hasara33
26. črc 2021
503 

Vybíráme dětskou chůvičku

Čauky koníkovky,

dnes jsem se rozhodla představit vám pár dětských chůviček, díky kterým budete mít své ratolesti stále pod kontrolou. Vím, že se na trhu objevují nepřeberná kvanta dětských chůviček a je těžké si z takového množství vybrat tu nejvhodnější. Já jsem se ve svém článku pokusila vybrat šest chůviček, které mé osobně zaujaly, a které jistě zaujmou jak ty méně náročné rodiče dávající přednost hlavně snadnému ovládání a použití za přijatelnou cenu, tak i rodiče s vyššími nároky na funkce i vybavení.

Tak jo, krátký úvod máme za sebou a teď pojďme na to.


BAYBY BBM 7005 Digital audio chůvička

Začala bych s nejklasičtějším typem dětské chůvičky, kterým je chůvička Bayby BBM 7005. Chůvička je ideálním pomocníkem pro nenáročné rodiče, kteří chtějí mít své dítě pod neustálou kontrolou během spánku, ale zároveň nechtějí za chůvičku utratit tisíce korun. Tuhle chůvičku rozhodně vystihuje rčení ''za málo peněz, hodně muziky''.

Výhody

  • dlouhý dosah
  • oboustranná komunikace
  • cena
  • možnost bezdrátového využití nebo pomocí USB kabelu, který je součástí balení

Nevýhody

  • součástí balení není zástrčka do zásuvky
  • složitější přístup k baterkám
  • baterky se rychle vybíjí
  • nevýrazná světelná signalizace

BAYBY BBM 7005 Digital audio chůvička

BAYBY BBM 7005 Digital audio chůvička je typická pro svou obousměrnou komunikaci, bezdrátovou digitální technologi 2,4 GHz a taktéž zašifrovaný přenosový signál pro zvýšenou bezpečnost proti odposlechu. Její dosah je až 300m a rodič si svou jednotku může kdekoli přenášet díky praktickému klipu na opasek.

Orientační cena v době publikace článku: 569,-


Tento typ chůvičky není pro vás to pravé? Nevadí, pojďme se podívat na další typy z mého výběru.


Badabulle Baby Online

Další z mého výběru je chůvička Badabulle Baby Online, kterou používám i já už cca rok a půl. Já osobně si nemůžu stěžovat, protože patřím mezi nenáročné rodiče a vím, že žádné vychytávky navíc nevyužiji. Mé preference byly nízká cena a základní funkce, tedy dítě pláče - já přes chůvičku uslyším. Tento typ je dost podobný výše popsanému až na pár rozdílů jako např. ladění na dvou kanálech nebo použití čtyř bateriíí místo tří. Jediná věc, která mi zde vadí je malá výdrž baterií, ale vzhledem k tomu, že je možné nabíjet ze sítě a chůvičku využívám výhradně doma, v tom není takový problém. Každopádně pokud plánujete využívat právě tu bezdrátovou možnost tak buď si musíte pořídit obrovskou zásobu baterií nebo vybrat jiný typ. Nutno podotknout, že balení obsahuje jen jeden USB kabel takže pokud budete chtít ''mít na drátě'' dětskou i rodičovskou jednotku, je potřeba kabel dokoupit nebo použít nějaký, co máte doma.

Výhody

  • dlouhý dosah (z mé zkušenosti signál dosahuje dále než je deklarováno)
  • nízká cena
  • oboustranná komunikace
  • světelná i zvuková signalizace

Nevýhody

  • jeden USB kabel v balení
  • zástrčka není součástí balení
  • rychle se vybíjející baterie

Badabulle Baby Online chůvička

Badabulle Baby Online chůvička se pyšní hlavně analogovou technologií pracující na frekvenci analogovou technologii pracující na frekvenci 865 MHz, nočním světlem u dětské jednotky, VOX funkcí - aktivací hlasem a výkonem 10mW.

Orientační cena v době publikace článku: 761,-


Babymoov Baby monitor EXPERT CARE DIGITAL GREEN

Tato chůvička bude skvělou volbou pro ty z vás, kterým záleží na tom jaký mohou mít dopad elektromagnetické vlny na zdravý vývoj dítěte a protože v dnešním ''digitálním'' světě je kolem nás elektromagnetického vlnění víc než dost, je skvělé, že výrobci této chůvičky přišli s technologií, která před tímto vlněním chrání právě ty nejmenší a nejzranitelnější v celém dětském pokoji. Kromě toho je chůvička vybavena všemi základními funkcemi a má dosah až 1000 m. Souhlasím, že cena této chůvičky je relativně vysoká vzhledem k tomu, že to vlastně není ani videochůvička, ale ''obyčejná'', nicméně vzhledem k tomu jaké funkce a vybavení má je cena adekvátní.

Výhody

  • funkce Digital Green Technology
  • dobíjecí baterie (pouze i rodičovské jednotky)
  • bezdrátové použití
  • výdrž baterie

Nevýhody

  • cena

Stále to není to, co byste si představovali? Tak tedy neváhejte a pokračujte ve čtení.

Babymoov Baby monitor EXPERT CARE DIGITAL GREEN

Kromě všech základních funkcí, které chůvička Babymoov Baby monitor EXPERT CARE DIGITAL GREEN má, jako LED signalizace hluku, signalizace energie baterií, možnosti bezdrátového i drátového použití (v případě této chůvičky pomocí micro-USB kabelu), spona na opasek, VOX technologie, noční světlo, nastavitelná hlasitost, výkon: 2,99 mW a frekvence: 865 MHz je nutné vyzdvihnout technologii "Digital Green Technology"- snižování emisí elektromagnetických vln v dětském pokoji, tedy jinak řečeno, chrání malé děti před rádiovými vlnami, které mohou mít neblahý vliv na vývoj kognitivních funkcí a klidný spánek. Dále je tato chůvička vyráběna s použitím menšího množství plastů v rámci ochrany životního prostředí. Chůvička má také velký dosah - až 1000 m.

Orientační cena v době publikace článku: 1999,-


XBlitz Kinder Lite chůvička

Cože? Že byste chtěli své dítě nejenom vidět, ale i slyšet? No fajn tak v tom případě se vrhneme na video chůvičky a začneme hned s XBlitz Kinder Lite. Tato chůvička se řadí z video chůviček mezi ty levnější takže zázraky bych od ní asi nečekala každopádně si myslím, že za tu cenu nabízí dobré funkce. K základním funkcím jako oboustranná komunikace, bezdrátové využití, režim VOX, nastavení hlasitosti atd...máte možnost dítě pozorovat ve vcelku pěkné kvalitě, navíc máte možnost pustit dítěti ukolébavky či si hlídat teplotu v místnosti abyste věděla zda nemáte přetopeno nebo naopak moc velké chladno.

Výhody

  • cena
  • monitorování teploty v místnosti
  • přednastavené ukolébavky

Nevýhody

  • malý dosah

XBlitz Kinder Lite chůvička

XBlitz Kinder Lite chůvička se vyznačuje dvoupalcovým displejem, bezdrátovým přenosem v pásmu 2,4 GHz, senzorem teploty v místnosti, kde dítě spí, oboustranným mikrofonem, nočním režimem a výběrem až z osmi ukolébavek, dosah má 260 m. Rozlišení kamery je 220x176.

Orientační cena v době publikace článku: 1569,-


Babysense Video Baby Monitor V24R

Tahle chůvička patří už mezi ty finančně náročnější produkty, ale také samozřejmě za tu cenu nabízí široké spektrum funkcí. Osobně se mi velmi líbí, že je chůvička vybavena digitálním zoomem což umožňuje přiblížení kamery k dítěti. Dále velmi kladně hodnotím možnost rozšíření o více kamer pro jednu rodičovskou základnou a automatické přepínání mezi nimi. Pokud má vaše dítě veliký pokojík nebo v noci např. chodí po místnosti apod...nebo prostě jen potřebujete své dítě vidět z několika úhlů, tahle chůvička je pro vás naprosto ideální volbou.

Výhody

  • digitální zoom
  • dlouhý dosah
  • výdrž baterie (systém ECO)

Nevýhody

  • cena
  • manuální natáčení/naklánění

Babysense Video Baby Monitor V24R chůvička

Babysense Video Baby Monitor V24R chůvička má parádní 2,5" velmi kvalitní barevný LCD displej s automatickou infračervenou noční vizí. Chůvička má relativně velký dosah - až 300 m. Také je vybavena signalizací vybité baterie, 2,4 GHz FHSS technologií, systémem VOX a digitálním zoomem což umožňuje přiblížení kamery k dítěti. Nabízí i možnost rozšíření o více kamer pro jednu rodičovskou základnu a automatické přepínání mezi nimi. Dále je chůvička vybavena noční vizí, oboustrannou komunikací mezi rodičem a dítětem, sledováním teploty v místnosti díky zabudovanému teploměru, má přednahráno několik ukolébavek a také bílý šum. Rodičovská jednotka má vestavěný stojánek. V ECO režimu baterie vydrží až 10 hodin.

Orientační cena v době publikace článku: 2970,-


TrueLife NannyWatch A15

Jak se říká ''to nejlepší nakonec'' a já jsem si pro vás na závěr připravila jednu takovou chuťovčičku.
Další mnou vybraný typ dětské video chůvičky je trochu neobvyklý a to hlavně tím, že je celý systém sledování umístěný v chytrých hodinkách. No není to naprostá paráda? Tahle chůvička bude jistě skvělou volbou pro rodiče, kteří nechtějí u sebe stále nosit další "krabičku" navíc a mohou mít tak dítě neustále pod dozorem v elegantním provedení.

Výhody

  • volné ruce
  • dlouhý dosah
  • veliká výdrž baterie

Nevýhody

  • cena
  • slabší zvuk

Dětská chůvička v hodinkách TrueLife NannyWatch A15

Značka TrueLife vám přináší produkty z oblasti péče o zdraví, které usnadňují každodenní život. Jejich hlavním cílem je klidný spánek a zdraví všech členů rodiny. K tomu využívají nejmodernější technologie a všechny produkty jsou dlouhodobě a zároveň pečlivě testovány. Produkty TrueLife se stanou nedílnou součástí vašeho domova.

Orientační cena v době publikace článku: 2990,-


Pevně věřím, že si každý dokáže z tohoto malého souhrnu chůviček vybrat tu nejvhodnější. Já vybrala šest favoritů, kteří nabízí super funkce za přijatelnou cenu přímo úměrnou kvalitě, ale pokud bych měla vybrat absolutního favorita, byl by to poslední typ - TrueLife NannyWatch A15, protože věčně někde chůvičku zapomínám a pak hledám a tohle bych díky hodinkám měla v podstatě stále u sebe, bonus navíc - nikdo by neřekl, že se jedná o dětskou chůvičku.


A co vaše zkušenosti s vybranými chůvičkami? Budu ráda, když mi dáte do komentářů vědět nebo můžete napsat vlastní zkušenost pod konkrétní chůvičku a pomoct tak ostatním v rozhodování, popřípadě napište tipy na své favority.

Všem přeji krásný den a úspěšný výběr.

Babymoov jsme měli na dvě děti. Dostali jsme je jako dárek k narození. Kdybych je kupovala, vrátila bych je. Nevydržely kabel se nám po dvou letech rozpadl.

26. črc 2021

Máme tu první, BAYBY. Koupila jsem kvůli dovolené, potřebovala jsem obě stanice bezdrátové. Dosah signálu je uboze malý. Ale dobré je, že při ztrátě signálu dá vědět a taky o slabých baterkách. Světelná signalizace je dobrá

26. črc 2021

@katrad77 no ale zase dva roky není zase tak krátká doba při denním používání 🤷‍♀️ ale zase pravda, že za tu cenu by to asi mělo vydržet déle 🤔

26. črc 2021

Za me jsou super videochivicky,nemusíte za prckem chodit a při každém vzdychnuti jen zkontrolujete dite pres displej.V patrovem domě se mi to osvědčilo a ušetřilo spoustou kroku.

4. srp 2021

Máme starší typ babymoov. Jsou krásně malé, ideální do kočárku, mají daleký dosah. Ale žerou hrozně baterky a musí být hned vedle dítěte, jinak poberou až křik. Knourani nic.

24. srp 2021

@eithelwing děkuji za zkušenost 😊

24. srp 2021

Začni psát komentář...

Odešli