného nosu snažíme vždy ulevit pomocí odsávačky na vysavač, což se mu moc nelíbí. Takže pro mě bylo velice pozitivní, že jsem tentokrát odsávání mohla vynechat a stačilo použít jen sprej Stérimar.

    Netrvalo to dlouho a rýma se usídlila nakonec i v mém nose. Rýma pro mě není nijak závažným onemocněním, ale otravuje mě především stav, kdy má člověk nos odřený od neustálého smrkání. Ale tentokrát to bylo jiné - rýma probíhala daleko mírněji než jindy a červený nos se mi úplně vyhnul. No, prostě paráda!!! Ani jsem nečekala, že po tak krátké době užívání mohou být vidět pozitivní účinky.

    Neoceňuji jen rychlý nástup pozitivních účinků sprejů Stérimar, ale též snímatelnou a omyvatelnou trysku. Toto ocení především rodiny s více dětmi, protože pokud trysku omyjete po každém použití, snižuje se riziko přenosu infekce na dalšího potomka. Objevilo se zde pro mě ale i první negativum a to proto, že se mi pak tryska špatně vracela na místo - zdála se mi volnější, než předtím. Je nutno více zatlačit, aby tryska držela.

    Kromě tohoto malého nedostatku jsem ale na sprejích Stérimar žádná další negativa nenalezla. Možná bych jen na Stérimar baby na ucpaný nos doplnila informaci, že je možno užívat jen po dobu 14 dní (toto jsem vyčetla až na webových stránkách). Na druhou stranu při pravidelném používání myslím, že ani takto dlouhou dobu není potřeba mořskou vodu používat, jelikož nástup účinků je opravu rychlý.

    Závěry z testování

    Všechny testované spreje Stérimar hodnotím opravdu kladně. Pozitivní účinky se objevily již po pár dnech užívání a rýma měla daleko mírnější průběh. U syna se včasnou aplikací spreje na ucpaný nos dokonce k pořádné rýmě ani nedostalo. A protože je mořská voda pro lidské tělo velice přirozená, neboť má podobné složení jako naše krevní plazma, je toto další nespornou výhodou Stérimar sprejů. Voda neštípe, není v nose nepříjemná jako u jiných přípravku na infekce dýchacích cest.

    Tímto tedy velice děkuji Modrému koníku za možnost tyto produkty testovat, neboť si díky tomu našly místo v naší lékárně a já mohu být klidnější, že nosy celé naší rodiny budou v pohodlí, ať je venku jakékoliv počasí. A budeme moci strávit více příjemných rodinných chvil a nehledat pouze krabičky s kapesníky.

    #test_sterimar2
    Hurá hurá hurá... naše rodina je momentálně bez rýmy. Jistě má velkou zásluhu právě Sterimar. Je opravdu bezva 🙂

    Tak zdravíme poslední den testování,
    po celou dobu nás trápila vodová rýma, všechny tři, jelikož i děti zvykly stříkat do nosu mamince, tak jsme poctivě testovali všichni tři. Jakmile byl náznak ucpaného nosu nebo rýma začala houstnout, používala jsem nosní sprej s příměsí mědi a během jednoho dne jsme byli zpět na bílé vodové rýmě. Přes den byly chvíle, kdy rýma netekla vůbec, jindy valila stále.
    Takže suma sumárum jsem spokojená. Zejména novinka Na ucpaný nos je super. Během týdne dodám komplexní hodnocení 🙂
    #test_sterimar2

    #test_sterimar2
    Tak muzu rict, ze u me kazdodenni proplachovani nosu pomohlo od rymy..a naplno ted testuje i nejstarsi syn..ten je nemocny a ma ucpanej nosik..po prosplichnuti se pekne vysmrka a pak davam sprej na uvolneni nosu a pekne zabira..ja jsem s temito pripravky moc spokojena..

    janapechova
    Zpráva byla změněna    6. pro 2019    

    Tak každému nadělil u nás Mikuláš něco. Já měla od rána hlavu jak skopek, dnes ještě horší.
    Musím ale říct, že Sterimar hodně pomáhá, přijde mi, že rýma neteče dozadu, s tím mám vždy problém a krásné vše vysmrkam.
    Strikam několikrát za den + kapky do nosu a čaj.
    Anička už si zvykla, trikani ji nevadi a sprej si peinese sama, rýmu už skoro nemá, jen ten kašel ji trápí.
    Bohouskovi to strikani vadi dost, ale nedá se nic dělat.
    Ještě, že máme takovou zásobu vitamínů, na fotce je tak pětina 😂
    #test_sterimar2

    #test_sterimar2
    Děti jsou momentálně bez rýmy, takže super 🙂 Já se jí už taky pomalu, ale jistě zbavuji. Na uvolnění nosu je Sterimar super. Doporučuji!!!

    Tak jako každou zimu nás nějaká nemoc dostane 😕 Když už jsou děti jakž takž vyléčene, probudím se s bolavym krkem a rýmou dnes ráno já. Protože od začátku testování používám Sterimar hygienický sprej, budu doufat v lehčí prubeh rymy🙏 Zatím ten den proběhl v pohodě a asi jsem byla hodná, protože jsem dostala od Mikuláše něco dobrého na zub 😉😀
    #test_sterimar2

    Zdravím,
    můžu spolehlivě říct, že Stérimar na odblokování rýmy funguje spolehlivě, večer a ráno jsem nosiky propláchla a během dne se rýma spustila, čirá a tekla v pohodě.
    Když nastříkám klasickou nosní vodu, tak rýma chvilku téct přestane, ale po chvíli zase valí jak protržený vodní kohoutek, ale těch bacilů je teď prostě všude moc ☹
    Zatím jsem s výrobky moc spokojena 🙂
    #test_sterimar2

    #test_sterimar2
    Tak ryma dostihla aji me..tak sem si zacala poradne splichat a cistit nos Sterimarem Hygiena na denni pouziti..snad to bude mit lepsi prubeh nez vzdycky..jinak splichnuti je pomerne prijemny, v nose to nijak nestipe..

    Děti už zkoumají pár dní obě verze Sterimaru. Starší má ucpaný noc a mladší klasickou rýmu, takže využijeme Blocked nose baby i Nosní hygienu baby a já si od té doby, co Sterimar mám, stříkám preventivně také sprej Nosní Hygiena. Tuk tuk, rýma se mi zatím vyhýbá 🙏
    #test_sterimar2

    (3 fotky)

    A jelikož jsem asi také chytla nějaký ten školkový bacil, tak proplachuji i já.
    Chystám se si koupit i na ucpany os pro dospělé, myslím, že se letos bude ještě hodit 😉
    #test_sterimar2

    Právě nejpoužívanější výrobky u nás doma,

    Sterimar Baby na ucpany nos je v pohotovosti několikrát denně. Malý Bohoušek má hrozný kašel a úplně v něm chrci, tak rozpoustime rýmu. Anička je na tom lépe, Sterimar pomohl.
    😉
    Včera nám Sterimar doporučila i naše dětská doktorka. Leták v čekárně jsem zapomněla vyfotit. Tak příště.
    #test_sterimar2

    Od té doby, co Rozárka začala chodit do školky, bojujeme neustále s nachlazením. Zná to asi každá maminka a věty typu "to je normální, to se musí pretrpet" mě moc neuklidnuji. Tak jsem se letos vyzbrojila rymovnikem, odsávačkou, spoustou kapesníčku a dikybohu i Stérimarem. Jinak manžel si myslí, že to je hodně i hrackama, které si ve školce děti půjčují, ozuzlaji je a přenáší se tak snadněji infekce. Co si o tom myslíte?
    #test_sterimar2
    #skolka #nachlazeni

    (2 fotky)

    Posíláme krásné pozdravy a přejeme hezký adventní víkend 🙂
    Zatím jedině kladně musím hodnotit novinku Sterimaru s obsahem mědi na ucpaný nos. Je sice možné, že by se rýma spustila i tak, ale nastříkala jsem před spaním, v noci po třech nocích pochrupkávání ticho a ráno se spustila čirá rýma 🙂 Takže super 🙂
    Navíc má praktickou zarážku a i když se s dítětem peru, jelikož nesnáší nosní spreje, tak mu nástavec nezarazím až ke koření nosu protože to nejde 😅
    #test_sterimar2

    #test_sterimar2
    Zatím u nás nejvíce používáme Sterimar Hygiena. Ten je vážně super. Používám já i syn. Hygiena baby zatím testnuta dvakrát...to se nechala malá ukecat, jinak se zdráhá. Teď jsme na víkend mimo domov a Sterimar samozřejmě sbalen s sebou 😉😍

    Jakmile dorazil balíček, tak Anička začala opět pokaslavat a začala ji trochu rýma. 🙈
    Takže Sterimar je v pohotovosti. Přeneslo se to samozřejmě i na malýho Bohouška, takže stříkame a stříkame.
    Anicce Sterimar na uspany nos - ten jsme už zkoušeli před 3 týdny na opravdu osklivou rýmu a moc pomohl. Stříkame tak 4 denně. Anička už zkouší i sama.
    U malýho zatím rýma neteče, jen zacal pokaslavat. Takze rano a vecer strikneme Sterimar na hygienu a je to ok.
    Já testují taky samozřejmě 😉

    #test_sterimar2

    #test_sterimar2
    Dneska sme zkusili Sterimar na ucpany nos..zkousel Vojta i Marek..sice je urceny pro deti do tri let, ale funguje i na starsi..klukum se mnohem lepe dychalo, uvolnilo to nos a ve skole i skolce nesmrkali..chci jim ho splichnout i na noc, tak sem zvedava, jak se jim bude dychat pri spanku..