michaelllas
3. kvě 2019
726 

Pohodlně a ekologicky s MUUMI BABY

Článek smazán autorem
13. led 2021

Aby se náš chlapeček cítil pohodlně a také abych alespoň částečně ulevila naší matičce Zemi, byla jsem už před porodem rozhodnuta pro přebalování do látkových plen. Pořídila jsem si tedy výbavu pro "látkování"  a pouze do porodnice koupila balík jednorázových plen.

Nakonec to dopadlo tak, že jsem látkovala asi tři dny po návratu z porodnice a první 4 měsíce používala jenom jednorázové pleny. Postupně jsem se k látkování začala vracet a nyní už používáme jednorázové pleny pouze na noc a na výlety.  Synovi stávající jednorázové pleny dlouho vyhovovaly, neměla jsem důvod donedávna značku měnit.

Nyní  pro syna hledám pohodlnější jednorázové plenky, nejlépe natahovací kalhotkové, které jen tak neprotečou. Preferuji ekologické a pokud možno za příznivou cenu. Když jsem se dozvěděla o možnosti testování EKO plen na Modrém koníku, neváhala jsem ani minutu a přihlásila nás. Usmálo se na nás štěstí a měli jsme možnost vyzkoušet nejen plenkové kalhotky MUUMI BABY WALKERS, ale také HELMI BABY vlhčené ubrousky a přebalovací podložky. A jak hodnotíme tyto produkty?

Natahovací  plenkové kalhotky MUUMI BABY WALKERS

Materiál plen je  bez chloru, bělen kyslíkem, na výrobu je použita čistá certifikována BIO celulóza z finských lesů. Plenky jsou perfektně elastické přitom nohavičky dobře těsní, ale nikde netlačí. Materiál je na dotek hebký jako bavlnka, měkoučký jak peřinka.

Pleny jsou také super savé, syn měl zadeček pořád v suchu. Za celou dobu testování  mu nevznikly žádné opruzeniny ani se neobjevil na žádných místech tělíčka ekzém. Výrobce uvádí, že natahovací pleny jsou vhodné  jak na denní, tak noční nošení. Ale máme odzkoušeno, pokud děťátko v noci spinká na boku a více pije, plena celou noc nevydrží. Na noc bych tedy spíše zvolila klasické plenkové kalhotky MUUMI BABY s lepícími pásky, protože WALKERS jsou uzpůsobeny střihem  pro pohybující se  děťátka. Ovšem na  denní nošení si nemůžu natahovací pleny vynachválit. Po celou dobu testování  byl syn přes den bez jediné nehody a to dával Muuminkům  pěkně zabrat!

Všichni, co máme doma batolátko, víme, že občas ho přebalit vleže je téměř nadlidský úkon. Tady jsem velmi ocenila snadnou manipulaci, kdy stačí plenu jen natáhnout a během několika vteřin máte přebaleno.  Pro snadné sundání, pak stačí plenu po bocích roztrhnout.

Dále je plena vzadu opatřena lepící páskou. Ta slouží k zabalení plenky, aby nevypadl případný obsah.

Vyhodnocení testování natahovacích plen MUUMI BABY WALKERS:

Klady:

-  pleny vyrobeny pouze z BIO-EKO materiálu

-  materiál pleny velmi příjemný na dotyk, vzdušný, vhodný pro děťátka s citlivou     pokožkou

-  perfektně padnoucí střih, plena děťátko při pohybu nikde netlačí a zároveň dobře těsní

-  snadná manipulace během přebalování

Zápory:

- plena není vhodná na noc

Vlhčené ubrousky HELMI BABY

Vlhčené ubrousky jsou pro nás zejména na cestách nepostradatelným pomocníkem.  Syn má citlivou pokožku, nemůžeme tedy používat jen tak ledajaké ubrousky. Teď už vím, že po testování  zařadíme mezi naše oblíbené také vlhčené ubrousky Helmi Baby.  Tyto jsou vyrobeny z finské celulózy - 100% odbouratelné, neobsahují dráždivé vůně a alkohol.

Naopak obsahují hydratační glycerin a zklidňující aloe vera. Ubrousky jsou jemné k pokožce a zároveň důkladně zachytí všechny nečistoty. Používali jsme na obličejík, ručičky a zadeček.  I po několika dnech testování se nikde neprojevil synovi ekzém, který se mu často  objevoval právě po použití vlhčených ubrousků. Malé negativum je lepka sloužící k uzavírání balení s ubrousky. Po několika použitích přestala lepit a ubrousky tak začaly vysychat. To je ovšem jediné malé mínus pro ty, kteří ubrousky používají jen příležitostně na výlety a cesty mimo domov, stejně jako my.

Vyhodnocení testování vlhčených ubrousků HELMI BABY:

Klady:

-  vyrobeny ze 100% odbouratelného materiálu

-  vhodné pro děťátka s citlivou pokožkou

-  důkladně zachytí všechny nečistoty

Zápory:

- lepka sloužící k uzavírání balení s ubrousky po několika použitích přestala lepit

Multifunkční podložky HELMI BABY

Tyto podložky  jsou ideální na přebalování, nebo k ochraně postele, autosedačky či kočárku. Jsou hypoalergenní, absorpční jádro je z celulózové hmoty a nepromokavá část je z tenké nepropustné fólie.  Ač se mi na první pohled zdály tenké a velikostně malé ( 58 x 60 cm) svůj účel splnily na 100%. Absorpční jádro podložky je opravdu dobře savé a velikost je pro přebalení dostačující.

Vyhodnocení testování  multifunkčních podložek HELMI BABY:

Klady:

-  vyrobeny ze 100% odbouratelného materiálu

-  příjemný materiál

-  dobře savé absorpční jádro

Zápory:

- pro nás nepraktický rozměr  58 x 60 cm

Jsem ráda, že jsme mohli natahovací plenky Muumi Baby Walkers a přebalovací doplňky Helmi Baby vyzkoušet. Tímto ještě jednou  děkujeme @konik_testuje za možnost produkty testovat. S výrobky jsem celkově velmi spokojená. Příjemně mě překvapily natahovací plenky u kterých plánuji zůstat.

Věřím, že jsem konečně pro našeho neposedu našla ty pravé, ve kterých se bude cítit jako v bavlnce. Mezi naše oblíbené produkty zařadíme také vlhčené ubrousky Helmi Baby. Co se týče přebalovacích podložek, tady dám přednost podložkám, které jsme používali dosud. U Helmi Baby mi nevyhovuje rozměr  58 x 60 cm. Pokud přebalovací podložku využívám mimo domov, potřebuji, aby se syn na podložku vlezl celý. Nám  vyhovuje rozměr  90 x 60 cm.

Pokud hledáte pro vaše děťátko pohodlné pleny či doplňky k přebalování, které jsou šetrné nejen k dětské pokožce ale také k přírodě, doporučuji rozhodně vyzkoušet produkty MUUMI a HELMI BABY!

#test_muumi

#recenze

Začni psát komentář...

Odešli