Používáme cookies. Více informací zde.
Zavři
    2 / 42
    Cizrna na paprice

    RECEPT

    250g cizrny (namočit 24 hodin dopředu)
    koření (bobkový list, nové koření, pepř)
    cibule
    olej
    mletá sladká paprika
    sůl, pepř

    Namočenou cizrnu několikrát propláchneme a dáme vařit spolu s kořením (nejlépe bez soli) do papiňáku cca na 40 minut.
    Poté na oleji orestujeme cibulku, až zesklovatí zaprášíme cca lžíci mleté papriky, krátce orestujeme a přidáme cizrnu i s vodou, ve které se vařila. Povaříme, poté díl odebereme, rozmixujeme na pastu a vrátíme zpět do hrnce, čímž se nám vše krásně zahustí. Poté dochutím solí a pepřem. Vynikající!!!!

    21. říj 2015

    Tu miluju....a dokonce si jí dal můj muž a neremcal 😉 🙂

    21. říj 2015

    @andelkaprdelka Můj muž to taky zkusil a taky prý dobrý. Si rozšiřuju obzory 😀

    21. říj 2015

    @klaire22 je to fakt mooc dobrý....lehký, zdravý...mňam...

    21. říj 2015

    @andelkaprdelka to ano, překvapilo mě to, jak dobré to je.

    21. říj 2015

    V praci v jidelne,do toho jeste povarili rajcata a taky dost dobry 😀

    21. říj 2015

    jdu namočit cizrnu

    5. led 2016

    Včera jsem uvařila k večeři a bylo to překvapivě dost luxusní!

    1. dub 2016

    zítra se na to chystám, protože už nevím, co si vařit... jaká příloha se k tomu hodí? Asi žitné pečivo, co?

    1. kvě 2016