narnell
14. čer 2020
426 

Manufaktura: etika, vůně a krásná pokožka

Jako bývalý těžký ekzematik, mám na kosmetiku velké nároky. Nejen na tu moji, ale především na kosmetiku pro děti. Když naši rodinu vybrali na testování Manufaktury, tak jsem zajásala. 

SLOŽENÍ A ETIKA

Složení je pro mě zásadním kritériem pro výběr kosmetiky. Čímž mám na mysli žádné sulfáty, parabeny, ropné oleje a parfemaci způsobující alergie. Kosmetika je obohacena o rostlinné oleje (meruňkový, ovesný a mandlový) a obsahuje šetrné konzervační látky, takže ji můžete používat již od narození. Velice jsem ocenila logo králíčka ve skoku Leaping Bunny. Jedná se o jediný mezinárodní certifikát, jež zaručuje, že výrobek ani jeho jednotlivé složky nebyly testovány na zvířatech.

JEMNÁ MYCÍ A KOUPELOVÁ EMULZE

Tento produkt jsme si zamilovali komplet celá rodina. Hned ze začátku bych chtěla Manufaktuře říct, ať zavede větší balení 🙂, protože to je asi jeho jediná slabina. Emulze má vazkou konzistenci, na pokožce vytvoří jemný film a dobře se oplachuje. Má příjemnou vůni, která je nevtíravá a zároveň vydrží na těle děťátka i po koupeli. Děti ji moc rády používají a díky skvěle seřízenému dávkovači toho nevyplýtvají zbytečně moc. A co je hlavní, že opravdu myje. Řeknete si, že to by asi každý od mýdla očekával, ale ne každé mýdlo myje dokonale. Nevím, zda je to tím, že naše děti jsou vystaveny nějaké intenzivnější špíně, ale někdy je umýt byl opravdu nadlidský výkon. Teď už si s manželem nemusíme losovat, kdo je půjde umýt a kdo připraví lahvičky s mlékem na spaní. Dřív bylo umývaní rozhodně ta méně výhodná varianta. Dnes je tomu díky Manufaktuře naopak. Tento produkt hodnotím 10 z 10 bodů.

JEMNÝ VLASOVÝ ŠAMPON

Hned při prvním testování měla moje tříletá dcera šanci vyzkoušet, že opravdu neštípe do očí. Když jsem ve vaně chytala jejího ročního padajícího bratra, tak jsem jí ho nadávkovala částečně i do očí. Takže to je velké plus, že neštípe a dcera nemá trauma z mytí hlavy. P.S. Bratr zachráněn bez poškození na těle i duchu. Jediné z čeho jsem trochu rozpačitá, je takový pocit mastných vlásků pro umytí. Dceři se vlasy nemastí, ale jen to tak působí. Jestli je to vyšším stupněm hydratace, netuším. Každopádně hned po umytí na mě vlásky nepůsobí umytě. Ale druhý den již ano. To považuji za jedinou slabinu produktu. Opět bych vyzdvihla jeho vůni, která je úžasná a jemná. Pění tak akorát a výborně se dávkuje. Dávám 8 bodů z 10.

PEČUJÍCÍ OLEJ

Pečující olej rozdělil naši domácnost na dva tábory. Já jsem jeho fanouškem, ale manželovi nevyhovuje. Je potřeba dodat, že je to tím, že on má rád jen oleje na vaření. Ale uznal, že když by si přeci jen nějaký měl koupit, tak to bude ten od Manufaktury. Mimo úžasné vůně, která opravdu provází všechny produkty, se i krásně vstřebává. Díky tomu mám ovšem občas pocit,jak kdybych děti nenamazala. Pokožka je po něm krásně vláčná. Ale je to jen síla zvyku, že po jiných olejích mi přišly, jako když člověk chytá ryby do ruky. Takový ten pocit, že vám musí vyklouznout. I když to vyznělo jako negativum, tak je to bod do plusu. Abych to shrnula, krásně se vpije do pokožky, která je po něm vláčná a má nádhernou vůni. Hodnotím jej 9 body z 10.

JEMNÝ KRÉM NA TVÁŘ A TĚLO 

Krém je fantastický, pokožka je po něm krásně voňavá, hebká a vláčná. Díky vychytanému dávkovači nanesete přesně to množství krému, jaké zrovna potřebujete. Nemusíte nic šroubovat či odklápět. A přestože byl vystaven i zubům našeho psa, tak stále dávkovač fungoval na jedničku. Musím tedy pochválit i jeho odolnost, protože většina krémů tento nápor nevydržela. Výborně se roztírá a nezanechává žádný bílý film na pokožce. Má praktické balení a dobře se drží v ruce. Dávám 10 bodů z 10.

ZÁVĚREM

Kosmetika od Manufaktury u nás zůstane již na stálo. Testování mě přesvědčilo, že tato značka je pro nás ta pravá. Nikdo z rodiny se neosypal (což je zázrak) a navíc krásně voní. Vždycky jsem musela já osobně mít kosmetiku bez parfemace, protože mě dráždila, tato mi nezpůsobila žádný kožní problém. Škoda jen, že vám nedokáži přiblížit více tu vůní. Je to něco mezi ovocem a letní loukou. Pokud chcete příjemnou kosmetiku s etickým složením, tak určitě sáhnětě po Manufaktuře. A abych nezapomněla, má opravdu krásný design. 

#test_manufaktura  #recenze #zkusenosti_manufaktura_babyfriendly

Začni psát komentář...

Odešli