t22d
4. lis 2018
467 

Testování Canon Pixma

Do testování jsem se chtěla zapojit z několika důvodů. Naše stará tiskárna od konkurenční značky nás přednedávnem opustila a u nás na vesnici není žádná možnost si nechat cokoli vytisknout. A já potřebuji tisknout pořád něco, např. obrázky pro zvelebení domácnosti, všelijaké dokumenty, kupóny, obrázky a nápisy do fotoalb a také různé aktivity na zabavení syna.

S tím, že budu vybrána, jsem vůbec nepočítala a měla jsem velikou radost. Děkuji tedy koníkovi a Canonu, že jsem dostala možnost tiskárnu otestovat.

Kurýr mi nejdříve předal krabici s tiskárnou a za chvíli se vrátil s tím, že mi dal asi špatný balík. Ale ne, nakonec jsme zjistili, že balíčky jsou dva. Jeden obsahoval tiskárnu a druhý náhradní sadu inkoustů a fotopapíry. Což bylo pro mě veliké překvapení, s tiskem fotografií jsem vůbec nepočítala. Ještě jsem čekala, jestli se náhodou kurýr nevrátí ještě s balíčkem, který bude obsahovat obyčejné papíry. Ale čekala jsem marně. To by mohlo být pro jiné testující problém, ale my máme naštěstí zásobu papírů.

Ihned jsem krabici vybalila, tiskárnu odstrojila od ochranných igelitů, zapojila do zásuvky a pustila se do instalace.

Vše proběhlo hladce dle návodu a spojení s počítačem se povedlo bez komplikace. Propojit se dá i s telefonem či tabletem, ale to se přiznám, jsem nezkusila. Jsem spíš počítačový typ.

Co se ale nepovedlo - to, že jsem si do druhého dne myslela, že tiskárna neumí česky. Stalo se to díky tomu, že na dotykovém displeji chybí posuvná postranní lišta, takže mě nějak nenapadlo sjet dolů a myslela jsem si, že umí jen třemi cizími jazyky. V noci jsem nad tím přemýšlela a říkala jsem si, že to snad není možné, aby neuměla češtinu. Tak jsem ji hned ráno zapnula, zkusila a ejhle, ona to umí 🙂

Co mi moc nevyhovuje je přední panel, který se musí kvůli tisku vyklopit nahoru, a šuplík na papíry, který se vysunuje celý a není na něm zarážka, která ho drží v tiskárně. Ale to jsou takové detaily, které moje stará tiskárna měla jinak a vyhovovalo mi to tak víc.

Kopírování je jednoduché, rychlé.

Skenování mi nejdříve trochu pomotalo hlavu, protože moje stará tiskárna fungovala jinak. Po chvíli jsem ale porozuměla co a jak - je to snadné. Zvuk skenování je trochu strašidelný, ale snesitelný.

Co musím ocenit je kloub na víku kopírky, který umožňuje snadněji kopírovat či skenovat objemnější předměty, např. knihy.

Samotný tisk dokumentů je snadný a rychlý.

Bonusem je, možnost vytisknout různé linkované či čtverečkované papíry a to rovnou z displeje tiskárny.

Tisknout se dá kromě obyčejných a fotopapírů i na čtvrtky nebo transferový papír, pomocí kterého se dá nažehlit obrázek či text na textil.

Tisk fotografií je super, když potřebujete pár fotek do rámečku či alba. Ale na tisk velkého množství fotografií bych tiskárnu nedoporučila. Je časově i finančně náročnější než v obchodě. S kvalitou tisku na fotopapír jsem spokojená.

S čím si zatím moc nerozumím je program My image garden. Vytvořit např. koláž je velmi jednoduché, ale ocenila bych možnost více s ní kreativně pracovat, např. co se týče velikosti fotografií či rozmístění. A vůbec nemohu přijít na to, jak koláž uložit jako jpg do PC či zaslat na email, jestli to vůbec jde?

V tomto programu můžete vytvořit díky šablonám nejen koláže, ale i kalendáře, nálepky, pozvánky, upravit fotky, apod. …

Je také možnost využít Easy-Photo print+, který je ovšem online. S tím se mi pracuje lépe.

Canon nabízí i možnost tisku různých vystřihovánek, obálek, ozdobných papírů, kalendářů (i adventních), samolepek, ozdob, visaček na dárky, atd. V Canon Creative Parku http://cp.c-ij.com/en/index.html. I to jsme vyzkoušeli a určitě budeme zkoušet dál. Škoda jen, že nápisy nejsou v češtině. A taky by se mi k tomu hodil nějaký vystřihovač, protože některé vystřihování je jen pro silné povahy 🙂

Pozitivní na celém testování bylo, že jsem se konečně donutila udělat si pořádek ve fotografiích a zapracovat na fotoalbu (od narození do 1 roku) druhého syna, ke kterému jsem se za celý rok nedostala.  

#test_canon2  #recenze #zkusenosti_canonpixma

Začni psát komentář...

Odešli