#ze_zivota

    Řekla jsem si, že tohle by mohlo být něco, co vás opět bude zajímat...

    Občas se mě ptáte na školy v USA a kam budeme syna posílat a jestli budeme třeba dělat soukromou školu a atd. Máme nějaký všeobecný plán, ale vlastně se to všechno bude odvíjet od toho, kde budeme bydlet a jestli tam bude dobrý "school district".

    Nicméně, včera jsme měli schůzku se soukromou preschool (něco jako naše školka). Děti do preschool začínají chodit mezi 2-3 lety. Preschool programy a jejich délka se liší v závislosti na stáří dítěte. Pokud pošleme Mavericka ve dvou letech, tak máme možnost chodit jednou týdně na 2.5 hodiny. Ve dvou a půl letech může chodit 2x týdně na 2.5 hodiny (5 hodin celkově každý týden).

    Moc se nám ta škola líbila. Bylo vidět, že mají vymakané "curriculum" a vědí, co dělají. Škola má také velký lesní pozemek a děti tráví čas venku. Líbilo se mi i to, že každá třída má jen osm dětí a dvě paní učitelky.

    Preschools v mnoha případech jsou součástí různých církví. Tato ale není. Můj muž vyrostl jako křesťan, což není nic neobvyklého. Spousta lidí sama sebe označí pod určitou vírou, ale neznamená tom že víru vlastně praktikují. Spousta křesťanských škol je velice prestižních a mají dobrá hodnocení. Chodí tam i děti, které nevyrůstají jako křesťané, právě proto, že ty školy jsou dobré. Svému muži jsem řekla, že bych preferovala nenáboženskou školu, ale je to určitě něco, na čem se můžeme domluvit.

    Preschools jsou placené. Jejich cena je samozřejmě různá. Za tu, kterou jsme navštívili, chtějí $2500/školní rok, pokud bude chodit 2x týdně, nebo $1800/jednou týdně. Maverick už teď má svůj vlastní školní fund, kam každý měsíc odkládáme určitou částku na vzdělání.