Ahoj. Hodně tu čtu jak jsou teď děti často a více nemocné. Děláte některá z vás, s příchodem chladnějšího počasí, opatření ohledně zahřívající/ochlazující stravy? Jakmile začnou chladná rána, tak omezite/vysadite ochlazujícím potraviny? Zamýšleli jste se někdy nad tímto vztahem? Věříte, že dodávat tělu při chladném počasí ještě víc ochlazení v podobě citrusů, jogurtů a podobně může mít velký vliv na odolnost proti nachlazení/nemocem? Máte někdo vyzkoušené?
    Moje děti nebývají nemocné, teplota tak 1-2x do roka, opravdu nemocní nebyly pořádně nikdy. Nachlazení se jim párkrát za sezónu samozřejmě nevyhne. Už dlouho praktikuji zvyk, že na začátku září výrazně omezíme konzumaci jogurtů. Myslím, že odolnost mají dánu hlavně geneticky (ani u jednoho neproběhlo klasický scénář časté nemocnosti při nástupu do školky), ale i tak věřím, že vliv stravy je na imunitu výrazný (i co se týká zdravých střev-centra imunity). Věřím, že to není jen o vitamínech či chytání bacilů od nachlazených spolužáků. Co si o tom myslíte? Dám pod zprávu malou anketu, můžete hlasovat.