Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    paladinka
    27. lis 2018    Čtené 257x

    Testování teploměru Veroval 2 v 1

    Moje dcerka Kristýnka (4 roky) bohužel trpí Crohnovou chorobou. Tu ji zjistili po dlouhodobých problémech letos v květnu. Teploty měla Kristýnka vždycky vyšší, často jí skákaly nad 39°C. Nyní je zaléčená a tak se teplota celý týden testování držela lehce nad 37°C.

    Byla jsem moc ráda, že jsme byly vybrány do testování teploměru, protože měřím teplotu několikrát denně (když se mi nezdá, což je po minulých zkušenostech vlastně skoro pořád). Vždy je obrovská úleva, když teplota není vysoká. Teploměr měří jak na čele, tak v uchu. Do ucha jsou speciální návleky na špičku teploměru. Podle našich měření byla teplota v uchu vždy nižší, než na čele. Jsem zvědavá, až bude mít malá horečku, jestli v uchu bude měřit stále málo. Určitě sem o tom napíši.

    Teplota na čele se měří při nasazeném modrém uzávěru. Nedoporučuji měřit bez něj, slušně jsem se vylekala, teplotu to pak měří dost vysokou. No po pár pokusech (omylem) bez toho nástavce a po mém šoku, že už má zase horečku, jsem se uklidnila a myslím, že na nasazení nástavce už jen tak pro příště nezapomenu.
    Teplota se měří na čele přejetím od spánku ke spánku. My jsme měli vždy teplotu vyšší (kolem těch 37°C), ale pořád lepší než teploměry, které naměří 35°C.

    Měření teploty jsem kontrolovala naším druhým bezdotykovým teploměrem, který máme vypůjčený od babičky a ta bude moc ráda, až jí ho vrátíme 
    Oba bezdotykové teploměry měřily stejně. Při měření teploty na čele teploměru věřím a budeme ho 100% stále používat. Vyzkoušeli jsme přeměření i lihovým teploměrem a teplota seděla. Jen tedy počkat na nějakou tu vyšší horečku, ale (ťuk ťuk), tu nechceme 
    Měření v uchu mi přijde jednodušší než na čele. Ale těžko říct, jestli tam nejsou zkreslené výsledky  Ucho se má lehce povytáhnout a zasunout teploměr dovnitř. Vždy stačí jen stisknout tlačítko a teploměr sám měří. Je tedy důležité ještě na straně teploměru zvolit tlačítkem buď měření na čele nebo měření v uchu.

    Kristýnce se měření strašně líbilo a chtěla stále a stále měřit. Teploměr si velmi oblíbila. Měřili jsme teplotu i psovi (v uchu) a tam tedy naměřil perfektně, jak měl. Takže bych se tomu nebránila ani u zvířat 
    Měli jsme tu na návštěvě malou kamarádku, roční holčičku s pěknou rýmou, ale ta se teda změřit nenechala. Takže malé děti s tím asi budou mít ještě trošku problém. Ale pořád je možnost je více zabavit nebo měřit ve spánku.
    S teploměrem jsme zatím moc spokojené a pro měření na čele ho mohu rozhodně doporučit. 
    Plusem teploměru je rychlé a přesné měření na čele a samozřejmě bezbolestné.
    Mínusem je zkreslené měření v uchu.
    Moc děkuji Modrému koníkovi za tuto možnost získat teploměr. Budeme ho nadále denně využívat.

    #test_veroval2 a #recenze #zkusenosti_teplomer_veroval

    paladinka
    24. bře 2014    Čtené 0x

    Naše zkušenost - kyčle a frejkova peřinka

    Jako první sem vkládám fotku naší malé holčičky (2 týdny), když nám byla naordinovaná Frejkova peřinka. Nevím jak vám, ale mně to připadá šíleně veliké a vůbec jí do toho ty nožičky roztáhnout bylo fakt těžký a měla jsem pocit, že jí je zlomím. Prostě to bylo strašný a měli jsme to nosit 24 hodin denně po dobu 6 týdnů - pak následovala další kontrola.

    Na vyšetření v porodnici měla nález kyčlí IIA (A2). V rychlosti nám ukázali, jak to připevnit a poslali nás s tímhle obludným vycpaným "něčím" domů. Týden jsme to nechali zapadlé ve skříni, že prý to máme dávat, až se zahojí pupíček. OK, pupíček zahojenej a my to vyndali a zjistili jsme, že je nereálné to dávat. Ve zkratce malá neustále plakala, bolelo jí bříško a chtěla být pořád v mé blízkosti, v náručí.... Nošení tohoto jsme tedy odložili, ovšem skoro každý večer jsem buď brečela nebo vyhledávala na netu, co se stane, když to nebude nosit... měla jsem z toho hrůzu. Ale mateřská intuice mi říkala: nedávat. Tak jsem balila naširoko a při každém přebalování poctivě cvičila s kyčličkama...

    Na internetu jsem našla, že diagnóza IIAI je pro novorozence fyziologická a že není důvod Frejkovu peřinku nosit! Radila jsem se s různými lékaři u nás v rodině, ale všichni slepě říkali: věřit ortopedovi....nosit! Já i přesto prostě nedávala...

    Přiblížila se kontrola po šestinedělí a já se strachem, co bude, přišla na řadu.... a světe div se, kyčličky v pořádku! Ve zprávě napsáno: nosit Frejkovu peřinku na noc. TŮŮŮDLE. Ani náhodou jí už tohle nedám!

    Další kontrola ve 3 měsících - kyčle zdravé, nemusíte chodit!

    Nechci tímto nikoho nabádat, aby neposlouchal rady lékařů, ale trápit vytoužené milované miminko naprosto ZBYTEČNĚ 24 hodin v nějakém obludáriu - to je nejspíš běžná lékařská praxe!