redakce
17. dub 2019
2086 

Jídlo do kabelky. Co jím, když nevím, kde mi hlava stojí?

Známe to snad v nějaké podobě všechny. Běžný den nás, matek, může vypadat takhle: vstát s dětmi, udělat jim snídani, svačinu do školky či do školy, vypravit se s dětmi na cestu do té či oné instituce, počítat s předstihem, díky kterému ustojíme s relativním klidem i ranní kolony ve městě a vaše děti budou na místě jakžtakž včas. Do toho spousta z nás pracuje nebo má doma dalšího mrňouse, který vyžaduje celodenní péči. Důvodů může být hodně, ale výsledkem mnohdy je večerní pocit hladu, kdy si uvědomíte, že jste se od snídaně zapomněly najíst.

Děti jsou pro nás prioritou a přes všechny povinnosti, které nás k nim a celé rodině váží, často zapomínáme na sebe. A nemám na mysli „velké“ události jako je návštěva kadeřníka či kosmetičky, ale jídlo, to je mnohdy na posledním místě.

Image title

Ano, někdo si bude klepat na čelo, ale upřímně, já jsem takové chvíle zažívala několikrát týdně. Tělo stále funguje na autopilota, ale únava se dostaví. Energie z jídla je jednoduše třeba. Ale jak to udělat, když nemám čas si něco uvařit a jíst housku se salámem není úplně nejvýživnější? Hledala jsem alternativu k plnohodnotnému jídlu, až jsem přes různé tyčinky a nápoje narazila na Manu. Mana drink jsem náhodou viděla v obchodě a trochu nedůvěřivě si četla složení. Je to nápoj nebo jídlo? Je to sladké nebo slané? Dokonce jsem zjistila, že je Mana bez laktózy!

Jedná se o nutričně vyvážené jídlo v jedné malé lahvičce, které může nahradit snídani, svačinu nebo oběd. Já jsem se naučila Manu nosit v kabelce a upíjím kdykoliv, kdy začínám mít hlad. Nemám pak potřebu do sebe soukat nezdravé sušenky, tyčinky nebo cokoliv z fast foodu. Dle popisu produktu do sebe dostanu jedním drinkem (330ml) 400 kcal a 20 % denní dávky potřebných živin.

Mana má specifickou chuť. Nejvíc mi připomíná zahuštěné ovesné mléko. Základní, neutrální chuť je jemná, lehce nasládlá a poměrně příjemná. Úplně skvělé jsou ale nové tři další příchutě, kdy jedna chutná po tropickém ovoci, druhá po jahodách a další je kakaová. Všechny příchutě jsou ale velmi jemné, takže nečekejte nějaký přeslazený puding s umělou příchutí.

Image title

Nejvíc jsem byla ovšem překvapená, jak moc mě Mana zasytí. Když vypiju celý drink, nemám pocit hladu další 2-3 hodiny. Bude to asi množstvím vlákniny, kterou Mana obsahuje. Navíc v ní jsou obsaženy hodnotné lipidy, proteiny a zdravé tuky. Konzumovat ji mohou všichni dospělí lidé, strach nemusí mít ani vegani. Pouze celiaci by si měli ověřit, zda jim konkrétně Mana neškodí. Jak jsem se dočetla, výrobce uvádí, že Mana může být vhodná i pro kojící ženy, ovšem ty by měly užívání zkonzultovat se svým lékařem.

Co mě na Maně hodně baví, je možnost si s drinkem dál hrát. Pořídit se dá i praktický shaker, v kterém bez problémů namixujete Mana prášek s vodou a dalšími ingrediencemi. Například skořicí, kardamomem, zázvorem, čokoládou atd. Manu můžete zkombinovat i s ovocem. A tak si můžete udělat i super výživnou snídani, po které budete mít hlav opravdu za hooodně dlouho.

Image title

Že bych Manou nahradila stravu úplně, si představit nedovedu. Přece jen jídlo je zábava a jeho struktura je pro mě důležitá. Přesto ve chvílích spěchu je pro mě aktuálně Mana velkým zachráncem, o kterém vím, že dodá mému tělu vše, co potřebuje.

----

Tento článek vyšel s podporou značky Mana

Mana je super! Kamarad si to bere na cestu po Maroku 🙂

17. dub 2019

Prosím o info, kde kupujete? Kolik stojí? Je to podobná chuť jako ochucený kefír? Nebo úplně jiná? Děkuji.

17. dub 2019

Myslim, ze by mel byt clanek jasneji oznacen jako reklama....

18. dub 2019

Bože... to je tak drahé, že je mi z toho až nevolno.

18. dub 2019

@8284 je tam odkaz na eshop, drahý jako prase

18. dub 2019

Kefíru to podobné není, chutná to spíš jak mírně oslazená ovesná kaše. Příchutě neznám, mám starší verzi. Praktičtější mi přijde původní sáčková verze. 1 sáček = kompletní jídlo na 1 den za 200 Kč. To není zas tak strašné. Stačí jen nasypat trochu do hrnku a zalít vodou. Je to dobré na krizové situace. A určitě je zdravější než rohlík s máslem 🙂

18. dub 2019

Na cesty super a v Albertu na ně mají často slevu. 🙂

18. dub 2019

@vitezove dekuju, asi zustanu u svych kefírů za patnáct korun. 😀

18. dub 2019

Zvědavá jsem koukla na internet. Krabice 12 ks stojí 890,- 1 ks ma 330 ml. Jeden kus vyjde na 75,-.

19. dub 2019

@cl8ireh nepamatujete si cenu ve sleve? Dekuju.

19. dub 2019

Pobavila mě nezbytná věta, jak kojící žena musí konzumaci zkonzultovat s lékařem. To jako fakt? To by asi praktička nebo pediatr (nebo kdo vlastně?) docela čučel, kdybych přinesla krabici a šla s ní konzultovat, jestli to jako smím jíst nebo ne :D OMG.

19. dub 2019

Nepřijde mi to předražený... A srovnání s kefírem je zcestný, už z podstaty toho, že kefírem nemůžu nahradit ani oběd, ani večeři. Určitě to neni pro každýho, ale proč to hned schazovat? Mně to přijde skvělý. Když neni čas, tak je super mít po ruce nutričně vyvážený jídlo, místo hladovění nebo tláskání kravin, jako čokoldový tyčinky a podobně. Těšim se na testování a vůbec bych se nezlobila, kdyby se na mě usmálo štěstí s výběrem.

19. dub 2019

@8284 65 Kč

20. dub 2019

To je jako nutridrink...?

22. dub 2019
22. dub 2019

dotaz ,je vhodný i když mně nějak nesednou mléčné výrobky po operaci žlučníku(17 let),nebo je něco co bych mohla i když mám tento problém,

23. dub 2019

konkretne Manu neznam, ale nahradu stravy od jineho vyrobce tez pouzivam. "hlavni jidlo" vyjde na 50Kc a nemusim resit (hlavne kdyz jdu do prace 2x tydne, kde je jen automat se susenkami a bagetami a nechce se mi nosit v uz tak narvane tasce hromady krabicek s jidlem, ktere si stejne nestiham pripravit).

24. dub 2019

@krystufek3 A mohu vědět, jak se to jmenuje? Děkuji

24. dub 2019

@marsara MRP od WeFood.

24. dub 2019

@marsara Ano, chutná to podobně jako Nutrinidrink pro malé děti. Složení má asi jiné. Připadá mi, že spasu v podstatě všechno, neošklíbám se nad ničím, ale MANA mi fakt hodně nechutná...

28. dub 2019

@zejm Synovec je nadšenec a krom jiných dárků nám k Vánocům nadělil lahvičky s novými příchutěmi. Pravda je, že jsem mohla být ovlivněná, protože jsem ochutnala už jako těhotná. Nevolnosti jsem sice neměla, ale chutě jsem jiné než jindy měla, to uznávám. A manu jsem prostě nedala. Za prvé mi vadila ta konzistence, je to na mě prostě moc hutný a okamžitě mě po prvním doušku natáhlo, což se mu normálně fakt nestává, taky zbodnu kde co, no problem. A mírně nasládlý mi to teda nepřišlo. Spíš navoněný, ale jinak pocit, jako bych pila primalex. Zkusila jsem zředit a dochutit, ale ten prvotní fuj-pocit to už nepřebilo. Teď tu krabičku jen vidím a zvedá se mi žaludek 😕

17. kvě 2019

MILUJU MANU!!!
Měla jsem teda jen klasiku. Někdy nechám tak jak je a jindy přidám ovoce. Zasytí a já nemusím přemýšlet nad tím,co jím nebo co mi chybí. Když nestíhám je jasnou volbou vyváženého obědu pro mě.

24. čer 2019

Začni psát komentář...

Odešli