karja
27. únor 2017
195 

Tady byla Britt-Marie - pokus o recenzi

Vzpomínáte si, kdy naposledy se vám poštěstilo a mohla jste se zabořit do ušáku a číst a číst a číst...? Kdy vám bylo vše kolem vás celkem ukradené, protože jste nutně potřebovala dočíst ještě tuto kapitolu. A tu další. A další.  Stýská-li se vám, mám pro vás tip. Kupte si knihu Tady byla Britt-Marie. 

Až přečtete první stránky, pošlete děti k babičce, do kroužku nebo ven na hřiště. K večeři objednáte pizzu a zamknete se s knihou v ložnici. Protože chytí a nepustí. Budete se smát i brečet a hlavně vám bude neskutečně hezky. Protože i protivná bába může být vlastně velká sympaťačka, když se na ní podíváte jinýma očima.

Protože každý si s sebou neseme své bolesti a bolístky.  Protože každý máme své prapodivné rituály, které nám život dělají snesitelnějším.  Protože život všem háže klacky pod nohy. A je jen na nás, jestli přes ně zakopneme, nebo je sebereme a zatopíme si s nimi. Protože každý z nás má možnost něco změnit.  Protože je velmi snadné v druhých zažehnout jiskru nebo tu jiskru zadupat do země.

A až uvidíte partu dětí hrajících fotbal na plácku před hospodou, tak se určitě zastavíte a budete alespoň chvíli fandit. Fotbal někdy nemusí být jenom obyčejná hra. Fotbal se může stát smyslem života. A nejen pro krasavce Beckhama, ale i pro dámu v letech, které se v šedesáti zhroutí její dosavadní nudný život. Poprvé v životě se rozhodne zabojovat sama za sebe a shodou okolností se stává správkyní dětského centra, a později i trenérkou fotbalu,  v jednom hospodářskou krizí postiženém městečku. Střet dvou zcela odlišných životních stylů přináší situace úsměvné i dojemné.

A teď mě omluvte. Běžím přeleštit okna a vyprášit matraci. Pořádek v bytě může mnohé změnit.

#vztahy #blogujeme #knihy #mk_blog_academy #materstvi #zabava #volny_cas

A nezapomen matraci na zaver posypat jedlou sodou!😉

27. únor 2017

Doporučuji Muž jménem Ove. Výborná kniha od tohota autora.

28. únor 2017
karja
autor

@ajronka přidávám se k doporučení! Ale Britt-Marie mě chytla ještě víc.

28. únor 2017

@ajronka jejky,o čem to je?sestra má oveho, tak ze bych ji podarovala 🙂.

2. bře 2017

@verena o jednom mrzutém pánovi, kterému umřela žena a prudí sousedy svým puntičkářským chováním. Krásná kniha. Je natočený také film a i ten doporučuji 🙂

2. bře 2017
karja
autor

@ajronka Fakt? Ove je zfilmovaný? Tak jdu koupit kapesníčky a hurá na Oveho🙂

2. bře 2017
karja
autor

A ještě autor napsal jednu knížku Babička pozdravuje a omlouvá se. Zatím jsem nečetla, ale určitě to bude taky super...

2. bře 2017

@karja tu čtu zase já 🙂 ale přiznám se že jsem Oveho ani Brit Marie nečetla, ale po dlouhé době to byla knížka díky které se těším na čtení před spaním 😉

3. bře 2017

@ajronka Děkuji 🙂. No holky nalakaly jste mě 🙂.

3. bře 2017

Začni psát komentář...

Odešli