hasara33
27. zář 2021
1422 

Chytré hodinky: Jaké vybrat do 3000 Kč?

Vybíráme chytré hodinky do 3000 Kč

Ahoj holky koníkovky,
jak už nadpis napovídá, dnešní článek bude zaměřen na výběr UNISEX chytrých hodinek. Najdete v něm tedy tipy na dámské i pánské chytré hodinky.


Foto zdroj

Jak vlastně takové chytré hodinky vybrat? Na co se při výběru zejména zaměřit a jak vybrat ty nejlepší chytré hodinky?

Dnešní tipy jsem dala dohromady podle následujících kritérií:

  1. kompatibilita operačního systému v hodinkách s mobilním telefonem
  2. výdrž baterie
  3. typ displeje
  4. cena do 3000,-

V první řadě je tedy třeba zaměřit se na kompatibilitu operačního systému v hodinkách s mobilním telefonem, protože pokud operační systémy hodinek a telefonu nebudou spolu kamarádit, tak jsou veškerá další kritéria výběru zbytečná. Nicméně u většiny hodinek platí, že podporují jak operační systém Android (chytré hodinky Samsung, chytré hodinky Xiaomi, chytré hodinky Huawei...) tak i operační systém iOS (Apple). Výjimka platí akorát pro chytré hodinky Apple Watch, které je možné spárovat pouze s iPhonem nicméně iPhone je možné spárovat s hodinkami jakékoliv značky podporující operační systém iOS.

Další, dle mě, důležitou preferencí při výběru je výdrž baterie. V tomto případě platí, že čím dražší hodinky, tím více funkcí, které si samozřejmě nárokují nějakou energii na provoz a čím jich je víc tím více energie je potřeba - čili menší výdrž baterie a hodinky budet muset nabíjet častěji. Pokud je tedy vaší hlavní preferencí dlouhá výdrž baterie, tak vybírejte spíš mezi levnějšími variantami, což vám v dnešním článku poskytnu, protože bude zaměřen na výběr hodinek do 3000 Kč.

Dalším důležitým parametrem při výběru je typ displeje. Nabízí se nám dvě varianty:
IPS - levnější, horší rozlišení barev (hlavně černá)
AMOLED - dražší, šetrnější pro oči, krásné rozlišení barev a výborná čitelnost na slunci.

Další kritéria jako cena, design (dámské či pánské chytré hodinky), sportovní funkce atd... jsou už velmi individuální a záleží čistě na osobních preferencích. Podstatné je si rozmyslet k čemu budete hodinky výhradně využívat a kolik do nich chcete investovat. Já jsem se dnešní článek rozhodla zaměřit spíš na levnější varianty chytrých hodinek, které ale i za nižší cenu nabízejí pěkné funkce.

To by bylo k úvodu vše a pojďme tedy na jednotlivé typy a značky chytrých hodinek!


Amazfit GTS

S chytrými hodinkami Amazfit GTS mám osobní zkušenost. Koupila jsem si je v lednu a zatím mi skvěle slouží.

Moje preference byly hlavně dlouhá výdrž baterie, monitoring srdce, spálených kalorií a nachozených kroků což hodinky skvěle splňují.

Samozřejmě, že hodinky mají i více funkcí jako monitoring spánku nebo výběr z až 17 sportovních aktivit. Občas využívám i budík, který také funguje dobře.

Jako pozitivum musím rozhodně vyzdvihnout vodotěsnost hodinek, protože vodotěsné chytré hodinky bývají obecně u těch levnějších variant odolné tak maximálně vůči dešti nebo krátkému pobytu ve sprše, ovšem u těchto to rozhodně neplatí. Strávila jsem s nimi celé léto v bazénu a někdy jsem je máčela tedy opravdu dlouhou dobu. Stále fungují perfektně.

Negativum vidím akorát ve spárování s telefonem, respektive signál často vypadává, a to i když je telefon blízko (např. cca metr od hodinek).V důsledku toho se nezobrazují notifikace z telefonu a neaktualizuje se třeba počasí.

Pokud chcete pořídit chytré hodinky dámské nebo pánské levně, tak tyhle budou skvělou volbou!

Výhody

  • poměr cena x kvalita
  • voděodolnost
  • výběr z barev

Nevýhody

  • vypadávající signál při spárování s telefonem
  • na notifikace (např. sms zprávy) nelze odepisovat z hodinek
  • nelze přijímat hovory

Amazfit GTS

Chytré hodinky Amazfit GTS nabízí kromě běžných hodinkových funkcí také nepřetržité monitorování celodenní tepové frekvence, měří počet kroků a spálené kalorie. Dále je možné vybrat si z až 12 pohybových aktivit, které hodinky měří zvlášť, např. plavání, cyklistika, běh atd. Dále hodinky poskytují informace o kvalitě spánku uživatele. Hodinky jsou vodotěsné do 50 m. Barevný 1,65" AMOLED displej má velmi jemné rozlišení 340 PPI a kryje ho tvrzené sklo Gorilla Glass 3. Hodinky zobrazují notifikace z telefonu a baterie vydrží na jedno nabití až 14 dnů, v pohotovostním režimu až 30 dní. Pásek je vyroben z kvalitního silikonu. Na výběr je ze šesti barevných variant.

Orientační cena v době publikace článku: 1861,-


Xiaomi Mi Watch

Chytré hodinky Xiaomi Mi Watch nabízejí funkce jako monitorování tepové frekvence, měří spálené kalorie, počet nachozených kroků a monitorují spánek po celou noc. Dále jsou jejich funkce rozšířeny o funkci SpO2 - tedy měří hladinu kyslíku v krvi (pomáhá předcházet problémům, které souvisejí s nedostatkem kyslíku v krvi). Měří úroveň stresu a celkovou energii těla. Baterie má také dlouhou výdrž - až 16 dní. Navíc mají elegantnější kulatý design na rozdíl od předchozích.

Jako negativum hodnotím já osobně v případě těchto hodinek plastové provedení. Měla bych strach z menší odolnosti - například v případě pádu.

Výhody

  • poměr cena x kvalita
  • dlouhá výdrž baterie

Nevýhody

  • plastové provedení
  • na notifikace (např. sms zprávy) nelze odepisovat z hodinek
  • nelze přijímat hovory

Xiaomi Mi Watch

Chytré hodinky Xiaomi Mi Watch poskytnou, kromě funkcí běžných hodinek, informace o kvalitě spánku uživatele, o činnosti srdce díky celodennímu monitorování, o počtu nachozených kroků a kilometrů a spálených kaloriích.

Orientační cena v době publikace článku: 2299,-


Huawei Watch GT 2

Chytré hodinky Huawei Watch GT 2 mě opravdu zaujaly svým poměrem cena x kvalita. Funkcemi a výbavou jsou opravdu nadupané a cena je v tomto případě více než příjemná.

S hodinkami můžete přijímat a odmítat příchozí hovory, zobrazovat notifikace z telefonu, přehrávat si hudbu, měří vám nachozené kroky, spálené kalorie, hladinu kyslíku v krvi, úroveň stresu a celkový stav těla (v případě stresu vám nabídnou dechová cvičeni) a monitorují váš spánek. Dále zde máte na výběr z až 85 pohybových aktivit což mi přijde až neuvěřitelné. 15 sportovních aktivit vám dokáží změřit na profesionální úrovni. Jsou voděodolné a baterie vydrží 14 dní na jedno nabití, což je podle mě skvělé na to, jak jsou hodinky vybavené. Hodinky také poskytují veliký výběr designů ciferníku.

Výhody

  • poměr cena x kvalita
  • plno funkcí
  • dlouhá výdrž baterie

Nevýhody

  • žádné jsem neshledala

Huawei Watch GT 2

Chytré hodinky Huawei Watch GT 2 v elegantním provedení dokáží monitorovat činnost srdce, počet nachozených kroků za den a spálených kalorií, dokáží určit hladinu kyslíku v krvi (SpO2), míru stresu a celkovou kondici těla (funkce VO2 Max). Dále monitorují spánek a nabízejí možnost sledování při až 85 sportovních aktivitách. 15 sportů měří profesionálně a poskytují k nim podrobné statistiky z čehož 6 aktivit rozpoznají automaticky. Hodinky jsou vodotěsné a jsou vybavené mp3 přehrávačem s pamětí až 4 GB. Dále jsou vybaveny 1,39" AMOLED displejem s vysokým rozlišením 454×454 pixelů jehož design je možné libovolně nastavit. S hodinkami je možné přijímání či odmítnutí hovorů se spárovaným telefonem. Baterie má výdrž až 14 dní při jednom nabití.

Orientační cena v době publikace článku: 2990,-


Forever Icon AW-100

Chytré hodinky Forever Icon AW-100 se spíš hodí pro někoho, kdo stojí o jednoduché provedení i ovládání a stačí mu jen základní funkce hodinek plus pár základních sportovních funkcí. V tomto případě to je monitoring činnosti srdce, měření spálených kalorií a nachozených kroků. Dále zobrazují notifikace z telefonu a můžete přes ně odmítat i přijímat hovory.

Hodinky jsou voděodolné a baterie vydrží na jedno nabití až 10 dní, což není zase tolik vzhledem k tomu, že nemají tolik funkcí.

Velké negativum vidím v poměru cena x kvalita, protože si myslím, že ta cena výbavě moc neodpovídá.

Výhody

  • jednoduché ovládání
  • možnost přijímat i odmítat hovory

Nevýhody

  • málo funkcí
  • cena
  • malý výběr v designech hodinek

Forever Icon AW-100

Tyto stylové chytré hodinky Forever Icon AW-100 nabízí kromě funkcí běžných hodinek i celodenní monitoring činnosti srdce, poskytnou údaje o nachozených kilometrech a spálených kaloriích. Hodinky jsou vybaveny kvalitním AMOLED 1,3palcovým displejem s funkcí Always-on. Po spárování s mobilní aplikací pomocí bluetooth zobrazuje všechny notifikace z telefonu a umožňuje přijímat a odmítat hovory. Baterie nabízí výdrž až 10 dní. Díky krytí IP68 jsou hodinky odolné vůči dešti i potu.

Orientační cena v době publikace článku: 2158,-


Carneo Prime GTR Man

Typicky pánské chytré hodinky Carneo Prime GTR Man v elegantním provedení jsou vhodné nejen na sportovní aktivity, ale i do společnosti. Při používání vám změří srdeční tep, tělesnou teplotu, počet spálených kalorií a nachozených kroků za den. Dále zde máte na výběr ze 7 různých sportovních aktivit k měření. Umožňují ovládání hudby i fotoaparátu spárovaného telefonu přímo z hodinek a zobrazují všechny notifikace. Hodinky jsou také vybaveny funkcí Anti-lost - upozorní zavibrováním při ztrátě signálu s telefonem. Jsou voděodolné a baterie má výdrž 10 dní, což mi opět (jako u výše uvedených hodinek Forever Icon AW-100) nepřijde moc, vzhledem k tomu, že jiné hodinky ve stejné výbavě či lepší mají výdrž i 14 dní a víc.

Samozřejmě to, že tyto chytré hodinky mají spíše pánský styl neznamená, že je nemohou nosit i dámy.

Výhody

  • elegantní provedení
  • funkce Anti-lost
  • výběr vlastního designu ciferníku

Nevýhody

  • málo funkcí
  • cena

Carneo Prime GTR Man

Chytré hodinky Carneo Prime GTR Man nabízejí sledování tělesné teploty, srdečního tepu a monitoring spánku. Dále dokáží monitorovat počet nachozených kroků a množství spálených kalorií. Poskytují výběr z až 7 sportovních režimů. Hodinky jsou vybaveny funkcí ''anti-lost'' - zavibrují v případě ztráty spojení s telefonem. Dále nabízejí možnost ovládat přehrávač hudby a fotoaparát v telefonu na dálku. Jsou voděodolné, zobrazují notifikace a jsou vybaveny IPS 1,3 palcovým displejem a rozlišením 360×360px. Baterie vydrží až 10 dní na jedno nabití.

Orientační cena v době publikace článku: 2252,-


Závěrem mého dnešního článku bych chtěla říct, že jsem ráda, pokud jste došli až sem a doufám, že vás můj článek zaujal a popřípadě pomohl s výběrem.

Jak už jsem psala na začátku, při výběru hodinek je důležité rozmyslet si k čemu je chcete využívat a jaké funkce budou tedy pro vás nejvhodnější. Já jsem s výběrem dámských chytrých hodinek Amazfit GTS (vybrala jsem si krásnou variantu v barvě ''desert gold'', která je typická pro dámský styl chytrých hodinek) určitě nešlápla vedle, protože já je opravdu využívám výhradně jako hodinky (např. hlídám si čas) a pak si díky nim hlídám nachozené kroky a tepovku. Další funkce, kterými disponují nevyužívám, takže konkrétně mě by se určitě nevyplatilo investovat do dražších hodinek, které jsou plné dalších funkcí, protože bych je pravděpodobně vůbec nevyužila.


A co vaše zkušenosti s vybranými chytrými hodinkami? Co je při výběru nejdůležitější pro vás?

Budu ráda, když mi napíšete vlastní zkušenost pod konkrétní chytré hodinky v Centru recenzí Modrého koníka a pomůžete tak ostatním maminkám v rozhodování, popřípadě napište do komentářů tipy na své favority. Nezapomeňte, že za každou přidanou zkušenost budete odměněni 💙.

Všem přeji krásný den.

Děkuji za recenzi. Zrovna se mi to hodí 🙂 Uvažuji právě nad hodinkami Amazfit GTS. Ale nemůžu se nikde dočíst to, zda je nutné hodinky s telefonem mít pořád spárované? Jedná se mi o to, zda hodinky měří např. kroky i když nemám telefon u sebe?

29. zář 2021

@michaelllas jasně, měří 😉 vůbec není nutné mít telefon u sebe 😉

29. zář 2021

@hasara33 Tak supr. Moc děkuju ♥️ Možná se to zdá jako blbost, že se na to ptám 😂 Ale dostala jsem fitnaramek od stejné značky, a ten měří trasu jen pokud je mobil někde v dosahu. A taková věc je mi pak k ničemu že 😁

29. zář 2021

@michaelllas náramky většinou nemají GPS, proto nemohou měřit délku trasy, ale samozřejmě kroky nebo čas aktivity měří a po spojení s telefonem to nahrají do spárované aplikace. Pokud chcete měřit vzdálenost s náramkem, bez telefonu u sebe se bohužel neobejdete.
Hodinky většinou GPS mají, proto nepotřebují pro měření vzdálenosti mít u sebe zároveň i telefon.

29. zář 2021

@vera_vila Děkuji Vám za vysvětlení. Přiznávám, v tomto směru se vůbec neorientuji. Teď už tomu rozumím. Ještě jednou moc děkuji 🙂

29. zář 2021

@michaelllas není zač 😊 vůbec to není blbost ba naopak to byla velmi dobrá otázka 👍

29. zář 2021

@michaelllas já jsem na tom totiž podobně, pořídila jsem si náramek a teď po hodině bruslení, kdy jsem mobil nechala v autě, jsem zjistila, že vůbec nevím, kolik jsem ujela a řešila jsem to s chlapem, který má hodinky, a došla jsem k tomu, že náramek nemá GPS, tudíž nemá na základě čeho měřit. Takže též začínám uvažovat nad hodinkami, ať můžu mít při sportu volné ruce, kapsy a nemusím nikde nosit žádné držáky telefonu

29. zář 2021

@vera_vila No tak to je přesně i můj případ😀 Takže opravdu mi ten náramek bude k ničemu 😝 Budu muset jít do těch hodinek 🙂

29. zář 2021

Pro mě je třeba zasadni ty notifikace.... Jsem za clanek rada, konecne vim, ze i levnejsi to umi 😃 ja kdyz hledala, tak jsem "levne" nenasla, takze diky 🙂

30. zář 2021

@zrzeckas děkuji, jsem ráda, že článek pomohl 😊😊

30. zář 2021

Holky můžu ještě doporučit Amazfit GTR 😍. Normální cena kolem 2,5tis. Mě je koupil Ježíšek v akci pod 2tis. Umí snad úplně vše, jen netelefonují. Hodně muziky za málo peněz, podle mě 😊. Hledala jsem vzhledově pěkné,aby měly krokoměr, aby mi při běhu vyplivly mapku,a aby ukazovaly hovory, zprávy, upozornění a tak 👍

30. zář 2021
30. zář 2021

@nicedaisy super, děkuji za doplnění 🙂 vytvořím k těmto tebou doporučeným hodinkám produktovou stránku přímo v Centru recenzí a mohla bych moc poprosit zda bys byla tak strašně moc hodná a napsala svou recenzi přímo tam? Pošlu ti odkaz, který tě tam navede přímo a nezapomeň, že za recenzi budeš odměněná ❤

30. zář 2021

@hasara33 klidně dám něco do kupy 👍

30. zář 2021

@nicedaisy super, to budeš zlatá 😘

30. zář 2021

@nicedaisy https://www.modrykonik.cz/recenze/amazfit-gtr-42-mm/ zde posílám a pokud tedy budeš mít čas a chuť můžeš hodinky zhodnotit dle svých zkušeností 🙂

30. zář 2021

@hasara33 tak hotovo 😊

5. říj 2021

@nicedaisy super děkuji moc 😘

5. říj 2021

Začni psát komentář...

Odešli