pajuska_hajkova
11. lis 2018
257 

Jak jsme s bobánkem testovali plenky od Bobánka

Nejdřív bych chtěla moc poděkovat Modrému koníku za možnost testovat plenky Bobánek a svému synovi za to, že bylo na kom testovat.

Jak to bylo a je u nás

O látkování jsem se dozvěděla před sedmi lety, když jsem čekala svého prvního syna a začala jsem se jako každá maminka zajímat o to nejlepší pro svoje dítě. Koupila jsem si první zásobu plenek. Koupila jsem si plenky tzv. all in one. Syna jsem začala látkovat brzy po narození. Bohužel, syn ve 3.měsících onemocněl salmonelou a tak jsme z hygienického hlediska přešli na plenky jednorázové. Syn měl salmonelu více než rok a potom začal chodit na nočník, takže jsme téměř nelátkovali.

Za to teď, s druhým synem, látkujeme taky od narození. Na noc jsme dávali plenky jednorázové a na delší výlety taky. Tato zásoba plenek, co mám, nám v pohodě vystačí. Krásně to točíme, takže paráda. Plenky dětem peru od začátku v ekologických pracích prostředcích, šetrným k životnímu prostředí a především dětským zadečkům. Plenky po usušení poskládám a dovnitř dám separační plenku, která zachytí zapáchající produkty a plenky se tolik neznečistí, a mám vše vždy připraveno po ruce.

Testování Bobánka

Teď se k nám dostal balíček od značky Bobánek, který naši zásobu rozšířil o:

    - kapsová plenka AIO - 2 vkládací pleny fleece

    - kalhotová plena fleece

     - svrchní kalhotky

    - separační bambusové pleny

Základ samozřejmě bylo obsah balíčků důkladně prozkoumat, pročíst dopisy, popisy apod. První, co jsem si všimla, bylo, že výrobky jsou vyrobené v Číně, což mě mrzí, ale nedá se nic dělat. Takže plenky jsme vyprali a pustili se do testování. Vše o plenkách, značce apod. se dozvíte na www.plenkybobanek.cz.

Kapsová plenka AIO

Dovnitř se vkládá další jedna nebo dvě plenky navíc. Plenky mají krásné motivy, jak naše tak i ostatních testujících. O výběru na internetu ani nemluvím 🙂 Materiál je velmi příjemný na dotek a zapíná se snadno pomocí suchého zipu, což je fajn, pokud máte hubené nebo silnější dítko. Občas se mi stalo, že nám plenka málo těsnila, ale to se občas stane i s mými plenkami. Nevím, zda je to tím, že plenku špatně nasadím, nebo tím, že ten malý pinďourek míří jedním směrem a ten nápor už to nevydrží. Vkládací plenky i kapsová plenka po vyprání na sobě měli už dost žmolků, ale to je spíš kosmetická než funkční vada.

PS: výraz syna při prvním testu mluví za vše ... prostě se nerad fotí 🙂

Odkaz na plenky na nákup plenek: https://www.plenkybobanek.cz/latkovani-obchod/aio-kapsove/suchy-zip/strasidylka-detail

Na web stránkách mají toto super video jak plenky použít: https://www.youtube.com/watch?time_continue=54&v=8tfb2A1oOH0

Kalhotová plena fleece, svrchní kalhotky

Svrchní kalhotky mají moc krásné vzory. Kalhotová plenka má moc příjemný materiál. Obojí zapínání na patentky. Když jsem poprvé u kalhotek viděli všechny ty patenty, říkala jsem si, pro pána Jána, jak to budu zapínat. Na co tolik patentů. Ale patenty jsou fajn, jelikož nastavíte podle velikosti dítěte a plenky si zapnete podle toho, jak potřebujete.

Tuto plenku společně se svrchními kalhotky jsem zkusila poprvé použít na noc a byla jsem velice mile překvapená. Na noc jsem vždy dávala jednorázové, ale teď mám již objednané další látkové a budu je dávat na noc 🙂 Plenka skvěle vydržela 12 hodin, troje krmení a několik čurání. Ráno plenka vážila skoro půl kila, což mě velice mile překvapilo. Synek byl spokojený a separační plenky odvedli všechnu vlhkost pryč. U této plenky v kombinaci se svrchními kalhotkami se mi nestalo, že by někde protekli.

Odkaz na nákup plenek- svrchní kalhotky: https://www.plenkybobanek.cz/latkovani-obchod/svrchni-kalhotky-pul/patentky/svrchnacky-kytary-detail

Odkaz na nákup plenek- kalhotová plena fleece: https://www.plenkybobanek.cz/latkovani-obchod/kalhotkove-plenky/kalhotkova-plenka-fleecov%C3%A1-detail

Opět z netu super video: https://www.youtube.com/watch?v=43e-rH9hKu4

Shrnutí

Plenky jsme používali téměř každý den, v kombinaci s vlastními plenkami. Nejvíce mě překvapila kalhotová plenka fleece v kombinaci se svrchními kalhotkami (vyzkoušela jsem podobnou plenku poprvé) a pomohli mě zbavit mých obav z používání látkovách plenek na noc. 

Začali jsme taky na kratší výlety používat více látkové plenky (dříve jsme používali vždy jednorázové), tak snad se brzy odvážíme použít látkové plenky i na celodenní výlet.

Plenky jsou pro mě dostačující, kapsovou plenku v kombinaci s vkládacími dávám přes den a kalhotovou na noc nebo na delší cestu, je opravu velmi savá.

Za mě je nejlepší vyzkoušet více různých druhů plenek (All in one, kalhotové plenky, vkládací plenky apod.) a vyzkoušet si, co každému vyhovuje nejvíc. 

Z hlediska ekologie jsou jednoznačně látkové plenky mnohem lepší. Prádlo stejně musíte prát, tak k tomu těch pár plenek (samozřejmě zbavené nečistot) přidáte. Počáteční investice může někoho odradit, ale zase, můžete je použít na druhé, třetí či čtvrté dítě a to pořád jen za jedny peníze. A hlavně, nemusíte hledat, kde jsou plenky v akci, jelikož vám nikdy nedojdou a máte je pořád po ruce. Teda pokud je nezapomenete vyprat 🙂

Ještě jednou moc děkujeme za testování a doufáme, že naše recenze někomu pomohla v rozhodnutí, zda používat látkové plenky a nezatěžovat tolik naši matičku zemi odpadem 🙂

#test_bobanek #recenze #zkusenosti_bobanek

Začni psát komentář...

Odešli