isoldaeva
22. říj 2015

Charita, dražba a dárky

Vydraž ručně zhotovený předmět a přispěješ tak na dobrou věc. 

Co v sobě skrývají tato slova? Aktivní maminky na Koníku přišly se zajímavou myšlenkou. Ručně vyrobené věci jako oblečení pro děti i dospělé, bižutérii, bytové doplňky nebo dětské hračky vydraží a celkovou částku věnují někomu, kdo skutečně potřebuje finanční pomoc.

Je to kolem dvou let, kdy mě oslovily holky, aby Modrý koník souhlasil s uskutečněním dražby na jeho stránkách. Od té doby helulela a vera_vila a mnoho dalších maminek úspěšně zorganizovaly už 4 dražby na Koníku a doprovodně i na facebooku. Častokrát nestíhám sledovat a vnímat, co vše holky realizují, jsou čiperné a šikovné.

Přispět na dobrou věc znamená, že vydražené peníze se využijí na koupi každodenních pomůcek nebo léčebného pobytu a jiných potřebností pro pečlivě vybrané děti maminek z Modrého koníka.

5. dražba před námi

Během celého listopadu bude probíhat dražba pro Amálku, dcerku maminky catry. Peníze se použijí na potřebné pomůcky.

"Věříme, že mimo jiné i polohovací pomůcky, jako je speciální židlička a kočárek, by jí mohly pomoci naučit se alespoň trochu správně dýchat. Amálka taky s věkem začíná více vnímat, proto bychom ji rádi díky židličce a kočárku více zapojili do hry s jejími mladšími brášky a také do dalšího dětského kolektivu.>
Rádi bychom tyto pomůcky pro ni pořídili, žel systém je nastavený tak, že naše finanční možnosti nedostačují k pořízení těchto pomůcek, hlavně kočárku."catry.

Jak se můžete zúčastnit dražby?

  1. Staň se členem skupiny Charitativní dražba
  2. Dražba má několik kol, v každém z nich se draží více výrobků.
  3. Během trvání kola si můžeš vybrat výrobek a přihodit mu konkrétní částku, za kterou jsi ochotná výrobek koupit. 
  4. Dražbu vyhrává maminka, která nabídne největší částku.
  5. Vyhraješ-li draženou věc, uhraď slíbenou finanční částku.
  6. Očekávej balíček, který ti bude zaslán poštou.
  7. Ve skupině dej vědět, že jsi obdržela výrobek.

Jaké byly předešlé dražby?

Tradici dražeb jste odstartovali výtěžkem pro Adélku maminky @hansed. Částka 35 767,- Kč byla určena na koupi speciálního kočárku.

Popularita této atraktivní pomoci rostla a ve 2. dražbě se nasbíralo 73 051,- Kč pro Leušku, dcerku uživatelky @jitek, opětovně pro pořízení speciálního kočárku. 

3. dražba byla věnována pro Evičku, maminky @dankaaevca. Díky částce 84.023,- Kč se Evička mohla účastnit lázeňského rehabilitačního pobytu v Klimkovicích.

Jak sami vidíte, částka stále roste, a proto se o čátku 88.376 Kč ve 4. dražbě rozdělili přesně na polovinu Tomášek a Jasmínka. Tomášek si tak mohl dovolit rehabilitační pobyt ve středisku Axon a dostal speciálně upravené kolo. Jasmínka se vozí v novém vozíčku.

Amálka obdržela 119 154,88 Kč.

Děkujeme organizátorkám, maminkám, které zhotovují ručně vyrobené nádherné předměty (častokrát po nocích) a děkujeme těm, které rády dražíte. 

Tak směle do dalšího dražebního měsíce. 🙂

Isolda

Tým Modrého koníka

Pomoct můžete i v Dobročinném spolku šikovných holek.

Moc pěkně napsané!

22. říj 2015

Jů, naše Rézka a náš francouzský kamarád pan Kocourek 🙂

22. říj 2015

@rebe No vidíš, tvé fotky mě oslovily natolik, že jsem je tu použila. 🙂 Díky. 🙂

23. říj 2015
Komentář byl odstraněný

Přidejte se k výzvě od @martindurina: Ty z vás, které jste už něco vydražily v minulých dražbách a pomohly tak, přidejte fotku s danou věcí a pozvěte ostatní. Nezapomeňte přidat označení #nasedrazba.

23. říj 2015

Začni psát komentář...

Odešli