redakce
10. lis 2020
1744 

Jak dohlédnout na sladké sny a klidný spánek vašeho děťátka?

Sepsaly jste si v těhotenství seznam věcí, které budete jako novopečená maminka potřebovat? A byla na vašem seznamu i video chůvička? Na mém ano...

Když si ten seznam prohlédl můj manžel, hned nad některými věcmi protáčel očima. Mezi těmito, podle jeho úsudku nepotřebnými, položkami byla i video chůvička. Prý: "K čemu? Vždyť i naše mámy fungovaly bez toho." Věta, při které vstávám ze židle.

Ano, v dnešní době máme k dispozici mnoho vymožeností a zlepšováků, které nám pomáhají s péčí o miminko. A které naše mámy, babičky či prababičky neměly. Myslím, že je těžké určit, zda to máme dnes skutečně jednodušší. Porovnáváme dva rozdílné světy, které nejsou srovnatelné.

Proto je na místě, abychom se skutečně zamyslely, co je pro nás pomocníkem a co nám péči o miminko skutečně usnadňuje – ať už fyzicky nebo psychicky. Ujasnit si, co je nepotřebná vymoženost a co je zlepšovák, který přispěje k tomu, abyste si den s děťátkem užily naplno. Abyste se nestresovaly a nebály se, ale naopak, abyste měly v duši klid a úsměv na tváři. Pro někoho je to možná designová houpačka s dalšími 20 funkcemi, pro jiné to je video chůvička, díky které budete vědět, že je vaše děťátko v pořádku.

Mějte přehled o každém pohybu

Každá maminka se těší na tu pověstnou chvilku pro sebe. Když své děťátko uloží spát a otevírá se jí svět klidu, teplé kávy či dobré knihy. Jindy potřebuje dohnat "resty" a s čistou hlavou se věnovat svým povinnostem. Díky video chůvičce TrueLife NannyCam V24 se můžete ponořit do svých zálib či povinností a být v klidu, že je s vaším prckem vše v pořádku. Frekvence 2.4Ghz se postará o bezpečný a stabilní signál do vzdálenosti 100 m v domě či bytě a do 300 m ve volném prostranství. 2,4-palcový LCD displej s čistým obrazem je zárukou toho, že budete mít ve dne i v noci svůj poklad stále na očích.

Velkým plusem je automatický režim nočního vidění, díky němuž je viditelnost výborná, a to, aniž by bylo děťátko vyrušeno. Nápomocné jsou i další funkce jako monitoring teploty v místnosti děťátka, uklidňující melodie a ukolébavky, úsporný režim VOX či feed alarm, který vás upozorní ve vámi nastaveném čase. Čas krmení vám teď už neuteče ;) A co je velká výhoda, především pokud máte patrový dům a občas vás přemůže lenost běhat nahoru-dolů? Oboustranné audio, díky kterému můžete mluvit k dítěti a ušetřit si tak pár výstupů, které mi někdy, hlavně po probdělé noci, přijdou jako výstup na Mount Everest.

Chůvičku můžete díky USB připojení nabíjet nejen v elektrické zásuvce, ale i přes powerbanku. Díky tomu se vám otevírá ještě více možností, kde a kdy chůvičku využít 

A co dokážou vaše hodinky?

V dnešní době nosíme na zápěstích hodinky, které nám ukazují nejen čas, ale i řadu dalších informací. Hodinky, které počítají kroky či spálené kalorie? Kdepak, už jsme o krok vpřed! Díky těmto hodinkám můžete sledovat své spící děťátko kdekoliv a kdykoliv, a být si tak jistá, že je v pořádku. A jak tedy funguje chůvička TrueLife NannyWatch A15?

Tuto chůvičku můžete mít stále po ruce, a to díky rodičovské jednotce umístěné v náramkových hodinkách. Vlastně na ruce. Doslova! Už stačí jen umístit dětskou jednotku k miminku a můžete se bez starostí pohybovat, aniž byste musely rodičovskou jednotku neustále přenášet s sebou. Pokud budete v dosahu do 300 m, za ideálních podmínek, můžete skákat, tančit, uklízet, pít kávu a zároveň přitom ujídat něco sladkého. Ruce budete mít totiž zcela volné.

Ovládání hodinek je intuitivní a jednoduché. Zvládnou ho i takové technické anti-talenty jako já ;) Kromě základních nastavení (jazyk, čas, datum, hlasitost, upozornění vibrováním) disponuje i dalšími funkcemi, které vám pomohou s vašimi každodenními povinnostmi. Monitoring teploty, automatické noční vidění, obousměrné audio, ukolébavky, funkce feed alarm či úsporný režim jsou součástí i této dětské chůvičky v hodinkách.

A jak hodinky nabijete? Díky magnetu je snadno upevníte na nabíjecí jednotku. Tak jednoduché, že? Výhodou však je i to, že je dokážete nabít například i přes powerbanku. Díky tomu si chůvičku můžete vzít kamkoli s sebou.

Spolehlivý strážce snů

A do třetice tu máme digitální chůvu TrueLife NannyCam H32, která se stala naším favoritem. Malá, šikovná a spolehlivá. 3,2-palcový LCD displej a dokonale čistý a jasný obraz. Díky spolehlivému přenosu do vzdálenosti 300 m na volném prostranství si můžete v klidu vyložit nohy na stůl. Jako u předchozích modelů, samozřejmostí je automatický noční režim, monitoring teploty, obousměrné audio a 8 uklidňujících melodií. Nechybí ani praktické USB dobíjení umožňující použití powerbanky, dlouhá výdrž baterie, stejně jako úsporný režim VOX, který šetří baterii. Pokud se však něco bude dít, díky VOX režimu budete hned upozorněny. Není divu, že právě tato video chůvička se na Heurece v kategorii chůviček stala produktem roku 2018 a 2019. Možná si myslíte, že video chůvičku využijete pouze u malých dětí. No, jak můžete vidět, my jsme ji využili i při starším synovi, který má momentálně jakési období "všeho se bojím." A světe div se, video chůvička pomohla. Párkrát mi při usínání zamával, dvakrát jsem mu popřála dobrou noc a potom, po uspání dvou kusů dětí, přišla zasloužená odměna v podobě kávy. Co na tom, že je půl desáté večer. Na kávu je vždy vhodný čas ;)

Pouze šťastná a spokojená maminka dokáže vychovat šťastné dítě. A na to neexistuje žádný návod či manuál. Každá z nás si musí najít svou vlastní cestu, jak na to. Psychická pohoda je při tom velmi důležitý aspekt. Pokud jste unavené, vyčerpané, nervózní či ve stresu, neztrácíte pouze svou vlastní pohodu. Ohrožena je pohoda celé rodiny a zejména dítěte, které je jako houba a nasává všechny vaše pocity. Pokud k pohodě i jen trochu přispěje právě chůvička, díky které budete mít své děťátko stále na očích, neváhejte. Je na místě využít možnosti, které se nám nabízejí. Já jsem investovala nejen do video chůvičky. Investovala jsem do své vlastní psychické pohody. A to je investice, které nikdy nebudu litovat.

P.S. A víte, kdo teď už nevypije svou odpolední kávu bez zapnuté chůvičky? Můj manžel. Ten, kterému přišla jako zbytečnost. Ten, který si už neumí představit den bez tohoto pomocníka, který dává pozor na jeho malý poklad. Ten, který přiznal prohru a řekl, že je rád, že jsem nedala na jeho chlapské brblání ;)

------

Tento článek vyšel s podporou TrueLife

Naprosto skvělé produkty 😍😍

11. lis 2020

Máme V24 a jsem naprosto spokojená 💚 Dřív jsme měli jen IP kameru s aplikací v telefonu a když nejela Wi-Fi, měli jsme smůlu. A v každé nové Wi-Fi síti se muselo vše znova nastavovat. Tak letěla. Tahle sice není otočná, ale i tak je skvělá 😊

17. lis 2020

Máme tu poslední zmíněnou a je to super věc. Využíváme ji i ve skoro 2 letech syna a budeme ještě dlouho.

18. lis 2020

Začni psát komentář...

Odešli