hasara33
10. pro 2021
652 

Vánoce 2021: Tipy na hračky pro kluky (8-12 let)

V hlavních rolích autodráha, dětská zbraň Nerf, společenská hra či levitující glóbus, který ocení každý malý závodník, bojovník či objevitel...

Foto zdroj

Ahoj holky koníkovky,

pevně věřím, že většina z vás už má všechny vánoční dárky nakoupeny a teď už si jen plně užíváte vánoční pohody. A pro ty z vás, co ještě stále nějaké dárky sháníte či vám chybí inspirace a nevíte, co koupit, přicházím s dnešním článkem, ve kterém vám představím 11 tipů na dárky pro kluky ve věku 8-12 let. V minulém článku jsme si představili dárky pro holky ve věku 8-12 let, takže pokud hledáte něco i pro holky, tak tady je pár tipů: zde.

Všechny tipy na dárky jsem rozdělila do následujících kategorií:

  1. 🎁Dárky pro malého závodníka
  2. 🎁Společenské hry
  3. 🎁NERFky pro malého bojovníka
  4. 🎁Dárky pro malého objevitele

A teď už si pojďme všechny mé vybrané tipy na vánoční dárky prohlédnout!


🎁 Dárky pro malého závodníka

1) Autodráha Carrera GO 62520 Race Up!

Parádní Autodráha Carrera GO 62520 Race Up! určitě potěší každého malého nadšence do aut a závodů. Autodráha je dlouhá 9 m a má několik zatáček, křížení, klopenou zatáčku, looping, kolmou stěnu, přemostění, rovinky a počítadlo kol. Navíc součástí balení jsou 2 autíčka Audi RS 5 DTM a BMW M4 DTM. Myslím, že je tato dráha opravdu parádně vybavená a každému nadšenci do závodění udělá velikou radost.

Foto zdroj

👍 Výhody

  • plno zatáček, přemostění, křížení...
  • délka dráhy
  • dvě auta součástí balení

👎 Nevýhody

  • vyšší cena

Autodráha Carrera GO 62520 Race Up!

Autodráha Carrera GO 62520 Race Up! v měřítku 1:43 je dlouhá 9 m s auty Audi RS 5 DTM a BMW M4 DTM. Autodráha obsahuje křížení, klopenou zatáčku, looping, kolmou stěnu, přemostění, rovinky, zatáčky, díl s počítadlem kol a další díly pro přestavění dle vlastní fantazie. Rozměry po sestavení jsou 233 x 100 cm. Vhodné pro děti od 8 let.

Orientační cena v době publikace článku: od 2268,-


2) Mamido autodráha Gigant 1420 cm

Další krásná, dlouhá autodráha Mamido Gigant 1420 cm také určitě potěší každého malého (i velkého 😀) nadšence do závodních drah a aut. Tato autodráha je dlouhá 1420 cm a má několik zatáček a dvě 360 stupňové smyčky. Součástí balení jsou i dvě autíčka.

Foto zdroj

👍 Výhody

  • cena
  • dvě auta součástí balení
  • délka

👎 Nevýhody

  • žádné 

Mamido autodráha Gigant 1420cm

Mamido autodráha Gigant je dlouhá 1420 cm a skládá se z ostrých začátek a 360 stupňových smyček. Součástí autodráhy jsou i dvě autíčka, počítadlo kol a má dva rychlostní režimy. Složená autodráha má rozměry 184 cm x 170 cm. Vhodné pro děti od 8 let.

Orientační cena v době publikace článku: od 1669,-


3) Auto na ovládání RCobchod X-Knight TRUGGY FIERCE RTR 4WD Oranžová 1:18

Pokud autodráhy vašeho malého závodníka už tolik neberou, nebo nějakou už doma má, možná by ho zaujalo auto na ovládání RCobchod X-Knight TRUGGY FIERCE RTR 4WD, se kterým může závodit na téměř jakémkoliv povrchu. Auto dosahuje rychlosti až 20 km/h a má otěruvzdorné, gumové pneumatiky, které zajišťují lepší trakci při jízdě. Ovladač auta má dosah 150 m.

Foto zdroj

👍 Výhody

  • cena
  • gumové pneumatiky
  • venkovní i vnitřní použití

👎 Nevýhody

  • žádné

Auto na ovládání RCobchod X-Knight TRUGGY FIERCE RTR 4WD Oranžová 1:18

RCobchod X-Knight TRUGGY FIERCE RTR 4WD Oranžová 1:18 je auto na dálkové ovládání, které dokáže dosáhnout rychlosti až 20 km/h. Pistolové ovládání na 2xAA baterie má dosah až 150 m. Gumové pneumatiky jsou otěruvzdorné pro ještě lepší trakci. Vhodné pro děti od 8 let.

Orientační cena v době publikace článku: od 1390,-


4) Auto na dálkové ovládání LRP S10 BLAST TC 2 4WD RTR 1:10

Auto na dálkové ovládání LRP S10 BLAST TC 2 4WD RTR je opravdu nadupané výbavou. Skoro by se dalo říct, že to je klasické auto ve zmenšené podobě. Auto pohání stejnosměrný motor s akumulátorem 1600mAh. Má výborné jízdní vlastnosti, je voděodolné, zvládne téměř všechny povrchy a většina částí auta je vyrobena z plastu se skelnými vlákny, které zaručují odolnost. Jediná nevýhoda, kterou toto auto má, je relativně vysoká cena.

Foto zdroj

👍 Výhody

  • výborné jízdní vlastnosti
  • kvalitní provedení
  • voděodolnost

👎 Nevýhody

  • vyšší cena

Auto na dálkové ovládání LRP S10 BLAST TC 2 4WD RTR 1:10

LRP S10 BLAST TC 2 4WD RTR 1:10 je vysoce kvalitní auto na ovládání s výkonným stejnosměrným motorem S10 Blast High Torque velikosti "540" a pohonem na všechna 4 kola, jehož hlavním materiálem jsou plasty plněné skelnými vlákny. Díky stabilizátorům na přední i zadní nápravě má auto výborné jízdní vlastnosti a kola jsou nezávisle zavěšena a odpružena olejovými tlumiči s vinutými pružinami. Auto má podvozek kompletně osazen kuličkovými ložisky a geometrie je seřiditelná ve všech bodech pro ideální jízdní vlastnosti na různých površích. Pro ochranu výkonu a stálého převodu má auto nastavitelnou prokluzovou spojkou. Části jako obousměrný regulátor s brzdou, servomotor a krabička pro přijímač jsou voděodolné. Vhodné pro děti od 10 let.

Orientační cena v době publikace článku: od 3752,-


🎁 Společenské hry

1) Lovec duchů

Hlavním cílem společenské hry Lovec duchů je pochytat v časovém limitu všechny duchy, které náhodně zobrazuje kostlivec na všech stěnách místnosti. Pomocí laserových pistolí, které jsou součástí herní sady, duchy každý hráč pochytá. Já osobně mám ráda tyhle ''aktivní'' hry, takže za mě super hra, která procvičí obratnost každého hráče a zároveň zlepší i postřeh.

Foto zdroj

👍 Výhody

  • procvičí obratnost
  • procvičí postřeh

👎 Nevýhody

  • žádné

Hra Lovec duchů

Lovec duchů je společenská hra jejíž hlavním cílem je pochytat všechny duchy v místnosti ve stanoveném časovém limitu. Duchy na stěny promítá postava kostlivce a pomocí přiložené pistole je potřeba ducha zasáhnout. Hra vyžaduje baterie 3× LR03(AAA) do jedné pistole a 4× LR6(AA) do kostlivce, baterie nejsou součástí balení.

Orientační cena v době publikace článku: od 1088,-


2) Hra Epee Chrono Bomb!

Cílem společenské hry Epee Chrono Bomb! je překonat v časovém limitu ''laserové'' bludiště a dostat se k bombě, kterou je třeba zneškodnit. Slovo "laserové" uvádím schválně v uvozovkách, protože v případě této hry tvoří tzv. laser napnuté provázky, které se zaháknou za svorky se senzory pohybu. Pokud se hráč dotkne, tak se mu za každý dotyk zkrátí časový limit. Jak už jsem psala výše, mám ráda a osobně upřednostňuji spíše pohybové hry, takže za mě určitě další skvělá hra na trénování obratnosti a také trpělivosti.

Foto zdroj

👍 Výhody

  • procvičí obratnost
  • procvičí trpělivost

👎 Nevýhody

  • žádné

Hra Epee Chrono Bomb!

Cílem hry Epee Chrono Bomb! je překonat v časovém limitu laserové bludiště a zneškodnit bombu. Za každý dotyk laseru je hráč penalizován. Ve hře jsou nastavitelné dvě obtížnosti. Hra vyžaduje 3x AAA baterie, které nejsou součástí balení. Vhodné pro děti od 8 let.

Orientační cena v době publikace článku: od 939,-


3) Stolní fotbal Small foot Legler

Hra stolní fotbal Small foot Legler je vyrobena z kvalitního, lakovaného dřeva a všechny použité barvy jsou zdravotně nezávadné. Stolní fotbálek je určen pro dva a více hráčů a věřím, že si s tím užijí spousty zábavy jak malí, tak i velcí. Za mě je to určitě parádní hra, při které lze pořádně procvičit postřeh a trochu i taktiku.

Foto zdroj

👍 Výhody

  • lakované dřevo
  • zdravotně nezávadné

👎 Nevýhody

  • žádné

Stolní fotbal Small foot Legler

Stolní fotbal Small foot Legler je hra vyrobená z barevného a čistě lakovaného dřeva pro 2 a více hráčů. Součástí hry jsou 2 míčky a počítadlo gólů. Stolní fotbal Small foot Legler má certifikát CE a je vyráběn dle evropské normy pro bezpečnost hraček EN 71 a všechny barvy použité na hru jsou zdravotně nezávadné. Vhodné pro děti od 7 let.

Orientační cena v době publikace článku: od 947,-


🎁 NERFky pro malého bojovníka

1) Nerf Laser OPS Alphapoint

Namísto klasických NERFek na náboje, tato Nerf Laser OPS Alphapoint střílí střely pomocí infračerveného laseru. Docela tuhle možnost oceňuji, protože nemůže dojít ke zranění (brácha měl totiž několik nerfek, takže vím, že to tím nábojem docela bolí 😀). Zásah cíle se potvrdí zvukově i světelně. Světelná signalizace zbraně také zobrazuje stav baterie. Zbraň funguje na 4xAA baterie, které je poté třeba zase dokoupit anebo si pořídit dobíjecí baterky.

Foto zdroj

👍 Výhody

  • infračervené střely

👎 Nevýhody

  • potřeba baterií, bez nich pistol nefunguje

Nerf Laser OPS Alphapoint

Nerf Laser OPS Alphapoint je dětská zbraň, která při každém stisknu spouště vypálí infračervenou střelu a následně zvukově i světelně pomocí laseru potvrdí zásah. Světelná signalizace také ukazuje stav baterie. Infračervené střely jsou neomezené a blaster disponuje tlačítkem pro rychlé nabití. Je možné zvolit si boj v týmu nebo proti všem a upravit si bojové prostředí pomocí spínače indoor-outdoor. Zbraň funguje na 4xAA baterie, které nejsou součástí balení. Vhodné pro děti od 8 let.

Orientační cena v době publikace článku: od 599,-


2) Nerf N-Strike Elite Infinus E0438

Nerf N-Strike Elite Infinus E0438 je vymakaná nerfka na klasické náboje, se kterou váš malý bojovník překvapí zaskočí určitě každého svého protihráče. Tato nerfka je totiž vybavena zásobníkem se samonabíjecí mechanikou, která automaticky načítá střely do hlavně. Ani buben s náboji se při hře nemusí odpojit, aby se znovu nabil, ale funguje to tak, že každý střelec může doplňovat střely do zapojeného bubnu.

Foto zdroj

👍 Výhody

  • zásobník se samonabíjecí mechanikou
  • buben s náboji se nemusí při hře odjímat, aby se střely doplnily

👎 Nevýhody

  • žádné

Nerf N-Strike Elite Infinus E0438

Nerf N-Strike Elite Infinus E0438 má blaster se samonabíjecí mechanikou a motorizovanou technologií Speed-Load, která automaticky načítá šipky do hlavně. Buben zůstává připojen a bojovníci mohou pokračovat v boji (střílet i nabíjet), aniž by museli odjímat buben. Balení obsahuje 30 šipek. Napájení je na monočlánky typu D. Vhodné pro děti od 8 let.

Orientační cena v době publikace článku: od 599,-


🎁 Dárky pro malého objevitele

1) Stavebnice Solarbot 6v1

Solarbot 6v1 je za mě parádní stavebnice, která každého kluka musí nadchnout. Tato stavebnice dokáže spojit zábavu i vzdělání do jednoho. Ze stavebnice lze totiž postavit až 6 různých věcí - letadlo, loď, mlýn, robota, vozítko, vznášedlo, přičemž všechny tyto výtvory potom fungují na solární pohon.

Foto zdroj

👍 Výhody

  • možnost sestavení až 6ti různých věcí
  • solární pohon
  • rozvíjí myšlení
  • rozvíjí jemnou motoriku

👎 Nevýhody

  • velmi malé rozměry stavebnice

Stavebnice Solarbot 6v1

Solarbot 6v1 je stavebnice na solární pohon, díky které je možné postavit si až 6 různých hraček - letadlo, loď, mlýn, robot, vozítko, vznášedlo. Rozměry balení: 10 x 8 x 7 cm. Vhodné pro děti od 10 let.

Orientační cena v době publikace článku: od 129,-


2) BUKI Levitující glóbus

Kdo by nechtěl mít doma levitující glóbus? Já teda v období puberty rozhodně! Myslím si, že tohle musí potěšit každého kluka (i holku) a zároveň se tento glóbus stane jak ozdobou dětského pokoje, tak i nástrojem pro vzdělávání. Glóbus drží ve vzduchu díky elektromagnetickému jevu, navíc má LED podsvícení pro podtržení celkového efektu.

Foto zdroj

👍 Výhody

  • zajímavý doplněk dětského pokoje
  • nástroj pro rozšíření obzorů
  • LED podsvícení

👎 Nevýhody

  • žádné

BUKI Levitující glóbus

Díky elektromagnetického jevu se BUKI Levitující glóbus uchytí pod horní okraj ramena a magnetická síla ho udrží v pozici volně ''ve vzduchu''. Glóbus se pak otáčí dokola a společně s LED světlem vytváří krásný efekt. Vhodné pro děti od 12 let.

Orientační cena v době publikace článku: od 579,-


Tak jo, dostali jsme se až na konec dnešního výběru vánočních dárků a já doufám, že se vám článek líbil a také vás popřípadě inspiroval, pokud stále ještě nevíte jaký dárek pořídit pro syna, synovce atd.

Já mám v rodině jen jednoho malého kluka - bratrance, ale ten má teprve 6 let, takže jemu jsem koupila stavebnici z dětského dřeva Kid Wood v balení i s nářadím. S dětským dřevem Kid Wood může pracovat v podstatě jako s opravdovým, akorát s tím rozdílem, že nehrozí např. zadřená tříska. Dřevo je totiž vyrobené z tvrdé pěny. Doufám, že se mu to bude líbit.

Jinak vám přeji, abyste si užívali krásný předvánoční čas, nestresovali se a měli pohodu alespoň v tomhle období.


Budu také ráda, když mi napíšete vlastní zkušenost pod nějakou konkrétní hračku či společenskou hru v Centru recenzí Modrého koníka a pomůžete tak ostatním maminkám v rozhodování, popřípadě napište do komentářů tipy na hračky pro kluky ve věku 8-12 let. Nezapomeňte, že za každou přidanou zkušenost budete odměněni modrým 💙.

Mějte se všichni krásně!

Sabina

Syn má 10 let a vedou u nějak knihy a cokoliv s fotbalovou tématikou, dres, míč, fotbalové kartičky, atd. Ten fotbálek máme taky akorát bez těch nohou.

10. pro 2021

Díky za ten tip na laserovou nerfku

20. pro 2021

@kkaminka rádo se stalo 😊😊

21. pro 2021

Začni psát komentář...

Odešli