Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    7.prosince - Vanocni sousedstvi

    Moc rada projizdim nasim sousedstvim v dobe Vanoc. Libi se mi decentni vyzdoba a pres okno vidite nazdobeny stromek 🌲.

    6.prosince - Mikuláš

    Pro tyhle čokolády jsem šla až na kraj světa. Mikuláš se v USA běžné neslaví. Večer jsem mu dala sladkosti do holinek a dneska najdu nějakou pohádku o Mikuláši ❤️

    5.prosince - Leavenworth, WA

    Náš tradiční vánoční výlet do německého městečka v horách ve Washingtonu. Jezdíme tam za sněhem. Letos jsme měli smůlu a místo sněhu byl déšť.

    Na programu byla i sobí farma. Maverick si tam sundal boty a odmítl si je znovu nazout 🙂.

    4.prosince - Stockings

    Tradiční punčošky. Letos jsem je musela dát někam, kde malému nebudou úplně na očích. Tak jsem je dala na náš krb v ložnici (po vyfocení jsem je odsunula na stranu). Tento rok jsme od tchyně dočasně adoptovali jejího psa, tak jsme pořídila “H”. Řadím je podle věku a pes je starší než Mav.

    3.prosince - Candle Day

    Kdo zná Bath and Body Works a měl možnost ovonět jejich svíčky, tak asi tuší, proč jsem z nich nadšena. Dnes a zítra má BBW víc než 50% slevu na jejich svíčky. Jdu tam jednou ročně a mám pak vystaráno.

    2.prosince - Stromeček
    Pro stromek chodíme vždy kolem Díkůvzdání. Letos jsme šli na Black Friday a bylo tam lidí jako smetí. Samozřejmě jsme ještě doma nechali pilku, takže jsme si ji museli jet půjčit ke kase.

    Projížděli jsme kolem garáží, bagrů, traktorů a skladiště, kdy mě zaujal tento osamělý stromek. Byl mimo plantáže ale podle tvaru jsem poznala, že je zastřihovaný a snad i k prodeji. Samozřejmě jsme se zeptali, jestli si ho můžeme uřiznout a bylo nám řečeno, že jo.

    Takže jsme na stromkovou farmu jako takovou ani nedošli a tohle je náš stromek z parkoviště 😂.

    1.prosince - Skřítek neplecha (The Elf on the Shelf)

    Tradicí je, že se každý den přemístí a dělá nějakou neplechu. Také dohlíží, jestli jsou děti zlobivé nebo ne a pak to hlásí na Severní Pól. Tato část se mi úplně nelíbí, takže u nás to bude jen taková zábavná hra ho jít každý den hledat. Náš skřítek je holčička.

    Zdravime s Maverickem celeho Konika a doufame, ze se mate dobre. Tento tyden se pripravujeme na Dikuvzdani 🍗. Mav uz je velky pomocnik a ani se mi nechce verit, ze uz to bude jeho treti!

    Tak pro me velka udalost. Vcera jsem delala ovocny knedliky. Za celou tu dobu v Americe moje ceske vareni obsahovalo rizek, salat, gulas, rohliky a strudl.

    Maverick byl spokojeny. 😂

    A tady je par fotek z naseho foceni na Havaji, na Maui 🌸

    (6 fotek)

    V nedeli jsme vzali Mavericka na jeho prvni baseball. I pro nas to byla prvni hra po skoro dvou letech. Dost jsme si to uzili a tesime se na dalsi zazitky ❤️.

    Moc vas zdravim. Jak koukam, tak i u vas je leto v plnem proudu.

    Snad to prezivate ve zdravi a podnikate nejake fajn vylety.

    Mejte se krasne ✨❤️
    Marie & Maverick

    Koupacka v sedm rano

    Dneska v džungli 🌸🌸. Víc fotek dávam na IG @babiesandsleep

    (2 fotky)

    Dneska delal ranni vstavacku tatinek a planujeme vyrazit po ostrove. Podivat se na nejake krasy prirody a dat si shave ice.

    Od 5:30 ráno si už hrajeme u bazénu. Jeho volba :D

    IG:@babiesandsleep

    Preji vam krasny Den matek z Havaje 🌸🌸.

    mariegroth
    Zpráva byla změněna    6. kvě 2021    

    Dnes (u vas vcera) jsme si sli s muzem udelat covid test, abychom mohli jet na dovolenou na Havaj.

    Je to docela neco, ty jejich pozadavky na Havaji.

    - Zaregistrovat se specialni webovce pro navstevniky
    - Udelat covid test 72 hodin nebo mene od priletu na Havaj
    - Zaregistovat ten test na zminene webovce
    - Projit screeningem pred odletem
    - Projit screeningem po priletu
    - 30% cestujici musi jit na nahodny covid test po priletu

    Muj muz je plne ockovany a i ockovani tohle vse musi udelat.

    Nicmene, na dovolenou se tesime. Naposledy jsme byli na Maui na nasi svatbu v roce 2019.
    .
    .
    .
    .
    Dovolenou budu mirne dokumentovat na svem business instagramu @babiesandsleep

    Hezky patek vam preji! Vcera se mi konecne vratil muz z vycviku. Dnes jsem tedy nemela chaoticke rano :D. Zasla jsem nakoupit potraviny a potkala tam kamaradku, ktera zrovna odvezla deti do skoly a jeste jsme stihly rychlo kafe v Panera Bread.

    Tema dnesniho #patecni_drink je “skolstvi v USA”. Zajima vas neco? Skolky, zakladky, stredni skola nebo vysoka? Co se plati? Zlute autobusy :D? Nebo jaka je vlastne uroven skolstvi?

    Koblihy k snidani opravdu bezne nesnidam, ale kdyz uz, tak rozhodne to musi byt Dunkin Donuts nebo Krispy Kreme!

    Dnes melo byt trochu chladneji (20 stupnu, takze zadna zima), a tak jsem se rozhodla vzit Mavericka do Phoenix ZOO. Moc se nam tam libilo. Pro me byla tato ZOO nejlepsi, kterou jsem kdy v USA navstivila.

    Vsimla jsem si, ze cela ZOO ma spoustu lavicek, koutku nebo vlastne uplne cokoliv, venovane pamatce zesnulych clenu rodiny. Napr. muzete ZOO darovat lavicku a na ni je pak placard s jmenem a napisem “in loving memory”.

    Motyli zahrada byla cela venovana pamatce male holcicky. Hrozne me to dojalo a rozbrecelo. Ackoliv vychovavat deti je narocne a vysilujici, take vim, ze rodice male Christy Ann by dali cokoliv za ty tezke dny...❤️

    Po obede jsem vzala Mavericka na prochazku po sousedstvi. Tohle je takove bezne middle class sousedstvi v Arizone. Maji tady moc pekne parky, chodniky!!! akorat moc zelene tady nehledejte.

    (4 fotky)

    Testujeme vodu a tesime se do bazenu

    Na ceste do Phoenix, Arizona 🌸😎👙

    Krasny patek! U nas je den jako malovany a uz se tesim ven z domu.

    Dnes vecer me ceka virtualni “baby shower” - oslava prichodu miminka, kterou porada nekdo pro moji svagrovou. Uz brzy se jim narodi baby Kingston 🙂

    Tak jsem si rekla, ze bychom dnes v ramci #patecni_drink mohly nadhodit tema “tehotenstvi a porod v USA”. Mam tady o tom sice dva clanky, ale urcite ne vsechny Jste je cetly a mozna by vas zajimalo neco specifickeho.

    Domaci porody? Porodni domy? Duly? Prohlidky? Pece? Vybava? Nebo cokoliv jineho?

    Dneska zase o baracich, nebot vas to bavi.

    Pred par dny nas skoro soused dal na trh jejich dum. V nasi komunite ty domy jdou opravdu rychle a jsou “pending” do par dni. Pozemky u oceanu/jezera na trhu moc nejsou a jsou zadane. Tento dum se prodal za tri dny. Tady mate zase ukazku stylu domu, ktery byl popularni kolem roku 2000. Dum ma 3 loznice, tri koupelny a dva “bonus rooms”. Casto lide koupi dum v zadane oblasti, i kdyz to neni jejich styl, nebot ten pozemek ma velkou cenu. Tento dum neni muj styl, ale verim, ze si ho novy majitel uzije!

    (7 fotek)

    Posledni den v Long Beach v Kalifornii...

    Pocasi bylo skvele. Sli jsme jako cela rodina do akvaria a pak na veceri. Prosli jsme se kolem “marina” a nasali skvelou atmosferu. Ted uz jsme na ceste domu. Maverick spinka a ja popijim bile vino.

    Mezitim co jsme byli pryc, tak k nam prisla pani na uklid, tak se tesim, ze prijedeme do cisteho. V nedeli nas ceka dalsi cesta a to do Arizony!

    mariegroth
    Zpráva byla změněna    16. bře 2021    

    Neco pro milovniky Forresta Gumpa - Restaurace Bubba Gump s lavickou a teniskami

    Dnes jsme se probudili do pekneho dne a uz se tesim na dalsi prochazku. V dalce vidite legandarni lod Queen Mary a na silnici pod nami brzy budou kolony aut. V budove na levo se totiz dela covid-19 ockovani. Silnice je z tohoto duvodu uzavrena pro bezny provoz. A je to “drive-thru”. Ockuji vas primo v aute. Pak cekate nejakou dobu a pokud nemate reakci, tak jedete dal.

    Vcera jsme meli moc fajn den v Kalifornii. Jeli jsme na plaz a pak jsem si v Benefit Brow Bar nechala (konecne) upravit oboci. Odpoledne jsme jeli do mesta Anaheim, kde se nachazi Disneyland. Ten je kvuli covid ale zavreny. My meli namireno do jine casti mesta. Sli jsme do skvele restaurace, kde jsme si dali Cajun shrimp. Restaurace mela krasne venkovni posezeni a uplne jsem se zasnila o lete. Jako sladkou tecku jsme meli chimney cake. Ano, je to trdelnik! A musim rict, ze chut byla dost podobna, ale na ten v Cesku to i tak nemelo. A kdyz mluvim o Cesku...dneska o Cesku mluvil nejaky covid odbornik a povidal, co se tam u vas deje v ramci karanteny. To by tady nikdy neproslo.

    (3 fotky)