Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    triskova_v
    25. lis 2020    Čtené 327x

    Kdo je připraven, není zaskočen

    Měla jsem možnost zapojit se do testování online kurzů první pomoci od doktorky Knězkové. A musím říct, že to byl smysluplně strávený čas

    Kurz je rozdělen na dvě části. Je podaný příjemnou formou, a paní doktorka se příjemně poslouchá. 

    O miminku

    1) Videolekce

    První část kurzu obsahuje 12 krátkých videolekcí. Každá zaměřená na jednotlivé téma, jako je Výběr pediatra, Porodnice, Co čekat za vyšetření po porodu, Monitor dechu, Motorický vývoj do 1 roku, ale třeba i Febrilní křeče či Resuscitace dítěte. Prostě vše co vás napadne od pozitivního těhotenského testu, až do roku dítěte. 

    2) Knihovna

    Tady najdete další informace, které se můžou hodit. Například Trable s prvními zoubky, Zavádění příkrmů nebo jak vybrat První botičky. Bohužel mám články uzamčené až do 30.11. (kvůli tomu aby nedošlo k přehlcení informacemi a ty byli dávkovány postupně).

    3) Ke stažení

    Po uvolnění knihovny se uvolní další obsah, který by měl sloužit k přehledu či zopakování toho, co jsem se v kurzu dozvěděla. 

    První pomoc

    1) Videolekce

    Druhá část kurzu obsahuje 14 videolekcí. Jejich délka bývá v průměru kolem osmi minut. Nejdelší a nejnáročnější je Resuscitace. Paní doktorka se zabývá v každém videu jedním tématem. Například se jedná o Spolknutí hraček, Popáleniny, Otravy, nebo Alergické reakce. 

    2) Knihovna

    Zde najdete 12 článků - na každý měsíc v roce jeden. Vždy je tematicky zaměřený, srozumitelně napsaný. Jako prosincový článek tu máme Nástrahy adventu - Co dělat když dítě ochutná vánoční hvězdu, kam volat v případě nejasností (Toxikologicko - informační středisko (TIS) +420 224 91 92 93 - linka dostupná 24 hodin denně). Kdy si dávat pozor na med a ořechy v cukroví a hlavně pozor na kosti v kaprovi. V každém článku je proklik na jednotlivé lekce První pomoci, aby jste si jí kdykoli mohli připomenout. 

    3) Ke stažení

    Bohužel ani zde se mi ještě neodemkl obsah ke stažení. 

    Shrnutí

    + Ucelené informace o první pomoci na jednom místě,

    + přehledná a přiměřeně dlouhá videa,

    + možnost pustit si videa několikrát za sebou, i po delší době,

    + možnost pustit videa manželovi i hlídacím babičkám,

    + nemusíte nikam jezdit, ale videa zkouknete i v pyžamu,

    - cena je vyšší, ale peníze investujete do sebe, svého vzdělání a zdraví svých dětí.

    Za mě se kurz určitě vyplatí. Paní doktorka má svou facebookovou skupinu, kde jsem zaznamenala, že celkem rychle odpovídá na dotazy. Sice jsem poctivě koukala, ale i tak doufám, že nikdy nebudu potřebovat nasbírané informace. 

    #test_comamdelat #recenze #zkusenosti_online_kurz_prvni_pomoc_detem

    triskova_v
    12. črc 2018    Čtené 456x

    Jak nám odsávačka zachránila kojení

    Do testování ruční odsávačky Canpol babies Basic jsem se přihlásila, když malé Sašence byli tři týdny. Pro mě to byli tři týdny bolestivého kojení, kojení s kloboučky a velkých nervů, zda to někdy bolet přestane. Usmálo se na nás štěstíčko a byly jsme vybrány na testování. 

    První seznámení

    Balíček dorazil v pátek a já se hned vrhla na rozbalování. Balíček obsahoval ruční odsávačku, lahvičku se širokým hrdlem a vložky do podprsenky (odkazy dám na konec recenze). Kromě odsávačky byl v krabici látkový sáček, do kterého se schová veškeré vybavení pro případný převoz. K tomu všemu byla brožurka, jak správně odsávat a uchovávat mlíčko. Ještě než jsem si přečetla návod na zacházení s odsávačkou jsem jí rozebrala, protože mi bylo jasné, že se musí vyvařit. Odsávačka by vlastně ani návod nepotřebovala mít, protože "rozborka a zborka" byla zcela intuitivní a úplně jednoduchá. 


    Sbohem kloboučky
       

    Při prvních pokusech jsem si všimla, že se bradavky líp formují, než když kojím s kloboučky a mě napadlo zkusit dát Sašence pít bez nich. Když se začala šmrdolit v postýlce, a bylo jasné, že za chvilinku se vzbudí úplně a bude se dožadovat oběda, jsem si k ruce vzala odsávačku, odsála pár mililitrů mlíčka (jen tolik aby se bradavka zformovala) a zkusila přiložit Sašenku. Světe div se ale malá se přisála téměř hned, bezbolestně sála a obě jsme byly spokojené, nestresované. Takže za mě je tohle malé, ale významné plus odsávačky Canpol. 

    Ještě párkrát jsem takto zkusila před kojením zformovat bradavky odsávačkou a druhý den už jsme to zvládly bez pomoci odsávačky i kloboučků. Od té doby už baští Sašenka bez kloboučků, já při kojení netrpím a vlastně si to užívám, což jsem v prvních týdnech říct nemohla. 

    Lahvička se širokým hrdlem

    Dalším produktem v balíčku k testování byla lahvička se širokým hrdlem. Na odsávačku je možné našroubovat lahvičky s širokým i úzkým hrdlem. Tím, že jsme měli k testování dvě lahvičky, bylo možné v jednu chvíli jak odsávat, tak krmit Sašenku z lahve. Samozřejmě to nezvládne jedna osoba, ale my měli na pomoc tatínka. Jak on tak malá si krmení užívali a já jsem ráda za savičku, která by měla být podobná matčinu prsu, že je Sašence jedno zda pije z lahve, nebo prsu. 
       

    Lahvička se skvěle umývá díky širokému hrdlu. Dobře pasuje do ruky a až Sašenka povyroste, určitě se jí bude držet dobře. Na to si ale chvíli počkáme.

    Vložky do podprsenky

    Jako malá pozornost byly přibaleny dvě vložky do podprsenky s aloe vera. Musím říct, že mi vyhovují lépe vložky z drogerie. Canpol vložky jsou sice v průměru větší, lepící proužek je po celé délce, ale na můj vkus moc šustili. Po jednom dni používání nemůžu říct, zda je aloe vera nějak prospěšná, ale pro mne by to byli vyhozené peníze.

    Závěr

    Jsem hrozně ráda, že jsem byla vybrána do testování odsávačky. Velmi mi pomohla při kojení a zbavení se kojících kloboučků a Sašence kojení bez kloboučků pomohlo proti bolesti bříška.

    S odsávačkou se jednoduše zachází. Rozebrání a složení je otázkou minuty. Jako malé bezvýznamné mínus bych viděla, že se odsávačka může používat jen s Canpol lahvičkami, protože mají specifický závit. Ale pokud maminka odsáté mlíčko hned přelije do jiné lahvičky, či sáčku na uchovávání mlíčka, není to vůbec problém.

    V příštích dnech budu odsávačku dál používat, hlavně kvůli tomu, že Sašenka málo přibírá, tak snad se mi bude dělat víc mlíka, když budu pravidelně odsávat, nebo alespoň stimulovat.

    Odkazy

    https://canpol.cz/odsavacky-materskeho-mleka/820-12205rucniodsavackamaterskehomlekabasic-5903407122052.html

    https://canpol.cz/kojenecke-lahve/1271-35212lahevsesirokymhrdlemfriuts120ml-5901691813144.html#/barvy-bezova

    https://canpol.cz/tampony-do-podprsenky/798-19608tamponydopodprsenkyeasystartsaloevera40ks-5903407196084.html