redakce
9. dub 2020
1363 

Tím nejlepším doprovodem u porodu Vám je a bude Vaše dítě

“Vy tady budete pro miminko a ono pro Vás. Ono je tím nejlepším doprovodem, který u porodu můžete mít.” Touto větou s námi ukončila svůj video-rozhovor porodní asistentka Pavla Kasparková. Je to tak velká a krásná pravda. 

Jak zvládnout porod v nouzovém stavu? Musíme mít roušky? Co nás čeká na příjmu do porodnice a jaký je momentálně pobyt na šestinedělí? Odpovědi najdete ve videu: 

Máte za sebou porod v nouzovém stavu a nebo vás čeká? 

Napište nám to do komentářů pod videem na YouTube Modrý koník a odebírejte náš kanálu. 

Modrý koník team

Jeee, Pavlinka. Můj anděl 😍🍀

9. dub 2020

Švagrová rodila v roušce a bez doprovodu. A upřímně myslím, že to je hrozné. Vůbec s tím nesouhlasím. Riziko je nesmyslné - kdyby to měl otec, má to i matka. To že bráchovi vzali možnost zažít porod svého prvorozeného dítěte považuji za skoro žalovatelné. Je to opravdu hrozné. Švagrové museli dávat kyslík, protože s rouškou prostě omdlívala a nemohla to udýchat. Upřímně jsem ráda, že nemusím v této době rodit, tohle bych asi dlouho nesla v sobě a přijde mi to fakt jako celkem nenapravitelná křivda. Osobně si myslím, že by u porodu měl být každý chlap, ačkoli chápu, že někteří to prostě nedávají - ale u mě jsou to bábovky a já bych to tomu svému neodpustila. Je mi hrozně líto, že tohle oba museli zažít.

9. dub 2020
redakce
autor

@vitezove Děkujeme za komentář 🙂 Budeme velmi rádi, když se zapojíte i na youtube. Stačí si vytvořit účet, komentovat, lajkovat a odebírat náš kanál. Hezý večer přejeme! MK team

9. dub 2020

Taky jsem rodila den pote, co zakazali otce u porodu. Takze sama, ale rousku mi v posledni fazi nikdo nenutil, ani si to nedovedu predstavit

9. dub 2020

@vitezove nesouhlasím s tím, že kdyby to měl otec, má i matka. Měl to kamarád, žije v domácnosti s manželkou a dcerou a ty to d něj nechytly. On už je teď mezi oficiálními vylecenymi.
Jinak souhlasím s tim porodem v rousšce, to musí být šílené. Když pak dávají kyslík, stejně se sundá a vše ztrácí logiku 🙄 já teda rodila cs, ale i na tom sále si to nějak neumím představit, natož přirozeny porod 😞

10. dub 2020

Jsem ráda že nemusím v tomto stavu rodit. Přítele bych ještě zvládla ale jako prodychavat s rouškou? Tak to by mě vážně nedonutili a mohli by na mě koukat, jak by chtěli. Rodit s rouškou není vůbec bezpečné.

10. dub 2020

Ani jedna statečná matka, která svůj porod přežila nejlépe na poli, protože to přece je normální a dřív to tak bylo a označuje holky, které čeká porod za sobecke hysterky 😱😱😱 co se děje? Mě porod čeká, a neskutečně mě to mrzí, že tam partner nebude. Čekám třetí dítě a u obou porodu byl a mrzí mě to, ne kvůli mě, ale kvůli němu. On o to všechno přijde, kvůli nesmyslnému zákazu. Pro nás to byl úžasný zazitek. Já svůj porod rozhodně nepřežila ale prozila. Místo otce mi tam nastrci studentku, která ráno přijela do práce MHD, ale určitě je méně rizikovější než otec a musíme onu studentku chránit, aby se nenakazila. Celé mi to přijde jako fraška, během porodu tam otec nesmí ale po porodu na porodní sál může. Ovšem nesmíte být ovce a bojovat. Rouška je komedie sama o sobě. Jsem zvedava, kdy tento nesmyslný zákaz zruší. Zda ho ukončí konec nouzového stavu nebo Křeček z toho vytriska ještě několik měsíců. Tipuju to druhé, protože tento pán si pravděpodobně léčí svůj mindrak.

10. dub 2020

@aneta15 pritom by mel lecit spis svuj mozek 👍

10. dub 2020

Mne by hlavne vadila ta rouska. Stejne ji pry na zaverecny finis dovoluji nekde sundat, tak v cem je rozdil, kdyby mohly matky volne dychat celou dobu? Hrozi hypoxie matky I ditete a zbytecne se vse riskuje a zhorsuje. Ja bych to nevydrzela, pri prvni dobe porodni jsem jen funela a funela, rouska by mi pri tom akorat tak odletla az ke zdi nebo se protrhla 😀 Navic by tech rousek matka potrebovala tak 20 na celou dobu, zvlhnou apod a uz jsou k nicemu.
Pritomnost otcu me taky nelogicka, kdyz po porodu mohou vetsinou prijit, navic pri porodu by mohli mit normalne rousku, manzel by na to taky dost nadaval, ale holt budiz. Ale rodici zene, ktera proste musi dychat a dycha za dva, davat rousku je dle meho riziko se zdravim. U zubare rousku nemame, tak proc tady?

10. dub 2020

Začni psát komentář...

Odešli