Ivi, tenhle je výborný. http://www.bjukitchen.cz/recept/vajecny-konak/
Mně třeba se salkem nechutná, je to vždycky takový tlamolep.
Nej recept podle www.madebykristina.CZ už jsem dělala x varek a luxus a hlavně jsem rada, ze tam vejce přejdou varem...
Já slyším samou chválu na tento (a pod ním je i recept nealko): https://catandcook.cz/vajecny-liker/
Nejlepší co jsem delala.... 2 salka uvaříme 2h ve vode v plechovce, uvarime 2 pudinky( mandlové) v půl l mléka ( aby byl hustý) a po vychladnutí smícháme, dame rum(lahev), dětská verze bez rumu. Promichame slehacem a likér je na světě. Ja vajíčko nedavam, nechutna mi ten pocit citit to vejce :/ lepší je tento, takovy domaci baileys 😇🥰❤️
Diky za tuto otazku 🙂 hned jdu studovat ingredience
Delavaly jsme bejlis...
Půl litru rumu, z půl litra mleka uvařit mandlovy pudink, zkaramelizovane salko....vše studené vymixovat...
Já delam rychlo vajecnak a je výborný. 6-8 zloutku (podle velikosti) vymichat s 1 vanilkovým cukrem. Přidat 1 slazené kondenzovane salko, 2 neslazeny a rum, hodně rumu 😁 dle chuti. Mám ho ve spajzu(máme tam zimu), občas v lednici a do Silvestra v pohodě vydrží. Jen ho vždy před nalevanim prohrkam. Dětskou verzi nedělám, takže neporadím.
@editah222 Ještě chci zkusit tohle bailey’s https://www.google.com/amp/s/mamapecedoma.com/2...
Ale co dřív 😀
Mám recept od babi bez salka. 3 pudinky, 1l mléka, vanilková pasta - uvařit a nechat vychladit. Do vážného pak 4 žloutky, 1 vanilkovým cukrem a naředit s hoooodně rumu. Mňam.
Jste mě nalákaly 😀
Do hrnce 450 ml Smetany ke šlehaní do toho 3 kusy tycinek ledových kaštanů bílých nechám rozpustit. Nechám vychladnout pak přidám 1 salko a půl litru mléka . Rozmixiju mixerem do hladká. 14 dni by měl vydržet jenže bohužel u nás to není možné 😅
Suroviny
4 žloutky
25 g cukru krupice
250 ml mléka
250 ml smetany ke šlehání
1 plechovka kondenzovaného sladkého mléka
1 vanilkový lusk
300 ml rumu
Recept
V hrnci vyšlehám žloutky s cukrem do pěny. Poté přidám mléko, smetanu, kondenzované mléko a zrnka z vanilkového lusku. Směs za stálého míchání metličkou pomalu přivedu k varu, aby začala houstnout. Ta pravá hustota je řidší než puding. Hrnec odstavím a nechám vychladnout. Po vychladnutí vmíchám rum a naliju likér do připravené litrové láhve. Vaječný likér skladuju v lednici, nebo na chladném místě. Alkohol likér "konzervuje", proto vám při správném skladování vydrží i měsíc.
Já dělám podle tohodle receptu, je moc dobrý, vydrží klidně měsíc, ale myslím, že ho vypijete dřív 😉
Dceři jsem loni našla na baby café tento likér a moc jí chutnal, chodila na něj pořád do lednice 😅
1salko, 1 neslazené kondenzované mléko, 1 pudink -příchuť karamel či mandle, z těch je to nejlepší.
Salko a mlíko vařit 45min a nechat vychladnout. Mezitím uvařit pudink dle návodu, ale bez cukru. Nechat vychladnout, pak stáhnout škraloup a vše dohladka umixovat, případně před nalitím do lahve přecedit. 🙂
Posílám také tip na vaječňák, ale jak dlouho vydrží? No, za chvíli je pryč 😀 S nealko verzí zkušenost nemám. https://www.coolinarka.cz/vajecny-liker/
Letos chci vyzkoušet i z ledových kaštanů. Ale na ten budu teprve shánět osvědčený recept.
Mne moc zaujal tento: https://helenaprochazkova.cz/2016/12/28/pravy-d... - zatím jsem se nedostala vyzkoušet, ale znám osobně autorku receptu. Dokonce to jde zkoušet i s Whiskey (tu jsem řešila, že máme doma nevyužitou).
Já mám nejradši se Salkem. Jinak jsou ty likéry moc tekuté a není tam pro mě přidána hodnota v te kremovitosti. Tento recept dělám já a nám moc chutná. Můžete přidat samozřejmě rum. Je slabší, ale nám to tak vyhovuje. 😉 Jinak čtu tady, že někteří jen hrk hrk vše rozmixuji a hotovo. Já tedy radši kapku složitější a pomalejší postup, ale syrové žloutky fakt nemám odvahu pít :-/.
Minule jsem primichala i půl čokolády na vaření a taky to bylo moc dobré 👍.
2 plechovky salka 2 žloutky 1 balíček vanilkového cukru a 1/2 l rumu vše důkladně promixovat a je hotovo jen tedy musí ideálně 3 týdny ležet (nepít) ale protřepávat ideálně každý den a trvanlivost 2 měsíce určitě a dýl to nevím nám tedy tak dlouho nikdy nevydrží dělávala jsem ho i 30 flašek je to recept naší prababičky a topka jiný nedělám je luxusní



rozmixuji 1 Salko,1 Tatru mléka- obě v plechovce,4 žloutky/ nám to nevadí/,2 dcl rumu,11/2 vanilk. cukru-už mám 14 dní hotovo a klidně vydrží ještě i další 3 týdny,mám na balkoně nebo v lednici a dětský neumím,asi přidá někdo další recept, já dělám xxx let tento.Hezký den