33 / 400
    Tvaroh na sladko s malinami.

    Čím sladit? Je vhodnější třeba arganový sirup, nebo sirup z Agáve než klasický cukr?

    19. říj 2015

    @pincola Nejsem příznivcem agávového sirupu a pro slazení preferuji nejraději med. Nemám informace o výrobě a složení arganového sirupu a nikdy jsem ho nezkoušela, takže neporadím.

    19. říj 2015

    proč ne agávový sirup?

    8. čer 2017

    @dasa.77 Protože agávový sirup je složen převážně z fruktózy. Ta se metabolizuje jinak než než glukóza a její nadbytky se ukládají jako útrobní tuk. Neříkám, že u zdravého aktivního člověka se zdravým jídelníčkem by byl agávový sirup v množství jedné, dvou lžiček denně nějak škodlivý, ale mé recepty mají být inspirací pro lidi s různými zdravotními problémy spojenými s nadváhou nebo obezitou, často s diabetem a dyslipidémií, a tam už nevhodný je.

    9. čer 2017