redakce
4. lis 2020
1989 

Ten nejmilejší dárek pod stromečkem? No přece vzpomínky

„Dobré vzpomínky jsou jako přívěsky. Každá z nich je výjimečná. Sbíráš je jednu po druhé a pak se jednoho dne ohlédneš zpět a zjistíš, že z nich máš celý pestrobarevný náhrdelník.” (James Patterson)

Milý Ježíšku, přeju si...

Každý rok jsme tápali a hledali, jakým dárkem bychom udělali opravdovou radost našim babičkám a dědečkům. Všichni už jsou ve věku, kdy nic nechtějí, nic nepotřebují, vše, co si přejí, už mají - však to určitě sami znáte🙂 No a pak se nám jednoho srpnového odpoledne narodil syn. První vnouče v obou rodinách. Už jeho prvním nádechem se pasoval na nejmilovanějšího člena celé rodiny. Čas s ním letěl jako splašený a ač se to zdá skoro nemožné, všechny si nás postupně omotával stále víc a víc kolem svého malého baculatého prstíku. 

Uteklo pár měsíců a přiblížily se Vánoce. A my si opět lámali hlavu nad tím, jaké dárky vymyslet pro naše prarodiče. Už ani nevím, kdo z nás s tím nápadem přišel, ale jelikož rádi a hodně fotíme, chtěli jsme vymyslet nějaký dárek, ve kterém budou hrát hlavní roli naše fotky a vzpomínky. A tak vznikly první rodinné fotokalendáře. Přinesly obrovskou radost a nás konečně zahřál skvělý pocit, že jsme se tentokrát opravdu trefili. Hurá!

Rok se s rokem sešel a byly tu další Vánoce. Tentokrát už nám ale přišlo hloupé opakovat se se stejným dárkem. Jenže jsme to po Vánocích pěkně “schytali”, hlavně babičky nám vyčetly, že se strašně těšily na nový fotkový kalendář. Že si jej prostě přejí dostávat každé Vánoce. A bylo rozhodnuto!

Od té doby do naší rodiny přibylo další milované vnoučátko a kalendáře už připravuji v předvánočním období každoročně. Prarodiče jsou spokojeni a naši kluci jsou zase nadšení, že se u babiček vidí v kalendáři.

V průběhu roku rodině tiskneme ty nejpovedenější fotky a k různým výročím vytváříme fotoknihy. Každý rok také vytváříme minimálně 1 knihu jen tak sami pro sebe. Přijdou do ní ty nejhezčí, nejzajímavější a vlastně i ty úplně obyčejně neobyčejné chvíle, které si chceme pamatovat navěky.

Fotoprodukty dnes vyrábí velká spousta společností, ale bohužel ne u každé z nich se můžete spolehnout na kvalitní provedení. Já hledala takovou firmu, která bude mít rozumné dodací lhůty, uživatelsky příjemné prostředí pro vytváření fotoproduktů, kvalitní tisk, krásné syté barvy, přijatelné ceny, velký výběr různých designů a možnost vše přizpůsobit svým představám. A tak jsem objevila firmu Bontia.cz.

Kalendáře z Bontia.cz

V nabídce kalendářů najdete výběr různých typů a také velikostí fotokalendáře:

  • klasické nástěnné kalendáře
  • stolní kalendáře
  • poznámkové kalendáře 

Fotokalendáře vytvoříte naprosto jednoduše a nemusíte stahovat ani žádný program. Postačí vám jen připojení k internetu a počítač, nebo chytrý telefon. Vytváření je rychlé, intuitivní a díky parádním šablonám je vždy zaručen skvělý výsledek. Všechny kalendáře jsou “plovoucí” - tzn., že mohou začínat jakýmkoliv měsícem.

Náš kalendář od Bontia.cz

Já pro letošek vybrala kalendář na šířku a brala jsem jej ve velikosti 46x30. Tvoření kalendáře bylo rychlé a velmi jednoduché. Při tvoření stránek na jednotlivé měsíce je možné vybrat, zda má být jedna jediná velká fotka, nebo 4 menší. Osobně mám radši, když je v kalendáři jen 1 velká fotka, takže 11 měsíců z 12 je takových. Pouze u jednoho měsíce jsem zvolila několik fotek. Pak už nezbývalo nic jiného než se těšit, až dorazí.

Od té doby, co jsem rozbalila doručený balíček, se jen kochám. Kalendář je totiž naprosto úžasný. Trochu mě překvapilo, že je tisk oboustranný. Sice to ničemu nevadí, ale asi bych tuto informaci uvítala v popisu produktu. Tisk je luxusní a má krásné syté barvy. Každopádně musím říct, že se už teď těším, až si babičky tenhle dárek u nás na Štědrý den rozbalí. Budou stoprocentně nadšené. 

Fotokniha z Bontia.cz

I fotoknihu vytvoříte velmi jednoduše a online. Nicméně pokud jste fajnšmekr a chcete si knihu udělat přesně podle svých představ, můžete tak učinit přes jejich vlastní program a pořádně si pohrát. Já jsem sice šťoura a milovník detailů, ale nabídka šablon v online editoru zcela odpovídala mým představám, takže jsem si ušetřila spoustu času a fotoknihu vytvořila online.

Jako první si musíte vybrat formát své fotoknihy (můžete zvolit fotoknihu na výšku, na šířku, nebo ve čtvercovém formátu). Poté je potřeba zvolit šablonu, která pro vás bude ta pravá. Výběr je velký a zrovna tohle rozhodnutí není právě lehké, protože jsou krásné všechny. No a pak už jen tvoříte. Každou stránku si můžete přizpůsobit svým představám a umístit na ní různé počty fotek. Svou fotoknihu můžete mít pouze obrázkovou, nebo do ní můžete vpisovat texty.

Většina našich fotoknih je na výšku, protože mi tento formát nejvíce vyhovuje. I tentokrát jsem tedy zvolila tento formát. Po dlouhém vybírání jsem se rozhodla pro šablonu QUICK - design, který neobsahuje žádné texty, zdobné motivy a poskytuje tak maximální prostor fotkám. Do fotoknihy jsem se snažila zaznamenat celý náš rok 2020, takže jsem musela objednat větší počet stran - 80.

Naše fotokniha od Bontia.cz

Jako první musím pochválit její vytváření. Bylo jednoduché, zábavné a intuitivní. Použitá šablona mi prostě sedla, a tak jsem knihu měla vytvořenou relativně rychle. Nejvíc práce mi dalo vybírání z toho milionu našich fotek, ale s tím žádná firma neudělá vůbec nic. Tuhle část prostě neuspíšíte.

Kniha přišla pečlivě zabalená v kartonovém obalu a navíc ještě v bublinkové fólii, takže došla naprosto v pořádku. Vypadá luxusně, tisk a barvy jsou skvělé. Stránky jsou tak akorát silné. Nemám žádné výhrady, jen až budu vytvářet další díl, vynechám fotky (se středovým motivem) přes celou dvoustranu. Tím, že je kniha šitá, u jedné fotky se mi stalo, že není obrázek vidět tak, jak bych si přála. 

Jelikož se fotografováním živím a zároveň je to i můj největší koníček, dělám fotoknihy vždy u kvalitních fotolabů a všechny, které doma máme, jsou skvělé a kvalitní. Ale tahle od Bontie mě opravdu nadchla provedením i procesem tvoření natolik, že ty další objednám stoprocentně zase u nich.

Vánoce 2020 se blíží...

Tvoříte také fotoknihy a fotokalendáře? Pokud je vaše odpověď “ANO” a pro letošek ještě nemáte hotovo, určitě využijte aktuálních slev až 55% a nechte si své vzpomínky zvěčnit, ať už jako ten nejlepší dárek pro někoho z vašich blízkých, nebo třeba jen pro uchování svých rodinných vzpomínek. Fotoprodukty budou pro rodinu krásnými dárky vždy, ale v této divné a složité době, kdy je často omezován kontakt i s těmi nejbližšími, může být právě fotokalendář nebo fotokniha tím nejmilejším dárkem, který babičky a dědečkové mohou dostat.

Kromě fotoknih a fotokalendářů můžete na Bontia.cz samozřejmě objednat i fotografie a fotoobrazy v nejrůznějších velikostech.

------

Tento článek vyšel s podporou Bontia.cz

Také každý rok darujeme fotokalendář od Bontia. Dělám týdenní, ke každému týdnuvybírám fotku ze stejného týdne předchozího roku. První rok jsem ho dělala pro babičky, poslední roky už dělám i jeden pro sebe domů a jeden pro manžela do práce 🙂

5. lis 2020

Taky dáváme fotokalendáře. Právě jsem ve fázi vybírání fotek. Dělám tedy jen měsíční kalendáře. Ale stejně jako @rebe se taky držím toho, že vybírám fotku ze stejného měsíce předchozího roku. Je to pak pěkná připomínka toho, co jsme dělali před rokem ;)

5. lis 2020

Taky dáváme každý rok fotoknihy k Vánocům 💗 ...pracuju na tom od konce srpna do konce října , vetsinou tam dam kolem 1000 fotek a 128 stran ..letos teda 164 stran 🙈😂 ...ale prostě fotime pořád a ja tam prostě všechny ty krasne fotky musím mít :D

5. lis 2020

Zdravím mám pár otázek. Chtěla bych udělat dcerám fotoknihy školka, první stupeň zš, ...

Když by byla fotka méně kvalitní ... upozorní program na to? Aby tam místo fotky nebyly kostičky ...

A když budu tvořit online tak to musím zpracovat na jeden zátah, nebo se to tam dá někde uložit?
Nebo je lepší stáhnout program do PC.

Omlouvám se za blbé dotazy, ale nejsem technicky zdatná. Po práci máme statek = času málo, skoro žádný. A ke tvoření těchto fotoknih se odhodlávám již tři roky.

Předem děkuji komukoliv za odpověď

6. lis 2020

Taky dělám každý rok fotoknihy pro babičky k Vánocům, babičky je vyžadují, ukazují kamarádkám a taky se na ně každý rok nejvíc těší, při prvním listování občas i nějaká ta slzička ukápne. Nejdřív jsem dělala zvlášť fotoknihu pro rodiče manžela a zvlášť pro moje rodiče, ale teď už to neřeším a všichni dostávají stejnou, kterou si nechávám tisknout i pro nás, je to zároveň taková vzpomínková kniha na všechny důležité udalosti, výlety, dovolené i kamarády dětí.

6. lis 2020

Využiju tohoto článku k mému dotazu. Také dělám každoročně fotoknihu z dovolené. Ale pro tentokrát bych chtěla nechat udělat ošušku s fotkama pro našeho dědečka. Nemáte někretá zkušenosti, kde ji nechat vyhotovit levněji?
Předem děkuji!

6. lis 2020

@dulka333 Ano, přesně tak, program na to upozorní. A když stáhneš program, prostě si to rozpracované uložíš a pokračuje kdykoliv máš čas 🙂

6. lis 2020

@hanica83 děkuji za odpověď. A když bych nestahovala program, tak se to dá uložit rozpracované online?

7. lis 2020

@dulka333 Myslím, že se stačí zaregistrovat a pak se vždy přihlášením dostaneš na to rozpracované.

7. lis 2020
7. lis 2020

@dulka333 Není za co

7. lis 2020

@dulka333 Doporučuji si program stáhnout. Při práci přímo v počítači je práce mnohem rychlejší. Vše se průběžně ukládá, na jedné knize pracuji klidně půl roku. A kvalitu ti program hlídá, neboj. Moje zkušenost je, že i fotky označené červeným vykřičníkem pro malou kvalitu nakonec po tisku vypadají dobře.

7. lis 2020

@rebe děkuji

8. lis 2020

Foto knih jsem si poskládala už několik📚 vždy měly úspěch a nadšení v očích obdarovaných hřeje u srdíčka 💖

8. lis 2020

Jsem také fotografka a už asi 7 let dělám kalendáře a fotoknihy u Bontia. U kalendářů mi přijde tisk v pohodě - cena odpovídá kvalitě - tak u fotoknih se podle mého kvalita rok od roku horší. Letos přemýšlím u koho fotoknihu udělat, viděla jsem knihy od Saal Digital a od Kvalitních fotek, tak se budu rozhodovat tam.. Uvidíme.

9. lis 2020

@sendano vloni jsme dědečkovi darovali deku z fotodeky.cz a super. Osusku nevím.

10. lis 2020

@rebe taky tak, už 10 let týdenní. Měsíční u nás úspěch neměly.

10. lis 2020

@kamino Máš pravdu, poslední kniha mi přišla lehce zašedlá. Já to tolik neřeším, jde o běžné fotky ze života, hlavně mi vyhovuje software s možností tvorby vlastního layoutu, který pak jen kopíruju na další knihy. Ale třeba u svatebních fotek bych nejspíš zklamaná byla a volila třeba Saal Digital. Ale tam je myslím i cena hodně jiná, ne?

10. lis 2020

@rebe cena je vyšší, ale raději dám o pár stovek víc a mám kvalitní fotoknihu ( nedávám tam žádné mobilovky, ale fotky v kvalitě jako na zakázky )a pak mě hodně mrzí, když není dodržený barevný profil, bílá není bílá a podobně.. Já to vidím asi na Kvalitní fotky, raději podpořím českou výrobu.

10. lis 2020

@kamino Naprosto chápu, když si dáš praáci s korekcemi, tak to chceš vidět pořádně vytištěné. Díky za tip na kvalitní fotky, u fotokalendářů určitě nepřesednu, ani u běžných fotoknih, ale občas se hodí vědět.

10. lis 2020

Začni psát komentář...

Odešli