rudolflenka
15. bře 2020
901 

TESTOVÁNÍ NOVÉ ŘADY YVES ROCHER – LIFTING VÉGÉTAL

    Úvodem bych chtěla říci, že značku Yves Rocher (dále YR) znám již velmi dlouho a vyzkoušela jsem řadu jejich produktů. V adolescentním věku jsem vyzkoušela řadu na problematickou pleť – Sébo Végétal, poté jsem přešla na krém Sensitive Végétal. Ten mi sedl opravdu výborně a chystala jsem se pořídit další. Díky MK jsem měla možnost ale otestovat novou řadu YR Lifting Végétal

    Zakrátko oslavím 30. narozeniny a sama delší dobou cítím, že by to chtělo v péči o pleť malou změnu. Pleť již není tak hydratovaná, pružná a začínají přibývat vrásky. Dvě děti dají dost zabrat, ale i tak si na sebe vždy najdu chvilku. Chci být krásná nejen pro svého manžela, děti, ale chci se také cítit dobře. Velmi jsem se na testování těšila a věřím, že vám přinesu zajímavé poznatky k těmto produktům. 

   Příjemně mě potěšilo, že balíček byl celý ekologicky zabalen. Krémy pak byly uloženy v krásné papírové krabičce spolu s brožurou. Celá tato řada je balena ve skleněných a recyklovatelných flakonech, papírové obaly zase pochází z udržitelných, obnovitelných lesních zdrojů. 

 Řada Lifting Vegetal obsahuje:

  •   Denní zpevňující péči
  •   Noční zpevňující péči
  •   Zpevňující péče na okolí očí
  •   Vysoce koncentrované zpevňující sérum
  •   Zpevňující denní péče na ovál obličeje

 “Zázračným“ prvkem této řady by měl být zběhlovec plazivý

– nejedná se o hada, nýbrž o trávu, která ale v sobě skrývá výjimečnou sílu. 

Obsahuje totiž vysokou koncentraci rostlinného kolagenu 

Rostlinný kolagen 

  • Posiluje strukturu kůže a dodává buňkám energii. 
  • Je dobře vstřebatelný.
  • Je ekologický a šetrný k přírodě, protože nevyžaduje jeho nadměrnou spotřebu. 

VÍTE, ŽE:

YR má více než 60 let Botanickou zahradu v La Gacilly, která je věnována rostlinám a biodiverzitě. Ta má za úkol zlepšit veřejné povědomí o rostlinné říši, přírodě a respektu k životnímu prostředí. Zde botanici YR studují svět rostlin, který čítá více než 1500 druhů dle jejich využití. 

     Jak jsem již zmiňovala, brzy oslavím „třicítku“ a jeden by si mohl říci, že přece takovou řadu ještě nepotřebuji. Opak je ale pravdou, protože moje pleť si od mládí žádá speciální péči - je velmi citlivá, smíšená se sklony k nedokonalostem. Zároveň ale s věkem pociťuji, že je méně hydratovaná a pružná. Navíc mám velmi výraznou mimiku, a tedy první vrásky na sebe nenechaly dlouho čekat. 

   Řada Lifting Végétal slibuje vypnutí povadlých rysů a bojuje proti vadnutí oválu obličeje. Kontury obličeje se totiž s přibývajícím věkem mění a to hlavně díky hormonálnímu deficitu. Ten způsobuje ztrátu pružnosti, obličejové svaly atrofují, hroutí se, spodní část obličeje již není ve tvaru ▼ mířícího směrem dolů, ale nahoru ▲. Vzniká tak dvojitá brada a povadlé rysy. Je tedy vhodné zvolit správnou péči pro svoji pleť. Můžete kliknout pro více informací. 

   Samozřejmě po dvou týdnech jsem ještě nemohla vypozorovat vymizení všech vrásek, ale jedno mohu říci s jistotou. Krémy mi nezpůsobují žádné problémy (moje pleť je dokonalý indikátor „špatné“ kosmetiky), výrobky mě neštípou, dobře se vstřebávají díky příjemné textuře. Mám pocit dobře hydratované, jemnější a rozzářenější pleti. Ráda bych se teď podívala na jednotlivé produkty a blíže vám je představila… 

Denní zpevňující péče 

Slibuje: Účinnou texturu s hydratačními vlastnostmi, okamžitý zpevňující efekt. Po 1 měsíci zvýšení objemu pleti, redukci vrásek a zpevnění kontur obličeje. Nanáší se každé ráno na celý obličej a krk.

Výsledky:

  • Pleť je dobře hydratovaná, jemnější a rozzářená.
  • Krém se okamžitě vstřebává, je vhodný i pod make up. 
  • Má velmi příjemnou vůni a je šetrný k citlivé pokožce. 

  Noční zpevňující péče

Slibuje: Oživení rysů obličeje, posílení pokožky a tonizaci. Po probuzení vyhlazenou a znovuzrozenou pleť.

Výsledky: 

  • Krém je hutnější, ale nemá mastné složení, takže nedráždí problematickou pleť.
  • Hezky hydratuje pleť (mě osobně pomohl u sušších míst, mám smíšenou pleť)
  • Po probuzení je pleť opravdu vyhlazená. 

 Zpevňující péče na okolí očí

Slibuje:  Okamžité oživení pohledu a redukci váčků pod očima.

Výsledky: 

Oční okolí je rozzářené, ale soudila bych, že jde spíše o optický efekt „rozjasňovače“ obsaženého v krému (krém je na pohled perleťový). Aplikátor mi úplně nesedne, kovová kulička na konci by udělala lepší službu. Taktéž je potřeba nenanášet do těsné blízkosti očí – malinko štípe (nic dramatického, ale u péče o oční okolí bych čekala lepší snášenlivost).

 Vysoce koncentrované zpevňující sérum

Slibuje: Vyhlazení vrásek a posílení pokožky. 

Výsledky: 

Pocit zpevnění a vypnutí (ne pnutí) pleti se dostavil téměř okamžitě. Tím i patrně malinko vyhladil vrásky. Nemohu však prozatím říci, že by vrásky nějak trvale odstranil. Věřím, že ale při pravidelném používání, dokáže vrásky redukovat a fungovat především preventivně. Jediné mínus spatřuji v mírně lepkavé konzistenci. Jeho nanášení tedy nechte spíše při pobytu doma. 

  Zpevňující denní péče na ovál obličeje

Slibuje: Vyplnění pleti, redukci vrásek, vypnuté rysy obličeje. Také rozjasnění pleti, obličej působí odpočinutě a energicky.

Výsledky: 

Deklarované fluidní složení je opravdu lehké, je tedy vhodné pro všechny typy pleti. Mě osobně nadchlo balení s pumpičkou (ale upřednostňuji ho spíše na cesty). Klasický krém mi ale sednul lépe. Tuto péči si opět umím představit pod make up nebo pro smíšenou pleť. U mastné pleti bych byla opatrná – není matující, naopak pokožku více „rozzáří“, ale zkouškou nic nezkazíte.

Závěrečné shrnutí testování  

   Po této řadě můžete sáhnout již po „třicítce“ (klidně i chvilku “před“ jako já), protože nejde o řadu určenou pro zralou pleť. Dvacítku z vás neudělá, ale zmenší vrásky a uzavře póry. Pleť je lépe chráněná, póry se méně zanáší, nezpůsobuje ale pupínky. Super řada, pokud se nacházíte někde na hraně, kdy řešíte první vrásky, ale ještě vás občas potrápí známky puberty

   U této řady zůstanu nejspíše i v budoucnu. Krémy nejsou mastné, jak tomu často bývá. Pleť se neleskne, nelepí (až na sérum) ani nepne. Vůně mi vzdáleně připomíná zelený čaj, je velmi příjemná a nevtíravá. Je to taková lehčí forma v boji proti vráskám. Můj dobrý pocit ovlivnil i fakt, že krémy krásně voní, jsou luxusně zabalené, a proto jsem měla pocit, že si dopřávám něco lepšího. Tuto řadu mohu s klidným svědomím doporučit 🙂

   Samozřejmě, že žádný krém na světě, nám nezaručí, abychom vypadaly jako studentky střední školy. Je třeba upravit svůj životní styl – hodně kvalitního spánku (ano, s dětmi se hledá špatně 😀  ), méně stresu a také zdravá strava a dostatečný příjem tekutin. To vše se totiž odráží na naší pleti (- což mohu potvrdit z vlastní zkušenosti a mnohé z vás mi dají jistě za pravdu). 

Vhodnými krémy ale můžeme zpomalit proces stárnutí a mít také dobrý pocit ze své pleti.

A to nejdůležitější na závěr – nepřestaňte se usmívat. Úsměv pomáhá lidskému imunitnímu systému účinněji fungovat. Smíchem se nejen rozzáří váš obličej, ale zároveň posilujete obličejové svaly a vyhlazujete vrásky  🙂

S láskou pro vás testovala 

Lenka

                                                 #test_yvesrocher  #recenze #zkusenosti_yvesrocher_liftingvegetal

15. bře 2020

Díky za super recenzi. Mám lehce po 30 😉 a pořád hledám ten správný krém. Tyto určitě vyzkouším. 🙂
Pěkný den,Markéta

6. kvě 2020

@makiiinka 🤗 stále používám i teď v těhotenství, kdy mám pleť ještě citlivější a jsem spokojená 😉

7. kvě 2020

Začni psát komentář...

Odešli