1 / 1

    Když jsem u druhého dítěte praktikovala BLW, tchyně neustále šílela, že se udusí 😄

    12. kvě 2020

    @lennus ehm... my jedem castecne blw, ale vsechno jidlo zasadne v leze na brisku 🤣 zadna zidlicka, lehatko, sedacka... 🤣

    12. kvě 2020

    @sternliebe Je to super, že? Hodně mi to ulehčilo práci a čas. Kaše a polévky jsem jí z kraje dávala normálně lžičkou, ale co jen šlo, tak brala do rukou. I pro mě to bylo zajímavé, protože tím, že jsem jela druhé kolo, bylo to už stejné. Já držela malou na klíně jakoby na klokánka, protože ještě neseděla.

    12. kvě 2020

    @lennus Verule nesedi, takze i lzickou krmim v leze na brise

    12. kvě 2020

    @sternliebe Naše malá chtěla být vždy součástí týmu, takže byla nejspokojenější u nás u stolu. 🙂

    12. kvě 2020

    @lennus my ze zacatku jedli "oddelene", dokud neprojevovala zajem. Pote pojedla prvni ona a pak my. Ted uz teda jime spolecne. A nebo lezela na stole a jedla "snama"

    12. kvě 2020

    @lennus
    @sternliebe
    Priznam se, ze zaduseni u BLW jsem se bala I Ja 😕

    12. kvě 2020

    @mariegroth ja uz mam druhe dite, takze uz tolik veci "neresim" 😀 a deti maji opravdu silne vyvinuty davivy reflex 🙂 Ja uz toho tolik vytrepavala z nasich holek... 😀

    12. kvě 2020

    @mariegroth Četla jsem k tomu tématu zajímavou knížku Vím, co mi chutná, kde psaly zkušenosti i rodiče praktikující BLW, hezky tam bylo vysvětleno, jak je jazyk silný sval a že dítě brzy zjistí, co kam má v puse dát a posunout, malá přesně věděla, jak s ním pracovat, bylo úžasné to pozorovat. Když se zakuckala, šlo vše dobře ven a takových případů bylo čím dál méně. Jednou našla mandli na zemi a vyplivla ji, věděla, že by ji nezvládla sníst, od té doby jsem se nebála ani malých hraček, ona by malé kousky nesnědla.
    @sternliebe Naše už sice je taky druhá, ale synovi jsem mixovala, bylo víc času, o BLW jsem tenkrát věděla, ale nelákalo mě to natolik, abych do toho šla.

    12. kvě 2020

    @sternliebe
    @lennus
    Je pravda, ze tak male deti jsou chytrejsi, nez si myslime 🙂

    12. kvě 2020

    @lennus ja jsem ani u prvorozene a ani ted nejela striktne BLW. Spise jak kdyby kombinaci. Obcas mixnute/namackane vidlickou, obcas do ruky. Proste podle casu a nalady. Po pravde... ja jsem strasne pohodlna v tomhle 😁 takze me vyhovuje dat cely mesicek jablka nez ho na sklenenem struhadle strouhat.

    12. kvě 2020

    @sternliebe Přesně jak jsem psala, ušetří to čas, což jsem už se dvěma dětmi ocenila. Polévku a kaši jsem si neuměla představit, to jsem pomáhala, přeci jen ta práce s lžičkou je pro ně um.

    12. kvě 2020

    @sternliebe
    @lennus
    A ted mi holky reknete, funguje u BLW vidlicka? Samozrejme mam na mysli nejakou trenovaci, plastovou a atd. Dokazi takhle male deti papat?

    12. kvě 2020

    @mariegroth u mladsi vidlicku zatim nepouzivam. Ale starsi pouziva pribor normalne. Nemusis se bat, ono dite hodne napodobuje. Takze klidne pak dej vidlicku a trenujte. 🙂 ale je fakt, nekdy i moje 3leta radeji ji nudle z polevky rukou 🤭 a za to bych vrazdila... 🤣 Ale to je zase to jeji obdobi vzdoru

    13. kvě 2020

    @mariegroth Přiznám se, že si už vůbec nepamatuju, kdy malá jedla vidličkou, asi jsme zkoušeli, nejdřív samozřejmě rukou a sem tam jsem ji pomohla třeba s omáčkou. Prý je ta koordinace poměrně náročná, aby se dítě trefilo do pusy. Asi bych prostě zkoušela. Jinak nepořádek byl stejný u prvního mixovaného i teď u BLW. 😆

    13. kvě 2020