mummy88
29. únor 2020
9144 

Recenze na autosedačku Joie i-Spin 360

Pachatel se vrací na místo činu. I tak by se dala popsat situace, že před necelými třemi lety se nám dostala do rukou sedačka Spin 360 a nyní se k nám vrací na testování v ještě vychytanější a bezpečnější verzi! 

Takže ti moji dva testři můžou porovnávat zkušenosti, fotky a dokonce jezdili i ve stejných válenkách 😀

Nástupce autosedačky Spin 360 zachovává výhodu malé náročnosti na prostor ve vozidle. Nyní s výsuvnými prvky boční ochrany Guard Surround SafetyTM a systémem Safe Rotation GuardTM a větším prostorem pro nohy dítěte.

Ještě bezpečnější - i-Spin 360 přesahuje bezpečnostní nároky normy i-Size a přidává vylepšenou ochranu proti bočnímu nárazu a znesnadňující otočení po směru jízdy příliš brzy.

Snadné ovládání - autosedačku i-Spin 360 můžete po stisknutí tlačítka otáčet jednou rukou. Pro usnadnění nastupování dítěte tak můžete autosedačku natočit směrem do dveří automobilu.

klíčové vlastnosti:

  • autosedačka schválená dle ECE R129/02 (i-Size)
  • schválená pro použití proti směru jízdy od narození do výšky 105 cm
  •  schválení pro použití po směru jízdy od věku 15 měsíců (min 76 cm výšky) do výšky 105 cm
  • Smart Ride™ pojistka znesnadňuje možnost otočení po směru jízdy před tím, než je možné používat ji po směru (minimální věk 15 měsíců a výška nad 76 cm). Doporučeno je používat sedačku proti směru jízdy co nejdéle
  • otočná v rozsahu 360 stupňů, výrazně usnadňuje nastupování a vystupování dítěte
  • Simple Swivel™ - aktivátor otáčení je umístěn v pozici, která je pro snadno dosažitelná rodiče
  • Sleepytime tilt™ - obsahuje celkem 6 poloh sklonu, které jsou dostupné proti i po směru jízdy
  • Guard Surround Safety™ - celková ochrana při bočním nárazu je doplněna o další prvky, které se automaticky vyklopí při upoutání dítěte
  • Grow Together™ - Opěrka hlavy je nastavitelná do 6 možných výškových pozic. S její výškou se automaticky nastavuje i výška ramenních pásů, není tedy potřeba pásy provlékat
  • vnitřní vložka se skládá ze 3 částí a umožňuje nalezení ideálního pohodlí pro malého pasažéra
  • Tri-Protect™ - hlavová opěrka se skládá ze 3 vrstev různých materiálů pro špičkovou ochranu hlavy při nárazu, včetně patentované paměťové pěny Intelli-Fit™
  •  nastavitelné ISOfixové uchycení
  •  snadná a rychlá instalace
  • 5-bodové pásy s polstrováním a snadným nastavením a utažením
  • možnost nastavení sklonu sedačky během jízdy, bez nutnosti přeinstalování ve vozidle
  • integrovaná opěrná noha s možností nastavení do jedné z 19 pozic pro bezpečnou instalaci v kterémkoliv vozidle
  • indikátory správné instalace opěrné nohy umístěné v horní části báze pro snadný přehled o správnosti instalace
  • ventilace zajišťující příjemné klima v horkých dnech
  • robustní korpus ze špičkových materiálů pro maximální ochranu dítěte
  • luxusní materiály a polstrování pro maximální pohodlí dítěte
  • veškeré látkové části lze snadno sundat a vyprat
  • vítěz testu ADAC 10/2019

specifikace:

  • využitelnost Proti směru jízdy = 40-105 cm, do 19 kg (od narození do cca 4 let)
  • využitelnost Po směru jízdy = 76-105 cm, do 19 kg (min 15 měsíců až cca 4 roky)
  • schváleno dle: ECE R129/02 (i-Size)
  • rozměry: 65 x 58 x 51,5 - 76 cm

Autosedačka i-Spin 360 byla testována německým autoklubem ADAC v testech bezpečnosti dětských autosedaček a umístila se na prvním místě! 

Odkaz na testy autoklubu ADAC jsou zde. Placenou českou verzi testu najdete v tomto odkaze na stránkách Dtestu.

Z výsledků testu vyplývá, že Joie i-Spin 360 má ze všech doposud testovaných otočných autosedaček:

  • nejlepší celkové hodnocení 
  • nejlepší skóre za bezpečnost
  • nejlepší skóre za ochranu při bočním nárazu
  • nejnižší riziko nesprávné instalace (z úplně všech doposud testovaných sedaček v historii testu ADAC)
  • nejlepší pozice pro dítě
  • nejlehčí z otočných sedaček
  • zpracování je hodnoceno jako špičkové

To už by jako samotné hodnocení v podstatě mohlo stačit. Pokud hledáte autosedačku s otočnou základnou, lepší než i-Spin 360 prostě nenajdete. Ale aby to nebylo tak úplně zadarmo, nějaké naše zkušenosti přihodím. 🙂

Materiál, ze kterého je autosedačka vyrobena, už snad ani nemusím zmiňovat. Kvalitní, příjemně polstrovaný a měkký. Pro mě trochu zklamání v klasické černé barvě, které příliš neholduji, ale tak to už je věc vkusu. Pořád platí, že černá je jednou z nejprodávanějších barev (což osobně moc nechápu, ale statistiky mluví jasně). 😉

Jedna z věcí, která se mění u autosedaček vyrobených podle směrnice i-Size je, že se nově uvádí centimetry, do kterých lze autosedačku užívat, ne váha dítěte, jak tomu bylo původně. i-Spin 360 je určena dětem do 105 centimetrů a máme vyzkoušeno, že tříletý syn (15kg, 100 cm) se do ní vleze bez problémů a byla jsem velmi překvapená, jak je autosedačka prostorná v porovnání s jinou značkou!  

Ačkoliv je využitelnost proti směru jízdy = 40-105 cm, do 19 kg (od narození do cca 4 let), při jízdě proti směru už to pro něj moc pohodlné nebylo. Pro dítě, které je už pod hranicí 105 cm, je pohodlnější spíše jízda po směru. Co se týká bezpečnosti, tak tam je samozřejmě lepší protisměr.   

Jak už název napovídá, největší předností i Spin je její otočná funkce.

To je neocenitelná pomoc! i-Spin 360 jedním zmáčknutím tlačítka není problém otočit, dítě do autosedačky posadit a otočit zase zpět. Starší už nemá problém si do ní vlézt sám. 

V porovnání s předchozím typem mám pocit, že nyní je umístění tlačítka vyřešeno mnohem lépe. Dříve se nacházelo mezi nohama dítěte hned vedle tlačítka na polohování autosedačky, nyní je na boku, takže se k němu mnohem lépe dostává a když otevřete dveře a jdete dítě vytáhnout, máte tlačítko ihned po ruce! Za to dávám velké plus! Je vidět, že v Joie přemýšlejí nad praktičností a snaží se své produkty vylepšovat!

Velkou vychytávkou je boční ochrana Guard Surround Safety, která se sama aktivuje při zapínání pásu pohnutím adaptérem mezi nohama dítěte. To je pro mě jako sklerotika rozhodně přínosem. Nemusím se bát, že na to zapomenu, když třeba stěhuju autosedačku z auta do auta.  

Abyste nemuseli při používání autosedačky moc přemýšlet, je i-Spin 360 vybavena nejen indikátory správné instalace opěrné nohy, isofixových konektorů, ale také pojistkou, proti předčasnému otočení dítěte po směru jízdy. Nastavíte si věk dítěte a autosedačka vás prostě nepustí ji otočit špatně. Na autosedačce najdete spoustu obrázkových návodů. Vše je znázorněno velmi přehledně a jednoduše, takže i když půjčíte autosedačku babičce, zvládne ji naisntalovat a dítě do ní bezpečně usadit určitě bez problémů. 🙂

Velmi oceňuji snadnou údržbu autosedačky! Jelikož v autě dovolujeme jídlo (abychom přežili cestu 😀 ), podle toho to taky někdy vypadá. Povrch stačí otřít vlhkým hadříkem (nejlépe fialové barvy 😉 ) a v případě potřeby můžete samozřejmě sundat a vyprat. 

Fajn je i funkce Sleepytime tilt, tedy polohování autosedačky. Já se přiznám, že jsem tolik poloh ani nevyužila. Stačily nám dvě, ale je fajn, že to jde. 

Můj mladší roční syn je rád, že má konečně v autě výhled. Oproti klasickému vajíčku i-Gemm je to pro něj velká změna. Sedí se mu pohodlně a hlavička mu nikde nepadá. 

Většinou píšu na závěr recenze shrnutí a s tím i nějaké nevýhody. Tady ale nějak nemám co dodat. S autosedačkou Joie i Spin jsme velmi spokojeni! Dost dáme na bezpečnostní testy, ve kterých obstála na jedničku! Kluci se nám tam pohodlně svezou oba a překvapivě i ten starší velmi pohodlně. Autosedačka má dost zajímavých vychytávek a je vidět, že Joie dá na názory uživatelů a snaží se své produkty zlepšovat, jak jsem psala výše. Co bych možná mohla dát jako tip na příští vylepšení by bylo uchycení ramenních popruhů, než do autosedačky dítě posadíte. Popruhy se zaháknou do oček na bocích autosedačky, ale mě to přijde nepraktické a občas mi vypadávají, tak to moc nepoužívám. Větší efekt by mělo třeba magnetické přichycení, jako je to u jiných značek. Tak to třeba zase příště.  

No a otočná funkce- to prostě chcete!! 🙂

Snad pro vás byla recenze užitečná a přejeme spoustu pohodových cest a sladkého snění 🙂

Marcela, Mikuláš a Kristián. 🙂

Pořídit autosedačku můžete například tady

Instalační video zde.

#joie #joie_czsk

Prostor pro nohy, máš srovnání jinou značkou, pokud ti to tvá ambafunkce dovolí? Jde mi o obdobný typ sedačky u konkurence. Mám pořád hlavu jak pátrací balon, zda vzít další otočnou sedačku tohoto typu, když budu mít děti rok a půl od sebe.

A chápu správně, že je vhodná i pro novorozence? Nebo je to kompromis v této kategorii?

24. únor 2020
mummy88
autor

@alneka srovnání mám s Besafe X2 i size. Tam mi přijde, že má Mikeš trochu více místa na nohy, asi proto, že je vyšší základna a autosedačka se dá posunout dál od sedadla (si teda myslím), ale taky už nic moc místa. Mě přijde Spin právě super, že si to přizpůsobíš pro jak staré dítě zrovna potřebuješ. Já tam teď vozila Kristiána i Mikeše, jak bylo potřeba. Jinak ano, je vhodná i pro novorozence. A kompromis, jako nevím jak to myslíš. Za mě- prostě vajíčko je vajíčko. Vždycky je lepší , když je autosedačka pouze pro danou kategorii, ale osobně bych i Spin za kompromis rozhodně nepovažovala. V testech bezpečnosti obstála velmi dobře a to i pro nejmenší miminka.

24. únor 2020

@mummy88 díky, díky, díky. Jelikož rodím buřtíky, nechce se mi investovat do vajíčka (na základně, protože na pásech by to se třema sedačkama vzadu bude pro mě bylo náročné), takže mám Joie mezi horkými favority..

24. únor 2020

Koupili jsme a moc hezky nám slouží🙂

27. únor 2020

Sedačku máme od září a jsme velice spokojení. Mohu vřele doporučit

28. únor 2020
mummy88
autor

@lindikova
@maximaty to ráda slyším! Tak ať se i nadále dobře jezdí 🙂

28. únor 2020

Hodně jsem řešila, jakou sedačku vybrat, aby byla pokračovací protisměrná a pak se dala otočit po směru, zaujal nás Cybex
https://www.detske-kocarky.cz/autosedacka-cybex...

2. bře 2020

@mummy88 Tápu posledních pár týdnů nad autosedačkami a potřebuji radu od někoho, kdo používal Spin i i-Spin. Potřebuji koupit sedačky dvě, tzn. cena hraje docela roli. je spin o tolik uživatelsky "pozadu"?

30. čer 2020
mummy88
autor

@bedna03 a pro jak staré dítě hledáš? Budeš vozit i miminko?

30. čer 2020
mummy88
autor

@bedna03 nemyslím si, že by mezi nimi byl tak výrazný rozdíl. Základní rozdíl je v tom, že i-Spin 360 je vyrobena podle nové bezpečnostní směrnice, takže její součástí je například ochrana proti bočnímu nárazu, která se automaticky otevírá při utažení pásu. Dále tlačítko na otáčení je podle mě lépe umístěno, protože je na boku, ne zepředu mezi nohama. Má 6 výškových pozic opěrky hlavy i sklonu, místo pěti, a také obsahuje Smart Ride- pojistku, která znesnadňuje možnost otočení po směru jízdy před tím, než je možné používat ji po směru (minimální věk 15 měsíců a výška nad 76 cm). Samozřejmě nejbezpečnější je vozit v proti směru co nejdéle. Pokud bys ale z nějaké důvodu chtěla dát dítě po směru už dříve, i-Spin ti to nedovolí, Spin ano (lze vozit po směru od 9kg). i-Spin 360 dokonce vyhrála v testu Adac 10/19, ale ani Spin 360 nedopadla v testování vůbec špatně. Takže asi tak, no.. 🙂 Já osobně dávám přednost autosedačkám podle i-size směrnice, ale určitě neuděláte chybu ani se Spin 360, pokud je to pro vás pálka. Skvělé byly obě dvě. i-Spin jsem nakonec pořídila i klukům. Ještě je pak možnost i-Spin E, která je o něco levnější, protože neobsahuje vložky pro miminka a je pro starší děti. Snad jsem aspoň trochu pomohla. 🙂

30. čer 2020

@mummy88 Děkuji za vyčerpávající odpověď. Nakonec jsem vybrala spin 360 GT, takže má ochranu proti bočnímu nárazu. I-spin E už není zase takový rozdíl

30. čer 2020
mummy88
autor

@bedna03 super, tak ať se dobře jezdí.🙂👍

30. čer 2020

@mummy88 Dobrý večer, koupila jsem tuto sedačku a v sobotu ji dala poprvé do auta. Veškeré vychytávky jsou super, s tím s Vámi souhlasím. Mám ale jeden dotaz - samotná sedačka se v základně dost hýbe / viklá, je to stejné i u Vaší sedačky? Nevím totiž zda je to daň za ten otáčecí mechanismus nebo je poškozená (či jsme jí nějak poškodili my při instalaci). To viklání je pro mě nezvyk, jelikož jsem byla zvyklá zacvaknout vajíčko do základny a to se ani nehnulo. Při jízdě se to viklání docela projevovalo a nerada bych, aby s tím dcerka měla brzo nějaký problém. Jinak moc děkuji za tuto pěknou a detailní recenzi, kdybyste jí nenapsala, určitě bych koupila konkurenční značku.

19. črc 2020
mummy88
autor

@garfa4 jsem ráda, že byla recenze přínosem. Určitě se neboj. 🙂 Pokud svítí zeleně všechny kontrolky, je všechno v pořádku. Dokonce jsem se konkrétně na to kývání ptala v Joie, protože v jednom z aut je autosedačka trochu ve vzduchu nad sedadlem. A je to úplně v pohodě a bezpečné. Autosedačky počítají s různými sklony sedacky, tak proto to úplně nesedí a kýve se. Ve druhém autě nám to nedělá. Dívala jsem se,i na autosedačky u konkurence, které patří k top v žebříčku, a vypadalo to úplně stejně, základna ve vzduchu a autosedačka měla vůli a také je to v pořádku. Ale chápu, taky mě to znervóznilo. Zkuste to znovu, upravit výšku nohy, třeba to bude trochu lepší. 😊

19. črc 2020

@mummy88 A kýve se celá základna i se sedačkou nebo jen sedačka? Mně se totiž hýbe jen sedačka v základně v tom prostoru, jak je to otáčecí kolo a třeba o nějaké 3mm se to nakloní, což je docela dost. Všechny bezpečnostní prvky jsou zelené a základna hodně sedí na samotném sedadle auta, takže vůle ani prostor tam není. Já bych jen nerada dceři způsobila nějaké problémy třeba s páteří apod, jak to s ní po celou dobu jízdy klepe a hýbe. Omlouvám se, že to tak hrotím, ale nechci nic podcenit 🙂 Díky moc

20. črc 2020
mummy88
autor

@garfa4 jasně, to chápu, že to člověka znejistí, když jde o bezpečnost. Nam se hýbala i trochu základna, jelikož opravdu visela ve vzduchu, ale prý je to tak opravdu v pohodě. Každopádně jestli si někdo jistá, zajedte na nejbližší prodejnu Joie a tam vám určitě poradí a kouknou se na to. 🙂 Pokud budeš chtít poradit s prodejnou, dej vědět.

21. črc 2020

Nad sedackou hodne premyslime, mizes me prosim doporucit prodejnu Kralovehradecky kraj, kde by jsme se na ni mohli podivat? Dekuji

22. dub 2021

Začni psát komentář...

Odešli