t22d
20. říj 2019
805 

Testování chůvičky Truelife NannyWatch A15

Dětská chůvička v hodinkách Truelife NannyWatch A15 je velkým pomocníkem, nejen když máte doma novorozence.

U nás ji momentálně využívám na sledování dvouletého synka ( který spí v ložnici v horním patře) a občas taky naší štěněcí holčičky, když ji zkoušíme nechat samotnou doma.

Už u prvního syna i teď u druhého jsme používali obyčejnou, poděděnou, asi 10 let starou chůvičku Philips. Stále funguje, ale má několik ALE.  Např. obsahuje 8 ks dobíjecích tužkových baterií, má malý dosah a hlavně to, že ji ruší signál z kdečeho. Takže pokud jsme vyjeli někam mimo domov, používali jsme chůvičkové aplikace v telefonech, což znamenalo, že jeden musel nechal mobil u dítěte a druhý ho měl u sebe.

Dětská jednotka

Protože synek odhazuje vše, co je v dosahu postýlky, umístila jsem dětskou jednotku na skříň cca 3 m od postýlky. Takže je vidět celá postýlka a kus naší postele, která je hned vedle. Má ohýbací hlavu (nahoru a dolů) a lze ji zavěsit na zeď.

Nemá rybí oko, takže vidí “jen” před sebe a ne do stran, což by se mi při sledování štěněte hodilo mít širší rozhled, ale na sledování dítěte v postýlce to stačí. 

Dětská jednotka má automatický režim nočního vidění, který nijak nenarušuje noční tmu. Co ji trochu ruší, je modré světýlko (asi ukazatel napájení), které svítí na jednotce když jsou hodinky vypnuté. 

Hodinky

Ovládání a nastavení hodinek je jednoduché a pokud si s něčím nevíte rady, pomůže přiložený návod. 

Základní nastavení - čeština, jas, čas a datum, hlasitost, vibrační upozornění

Další funkce:

Monitoring teploty v místnosti

Pouštění melodie - přijde mi, že hraje docela nahlas, ale synovi se to líbilo a dokonce ho to zklidnilo, když šel spát s pláčem díky předchozí potyčce s bratrem.

Oboustranné audio - díky obousměrnému přenosu zvuku, můžete k dítěti mluvit skrz hodinky, což je pro mě velká výhoda.

Režim vox - šetří baterii. Monitor se vypne, když je ticho, v případě nějakého zvuku se zapne a hodinky zavibrují.

Feed alarm - lze si nastavit čas krmení nebo buzení a hodinky vás upozorní.

Hodinky v sobě mají magnet a díky tomu bez problému drží na nabíjecí jednotce.

Výhodou také je, že se dají jednotky nabíjet i z externích zdrojů, např. přes powerbanku (mají mini USB vstup), takže můžete brát chůvičku s sebou kamkoli.

Při poobědovém spánku syna, beru štěně ven na delší procházku a při té mi hodinky pomáhají nejvíc. Uvedený dosah, až 300 m, se mi zatím nepovedlo dosáhnout. Vzhledem k větrnému podzimnímu počasí signál vypadl cca po 120m. Ale i tak mohu absolvovat venčení mimo domov s klidem.

Až se kluci sestěhují do společného pokoje, který je v patře, mám v plánu přemístit chůvičku tam, a šetřit si díky ní nervy a hlas.

#recenze  #test_truelife #zkusenosti_chuvicka_truelife

Já jsem strašně zklamaná. Dosah fakt mizerný. To už mohu u prcka být osobně . :(

17. čer 2022

Začni psát komentář...

Odešli