popelucha
9. říj 2018
448 

Ranhojič Baza plus krém

Byla jsem moc ráda, že jsme byli s rodinou vybráni do tohoto testování. Jelikož od dermatoložky známe a máme vyzkoušenou Belobazu, která pro nás loňskou zimu byla spásou, že já se konečně po letech přestala kvůli mrazu škrábat a kůže praskat do krve. Malý to měl jako skvělou ochranu před nevlídným počasím. Proto jsem se na tento hojivý "zázrak" a jeho 14 denní testování velmi těšila. A že jsem měli co testovat ;)

                                                                 Tester rozbaluje ;)

Co Baza plus krém je a k čemu slouží? 

Krabička s příbalovou informací prozradila toto - "BAZA plus krém se používá k regeneraci a čištění citlivé a podrážděné pokožky, potlačuje také pocit svědění a podráždění. Oxid zinečnatý a bisabolol pokožku chrání, regenerují a zklidňují a jsou vhodné také pro udržování jejího dobrého stavu během obnovy přirozené kožní bariéry. BAZA plus krém obsahuje změkčující bílou vazelínu, která chrání pokožku před ztrátou vlhkosti a pomáhá obnovit její pružnost. BAZA plus krém je určen pro kojence, děti a dospělé." Jen mě malinko mrzí, že je všude narvaný propylenglykol...

Textura krému je hutnější než krém pleťový, ale i tak se na kůži dobře nanáší, nenechává po rozmazání bílé stopy a dobře se smývá.

Kdo u nás doma testoval? 

Byla jsem to hlavně já a syn + pes a jeho ranka na prsou. Testování nás zastihlo při pobytu u mých rodičů, tudíž manžel využívá na oděrky až po testování. 

Na kterých částech těla jsme testovali? 

Co čert nechtěl, tak hned 1. den testování Jiřík neodhadl při sedání vzdálenost = on a konferenční stolek. Jak je vidět na fotce, dopadlo to parádním prokousnoutím vnitřní i vnější strany rtu a brady, obávala jsem se šití, ale naštěstí OK. Takže jsem vnější ránu nechala zaschnout do 2. dne, aby nedocházelo k sekreci a nemazala Bázi "do živého" a světe div se, 3 dny jsem dle doporučené frekvence mazání 2 -3x denně ránu krásně vyhojila. V 2. týdnu testování zbyla po ráně jen krásně stažená jizva, která snad časem vybledne. Takže u syna Baza a s ní obsažený bisabolol velmi dobře podpořili hojení, rána nepraskala díky vazelíně, oxid zinečnatý zabránil infekci. 

                                                                    2. den mazání 

                                                                po 7 dnech mazání

Syn také trpí atopickým ekzémem, momentálně v klidové fázi, jen se objevilo pár kvasinkových pupínků na zádech a ty díky mazání byly do dvou dnů pryč. Baza není tak "drsná" jako Sudocrem, takže pro nás na vysušování ložisek ekzému bude mnohem šetrnější. A do toho se nám ještě začaly klubat spodní špičáky a zuby jsou u nás ve znamení opruzenin a zácpy, takže tohoto univerzálního kožního ranhojiče jsem používala i na zadeček.

No, a teď je na řadě máma ;) i když se přede mnou poslední rok s číslem 2- na začátku, stále mne trápí citlivá aknózní pokožka, tak jsem doufala, zda zabere i u mne (a to docházím na kožní, ke kosmetičce, mám kvalitní kosmetiku, ale stejně jsem stále jako puberťák...). Bázi jsem si přes den, když jsem nešla ven, mazala lokálně ve větší vrstvě a na noc jsem si namazala obličej kromě očního okolí celý. Musím ocenit, že i přes obsah oxidu zinečnatého šla Baza rozmazat do ztracena. Akné je tedy mojí dlouhodobější záležitostí a nejde čekat zázraky po 14 dnech - vše se projeví až tak po měsíci použití, ale větší pupence to hezky zasušilo, ale pleť nevysušilo. 

Už se mi několikrát povedlo se také popálit antiperspirantem, takže i zde byla Baza hodna zkoušky. Do dvou dnů mazání bylo po bolesti, červené pokožce a vše se vrátilo k normálu ;) o samé když jsem si při tropických teplotách vyšla v sukni a odřela vnitřní stranu stehen.

Velký problém, který mne kromě akné trápí je ten, že mi praská kůže na prstech i v meziprstí a mám hrozně vysušenou pokožku rukou. Mažu se několikrát denně krémem, ale stále praská. Jak to je do krve, tak to hrozně bolí, praská to opakovaně a jsem mnohdy zoufalá, čím si to mám namazat. Tenhle problém se mi objevuje hlavně v zimě, ale letos tomu asi nepřidalo asi i velké teplo, slunko a generální úklid naší novostavby před stěhováním. Tak jsem opět sáhla po Baze a mazala a mazala a mazala...světě div se - ranky se zahojily rychleji, musím zaklepat, že se zatím praskliny nevrátily! Jupííí!

                                "živá" prasklina na ukazováku a přesušené mezipstí

                                                    Po 14 dnech krásně zahojeno. 

                                        Další čerstvá prasklina, ale už je taky zahojená.

Závěrem bych chtěla říci, že jsem z Baze nadšená a najde u nás místo v lékárničce jako její sestřička Belobaza, která je náš zimní zachránce, jak už bylo zmíněno v úvodu ;) Testování už tentokrát bavilo i syna, který si tubu pravidelně nosil, abych ho namazala, takže jsme si u testování užili i legraci. 100 gramová tuba nám vydrží ještě dlouho, protože toho stačí na namazání malinko ;) 

Takže milý Koníku @konik_testuje, děkujeme ti za fajn testování ;)

#test_bazapluskrem

#recenze

Začni psát komentář...

Odešli