Dneska spíš tak edukativně, prostě musím! Sama jsem se přistihla, že vlastně nevím jak reagovat a strašně bych chtěla, aby se to nestalo nikomu, kdo si tohle přečte.

    Jsem tvor, který je naučen v podstatě žít v souladu se zvířátky a s přírodou, na všechny problémy přicházející z přírody znám jako první pomoc věci pocházející z přírody, nebo takové, které se běžně vyskytují kolem nás.. Není tomu jinak ani při bodnutí.. Vosa, včela, to jsme zažili určitě všichni.. Otok zmírní cibule, nebo ocet, horkost vytáhne tvaroh, v přírodě přiložíme např. listy jitrocelu, které chladí a klidní..

    Takže když se do mého muže zakousnul sršeň, reagovala jsem stejně.. přiložila listy jitrocelu, došli jsme k nejbližšímu obchodu, kde jsem koupila ocet a udělali jsme "zábal".. Když už po cestě do obchodu hlásil, že mu vystřeluje ostrá bolest z kotníku až do stehna, možná jsem měla zbystřit maličko víc, než ve stylu "Tak jasně, byla to sršeň, to bolí jako prase prý.."

    Cesta z místa, kde si tahle pruhovaná svině píchla až k nám domů je tak maximálně 20 minut průměrnou chůzí, zastavila jsem se v obchodě pro ten ocet, takže dejme tomu 35, ať nežeru.. Ještě než jsme došli domů, začal muž hlásit, že ho všechno svědí.. začala to, nečekaně, totálním zarudnutím pokožky hlavy.. stačilo rozhrnout vlasy a člověk se zděsil.. vzápětí začal rudnout v obličeji a začaly mu vyskakovat velké bílé mapy pupínků, jako kdyby si zaplaval v kopřivách.. Domů jsme to měli posledních asi 50 metrů, kdy už mi bylo nad Slunce jasné, že pojedeme na pohotovost.. Než jsme tam dojeli, začalo mu být zle, zarudnutí a mapy se přesunuly po celém těle a začal znatelně natékat.. Že jsem nedodržovala snad vůbec žádné předpisy cestou na pohotovost klidně přiznám i veřejně.

    Je v pořádku, po pár oblbovácích, kapačkách, injekcích a kdoví po čem všem, pojedu si pro něj v noci po pozorování. Nicméně byla to naprosto nejhorší a největší alergická reakce, kterou jsem kdy viděla. Nikdy na žádné bodnutí alergický nebyl..

    Kdo dočetl až sem? Jen chci asi apelovat na to, že sršeň fakt není prdel, i když se na gůglovi dočtete, že jeho jed je asi 50x slabší, než ten vosí. Fakt.. vyserte se na to a rovnou jeďte!

    A poslední věc.. kdyby se Vám někdy tohle stalo, jako PRVNÍ POMOC je podání LÉKU NA ALERGII!! Zyrtec, Zodac, Analergin.. cokoli, co máte doma, nebo se dá koupit v lékárně! Zamezí to nejhoršímu průběhu před tím, než se dostanete k lékaři.

    Konec edukativního výlevu. Ani šít jsem dneska nezvládla!