kocarkopedie
2. pro 2021
2311 

Thule Urban Glide 2, sportovní kočárek, tříkolka: otázky a odpovědi

Ahoj,

dnes si trochu více rozebereme oblíbený sportovní kočárek Thule Urban Glide 2, na který je momentálně v kočárkové poradně nejvíce otázek.

foto zdroj

null


Nejčastěji řešíte, že jste si pořídily sportovní kočárek na bruslení a běh - a ouha! V uživatelské příručce není jeho použití na běh doporučeno. Jak to tedy je?

Je Thule Urban Glide 2 určený na běh a brusle?

foto zdroj

Na oficiálních stránkách je kočárek prezentován jako kočárek pro kondiční běh! A tak to opravdu je.

Důvod, proč je to v příručce vyvráceno, je následující:
Kočárek má otáčecí přední kolo, a to i když se zaaretuje, tak výrobce nemůže ručit za skutečnost, že se kolečko nějakým způsobem nezasekne. A právě tímto se výrobce chrání, ať už v případě úrazu nebo i reklamace. Ano, je smutné, že si výrobce nestojí za tím, s jakým úmyslem kočárek prodává a prezentuje na trhu, ale bohužel s tím nic neuděláme. Není první, ani poslední, kdo se takto chrání.

Takže abych odpověděla, ano, běhat s ním můžeš bez obav! 🙂 Co se týče bruslení, mám k němu menší výhrady. Právě kvůli přednímu otočnému kolečku (ač se dá zaaretovat), nemůžu kočárek doporučit k bezpečnému bruslení. Samozřejmě, je to jen můj názor, protože znám spoustu maminek, které s ním bruslí a nemůžou si ho vynachválit. To je pak na osobní zodpovědnosti každé z nás. 🙂 Já na bruslení doporučuji spíše sportovnější model Thule Glide 2, který má právě přední kolo na pevno a je stabilnější. Nebo další variantou může být i sportovní vozík Thule Chariot.

null


Je odpružení dostatečné v terénu?

Co se týče odpružení, tak za mě je super. Kočárek se prodává sice jako městský kočárek, ale daleko líp ho vystihuje označení sportovní kočárek do terénu! Má velká nafukovací odpružená kola, která jsou do terénu ideální.


Můžu vyjet do terénu i s miminkem v hluboké korbě?

Pokud už dítě zvládá "pást koníčky", tedy má kvalitní oporu o lokty, symetrické napřímení šíje a v této poloze chvilku vydrží, tak je už dostatečně zpevněno a projížďce v terénu vám nic nebrání. Pokud tomu ještě tak není, s "drncavými" povrchy bych ještě chvilku počkala.

foto zdroj


Je Thule Urban Glide 2 dostatečně stabilní v terénu, když je to tříkolka?

Zdání klame! 🙂 Tříkolky (nebo i označení trojkolky) jsou do terénu mnohem více doporučovány, než klasické čtyřkolové kočárky. Kočárek má nafukovací terénní kola a zároveň velký rozchod zadních kol.


Proč hluboká korba není na pevno, ale má vůli?

Korba není na pevno schválně, je to kvůli nárazům v terénu. Mírnou vůli má i rukojeť a hlavní kloub, přesně z toho stejného důvodu. Kdyby kočárek neměl žádnou vůli, byl by příliš tvrdý a veškeré otřesy by odnesly Tvé ruce a "naklepané" dítě! 🙂


Proč Thule Urban Glide 2 nemá rovný sed?

Zádová opěrka nejde nastavit do úplného sedu schválně. Kočárek je vyrobený ve prospěch zdraví dítěte a pokud dítě aktivně sedí, nepotřebuje tak žádnou oporu. Následný odpočinek je pak ve správné a zdravé poloze pro záda. Pokud bys úplný sed přece jen chtěla, dá se přikoupit univerzální pásek. Určitě bych doporučila přikoupení polohování nohou, aby dítě nesklouzávalo, dále pak i pořízení madla - dítě se za něj krásně přitáhne a sedí. Osobně mám zkušenost, že dětem polosed vůbec nevadí. I já vozím syna nejčastěji takto a v úplném sedu minimálně. Sundám mu ramenní pásy a nechávám ho posilovat a přitahovat se! 🙂

foto zdroj


Co dělat, když se mi dítě již nevejde do hluboké korby? Může do sporťáku, i když samo ještě nesedí?

Doporučuji s korbou vydržet co nejdéle to půjde, ať už kvůli dostatečné ochraně a pohodlí, nebo i očnímu kontaktu. Například - ne každé dítě spí natažené, proto není nutné hned přecházet na sporťák, jakmile se Ti bude zdát, že nemá na délku už žádné místo. Miminko by mělo jít správně do sporťáku ve chvíli, kdy už samo sedí. Nicméně chápu, že to kolikrát nejde vydržet. Naštěstí má Thule Urban Glide 2 sporťák, který jde sklopit téměř do roviny. Pokud bojuješ jen s rozměry korby, variantou může být vložná taška. Většina z nich má zpevněné dno a ve sporťáku tak vznikne skoro rovina. Jen je třeba si dát při výběru pozor na rozměry, aby byly větší než má samotná korba. Já doporučuji vložnou tašku od Emitexu, která má na délku 80 cm a lze ji předělat i na fusak.

null

Pro větší, nesedící dítě, které se nevejde ani do vložné tašky, bych doporučila do sporťáku umístit polstrovanou vložku, například tuto univerzální ergonomickou podložku značky Babymoov. Dítěti poskytne maximální bezpečí a pohodlí. Má univerzální použití, takže ji využiješ i mimo kočárek.

null


Jaký je rozdíl mezi modely z r. 2020 a 2021?

Zásadní rozdíl je v uložení předního kolečka a přibylo kuličkové ložisko. Změny barev se pak týkají funkčních prvků - z modré na šedou, a to i v příslušenství.


V čem všem se liší Thule Urban Glide 2 od Thule Glide 2?

Thule Urban Glide 2 je variabilní kočárek, dobře projede jak terénem, tak i městem. Nákupní košík se dá uzavřít pomocí zipu. A to hlavní pro nás ženy 🙂 - má více barevných variant! Vybírat můžeš z černé nebo stříbrné konstrukce a z pěti barev potahů, jako je modrá, zelená, černá, šedá melírovaná a tmavě šedá.

foto zdroj

Thule Glide 2 je spíše jen pro sportovní využití. Má větší kola a to přední je (jak jsem již zmiňovala) na pevno. Přesto je však manipulace velmi snadná a celkový pocit z jízdy je díky němu příjemnější. Co se týče barevného provedení, zde se musíš spokojit pouze s černým potahem a stříbrnou konstrukcí.

foto zdroj

Oba kočárky mají odlehčenou konstrukci, integrovanou ruční brzdu a dostatečně dlouhou prodlužovací stříšku. Pohodlný spánek není žádný problém, zádové opěrky u obou modelů se dají snadno sklopit do téměř vodorovné polohy. Bohužel, u kočárku chybí polohování nohou a madlo, to se však dá vyřešit dokoupením příslušenství.


Napadají Tě ještě nějaké otázky, na které jsi nenašla odpověď?

Napiš mi do naší kočárkové poradny, kde s radostí a péčí zodpovídám všechny otázky ohledně kočárků a vše kolem nich!

Těším se na Tebe v kočárkopedii, kde najdeš spoustu dalších článků, zajímavostí a recenzí kočárků od maminek.

Přeji krásný den a pohodové kočárkování.
Katka
Kočárková poradkyně Modrého koníka

#tipy_poradkyne

Začni psát komentář...

Odešli