redakce
23. kvě 2022
140 

Právní poradna na Modrém koníku

Život přináší různé situace. Mnoho z nich není příjemných. Mnohé jsou nečekané a životní události nabírají spád, který bychom ani ve snu nepředpokládali. Často narážíme na okolnosti, ve kterých jsme ztraceni a bezradní, ve kterých potřebujeme nasměrovat či ujasnit si, jak v daném momentě jednat. Na co máme nárok, jaká jsou naše práva či povinnosti. Anebo bychom potřebovali pomoc zkušeného člověka, který by nám pomohl se zorientovat.

I proto jsme pro vás na Modrém koníku připravili, ve spolupráci s mediátorkou a advokátkou Renátou Králikovou, novou Právní poradnu.

V ní se můžete radit nejen v oblasti rodinného práva, ale také v dalších oblastech práva, kromě práva exekučního/insolvenčního, práva duševního vlastnictví a finančního (daňového) práva.

V případě, že máte dotazy týkající se rodinného, obchodního či občanského práva, neváhejte a ptejte se v Právní poradně.

Všechny vaše dotazy jsou samozřejmě anonymní a zdarma, jako v každé poradně na Modrém koníku.

Tým Modrý koník

Dobrý den, prosím, poradíte? Před třemi lety jsme zadali firmě udělat chodníček okolo bazénu. Je to takový ten kamenný koberec (kamínky zalité nějakou epoxidovou hmotou). Po první zimě začal při chůzi "křupat". Bohužel vyzdění bazénu a podkladový beton pro chodníček dělala jedna firma, chodníček jiná. Ti, co dělali podkladový beton tvrdili, že jsou špatně položené ty kamínky, ti, co pokládali kamenný koberec tvrdili, že je špatně udělaný beton. Podle mně si teda měl ten, kdo dělal koberec podklad překontrolovat a případně nahlásit, že je špatný. Pán, co dělal koberec řekl, že si je jistý, že je špatný podklad a že si máme nechat udělat znalecký posudek. Podle toho že se budeme řídit. Posudek řekl, že chyba je na straně firmy, co pokládala kamenný koberec. Koberec nepřilnul k podkladu. Podali jsme tedy písemnou reklamaci firmě, která koberec pokládala. Na reklamaci nereagovali, když jsme je kontaktovali osobně řekli, že se s námi nebudou bavit a máme na ně klidně poslat právníka a dát je k soudu. Prostě výsměch. Bohužel jsme pak už nic nepodniknuly, od ničeho nemáme doklady (kromě dokladu z pošty, že reklamace byla poslána doporučeně). Doufali jsme, že se třeba koberec dál nebude drolit a vydrží nějakou dobu. Na právníka nemáme a vím, jak je to, když dáte někoho k soudu.... léta běží, bez šance....Bohužel letos se začal kamenný koberec lámat a praskat. Máme ještě, když už je po záruční lhůtě, vůbec šanci něco s tím udělat? Kamarád radil ČOI. Podat stížnost na firmu a reklamaci tam. Je to cesta? Nebo máme prostě smůlu? Vím, asi jsme to měli řešit dříve, ale neměla jsem čas ani sílu - napřed jsme řešili Covid, pak tornádo, nakonec závažné zdravotní problémy v rodině. Děkuji předem za odpověď.

23. kvě 2022
redakce
autor

@marinazhodonina Dobrý den, vaši otázku směřujte prosím přímo do poradny zde: https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/pravni-...

31. kvě 2022

Začni psát komentář...

Odešli