tuliberka
30. pro 2018
1260 

Naše nová sušička LG RC81U2AV3W

14. listopadu jsem jako téměř každý den otevřela stránku www.modrykonik.cz. Náhodou se mi ukázal příspěvek ze sekce „konik testuje“, který nesl název „Vaše zkušenosti se sušičkami LG“. To mě zaujalo. Okamžitě jsem přidala svůj komentář, proč zrovna já bych měla být vybrána na testování hybridní sušičky LG RC81U2AV3W. Napsala jsem to velmi rychle a spontánně.

Sušičku jsem měla od narození dcery, tedy 5 let, ale něco bylo špatně. Buď jsem ji neuměla správně používat, nebo byla chyba v přístroji. Prádlo z ní bylo zasmrádlé, vlhké, pokrčené…

Hlásila, že je dosušeno, když prádlo suché vůbec nebylo. Takže i když jsem měla sušičku, přes léto jsem ji nezapínala vůbec, aby hučela 3 hodiny a výsledek? Ještě na podzim i v zimě jsem raději dala prádlo na sušák na balkon nebo do bytu.

Zajímalo mě, jestli je fakt ta naše tak špatná a existuje nějaká skutečně funkční, jako o sušičkách mluví mé kamarádky.

Testováním sušičky jsem se však dále vůbec více nezabývala. Určitě tam psalo spousta maminek, co nemají přece žádnou.

A 19. listopadu mi svítila IP, odesílatel konik_testuje. Zpráva zněla:

„Ahoj,
s radostí ti oznamujeme, že jsi byla vybrána na testování sušičky LG.
Nyní budeme potřebovat co nejrychleji tvé údaje.

… 

Pěkný den ti přejeme,
 konik_testuje“

Vůbec jsem tomu nemohla uvěřit. Byla jsem nadšená, já byla vybrána k testování tak hodnotné věci! Úžasný pocit. Manžel, když se koukl na informace o tomto produktu, radoval se se mnou. 

V úterý 4. prosince pánové z agentury sušičku přivezli. Byla jsem sama doma, sušičku vybalili, dali nám ji do bytu na místo, které jsme pro nového člena dočasně vybrali. Stručně mě proškolili. Podepsala jsem papír, že jsem spotřebič převzala. A hurá do testování!

 Hned jsem vyprala plnou pračku. Opravdu jsem byla velmi zvědavá, jak to sušička LG RC81U2AV3W zvládne.

Mezitím jsem si ji stále chodila prohlížet, má velmi povedený design. Krásně svítí, a vydává příjemné zvuky/hudbu. Mám ráda pěkné věci, tak jsem i s jejím vzhledem spokojená, krásně se k nám hodí. 

Prádlo dopráno, nadešel čas sušičce spustit první cyklus. Čas ukazoval 1:10. To jako fakt? Za tak krátkou dobu může být prádlo suché? Hned po spuštění vybraného programu mě zase překvapila, tentokrát svou tichostí, jen tak jemně šustí. Nesrovnatelné s hlukem naší staré sušičky. Když bylo sušení u konce, ozvala se příjemná hudba a já hned běžela prádlo s napětím vyndat. Prádlo bylo skutečně suché, nadýchané, nesmrdělo a měkké.

Prošla mým testem!!! A já věděla, že tohle je ta pravá sušička, takhle jsem si to vždy představovala. 

Hlavní vlastnosti hybridní sušičky LG RC81U2AV3W

  • Invertorový motor a duální invertorový kompresor

    Pokročilá invertorová technologie s duálním invertorovým tepelným čerpadlem se vyznačuje vyšší úsporou energie a šetří čas jako nikdy předtím.

  • Eco Hybrid™ - hybridní sušení – úspora energie, nebo času 

    Technologie hybridního sušení se postará o energetickou úsporu, šetrné sušení prádla při nízkých teplotách a zároveň omezuje srážení prádla a jeho pomačkání během sušení.

  • 3 možnosti sušení

    Nastavit si můžete 3 typy sušení. Samozřejmě i nejoblíbenější program „přímo do skříně“, „smíšené prádlo“. Kromě toho na vás čeká i množství dalších funkcí, celkově až 13.

  • Smart ThinQ + Wi-Fi připojení – chytré funkce

    Správné plánování času je základem úspěchu. Proto si můžete nastavit odložený start, nebo sušičce dávat příkazy na dálku pomocí integrované Wi-Fi.

  • Program pro alergiky – redukce až 99,9 % alergenů

    Duální filtr zajišťuje vysoký výkon sušení tak, že zachytává téměř všechny nečistoty z prádla.

  • Automatické čištění kondenzátoru

    Automatické čištění kondenzátoru spočívá v silném průplachu vodou, díky čemuž je kondenzátor stále čistý a výkon sušičky optimální. Kromě toho není vyžadováno žádné čištění. Tohle mě zajímalo hned při předání produktu, kde jsou další filtry a co je vše na spotřebiči čistit po jeho používání. Nechtělo se mi věřit, že je jen ten jeden hlavní filtr, což bylo parádní zjištění.

  • Instalace dveří na míru 

    Jedna z vychytávek nové sušičky LG je možnost otočných dvířek. Nechte si nainstalovat dveře nalevo nebo napravo podle možností vašeho prostoru. K nám do koupelny potřebujeme přesně naopak, než jak byly původně. Tuto možnost jsme uvítali.

  • Senzor sušení - Optimalizace výkonu

    Sensor sušení detekuje vlhkost prádla a automaticky nastaví čas sušení.

    Ovládání je jednoduché a intuitivní, je v češtině. Nejdůležitější ovládací prvek je kruhový volič cyklu.

    Sušička má uvedené rozměry: (š x h x v) 600 × 690 × 850 mm

Dále bych ráda zmínila následující funkce a programy:

  • Odložený start

    Chcete-li odložit koncový čas cyklu sušení, můžete použít možnost Odložený start. Maximum funkce Odložený start je 19 hodin. Minimum funkce Odložený start jsou 3 hodiny.

  • Nemačkavý

    Možnost Nemačkavý zabraňuje vzniku záhybů, ke kterým dochází, není-li prádlo vyjmuto ihned po skončení cyklu sušení. Je-li vybrána možnost Nemačkavý, dochází k opakovanému spouštění a zastavování zařízení, díky čemuž získáte dvě hodiny na vyndání prádla.

  • Oblíbený

    Možnost Oblíbený vám umožňuje uložit pro budoucí použití vlastní program sušení. Pro opakované použití uloženého programu vyberte možnost Oblíbený a stiskněte tlačítko Start/Pauza.

    Mým nejoblíbenějším programem se stal program "smíšené prádlo" - "suché do skříně". Celkový čas uvedeného programu sušičky LG je 1:10 a po této době je prádlo skutečně suché. Jedná se o jednu pračku. Největší výhodou je, že prádlo se poskládá a dává rovnou do skříně. Takže není potřeba tolik neoblíbené žehlení. Musím přiznat, že takto krátký čas mě příjemně překvapil. Čekala jsem, že to bude kolem dvou hodin.

  • Dětská pojistka

    Tuto možnost použijte k vypnutí ovládacích prvků. Funkce umožňuje zabránit dětem, aby měnily programy nebo ovládaly zařízení. Toto určitě ocení hodně z vás.

  • Více času / Méně času

    Použijte tato tlačítka u programů s časovaným sušením, pokud chcete manuálně zkrátit nebo prodloužit dobu sušení. Pro prodloužení doby trvání vybraného programu o pět minut stiskněte tlačítko Více času. Pro zkrácení doby trvání vybraného programu o pět minut stiskněte tlačítko Méně času.

  • Sušení na sušáku

    Dle níže uvedeného obrázku je do zařízení vložen sušák. Funkce Sušení na sušáku je navržena pro prádlo, které musí být sušeno naplocho a ne v bubnu, včetně svetrů a jemných tkanin. Vhodné také na sušení bot.

  • INTELIGENTNÍ FUNKCE - Používání aplikace LG SmartThinQ

K propojení telefonu přes wi-fi se sušičkou jsme použili návod, není to úplně snadné. Se spotřebičem komunikujete pomocí smartphonu a použití příslušných chytrých funkcí.

V této aplikaci můžete sušičku ovládat kdykoliv a z jakéhokoliv místa. Dále umožňuje sledovat spotřebu energie. Po dokončení programu nebo v případě, že má spotřebič problém, může být na Váš chytrý telefon odesláno oznámení a můžeme ho přes aplikaci hned řešit.

Funkce Stažení programu nabízí možnost stáhnout si nový program sušení, jako například Sportovní oblečení, Ložní prádlo, Spodní prádlo a Proti mačkání.

Aplikace je určitě přínosná, ale nejsem spokojená s jejím provedení, špatně se v ní orientuje, je nepřehledná, neintuitivní.

Co mě zaujalo při testování nejvíce?

  • Ručníky   

Rozdíl na první pohled. Levá hromádka ručníky sušené na sušáku, pravá hromádka ručníky sušené v sušičce LG. 

Rozdíl nejen na pohled, ale hlavně na dotyk. 

  • Péřové bundy

Vyzkoušela jsem také sušení péřových bund v sušičce. Tak krásné nikdy nebyly, nádherně rovnoměrně naducané a perfektně vysušené.

  • Žehlení

Nyní žehlím minimum věcí, a to ty, které do sušičky nedávám. Je to pro mě velká úspora času, který mohu využít mnohem příjemněji a přínosněji pro naši rodinu. Takže takto plný koš prádla na žehlení u nás již nenajdete.

Závěrem bych uvedla výhody a nevýhody testovaného produktu.

  • Výhody

-         krátký čas sušení

-         vkusný design

-         příjemné zvuky, tóny

-         tichá

-         intuitivní ovládání na hlavním panelu

-         příjemné podsvícení

-         odpadlo 95 % žehlení

-         úspora energie

-         redukce alergenů, odstranění prachu, chlupů

-         instalace dveří na míru

-         držák na sušení - sušení na sušáku

  • Nevýhody

-         nepřehledná, neintuitivní aplikace

 Jsem vděčná, že jsem byla vybrána k testování skvělého produktu, ze kterého jsem neskutečně nadšená. Moc děkuji za tuto možnost. 

Sušičku LG RC81U2AV3W mohu JEN a JEN doporučit!

#test_lg2 #recenze  #zkusenosti_susicky_lg1

má napojení na odpad prosím?

30. pro 2018

@zuzekk ano, má. 😉

30. pro 2018

a ještě jedna otázečka: kondenzátor je samočistící, že? a jde se k němu dostat ze předu?

7. led 2019

Začni psát komentář...

Odešli