helulela
3. dub 2019
2065 

Medvěd Wrr rozpitván

Upozornění: Autorům budu v článku říkat "kluci", doufám, že to nebude nikoho drásat😉

Knížku o medvědovi Wrr a další navazující produkty vymysleli dva kluci z Hradce Králové. Na financování vydání zrealizovali úspěšnou kampaň na Hithitu a neusnuli na vavřínech, ale pokračují v dalších projektech, což lehko zjistíte, když si projedete jejich internetové stránky a profily na sociálních sítích. Z jejich postaviček, knížek a her přímo sálá, jak moc na nich klukům záleží, jsou do detailu vymazlené. Už jen to, že produkty na testování dorazily v papírové krabici s adresním štítkem, převázané červenými tkaničkami od bot - přesně v takové krabici, v jaké se medvěd Wrr ocitne na staré poště. A děti si takových detailů všimnou, to mi věřte🙂

Knížka Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít je plná krásných celostránkových ilustrací a jejím cílem je nalákat v dnešní digitální době děti ke čtení. Moji synové (7 a 9 let) se okamžitě zaradovali, když zjistili, že moc psaní v knize není, takže ji budou mít rychle přečtenou a téměř zadarmo jim tak přibyde další kniha do čtenářského deníku. Já si ji přečetla taky a musím říct (nerada), že kluci líp malujou než píšou. Příběh je akční, ale místy by neuškodilo vsunout 2-3 věty navíc, aby děj lépe navazoval a byl srozumitelnější. Takhle jsem občas po otočení stránky listovala zpátky, jestli jsem nějakou nepřeskočila.

Druhá knížka - Prckův deník - je parádní. Je to deníček vašeho dítěte od narození, vlastně už od početí, až do tří let a má přesně takový rozsah, jaký bych si u takové knížky já představovala. Opět v ní hrají výraznou úlohu ilustrace, které jsou hravé a vtipné, nic sentimentálního, nic růžového, pořídit ji můžete pro holčičku i pro chlapečka. Uvnitř je dostatek místa na fotky, vlastní psaní a najdete tam i originální prvky jako shrnutí milníků za každý rok, které si vyznačíte nalepením samolepky k příslušnému měsíci. O knížce jsem v záchvatu činorodosti natočila před pár dny krátké video, kde si ji můžete se mnou celou prolistovat - video na Youtube.

Na příběh mědvěda Wrr navazuje stejnojmenná karetní hra určená pro 2-4 hráče od 7 let. Pravidla nejsou složitá, ale doporučuju nechat si na nastudování klidnou půlhodinku a až potom hru vytáhnout před dětmi. Partie má spád, netrvá dlouho, pobavíte se, k výhře vám pomůže z části štěstí, z části taktika, prostě ideální kombinace🙂 Věk 7 let je tak akorát, s mladším dítětem si sice můžete zahrát taky, ale budete ho muset při hře vést a neužijete si naplno to taktizování. Oceňuju i hezkou pevnou krabičku a hře dávám 10/10.

V balíčku byl v neposlední řadě ještě sám plyšový medvěd Wrr, o kterého se kluci, samozřejmě, nejdřív shádali, aby na něj po pár dnech zapomněli. Dále pexeso s postavičkami z knížky, které jsem, přiznám se, zatím nerozstříhala, protože mě odrazuje jeho šestiúhelníkový tvar. A nakonec ještě papírová vystřihovánka medvěda, kterou jsem si nechala do zálohy na tvoření za nějakého deštivého odpoledne.

Testování všech produktů byla radost. Jsou opravdu moc povedené a s nadšením je můžu doporučit i vašim dětem nebo jako dárek pro jejich kamarády. Doufám, že se autorům bude dařit a můžeme se těšit na další přírůstky do Wrr rodiny.

#test_wrr #recenze #zkusenosti_wrr

Začni psát komentář...

Odešli