leniluki
11. pro 2018
199 

Testování s TM Toys: Peppa nebo Katka?

Peppa nebo Katka?

Naše dítě v tom má jasno! Ale vezmeme to popořádku.

Jednoho dne, kdy se Maty už druhý týden nudil doma a dobíral antibiotika, zazvonil pošťák a přinesl obrovskou krabici. Byli jsme všichni zvědaví, co nám přišlo. O testování Matyho oblíbené hračky jsme věděli jen my, rodiče, a jemu jsme to nechali jako překvapení. Pro nás však bylo překvapením, která z hraček dorazí (a tajně jsme doufali v domeček s Peppou). 🙂

A dorazila ... Peppa na pláži 🙂 To jsme si aspoň mysleli, ale náš syn nás vyvedl z omylu. Je to prasátko Katka, protože Peppa nosí přece červené šatičky.

Matýskovo nadšení bylo veliké, celé odpoledne ji nechtěl dát z ruky a měl štěstí, že pošta přišla v dobu, kdy jeho mladší bráška ještě spokojeně spal. Mohl si hračku prohlédnout pořádně sám a potom s ní seznámit i jeho.

A cože vlastně celá sada obsahuje?

  • mobilní telefon
  • lehátko
  • prasátko Peppa/Katka
  • hrad z písku

A všechno se to dá sbalit do pouzdra ve tvaru prasátka Peppy. Máte tak jistotu, že se nic neztratí. Mobilní telefon byl oblíbencem číslo 1. Je rozdělen na 6 políček a zachycuje události vyobrazené na herní podložce – maják, krab, bábovka z písku, zmrzlina, tatínek a louže.

Každé z tlačítek vydává nějaký zvuk, jsou to zvuky krátké, trvají pouze pár vteřin. Dětem se nejvíce líbí zvuk u tlačítka bábovičky, kde se smějí Tomášek s Katkou/Peppou 🙂 Výhodou je, že se mobil dá pevně připojit k podložce, takže při přesouvání a cestování drží na svém místě a nehrozí rozbití. Nacvakává se jednoduše, děti to po první ukázce zvládnou samy.

Lehátko má jednoduchý design a je opravdu stabilní, Katka/Peppa už tolik tomu lehátku uzpůsobená není, takže to chce opatrnost a klidný terén. Na cestě ve vlaku nám Katka z lehátka neustále padala.

Prasátko Peppa/Katka má mírně sklápěcí nožičky, takže při skrčených nohách může budit dojem, že sedí. Jinak je celá plastová, jediný otvor je ten u nožiček, děti si ji vzaly s sebou i do vany a za chviličku byla zcela suchá.

Hrad z písku byl pro nás zpočátku záhadou, zkoušeli jsme, jestli je to sedačka či vanička, až nás to trklo. Bábovička se dá použít i do kinetického písku jako klasická bábovička.

A protože dětská fantazie je mocná a hlavní obal, do kterého všechno pohodlně zavřeme, vnímá většina nás dospěláků pouze jako obal s herní plochou uvnitř, děti byly nadšeny i z něj. Maty ho dával všem kolem před obličej a vykřikoval: "Jsem Peppa!" nebo: "Miki je Peppa!"

A jaký je náš závěr celého testování?

Děti si ho užily moc. Peppa s námi absolvovala všechny cesty, které jsme během 14 dnů podnikly. Jela vlakem, autobusem, autem, byla se podívat ve školce a dokonce už vystřídala dvoje bydlení. Oba domy už jsou ale opět v krabici, protože stavebnice dětské hrátky úplně nevydržela.

Děti, které milují příběhy s Peppou a její rodinou určitě, určitě hračka potěší. Matýsek si s ní přehrával snad všechny díly, které zná zpaměti. Za mě ale velké mínus, že je tam opravdu jen jedna postavička. Matýsek si vypomáhal různými figurkami, co doma má, nebo měl ostatní členy jako přítele na telefonu. TM Toys ale myslí i na toto a prodává figurky i zvlášť, takže  kamarády je možno přikoupit, nebo vybrat jinou sadu, která je již obsahuje. Za mě osobně je to fajn balení na cesty, kdy se všechno sbalí pohodlně do batůžku, je to lehoučké a děti si své zavazadlo unesou samy.

Moc děkujeme @konik_testuje a TM Toys za možnost vyzkoušení této hračky, určitě nezůstane zapomenuta a děti se k ní budou i nadále rády vracet.

#test_tmtoys #recenze

Začni psát komentář...

Odešli