luckamb
20. zář 2019
517 

Real Green Clean, aneb zelená pro úklid

Na začátku bych všechny z Vás, kteří budou číst tento článek, velice ráda pozdravila a doufám, že Vám moje recenze třeba pomůže rozhodnout se až budete v regálu obchodního domu koukat na výrobky Zenit . 

Nejsem žádná bio, racio, eko matka, ale asi jako každému rozumně smýšlejícímu člověku v této době mi není ukradené, čím zatěžuju naši přírodu. A vlastně i proto jsem se přihlásila do tohoto testu. Byla jsem zvědavá, jak "nature friendly" přípravky obstojí v naší početné rodíně. Naše rodina se totiž skládá ze dvou dospělých, čtyř dětí, tří koček a jednoho psa. Proto si troufám říci, že výrobky prošly opravdu důkladným testem 😀

První co nás všechny zaujalo, ty nejmenší samozřejmě nejvíce, byla zvířátka na obalech. Takže první plusový bod. I kdyby testování nedopadlo dobře, můžou se holky učit, co je co za zvířátko 😀

Samozřejmě další co každého zajímá je vůně, důležitá součást každého uklidového prostředku, tedy pro mě rozhodně. Byla jsem skeptická, ale jako.....po otevření aviváže jsem měla chuť ji vypít .... ale bylo dopoledne, takže jsem si nedala 😀 Ne dělám si srandu, ale ta vůně je fakt boží. Celá řada voní stejně, takže je super, že vám podlaha voní stejně jako prádlo, hrneček a ruce :-P Jediné co se tedy svou vůní vymyká je WC čistič, tam se nám ze záchodu line vůně lehce octová. 

Ráda bych ale zhodnotila produkt po produktu a vzala bych to od nejlepšího po ten co mě bohužel moc nepřesvědčil.

1. Prostředek na nádobí a mýdlo na ruce

Tak přátelé, tento prostředek je za mě výrobek roku. Asi jsem objevila Ameriku, ale mít v kuchyni něco, čím můžete umýt hrneček, dětem umatlnanou pusinku a pacičky je prostě super. Samozřejmě děti voní čistotou a já nemusím letět do prvního patra do koupelny, což prostě dle mého názoru musí ocenit každá maminka (která zrovna není v tréninku a po schodech neběhá v rámci vyrýsování postavičky). Tudíž v naší domácnosti si získal čestné místo na dřezu hned vedle prostředku na mytí nádobí. A jsme si stoprocentně jistá, že jakmile dojde, letím pro nový.

2. Tablety do myčky

Na tabletách do myčky, je obrázek sovičky.

Tablety do myčky byl zrovna jeden z prostředků, u kterých jsem očekávala totální propad. Máme u nás ve vesnici velice tvrdou vodu, takže nádobí neumyje takřka nic. Používám jednu značku, která vím, že mi nádobí umyje, ale při zkoušení čehokoliv jiného se vždy vracím k původnímu. Takže první večer, myčka samozřejmě plná, takže  šup, riskneme to. Ani si neumíte představit ráno tu radost, když otevřete myčku a ono je to všechno čisté, lesklé.

3. Podlahy

Nemáme úplně malý dům a vzhledem k tomu, že venku bylo ještě celkem obstojné počasí, jsou otevřené dveře ven a jak děti, tak zvířata se absolutně neostýchají dojít se se špinavými botami, nohami, packami až do kuchyně pro šťávu, kterou nezapomenou rozlít. Což znamená, že oni to ušpiní, mamka to vytře (spravedlivá dělba práce). Vytírám minimálně jednou denně, jinak to tu prostě nejde. A i zde Zenit obstál na výbornou. Opět ta vůně…boží. 

Takže domem se line příjemná vůně už i z podlahy. Musím říct, že zvládá vytřít dobře jak plovoucí podlahu, tak dřevěnou podlahu, tak dlaždičky a dokonce i betonové, natřené schody. Nikde žádné šmouhy (které spousta prostředků za sebou zanechává), vše krásně čisté na první „výtěr“.

Takže podlaha se krásně „blejská“ ať už máte doma děti, kočky, manžela či pejska 😀

4. Nádobí

Na obalu včelička, pruhovaná, maličká. A protože jsem pilná holčička, nezaskočí mě nějaká včelička.

Myje dobře, umyje bez jakýchkoliv problému  i mastnou pánev. Srovnatelný s jinými, daleko profláklejšími prostředky na nádobí a jako bonus je ekologický, jako všechny produkty této řady.

5. Tekuté mýdlo

Tekuté mýdlo s obrázkem srnky se zabydlelo v koupelně, kde si s ním děti myjí ruce. Takže, ať se umyjí, kde se umyjí, pořád voní stejně 😀 Mýdlo bez problémů umyje pusu od čokolády, či ruce od bahna, hlíny či písku.

6. Plochy

Tak toto je asi první prostředek, který mě zklamal. Prvotní nadšení z vůně vystřídalo zklamání ve chvíli, kdy mi zaschla deska na kuchyňské lince. Vše je flekaté, udělaly se mapy, takže na linku ne, zkusila jsem na sklokeramickou desku, je pravda, že mi to odstranilo nečistoty, ale po použití velké síly a opět byla deska flekatá. Takže buďto jsem nenašla přesně ty správné plochy, na které by prostředek patřil, nebo prostě úplně neplní to, co slibuje. Je fakt, že třeba na takovéto běžné otření třeba umyvadla v koupelně by mohl být fajn (tam mapy nezanechá, nebo to nebude vidět).

7. Toalety

No a jak už si člověk zvykl na to, jak to všechno všude voní, otevře prostředek na toalety, dostane do nosu cosi, co vůbec nečeká. Něco co připomíná ocet nevím s čím. Vím, třeba řeknete, že to není u prostředku na toaletu zase tak důležitá vlastnost, že je základ, zda čistí nebo ne, ale mě to zkrátka zarazilo. A vlastně jen kvůli tomu, se mi dostal až na místo 7.  

Toaleta čistá je, z obalu se liška směje.

8. a 9. Prací gel a aviváž

Vzhledem k tomu, že peru každý den a oblečení je od trávy, jídla, písku, potřebuji opravdu kvalitní prášek na praní. A tady tedy musím říct, že jsem se opravdu nepřesvědčila, že by to byl Prací gel Zenit. Spousta skvrn, která se mi běžně používaným práškem vypere, se nevyprala vůbec, nebo opravdu blbě. Zkusila jsem dát i dvojitou dávku prášku, prádlo předeprat a stejně ne. 

Co se týká aviváže, opět příjemně voní, když otevřete lahvičku, potom už po vyndání prádla z pračky to zase tak úplně cítit není a po vyndání prádla ze sušičky jsem se ptala sama sebe, jestli jsem ji tam vlastně nezapomněla nalít. Dobrá, zkusím tedy ještě bez sušičky, pověsit prádlo ven, tak tady nám aviváž vydržela o pár dní déle. Ale pár jsou dva a přesně tak to bylo. Takže třeba se někomu jinému tyto prostředky osvědčí, ale u nás doma bohužel místo na pračce mít nebudou.

Celkově musím říct, že jsem velice ráda, že jsem se mohla toto testu #test_zenit  zúčastnit a vyzkoušet si co dokáží ekologické výrobky. Doufám, že moje #recenze třeba někomu opravdu pomůže při rozhodování zda Zenit Real Green Clean opravdu vyzkoušet nebo ne.

#zkusenosti_zenit

Začni psát komentář...

Odešli