mikolisek
1. zář 2021
297 

Domeček snů!

Testování activity board domečku od Elis Design

O podobném domečku pro kluky jsem uvažovala již delší dobu. Mám ráda více využitelné hračky, které nejsou pouze na jedno období. Navíc jsem si poslední dobou našla zálibu ve směru MONTESSORI.

V den, kdy nás vybrali na testování activity board domečku od Elis Design, zavládla u nás doma ohromná radost! Během pár dní dorazil balíček a oba kluci se pustili do prozkoumávání jejich nového útočiště. Nedokážu říci, který z nich měl větší radost, protože domeček v sobě skrývá aktivity pro děti od 1 roku do 6 let. Oba tak našli přesně něco pro sebe.

Ale abych vás lépe seznámila s tím, co vše tahle prima hračka skrývá, povím vám o tom, co se klukům líbilo nejvíce:

Domča (1 rok)

Prvních pár dní pro něj byla největší zábava hra na schovku v domečku. Otevírání dveří a oken pořád a pořád dokola se stalo tou nejlepší hrou. Teprve až po vyprchání euforie začal zjišťovat, že na stěnách se nachází i další poklady. Jedním z nich byla bezpochyby zásuvka. Tolikrát se doma snažil k nim dostat a vždy bez úspěchu. Takže ve chvíli, kdy si uvědomil, že tuhle zakázanou nemá, se mu rozzářila očička. Mohl zapojovat, vypojovat a ocucávat kabel jak jen chtěl. To bylo radosti. Stejně tak, když si začal hrát na střeše se všemi možnými tvary. Bral je, hrál si s nimi na zemi a později se je snažil opět vracet, někdy i na stejná místa. 

Další zákoutí domečku, které bych ráda ve spojistosti s Domčou zmínila je určitě světlo, které se rozsvítí při zmáčknutí, vypínač, na sebe napojená kolečka, která se parádně točí a pohyblivá čísla, která ho baví.

Davídek (necelé 4 roky)

Co se týče staršího syna, první reakce byla stejná jako u Domči. Ač by se mohlo zdát, že se do domečku větší děti nevejdou, nacpali se mi tam i oba najednou. Momentálně slouží i jako úkryt pro oblíbené plyšáky, které chodí často navštěvovat. 

Kromě vnitřku byla pro Davídka velice zajímavá ta část, kde se mohl učit zavazovat tkaničky, zapínat knoflíky, zipy i další vychytávky. Za tohle dávám velký palec nahoru.

Nesmím ale zapomenout ani na hodiny, na kterých se dá krásně začít učit čas.

Jako poslední, ale neméně důležitá věc je tabule na střeše, na kterou si pomocí kříd může malovat i procvičovat písmenka. 

Shrnutí

Domeček je perfektní jak pro prcky, kteří se na něm dokáží zabavit na dlouhou dobu, tak i pro předškoláky, kteří se rádi učí a trénují vše potřebné. Překvapil nás svou pevností, díky které mu jen tak nějaká rána od dětí neublíží. Je to hračka, která vám bez problému vydrží několik let a děti budou mít stále co objevovat. Navíc je díky svému designu i krásným doplňkem do dětského pokojíčku.

#test_elisdesign #recenze #zkusenosti_elisdesign1

Začni psát komentář...

Odešli