1 / 1
    Autor komentář smazal

    No ty bláho, to zní dost hororově! Já už bych asi volala sanitku, ale to je hodně dáno i tím, že dlouho už neřídím. Hlavně, že to dobře dopadlo!

    8. zář 2019

    Ať je brzy fit. Ono je sice ten jed slabší, ale ve srovnatelném množství. Bohužel sršeň ho vpraví do těla daleko víc, než ta vosa / včela a neštěstí je na světě.

    8. zář 2019

    Já mám fobii ze vsech bzucáků, dík za tu radu s lekem na alergii, to by me nenapadlo.

    8. zář 2019

    @aneta33 taky mě to nenapadlo.. a přitom je to na jednu stranu logické..
    @mish_ka No domů to bylo kousek a říkal, že problémy s dýcháním nemá a krk mu nenatéká. Kdyby jo, rychlou bych volala taky. Takhle jsme tam dojeli. Ale jízdou jako prasata, to je pravda..
    @malenka3 Já vůbec nevím co je pravda.. ale pravda je, že prostě podat lék a jet.. To mi jako ponaučení stačí..

    8. zář 2019

    Ámen! Mám alergickou reakci na jakýkoliv vosí hmyz- postupně zhoršující se otoky a svědění, takhle daleko to zaplať pánbůh nikdy nedošlo 😉 vždycky ale zásadně říkám, že jak kolem mě letí vosa, čmelák, cokoliv- jde mi o život 😁 je to nejlepší věc, kterou pro sebe můžu udělat- aby moji blízcí věděli, že mě mají okamžitě vzít k lékaři.. jejich jed je prý stále víc agresivní a s reakcí, jakou jsem měla před 8 lety už nepočítám, takže se snažím takhle informovat 😊 pokud by mě bodl sršeň, asi by to bylo na minuty 😔 zaplať pánbůh, že jsi byla s manželem!! Ať je mu lépe a ať už na žádného sršně nenarazí 🙏🍀

    8. zář 2019

    Manžela letos něco bodlo ( nevíme co) ale dostal otravu krve a v místě bodnutí mu to zčernalo takže mu to odřezávali, měsíc jezdil obden na převazy.
    Není to jen sršeň je to "svinstvo" dnešní doby

    9. zář 2019

    Triletou dcerku vcera bodla srsen, ale dikybohu asi malinko, dala jsem ji fenistil (nic jinyho tu nemam) a chladily jsme, ale vubec nic ji nebylo. Mela trochu cervenej ten prst, ale po par hodinach zmizelo i to. Tak si rikam, ze ji asi jen trochu pichla a nestihla tam vystriknout hodne jedu. Sousedka uz dvakrat na srsen slapla a pokazdy to byli na nemocnici 😣

    9. zář 2019

    Ono je to jak kdy. Z toho z bodnutí nemám nic, jen zarudnutí. Z toho první pomoc Fenistilem / Xyzalem a vyčkávání zhoršení. Jen jednou, po vose, na kapačce. Naposledy mi po včele bojovnici (ta, co hlídá úl) otekla půlka hlavy.
    Sršeň je mrcha. Ač jed není silný, je ho víc než u jiných.
    PS dobrý je i břečťan v lihu (rozmixovat břečťan, na 2-3 týdny do lihu, scedit a používat). Táta to má od včelaře, kde byl na rady.

    9. zář 2019

    @kayty Ono ve výsledku je to jedno, co člověka bodne.. jde spíš o to, aby věděl jak zareagovat.. krom toho, že jsem tedy po ruce nic takového neměla, tak jsem to ani nevěděla.. přišli jsme domů a jako první jsem mu dala kalcium v šumáku, lék na alergii mě nenapadl a doma ho máme.. Tak aby byli ostatní poučenější..

    9. zář 2019

    nejlepší je dithiaden a nezapíjet ale rovnou rozkousat, zabere rychleji..a u sršně je zákeřné, že reakce se může objevit i hodinu po píchnutí. mého mladšího syna píchla 2x, šlápl na ní a ještě na ní poté znova spadnul, přijela pro něj rovnou sanitka, děsný ☹

    9. zář 2019

    pokud je alergický na sršně bude i na vosu takže bacha na to

    23. říj 2019