pr_clanek
19. lis 2020
1414 

Menstruační kalíšek Whoop·de·doo.

Objevil se teprve před pár lety, přesto na něj nedají dopustit miliony žen po celém světě. Ano, řeč je o menstruačním kalíšku – alternativní menstruační pomůcce k jednorázovým tamponům a vložkám, kterou můžete používat opakovaně klidně několik let. Pro své funkční vlastnosti i ekologické benefity si získal velkou oblibu a na trhu existuje v nespočtu různých provedeních. 

Letos k nim přibyl i menstruační kalíšek Whoop·de·doo, dlouho očekávaná novinka stejnojmenné značky intimních pomůcek, za kterou stojí úspěšná produktová designérka Anna Marešová. Menstruačním kalíškem designérka navazuje na kolekci venušiných kuliček pro posílení pánevního dna či oceňovaný vibrátor. 

menstruační kalíšek whoop.de.doo

Šetrný k ženskému tělu i přírodě

Menstruační kalíšek přináší do značky intimních pomůcek zcela nové téma, kterým je menstruace. „Osobně vnímám, že se o menstruaci stále nemluví nebo se o ní mluví nehezky,“ vysvětluje Anna Marešová. „Snažím se chápat ženu jako celek a menstruace je její přirozenou součástí. Chtěla jsem vyvinout kalíšek, který si ženy opravdu oblíbí, nebudou se za něj stydět a třeba se na menstruaci díky němu budou i těšit.“ 

Designérka se celé měsíce věnovala návrhu a vývoji, během kterého řešila spoustu detailů. Použitý materiál, tvar i zakončení kalíšku mají na jeho funkci zásadní vliv. Stejně jako ostatní pomůcky Whoop·de·doo je i menstruační kalíšek vyroben z lékařského silikonu, který je hypoalergenní a netoxický. Zakončení Anna vyřešila měkkou kuličkou, která při nošení netlačí a pomáhá vyjmutí kalíšku. 

menstruační kalíšek whoopdedoo

O menstruaci otevřeně a bez stereotypů 

A co dělá kalíšek opravdu výjimečný? „Soustředila jsem se hlavně na jeho funkci. Aby byl dostatečně pevný, ale zároveň měkký a pohodlný, aby měl i v té menší velikosti, co největší objem. A kromě toho je to určitě i to, že je červený. Krev není modrá a zanechává stopy. O kalíšku říkáme, že je první, který přiznal barvu. Červená je nejen praktická, ale má i symbolický význam,“ říká designérka, která chce o  menstruaci vždy mluvit otevřeně a bez zbytečných tabu. 

Důkazem je i její nová podcastová série Přiznej barvu, ve které Anna Marešová otevírá témata spojená s menstruací se svými kamarádkami a múzami Whoop.de.doo – zpěvačkou Tonyou Graves, režisérkou a herečkou Petrou Nesvačilovou, stand-up komičkou Adélou Elbel a dalšími.

anna marešová

Menstruační kalíšek Whoop·de·doo je nyní k dostání ve dvou velikostech – light a classic, a také ve výhodném duo packu obou velikostí. Používat ho můžete až 5 let, během kterých ušetříte přírodu od 1 200 jednorázových vložek a tamponů. 

Kalíšek používám, ale že bych se kvůli němu těšila na menstruaci?😳

19. lis 2020

Pouzivam kalisek a myslim si,ze tohle je jenom dalsi z rady kalisku na kedno brdo.

20. lis 2020

Já se po pravdě těším na první ms po porodu, až si budu moct kalíšek koupit a vyzkoušet 😃

20. lis 2020

Jinými slovy, udělala jsem to samé, co už dávno na trhu je, není to v ničem lepší, ale chci za to dvojnásobek 😃👌

21. lis 2020

@lenatko91 Určitě doporučuji, je to pecka.

21. lis 2020

@barumat jaky pouzivas?

21. lis 2020

@zelenaesmolda Tak já jak vedu tu skupinu, tak sem tam koupím něco nového, takže kalíšků je za mnou už hezká řádka 😃 Legrace je, že i když některé vypadají skoro stejně, uvnitř to stejné prostě není 🤷‍♀️ Nejvíc mi vyhovuje pořád lilcup aia a na silné dny jedině merula xl. Momentálně jsem testovala me luna, z TPE (ne ze silikonu).

21. lis 2020

@barumat me me luna nesedi,je moc dlouha.Merula je super 🙂

21. lis 2020

@elvira já se třeba docela těším... kvůli látkovým vložkám. Kalíšek mám taky, ale na běžné nošení ho nemám ráda. Asi bych musela vyzkoušet tenhle 😀

21. lis 2020

@elvira já se přiznám, že jsem se dost těšila 🙈 a už ho používám pár let a pořád z něj mám radost 😊

21. lis 2020

Na vlastnim Merulu a nedam na ni dopustit. Mam ji cca 5let a stale vypada jako nova.

28. lis 2020

Začni psát komentář...

Odešli