lenka.han82
23. led 2019
394 

Toho jsem se bála nejvíc

O tom, že nějaký atopický ekzém vůbec existuje, jsem se dozvěděla, až když jsem poznala svého současného manžela. V rodině nemáme žádné alergie, astma ani ekzémy, takže jsem se s ničím takovým ještě nesetkala. Manžel trpěl od dětství atopickým ekzémem a do dospělosti mu zůstal na rukou, hlavně mezi prsty. Má období, kdy je ekzém v klidu a kdy nikoli. Už od doby, kdy jsme plánovali založit rodinu, jsem se bála nejvíc toho, aby děti po manželovi nezdědily atopický ekzém. A bohužel u obou dětí se objevil mezi 2. a 3. měsícem po narození.

Zkoušeli jsme vše možné, všude jsme četli, že léčba defacto neexistuje a vyléčit se úplně nedá. Předepisují se mastičky s kortikoidy, případně Fenistil, aby se zamezilo nesnesitelnému svědění a nutkání se škrábat až do krve. Když budeme mít štěstí, dostaneme ho tzv. pod kontrolu a můžeme doufat, že v dospělosti vymizí. S tím se prostě nehodlám smířit. Od té doby neustále pátráme po příčině (prací prášek, potraviny... apod.) a už jsme domluvení s pediatričkou na odebrání krve, abychom alespoň zjistili, které potraviny dětem ekzém způsobují nebo zhoršují.

Nejsem soutěživý typ a takřka nikdy o nic nesoutěžím, ale když jsem si na koníkovi přečetla, že se hledají maminky a dětičky, které otestují něco na atopický ekzém, moje nesoutěživost šla stranou. Řekla jsem si, že to zkusím alespoň pro mé drobečky, nedělám to přeci pro sebe, ale pro ty nejcennější a nejdůležitější osůbky v mém životě.

A ono to vyšlo! Nemohla jsem se dočkat, až kurýr dermokosmetiku A-DERMA přiveze.

Hned první večer po obdržení balíčku jsme otestovali jak mycí olej, tak emolienční krém.

Dost jsem četla o tom, že je tato dermokosmetika drahá, ale když spočítám, co všechno jsme vyzkoušeli (levnější i dražší produkty), rozhodně se vyplatí!

Kůže se u obou dětí o dost zlepšila – není vysušená a je hladoučká a hydratovaná. V podstatě jsem nenašla žádná negativa, jen plusy.

Moc děkuji za možnost tuto kosmetickou řadu vyzkoušet a určitě u ní zůstaneme.

#test_aderma2 

#recenze

#zkusenosti_exomega_control

Začni psát komentář...

Odešli