icon
1 / 1
avatar

rozmixuji 1 Salko,1 Tatru mléka- obě v plechovce,4 žloutky/ nám to nevadí/,2 dcl rumu,11/2 vanilk. cukru-už mám 14 dní hotovo a klidně vydrží ještě i další 3 týdny,mám na balkoně nebo v lednici a dětský neumím,asi přidá někdo další recept, já dělám xxx let tento.Hezký den

Odpověz
18. pro 2020
avatar
Odpověz
18. pro 2020
avatar

Ivi, tenhle je výborný. http://www.bjukitchen.cz/recept/vajecny-konak/
Mně třeba se salkem nechutná, je to vždycky takový tlamolep.

Odpověz
18. pro 2020
avatar

Ano, děláme i bez rumovy, úplně stejně, jen do něj nedám rum. Tento nealko bych určitě spotřebovává dříve, není zakonzervovany tím alkoholem.

Odpověz
18. pro 2020
avatar

Recepty dětem - teď dávala na net nealko vajecnak

Odpověz
18. pro 2020
avatar

Nej recept podle www.madebykristina.CZ už jsem dělala x varek a luxus a hlavně jsem rada, ze tam vejce přejdou varem...

Odpověz
18. pro 2020
avatar

@caki teď jsem to chtěla psát,luxus

Odpověz
18. pro 2020
avatar

Taky máme letos podle madebykristina a chutná nám moc.

Odpověz
18. pro 2020
avatar

Já slyším samou chválu na tento (a pod ním je i recept nealko): https://catandcook.cz/vajecny-liker/

Odpověz
18. pro 2020
avatar

@hani1234 je výborný dělala jsem dle tebe a bomba na Vanocr udělám další 😁. Je super že tam není to salko

Odpověz
18. pro 2020
avatar

Nejlepší co jsem delala.... 2 salka uvaříme 2h ve vode v plechovce, uvarime 2 pudinky( mandlové) v půl l mléka ( aby byl hustý) a po vychladnutí smícháme, dame rum(lahev), dětská verze bez rumu. Promichame slehacem a likér je na světě. Ja vajíčko nedavam, nechutna mi ten pocit citit to vejce :/ lepší je tento, takovy domaci baileys 😇🥰❤️

Odpověz
18. pro 2020
avatar

Diky za tuto otazku 🙂 hned jdu studovat ingredience

Odpověz
18. pro 2020
avatar

@barus7 Já už ho letos navařila. A ještě musím udělat, poněvadž se to dá fakt pít 😀

Odpověz
18. pro 2020
avatar

Delavaly jsme bejlis...
Půl litru rumu, z půl litra mleka uvařit mandlovy pudink, zkaramelizovane salko....vše studené vymixovat...

Odpověz
18. pro 2020
avatar

Já delam rychlo vajecnak a je výborný. 6-8 zloutku (podle velikosti) vymichat s 1 vanilkovým cukrem. Přidat 1 slazené kondenzovane salko, 2 neslazeny a rum, hodně rumu 😁 dle chuti. Mám ho ve spajzu(máme tam zimu), občas v lednici a do Silvestra v pohodě vydrží. Jen ho vždy před nalevanim prohrkam. Dětskou verzi nedělám, takže neporadím.

Odpověz
18. pro 2020
avatar

@hani1234 ten je nejlepší. Dělala jsem trojitou dávku a byl hned pryč 🙂

Odpověz
18. pro 2020
avatar

@editah222 U nás taky. Ani jsem to nestihla rozdat komu jsem chtěla 🙂)) Tak musím nadělat zase 😜

Odpověz
18. pro 2020
avatar

@hani1234 já musím taky přivařit 🙂

Odpověz
18. pro 2020
avatar

@editah222 Ještě chci zkusit tohle bailey’s https://www.google.com/amp/s/mamapecedoma.com/2...
Ale co dřív 😀

Odpověz
18. pro 2020
avatar

Ó, tak tahle výzva / prosba mi mluví z duše, už několikátým rokem chci dělat domácí vaječný likér 🙂. Takže moc děkuji nejen za veřejné položení otázky, ale i za všechny tipy! 🙂

Odpověz
18. pro 2020
avatar

@ahyt dělám hodně podobný recept, ale žloutky raději vyšleháme nad parou

Odpověz
18. pro 2020
avatar

Mám recept od babi bez salka. 3 pudinky, 1l mléka, vanilková pasta - uvařit a nechat vychladit. Do vážného pak 4 žloutky, 1 vanilkovým cukrem a naředit s hoooodně rumu. Mňam.

Odpověz
18. pro 2020
avatar

@ahyt A napíšeš, prosím, postup? Asi ho také zkusím, Salko miluji...
Nebo to se všechno takhle jen tozmixuje, nic nemusí projít varem?

Odpověz
18. pro 2020
avatar

Jste mě nalákaly 😀

Odpověz
18. pro 2020
avatar

Do hrnce 450 ml Smetany ke šlehaní do toho 3 kusy tycinek ledových kaštanů bílých nechám rozpustit. Nechám vychladnout pak přidám 1 salko a půl litru mléka . Rozmixiju mixerem do hladká. 14 dni by měl vydržet jenže bohužel u nás to není možné 😅

Odpověz
18. pro 2020
avatar

@sebestka zadnej postup neni,vse ladem a skladem nandam do mixéru a umixuju.Je to co by dup ,delam z dvojity dávky a vetsinou jeste pridelam dalsi.Nam moc chutna

Odpověz
18. pro 2020
avatar

@ahyt Aha, moc děkuji. No mně se tady líbí ze všech receptů nejvíc, tak ho určitě zkusím.

Odpověz
18. pro 2020
avatar

Suroviny
4 žloutky
25 g cukru krupice
250 ml mléka
250 ml smetany ke šlehání
1 plechovka kondenzovaného sladkého mléka
1 vanilkový lusk
300 ml rumu
Recept
V hrnci vyšlehám žloutky s cukrem do pěny. Poté přidám mléko, smetanu, kondenzované mléko a zrnka z vanilkového lusku. Směs za stálého míchání metličkou pomalu přivedu k varu, aby začala houstnout. Ta pravá hustota je řidší než puding. Hrnec odstavím a nechám vychladnout. Po vychladnutí vmíchám rum a naliju likér do připravené litrové láhve. Vaječný likér skladuju v lednici, nebo na chladném místě. Alkohol likér "konzervuje", proto vám při správném skladování vydrží i měsíc.

Odpověz
18. pro 2020
avatar

Já dělám podle tohodle receptu, je moc dobrý, vydrží klidně měsíc, ale myslím, že ho vypijete dřív 😉

Dceři jsem loni našla na baby café tento likér a moc jí chutnal, chodila na něj pořád do lednice 😅

1salko, 1 neslazené kondenzované mléko, 1 pudink -příchuť karamel či mandle, z těch je to nejlepší.

Salko a mlíko vařit 45min a nechat vychladnout. Mezitím uvařit pudink dle návodu, ale bez cukru. Nechat vychladnout, pak stáhnout škraloup a vše dohladka umixovat, případně před nalitím do lahve přecedit. 🙂

Odpověz
18. pro 2020
avatar

Posílám také tip na vaječňák, ale jak dlouho vydrží? No, za chvíli je pryč 😀 S nealko verzí zkušenost nemám. https://www.coolinarka.cz/vajecny-liker/
Letos chci vyzkoušet i z ledových kaštanů. Ale na ten budu teprve shánět osvědčený recept.

Odpověz
18. pro 2020
avatar

Mne moc zaujal tento: https://helenaprochazkova.cz/2016/12/28/pravy-d... - zatím jsem se nedostala vyzkoušet, ale znám osobně autorku receptu. Dokonce to jde zkoušet i s Whiskey (tu jsem řešila, že máme doma nevyužitou).

Odpověz
19. pro 2020
avatar

Jinak co se týče trvanlivosti, tak jsme dělávali různé ze salka, v lednici dost tuhé, venku se nám kazily docela rychle. Takže jako třeba pár týdnů jo, ale správně tipnout množství.

Odpověz
19. pro 2020
avatar

Já mám nejradši se Salkem. Jinak jsou ty likéry moc tekuté a není tam pro mě přidána hodnota v te kremovitosti. Tento recept dělám já a nám moc chutná. Můžete přidat samozřejmě rum. Je slabší, ale nám to tak vyhovuje. 😉 Jinak čtu tady, že někteří jen hrk hrk vše rozmixuji a hotovo. Já tedy radši kapku složitější a pomalejší postup, ale syrové žloutky fakt nemám odvahu pít :-/.

Odpověz
19. pro 2020
avatar

Minule jsem primichala i půl čokolády na vaření a taky to bylo moc dobré 👍.

Odpověz
19. pro 2020
avatar

2 plechovky salka 2 žloutky 1 balíček vanilkového cukru a 1/2 l rumu vše důkladně promixovat a je hotovo jen tedy musí ideálně 3 týdny ležet (nepít) ale protřepávat ideálně každý den a trvanlivost 2 měsíce určitě a dýl to nevím nám tedy tak dlouho nikdy nevydrží dělávala jsem ho i 30 flašek je to recept naší prababičky a topka jiný nedělám je luxusní

Odpověz
19. pro 2020