Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    mia1974
    1. srp 2017    Čtené 168x

    Jak se stát královnou Instagramu, nebo bloggerkou?

    Líbí se vám lesklé časopisy plné krásných fotek a usměvavých modelek? Proč byste se neměla stát jednou z nich? Provozovat vlastní web, nebo aspoň stránky na Instagramu je velmi jednoduché. Zde budete největší hvězdou vy sama! Jak na to?

    Blog, Instagram, nebo obojí?

    Zvolte si, zda chcete psát delší příspěvky, v takovém případě si založte blog, nebo zda se budete prezentovat spíše fotkami. Případně můžete obě možnosti zkombinovat a propagovat váš blog přímo na Instagramu. Pro obě možnosti najdete na internetu velmi snadné nástroje, díky kterým je založení stránek hračkou. Obojí můžete ostatně učinit jen pomocí vašeho mobilního telefonu. Na Instagramu si stačí založit účet a můžete začít publikovat. Blog si ostatně můžete psát i na Modrém koníkovi!

    Dejte o sobě vědět

    Nyní je třeba na vaše stránky přivést čtenáře. Jak to udělat? Využijte vaše stávající účty na sociálních sítích, staňte se členem různých skupin třeba na Facebooku a na instagramové stránky použijte odpovídající hastagy. Nezapomeňte, že se ale v první řadě prezentujete zajímavým obsahem.


    Vydělávejte díky blogu

    Pokud si založíte vlastní blog, nabízí se vám i zajímavámožnost výdělku. Pokud třeba popíšete nějaký výrobek, se který jste spokojená a na stránku umístíte proklik na jeho nákup v e-shopu a někdo z vašich čtenářů této možnosti využije a produkt nakoupí, pak zinkasujete provizi za tento prodej. Mnohé e-shopy totiž umožňují vložit na stránky speciální kód, díky kterému si bude e-shop hlídat, že nakupující přišel z vašich stránek a že tedy nákup realizoval díky vám.

    Čím jste výjimečná?

    Abyste mohli vydělávat, je třeba čtenáře na stránky přilákat a nabídnout jim tedy lákavý obsah. Ujasněte si, o čem vaše stránky budou. Pokud byste „jen“ chtěla psát o tom, jaké je to být na rodičovské s dětmi doma, pak asi příliš neprorazíte, vymyslete, čím se právě vy vymykáte a co byste mohla na stránkách prezentovat. Chodíte po zajímavých místech? Vymýšlíte pro děti netradiční zábavu? Máte speciálního koníčka? Pěstujete ruční práce? Vaříte neobvyklá jídla? Vše, co se trochu vymyká, má větší šanci prorazit.


    Fotky co nejlepší

    Řekněme si jasně, že lidé dnes velmi neradi čtou a že si chtějí hlavně prohlížet obrázky. Dobré fotky jsou tady základ, i kdybyste měli sebehlubší myšlenky… Nemusíte si kvůli fotkám pořizovat drahou zrcadlovku, smartphone postačí. Dobře se ale podívejte na nastavení fotek, na jejich kvalitu atd. Foťte vždy spíše v exteriéru, s bleskem co nejméně.


    Pravidelnost

    Zvykněte si na určitou pravidelnost v psaní a vytváření příspěvků. Nebombardujte čtenáře novinkami, ale zároveň jim nenechávejte příliš dlouhé prodlevy. Pokud jste na dovolené, pošlete alespoň krátký pozdrav a ujistěte své čtenáře, že jste stále s nimi a že na ně myslíte. Pěstujte osobní kontakt.

    Komunikujte

    Zvykněte si odpovídat na vzkazy čtenářů a naučte se s nimi komunikovat. Nikdy nepište naštvané vzkazy a neodpovídejte ve vzteku. Odpovídejte slušně i na vzkazy, které nejsou nějak extra příjemné. Pokud se nejedná o vyložené vulgarity, pak vzkazy nemažte. Velmi rychle se to mezi čtenáři rozkřikne a vy nebudete působit důvěryhodně.

    mia1974
    12. črc 2017    Čtené 829x

    Chcete mít jistotu a obejít se bez odběru plodové vody? Běžte na Prenascan

    Odběru plodové vody se některé maminky obávají. Právě tak ale lze odhalit určité genetické odchylky. Místo tohoto invazivního vyšetření však lze absolvovat vyšetření, které se provádí z krve a tudíž při něm nic nehrozí, jde o Prenascan, který má jen o trochu menší pravděpodobnost. Jde však o test placený.

    Prenascan nebolí

    Zatímco odběr plodové vody může nastávající maminku bolet (podle toho, kudy se vede vpich jehly) a znamená určité, byť nepatrné riziko zanesení infekce, Prenascan nebolí, provádí se při něm jen a pouze odběr krve. Tato krev se následně testuje, zjišťují se v ní úlomky DNA miminka, ta se pak vyšetřuje, zda nejsou přítomny chromozomální vady. Takto lze odhalit s 99% jistotou Downův syndrom, kterého se obávají zejména maminky nad 35 let, dále pak Edwardsův a Patauův syndrom. A pokud chcete, můžete si nechat s jistotou zjistit pohlaví. Tento test se provádí od desátého týdne těhotenství, kdy ještě není možné zjistit pohlaví ultrazvukem, takže se můžete dozvědět oproti jiným maminkám o mnoho dříve, zda čekáte holčičku, nebo chlapečka. Spolehlivost tohoto zjištění se udává 98%.

    Dozvíte se velmi brzy pohlaví

    „Test mi dělali ve dvanáctém týdnu. Výsledky jsem dostala již za týden, takže jsem věděla, že čekám kluka již tehdy, když na mě těhotenství nebylo zdaleka vidět,“ říká maminka Lucka, která pomocí testu vyvrátila nedobré výsledky z triple testu. Prenascan se doporučuje u maminek nad 35 let, při asistované reprodukci, při zhoršených výsledcích u biochemického testu. „Odběru plodovky jsem se bála, tak jsem si zaplatila tohle, a to kvůli špatným výsledkům triple testů. Ty předpověděly pravděpodobnost 1:150 pro riziko Downova syndromu, a tak jsem se musela rozhodnout, kterého testu využiji,“ uvedla maminka Martina.

    Výsledky se posílají přes moře

    Provádí se na odborných klinikách, které se zabývají asistovanou reprodukcí. Prvním krokem je pohovor s genetičkou, která konkrétní případ s maminkou rozebere a vysvětlí jí, co přesně může v jejím případě test odhalit. Poté si nechá maminka odebrat krev, která se zašle do laboratoře, bohužel u nás žádná taková laboratoř neexistuje, většinou se vzorky posílají do Hong Kongu do certifikovaného zařízení.

    Výsledky kolem týdne

    Zhruba po týdnu (ačkoliv se většinou uvádí týdny dva) jsou k dispozici výsledky. Ty zavolá pracovník zařízení mamince na telefon, který uvedla. Pakliže si přála sdělit pohlaví, dozví se i pohlaví miminka. Ačkoliv se spolehlivost testu udává 99%, lékaři dopředu uvádějí, že jeho výsledky (pokud jsou negativní) je třeba ještě potvrdit vyšetřením, které má stoprocentní vypovídající hodnotu, a to sice odběrem plodové vody.

    Vysypte si kasičky

    Prenascan bohužel nehradí žádná z pojišťoven. Test se nabízí již nikoliv let a jeho cena ani neklasá, ani pojišťovny neplánují, že by test proplácet plánovaly. Pokud se pro něj rozhodnete, musíte předem zaplatit 12 500 korun. Maminky, které test absolvovaly, však nelitují: „Platila jsem 12.500 Kč a odběr krve byl naprosto bezbolestný, 1 zkumavka. Finanční částka je to vysoká, ale v porovnání s cenami IVF, na které nepřispívá zdravotní pojišťovna, a které jsme několikrát hradili ze svého, se to dá unést. Za tu jistotu a klid to určitě stojí,“ píše například maminka Mirka.

    Zdroje:

    www.gennet.cz

    www.prenascan.eu 

    mia1974
    18. kvě 2017    Čtené 299x

    Španělské veganské restaurace zakazují krmit zde děti umělým mlékem

    Pokud chtějí maminky v síti španělských veganských restaurací El Vergel nakrmit svá dítka mlékem z kojenecké lahve, mají smůlu. Obsluha je totiž vykáže ven.

    Veganky, páchají velký hřích, a to sice krmí své dítě z lahve mlékem, které není mateřského původu.

    Zákaz kojeneckých lahví

    Pokud maminky, které tuto restauraci navštíví, své miminko nekojí, mají smůlu. Kojeneckým mlékem z lahve, které bylo vyrobeno z mléka kravského, ho totiž nakrmit nemohou. Upozornilo na to hned několik maminek na stránkách Tripadvisor, které hodnotí restaurační a jiné zařízení po celém světě.

    Kojenecké mléko prý znásilňuje kůzlata a telata

    Restaurace jasně upozorňovala: "Máme rádi matky všech druhů. Proto neschvalujeme, aby zde krmily své děti z lahve mlékem na bázi toho kravského. Prosím nepoužívejte ho v naší restauraci!" uvedlo vedení restaurace. Reakce na kritiku, že je velmi ponižující vyhánět maminky krmící děti lahví z restaurace, byla striktní. Vedení uvedlo, že odebíráním kravského, kozího a jiného mléka kravám, kozám atd. se naopak znásilňují jiná mláďata a že takové chování nebudou podporovat.

    Jediná možnost kojení

    Restaurace uvedla, že plně podporují kojení, ale již nedodala, čím tedy mají maminky, které kojit prostě nemohou, své děti krmit. Mnozí fanatičtí vegané tvrdí, že sojové produkty včetně sojového mléka jsou vhodnou alternativou, lékaři jsou však vehementně proti.

    mia1974
    11. kvě 2017    Čtené 322x

    Aby cestování s dítětem nebyl horor

    Máte před sebou cestu s malými dětmi a dopředu se bojíte, že to bude cesta plná utrpení? Připravte se na všechny eventuality a cestu si dobře naplánujte. Sedět doma určitě nemusíte!

    „Mami, kdy už tam budem?“ Kdopak by tuhle otázku někdy během cestování nezaslechl. Menší děti ji sice ještě nepokládají, ale také se umí velmi dobře ozvat, pokud je cesta podle nich už nudná a vyčerpávající. V první řadě je tedy důležité si klást cíle cestování, které jsou dětskému věku skutečně přiměřené a zhruba do pěti let dítěte myslet hlavně na jeho zájem. Mladšímu dítěte je totiž zcela jedno, v jak exkluzivním prostředí se nachází. Daleké cesty tedy raději do toho věku vypusťte a soustřeďte se na bližší cíle.

    Buďte psychicky připraveni na vše

    Cestování je mnohdy náročné pro dospělého, dítě pak unaví a mnohdy otráví dvojnásob. Neplánujte tedy dlouhý přesun, klaďte si reálné cíle. Nehoňte rychlost, naopak počítejte s tím, že s dětmi vám bude vše trvat mnohem déle, neboť se musíte přizpůsobit jejich potřebám a nikoliv naopak. Navíc jsou děti naprosto nepředvídatelné, počítat je možné opravdu zcela se vším, ba dokonce i s krajní variantou, že se odjet z nejrůznějších důvodů nepodaří. Buďte tedy psychicky připraveni na úplně všechny možnosti a nenechte se rozhodit a otrávit. Hlavní přece je, abyste byli spolu a v pohodě!

    Autem je to nejlehčí

    Cestování s malými dětmi je vždy nejsnazší v osobním automobilu, kdy jste vlastním pánem svého času a také itineráře. Vy sami si určíte, kde a kdy chcete zastavit, na cesty cesty se vydáváte sami, takže nebudete trpět tím, že pobrekávání vašeho dítěte by mohlo rušit někoho jiného. Pokud se vydáváte autem na cestu, dopředu si zjistěte, kde jsou jaká odpočívadla, kde je třeba alespoň mini hřiště pro děti. Určitě za ně budete vděčni. Přebalovací pult a jídelní židlička pro dítě se už dnes naštěstí stává samozřejmostí.

    Nenechte je se nudit

    Dopředu si připravte dostatek vhodné zábavy pro děti. To znamená jednak cédéčko s dětskými písničkami, dále vhodné hračky, což jsou variabilní plyšáci, kreslící tabulky, falešné mobily, či třeba interaktivní tabulky. Hračku dítěti nějaký čas před cestou zabavte, nebo pořiďte před cestou novou, aby ho zaujala. Připravte si také zobání pro dítě, které by mu zachutnalo, ale přitom jeho žaloudek nezatíží, ideální jsou třeba ovocné křupky, namíchejte několik druhů. Nestresujte se, že musíte ujet určitý počet kilometrů, cestu berte jako dobrodružství a nikoliv jako povinnost.

    Autobusem to chce pevné nervy

    Cestování autobusem s akčním batoletem je jen pro velmi odolné a odvážné jedince. Zhruba do věku tří let lze totiž jen těžko předpovědět, jak se zde bude dítě cítit a zda se nerozhodne celou cestu probrečet a snažit se autobus opustit. Takto se tedy raději přepravujte jen na krátké vzdálenosti, věřte, že snaha udržet dítě na sedačce, když ono chce prozkoumat celý autobus, je opravdu velmi vysilující. To samé platí o cestě letadlem. Cesty nad dvě hodiny raději neplánujte a počkejte si na ně, až bude dítě větší.

    Speciální vagony usnadní cestování

    Cestování vlakem může být naopak v některých případech celkem zábava. Některé vlaky totiž na děti myslí a připravují pro ně speciální oddělení, kde je například i místo pro kočárky, děti zde lze přebalovat a kojit. Takový servis najdete v dálkových spojích. V některých z nich se nachází dokonce i dětské kino a děti se mohou za jízdy dívat na pohádky. To potvrzuje i tatínek Tomáš: "Mám 24 měsíčního syna a cestujeme s ním už od 4 měsíců a všude. Nejlépe se nám ale jezdí vlakem. Jsme sami v kupečku pro dítě a matku a máme pohodlí. Malý se může i proběhnout. Autobus není moc pohodlný."

    mia1974
    10. kvě 2017    Čtené 1849x

    Kam jet na prázdniny, když máme doma batole?

    Prázdniny se blíží a vy přemýšlíte, kam vyrazit s vašimi dětmi, které jsou ještě docela malé? Doba naštěstí pokročila a už se jaksi nepředpokládá, že budete s dětmi sedět doma. Naopak, zařízení, kde vědí, že rodiny s dětmi jsou důležití klienti, přibylo a rodin s dětmi si zde váží.

    Pobyty pro matky s dětmi

    Velmi často se dnes organizují speciální pobyty pro matky s dětmi, které jsou jim šité přímo na míru. Takový pobyt koná v zařízení, které je dětem příznivé, takže zde najdete postýlky pro děti, přebalovací pulty, dětský koutek, hřiště apod. Dále je zde pro mámy s dětmi připraven program, který bude vhodný jak pro ně, tak pro děti. Chodí se například na společné výšlapy, na které můžete i s kočárkem, děti cvičí a hrají si. Pamatuje se ale určitě i na maminky. Jednak je pro ně připraveno nejrůznější cvičení, které mohou absolvovat i s dětmi, dále si mohou dopřát wellness, v některých případech se nabízí i hlídání dětí a maminky tak mají možnost si skutečně odpočinout.

    Vydejte se po vlastech českých, nebo k moři

    Takto je možné vyrazit buďto po vlastech českých anebo i do zahraničí k moři. Vybírány jsou vždy resorty, které jsou „baby friendly“, kde je dostatečné zázemí pro děti a hlavně velká možnost vybití. Velmi často jsou tyto pobyty zaměřeny na sport, a to maminek i dětí. Pokud se ale chcete zde setkat s ostatními maminkami s dětmi a odpočinout si, nikdo vás do sportování nenutí. Trochu větší děti se zabaví samy mezi sebou a vy máte zase o starost méně. Tyto pobyty dnes organizují cestovní kanceláře, nebo organizace, které nabízejí cvičení maminek a dětí, či některá aktivní mateřská centra.

    Nespokojte se s málem, jděte do hotelu, kde mají děti rádi

    Pokud chcete vyrazit na rodinnou dovolenou, i u nás už můžete vybírat z opravdu široké nabídky hotelů, chat, chalup a kempů. Je jasné, že k cestování trocha toho nepohodlí patří, obzvláště, když cestujete s dětmi, ale nespokojte se s málem a volte takové zařízení, které na děti skutečně myslí, písek a pár prolézaček dnes už rozhodně nestačí. V hotelích, kde jsou děti skutečně vítány, toho totiž nabízejí mnohem více. Například vám zde půjčí chůvičky, můžete si koupit plínky do bazénu, děti vám zde pohlídají a to dokonce i na celý den, pokud chcete jet třeba na výlet, kde by se to dětem nelíbilo. Pro děti je zde připraven program, tvořivé dílničky, ale také třeba karneval, diskotéka, mohou se projet na koni, nebo se učit nějaký sport. Samozřejmostí je pak kuchyně uzpůsobená dětem, palačinky a smažený kuřecí řízek opravdu není jediné dětské menu na světě.

    Jaké české wellness hotely doporučují maminky?

    Než odjete na dovolenou, podívejte se do naší wiki na článek Jak se připravit na dovolenou s dětmi?

    Přidejte se také do skupiny Dovolená v Česku a na Slovensku s malými dětmi, kde vám nejlépe poradí maminky!

    Zkušenosti ukazují, že pro děti opravdu není důležité exotické místo, ale to, aby měly na prázdninách dostatek zábavy a pohody. Míst, kde jim to můžete dopřát, naštěstí přibývá.

    Foto: Hotel Peklo

    mia1974
    8. kvě 2017    Čtené 352x

    Vracíte se po mateřské do práce? Není se čeho bát

    Návrat po rodičovské dovolené může být pro mnoho maminek poněkud šokující, o to více, pokud se vrací po tzv. řetězené rodičovské dovolené, která trvala hodně let. Není se ale čeho bát, stačí na návrat do práce myslet poněkud dopředu a zvládnete ho levou zadní. Vždyť co je to návrat do práce proti zvládnutí dvou povykujících batolat!

    "Dnes jsem byla na akci z práce, kde jsem před 3 lety pracovala. Osazenstvo je tam nové, sice milé, ale prostě ten pocit outsidera ve mně to vyvolalo. Je to malá firma, byly jsme tam 3 zaměstnanci, vše jsme tam dávali dohromady, aby fungovalo, vše jsme zpřehlednily v tom chaosu, který tam byl před námi a najednou tam jsou mladé holky, je jich tam více mnohem, bezdětné, akční. Kolegyně taky totiž šla na mateřskou po mně. Čekají mě ještě 2 roky doma, připadá mi, že budu naprosto mimo při návratu, nebo hledání prace nové," píše jedna z maminek v našem fóru, máte to také tak? 

    Připravujte si terén dopředu

    Pokud chcete, aby byl návrat do zaměstnání co nejpohodovější, snažte se s vaším bývalým pracovním kolektivem nikdy nepřerušit styky. Určitě není dobré odejít před porodem na mateřskou a ozvat se až po několika letech s tím, kdy nastupuji. Zajímejte se o své bývalé kolegy a o svou firmu. Pokud na to máte síly a povaha vaší práce to dovoluje, domluvte si, že budete něco pro svou firmu stále dělat, byť třeba jen maličkost, za drobné peníze a jen občas. Zajímejte se o život firmy, co je tam nového, koho nového přijali a co se děje s vaší pozicí.

    Zkuste si domluvit kratší úvazek

    Pracovat celý den, tedy osm a půl hodiny představuje značnou zátěž. Počítá se pochopitelně také s cestou do a z práce a tak se lehce stane, že je žena z domova kolem deseti hodin a to už je poměrně dost. Pokud to vaše práce dovoluje, zajímejte se o možnost zkráceného úvazku na čtyři nebo šest hodin denně, či pouze na několik dnů v týdnu. Ptejte se také na to, zda by vám zaměstnavatel neumožnil tzv. homeworking, tedy práci z domova, kdy vám odpadne dojíždění.

    Sledujte svůj obor

    Je jasné, že starat se o dítě, nebo děti je náročné samo o sobě, ale na svou práci určitě nezapomínejte. Ve většině oborů probíhá dynamický rozvoj a to, že jste byla několik let mimo, vás může poškodit. Abyste se po příchodu do práce nemusela dlouho rozkoukávat, sledujte na internetu novinky ze svého oboru.

    Dejte dítěti čas

    Pokud umístíte před nástupem do práce své dítě do školky, dejte si chvíli času na to, aby si dítě na školku zvyklo a s nástupem do práce ještě pár dnů počkejte. Každé dítě se do kolektivu začleňuje jinak a odcházet do práce poté, co opustíte plačící dítě, vám pouze přinese stres.

    Buďte sebevědomá

    Typický problém mnoha žen po rodičovské je nízké sebevědomí. Tím, že se stýkají většinou jen s dítětem a nejsou tolik zvyklé komunikovat s dospělými, jejich sebevědomí klesne a ony už nedůvěřují svým schopnostem. Rozhodně není třeba se ničeho bát. Uvědomte si, že jste na mateřské prošla skutečně mnoha velmi stresovými událostmi proti kterým je prezentace v práci procházka růžovou zahradou. Naopak, na mateřské je třeba rozvinout mnohé manažerské schopnosti, proto ji berte jako přínos a čas, kdy jste se učili zcela novým dovednostem.

    "Já si např. 3 měsíce před nástupem do práce neuměla představit, že zase budu chodit do práce, ale pak k tomu člověk prostě dojde a teď si zase neumím představit, že bych byla doma," dodává jedna z maninek. 

    mia1974
    2. kvě 2017    Čtené 748x

    Jak se zapsat do státní školky? Chce to pevné nervy a trochu štěstí

    Přiblížilo se vaše dítě věku tří let a vy byste rádi, aby začalo chodit do školky? Pak vás čeká pěkná honička, neboť zapsat dítě do státní školky dnes není rozhodně snadné.

    Zápis negarantuje přijetí

    Pokud si myslíte, že se stačí dostavit do vybrané školky s potřebnými dokumenty, dítě zaregistrovat a to může prvního září směle nastoupit, pak se bohužel pletete. Ačkoliv současné ročníky nejsou tak silné, jako ty předešlé, stále platí, že míst ve státních školkách je málo a speciálně u těch nejmladších dětí není jisté, že bude moci nastoupit. Zápisem do školky odstartujete přijímací řízení

    Na vesnicích berou i dvouleté

    Neplatí ovšem, že ve všech obcích je situace takto kritická a zoufalá. Pokud provozuje školku nějaká menší obec, ve které nezuří babyboom, je možné, že zde dokonce uvítají i dítě mladší tří let.  Ve velkých městech a v exponovaných satelitních obcích však platí, že místo ve školce není rozhodně garantované a na přijetí dítěte má vliv hned několik okolností.

    Trvalé bydliště je základ

    Termín zápisu dětí do mateřské školy se dozvíte na internetových stránkách zařízení, nebo přímo v něm. Dítě se boduje, čím více bodů obdrží, tím se jeho šance zvyšují. Tím zásadním kritériem je trvalé bydliště v místě školky. Školky totiž zřizují a platí obce a je v jejich zájmu, aby dotované zařízení využívali v první řadě ti, kteří zde také platí daně. Dále má na přijetí vliv věk dítěte, čím starší, tím je postrčeno na žebříčku ostatních uchazečů výše. Dále pomůže, pokud již do školky dochází sourozenec dítěte a také to, zda chce dítě navštěvovat školku na celý den a nikoliv jen do oběda.

    Rozhoduje počet bodů

    O tom, zda bude vaše dítě do školky přijato rozhoduje vždy ředitel zařízení, a to na základě přidělených bodů. Dítě obdrží při zápisu číslo, pod tímto číslem se lze nakonec na internetových stránkách  zařízení  dozvědět ve stanoveném termínu, zda bylo dítě přijato. Každé zařízení vypisuje minimálně dva termíny zápisu, můžete to tedy zkusit i na více školek, abyste své šance zvýšili.

    Nepřijali vás? Co teď?

    Speciálně u tříletých dětí se vám však může velmi často stát, že dítě přijato není, neboť dostali přednost starší uchazeči. Pokud vám končí rodičovské a vy se musíte vrátit do práce, nastane problém. Ten je možný řešit využitím soukromých školek, které jsou však mnohem dražší než školky obecní, a to i desetinásobně. Tipem tak může být nějaké polostátní zařízení, typumateřského centra, které získalo dotaci na svůj provoz a může tak nabídnout nižší ceny. Zde ale většinou nenabízejí celodenní hlídání.

    mia1974
    2. kvě 2017    Čtené 2508x

    Oblečení pro těhotné nejsou jen lacláče a obří šaty

    Zatímco dříve oblečení pro těhotné symbolizovaly hlavně lacláčové kalhoty a volné šaty typu sport, dnešní nabídka je o poznání pestřejší. Bohužel, v běžných řetězcích obchodů s oblečením na těhotenskou módu až na výjimky nenarazíte a je třeba hledat.

    Úpletové šaty zvolila také těhotná herečka a blogerka Nikol Štíbrová.

    Zdroj: Instagram

    Těhotenské kalhoty jsou základ

    Zhruba od třetího měsíce budete pozorovat, se nevejdete do svých běžných kalhot, od pátého měsíce je třeba volit už speciální těhotenské oblečení, abyste se zbytečně netísnila. Pochopitelně si můžete vystavět celý těhotenský šatník, otázka ale je, zda na to chcete věnovat tolik peněz. Naštěstí je dnešní móda značně variabilní a nediktuje striktně štíhlé střihy, takže užijete i široká trika, mikiny a svetry, pod které se schová i bříško v devátém měsíci. U kalhot, byť by byly pružné ale neváhejte a pořiďte si těhotenské, uvidíte, že jde o neporovnatelné pohodlí.

    V „háemku“ pořídíte nejlépe

    Poměrně slušnou nabídku těhotenského oblečení  má značka H&M. U ní můžete zakoupit jedna hned několik typů džín s širokým pasem pro těhotné, ale i jiné druhy kalhot, široké, úzké, či leginy. Na výběr jsou také trička, mikiny, svetry, kraťasy a sukně. Vše poměrně kvalitní a moderní. Pokud se budete k oblečení dobře chovat, můžete je ještě po porodu prodat další nastávající mamince a část ceny se vám vrátí. Například džíny zde stojí kolem tisíce korun.

    Šaty hrají prim

    Naprosto ideální oblečením pro těhotenství zůstávají šaty. V těch vás nebude zaručeně nic tísnit, pohyb v nich je nejjednodušší a hlavně budete v nich vypadat žensky a svůdně pokročilému těhotenství navzdory. Zcela klíčový je střih a materiál šatů. Těhotné postavě rozhodně neprospívá, pokud ze sebe kvůli volnému střihu a nepoddajné látce uděláte obří krabici.

    Co naopak velmi sluší, a to každému, jsou šaty přestřižené pod prsy, které měkce splývají dolů. V chladnějších měsících pak oceníte šaty z úpletového materiálu, které postavu nenásilně obepnou a budou působit elegantně. Na léto si pak zcela jistě pořiďte hippie šaty v maxi délce. V případě chladnějších dnů přes ně přehoďte džínovou či koženou bundičku.

    Co v zimě?

    Mnoha maminkám, které jsou v posledním trimestru v zimě, se nechce kupovat drahé těhotenské zimní oblečení. Bohužel, běžná bunda nebo kabát už prostě nejde zapnout. Řešením je buď kabát, který je bohatě střihově řešen do áčka a který můžete klidně nosit, i když nejste v očekávání, anebo speciální bundy pro těhotné, které lze využít později i na nošení miminka. Místo těhotenského bříška se vám totiž pod bundu vejde miminko v nosítku, nebo v šátku.

    Krásnou těhotenskou módu si můžete pořídit i z druhé ruky. Prohlédněte si pozorně nabídku bazaru na Modrém koníkovi, najdete zde totiž snad vše! 

    mia1974
    18. dub 2017    Čtené 5664x

    Jste těhotná? Pohybu se zříkat určitě nemusíte

    Jste v očekávání potomka? Určitě to neznamená, že musíte sedět doma a připravovat se psychicky na porod, těhotenství není nemoc!

    V těhotenství se se sportem nerozloučila ani modelka Hana Mašlíková...

    Zdroj: Instagram

    Těhotenství, obzvláště to první, není pro ženu úplně snadné období. Musí se smířit s tím, že spoustu aktivit, které do té doby provozovala, je třeba opustit. Její denní režim a také způsob života se začne měnit, což je důležité pro přípravu na život s děťátkem. Mnohé ženy se cítí zaskočeny tím, že se o těhotenství mluví jako o nejkrásnějším období v životě ženy, ale ony to tak necítí. Těhotenské obtíže si vybírají daň, únava, změna… Nenechte se tím zaskočit a rozhodně se doma neutápějte v depresi. I život těhotné ženy může být pestrý a neznamená to jen chystání výbavičky a čtení chytrých knih o péči o dítě!

    Pohybu se nezříkejte

    Pokud jste sportovala před těhotenstvím, určitě není důvod se sport zříkat i posléze. Platí zcela jistě to, že se nemáte rozhodně přepínat a důsledně poslouchat své tělo. Pokud vám řekne, že se mu třeba na cvičení nechce, v těhotenství si klidně dopřejte ten luxus, že si raději sedněte a dejte si nohy nahoru. Pokud trpíte těhotenskými nevolnostmi a únavou, sportování vynechejte, zkuste zařadit alespoň procházku na čerstvém vzduchu, který na nevolnosti pomáhá. Těhotenství není opravdu obdobím, kdy si máte cokoliv dokazovat. Pokud ale počáteční těhotenské obtíže odeznějí, můžete se ke sportu opět vrátit.

    Cvičily jste už před tím?

    Ačkoliv můžeme hlavně na Instagramu vidět mnoho fotek nastávajících matek, které do poslední chvíle před porodem posilují a zvedají závaží, nesnažte se je napodobit. Je velkým rozdílem, pokud jste aktivně sportovaly před těhotenstvím, nebo zda jste nedělaly nic. V takovém případě nezačínejte s náročným tréninkem, vrhnout se můžete na pilates, nebo jógu, a to i na běžné lekce pro veřejnost. Uvědomte pouze vaši lektorku o tom, že jste těhotné, aby vám vybrala snadnější cviky místo cviků v těhotenství nevhodných.

    Cvičení speciálně pro těhotné

    V okolí také můžete najít lekce gravidjógy a cvičení pro těhotné, které se zaměřuje na záda, které tak často pobolívají. Pokud ve svém okolí žádné takto zaměřené lekce nenajdete, můžete cvičit podle internetu, například na onlinefitness.cz, nebo fithall.cz

    Pozor na přímé břišní svaly

    Pokud jste sportovaly pravidelně před těhotenstvím a netrpíte žádnými obtížemi, můžete v poněkud nižší frekvenci pokračovat i nadále. Pokud posilujete, dejte si velký pozor na cviky na břicho. Zeptejte se raději trenéra, jakou formou lze břicho posilovat. Cvičit by se neměly rozhodně přímé břišní svaly, takže se vyhněte sklapovačkám, abyste si nepřivodily diastázu (rozestup břišních svalů). Věnovat se ale můžete šikmým břišním svalům.

    S běháním nezačínejte

    Běhala jste před těhotenstvím? Opět, poslouchejte své tělo a pokud se mu po běhání stýská, dopřejte mu ho. Pokud budete běhat o nižší frekvenci, mírné otřesy by miminku určitě neměly vadit. Neběhejte pochopitelně maratony a na výkon, běh případně prokládejte chůzí. S během samotným ale v těhotenstvím nezačínejte, zkuste spíše ostrou chůzi, či chůzi s hůlkami. V těhotenství se vyloženě doporučuje plavání v čisté vodě, naopak vzdát byste se měla lyžování a bruslení, zkrátka sportům, při kterých můžete upadnout, či při nich hrozí nějaký blízký osobní kontakt.

    mia1974
    16. dub 2017    Čtené 7711x

    Jak je to s Modrou velrybou? Skutečně zabíjí naše děti?

    Policie bije na poplach. V Česku se prý rozšířila nebezpečná hra Modrá Velryba, která se šíří po sociálních sítích a přišla z Ruska, kde pod jejím vlivem spáchalo 150 dětí sebevraždu. Máme se čeho bát?

    Podle původních zpráv děti vysílají po Instagramu, nebo Facebooku zprávu o tom, že se chtějí do hry zapojit. Na základě toho se jim prý ozve „kurátor“, který jim pošle seznam 50 úkolů, na každý den jeden. Mezi úkoly jsou třeba takové záležitosti, jako chození na střechu, poslouchání depresivní hudby, řezání se do ruky, nebo vstávání každý den kolem půl páté (čas 4:28 je dalším z kódů pro zasvěcené). Vše má vyvrcholit tím, že bude dítěti oznámen datum a čas, kdy má jít na střechu vysoké budovy a vzít si život…

    Název hry pochází od zvířete, které v sebevražedné misi migruje na pobřeží, odkud se již nedostane a zde umírá. Hra má původ v Rusku, což je jeden z základních faktů důležitých pro pochopení celého problému. Rusko je totiž značně problematická země, alkoholismus, špatné sociální podmínky si vybírají svou daň, bohužel velmi často i na dětech. A právě pro to je v tomto státě opravdu vysoká míra sebevražednosti dětí. Pro srovnání, zatímco u nás páchá sebevraždu půl dítěte na 100 000 obyvatel, v sibiřské části Ruska je to ale až 20 dětí na 100 000 obyvatel, tedy čtyřicetkrát více než u nás!

    V takových podmínkách v Rusku na ruské sociální síti Vkontakt vzniklo několik skupin, které měly Modrou velrybu v názvu a kde děti sdíleli příšerný obsah, který se právě sebevražd týkal. A zde se také hra Modrá velryba začala původně hrát. Její úkoly byly nejdříve neškodné, správci skupin ale postupně přitvrdili. Je faktem, že je zdokumentovaných hned několik sebevražd dětí kolem patnácti let (šlo o dívky), které byly s danými internetovými skupinami spojené, posléze se ale ukázalo, že dívky přišly do skupin už rozhodnuté k sebevraždě a spíše zde zjišťovaly informace, jak ji „úspěšně“ dokonat, což se jim také podařilo.

    Policie České republiky vydala nedávno varování s tím, že se tato hra rozšířila i u nás a že by si rodiče měli dát pozor na zvláštní chování svých dětí, ke kterému patří také sebepoškozování. Proti tomu se nedá nic namítat, je určitě dobré s dětmi o nebezpečích mluvit.

    Varování Policie a to, že zprávu přebralo mnoho médií ale mělo zatím jeden velký efekt. A to sice značnou publicitu této hry. Pokud se podíváte třeba na Instagram, vepíšete heslo „curatorfindme“, zjistíte, že se zde nachází obrovské množství dětí, které se chtějí do hry zapojit a to asi není dobrá zpráva, i když většina dětí tak činí z nudy, nebo z touhy po něčem zakázaném. Kolik z nich asi čelí skutečným problémům, takže uvažují třeba i sebevraždě?

    Berme tedy Modrou velrybu ani ne tak jako skutečně reálné nebezpečí, kdy někdo cizí chce přimět naše dítě k sebevraždě, ale spíše jako příležitost důkladně si o všem se svými dětmi pohovořit. Nejenom o Modré velrybě, ale hlavně o tom, zda je něco netrápí…