Skvělé věci co se stanou, vyřadíte li cukr 😉

    Cukr je obsažen v mnoha potravinách včetně ovoce a mléka. Pokud vezmeme tento fakt v potaz, nemusíme už zařazovat do našeho jídelníčku žádný cukr navíc. Pokud cukr vyřadíte zaznamenáte spoustu pozitivních důsledků. A co je důležité a jisté? Cukr nepotřebujeme a co nepotřebujeme my, nepotřebují ani naše děti

    Co se tedy stane, když cukr vyřadíme?

    Budete pociťovat víc energie
    Jinými slovy cukry v našem těle blokují schopnost našeho těla držet zásobu energie na nejvyšší úrovni. Navíc v naší krvi přestane kolísat hladina cukru, takže se odpolední chuť ke spánku stane minulostí.

    Stabilizuje se vaše hmotnost
    Cukr vás nutí přijímat více cukru a to se nebavíme pouze o cukru v jeho čisté podobě. Výjimku tvoří ovoce, které převážně obsahuje cukr.

    Vaše střeva budou lépe pracovat
    Pokud by vám mohly vaše vnitřnosti sdělit, co by si pravidelně přály, žádaly by hodně vlákniny a minimum těžce stravitelného a „chemického“ jídla. Pokud vynecháte cukr, umožníte vašemu trávícímu traktu obnovit jeho možnost efektivně trávit konzumovanou potravu.

    Nebudete už chtít další cukr
    Konzumovaný cukr zvyšuje potřebu cukru, v případě vyřazení z jídelníčku dojde ke snížení pocitu potřeby jeho další konzumace. Ovoce vám začne chutnat dostatečně sladce.

    Vaše pokožka bude vypadat zdravěji
    Cukr narušuje vaši pokožku zevnitř. Mnoho lidí potvrzuje, že jejich pokožka se cítí a vypadá lépe, jakmile snížili konzumaci cukru.

    Jste připraveni začít s cukrovou detoxikací a vynechat ze svého života cukr?
    Vemte na vědomí fakt, že trvá zhruba tři týdny, než se nové návyky stanou pohodlnou rutinou. Pokud malinko podlehnete a dáte si jednou za čas třeba sladkou tyčinku po dni plném stresu, nezoufejte. Výsledky omezení a vaší vytrvalosti se určitě dostaví.

    Zdroj: Michaela Weissová