veinnna
31. bře 2017
106 

Testování Vileda Easy Wring Ultramat

Manžel napověděl, já okomentovala, my vyhráli a byli vybráni testovat Vileda Easy Wring Ultramat, super. Výzvou pro nás bylo srovnat Viledu s konkurencí, kterou máme již dva roky doma a to Leifheit (CLEAN TWIST XL). Na pořádku si oba s mužem zakládáme, máme starší byt se třemi typy podlah, malé miminko, nevlastního syna s léčeným imunodeficitem po transplantacích kostní dřeně a velmi chlupatou milostpaní kočku. To vše dokupy je poměrně náročná kombinace, která k udržení pořádku prostě nutí.

Výhru jsem uvítala jako možnost trochu si práci ulehčit a MK tímto děkuji za příležitost a nyní již k mým postřehům.

První, na co jsem se šla podívat když mi balík došel bylo jak je  krabice těžká. Překvapení, těžká vůbec nebyla a to vypadalo slibně. Kbelík, ačkoliv prostorný, byl opravdu lehký a pohodlný na úchop do rukou. Co mě ale naopak při vybalování zklamalo bylo, že základní balení obsahuje pouze jeden univerzální mycí návlek. V tom bych viděla mínus ve srovnání s konkurencí, která poskytla návleky dva s různým typem "chlupu". Šla jsem si tedy na internet vygooglit ceny výrobků, které hodnotím jako standardní, nicméně ten jeden mycí návlek navíc bych Viledě asi opravdu vytkla. Přece jen, jeden na ložnici i WC dobrá hospodyňka asi nepoužije a je to další výdaj do startu. Kompenzovat to může snad jen fakt, že je možnost mycí návlek prát na 60 °C což jsem udělala a zůstal nezměněn takže další plus.

Při dalším seznamování objevuji další plus tohoto výrobku a to je upevnění mycího návleku. Oproti konkurenci mnohem lepší, pohodlnější a praktičtější. Nacvaknutí zvládne opravdu každý. Naprosté překvapení pro mě byla lehkost samotného mopu. Oproti konkurenci úžasně lehoučký! Velké plus pro každou ženu a pro mě asi největší plus celého výrobku. Teleskopické řešení tyče je zajisté skvělá věc ale zde nalézám pro změnu mínus. Nejsem žádný obr, měřím 177 cm a uvítala bych, kdyby tyč byla delší. Odzkoušeno na manželovi se 185 cm a už to trochu na pohodlnosti výrobku bohužel ubírá. Maximální délka týče je 125 cm, my bychom přidali.

Složení mopu bylo absolutně jednoduché, obrázkový návod hodnotím jako naprosto dostačující. A jde se na věc.

Mycí návlek sedí perfektně, myje krásně i podélné lišty.

Univerzální mycí návlek zvládá všechny typy podlah u nás doma. Tedy starší parkety, PVC i plovoucí podlahu. Nezanechává čmouhy.

Návlek po vyždímání není ani suchý ani mokrý, řekla bych naprosto standardní schnutí povrchu po stěru. Velikost pracovní plochy návleku tak akorát. Co se týče ždímacího mechanizmu tak, zde nevím jak hodnotit. Pokud se povede správně umístit mycí návlek je celá práce velmi snadná, rychlá  ale někdy přece jen jsem s umístěním návleku do mechanizmu dost bojovala a musela si pomoct rukou. Já bych osobně bych navrhla Viledě zalamování na druhou stranu tzn. packami mopu nahoru, ne dolů, jakoby o gbelík mop zaklapnout ale na druhou stranu. Nicméně při třetím stěru jsem už chytla lepší grif a takový problém to nebyl. Ždímání hadru jinak dobré, nikde nic necáká. Po úklidu se mi vše bez obtíží vejde do komory v našem menším 2+1, teleskopickou tyč je možné zaklapnout.

Závěr:

Vileda by v mém soukromém testu nad konkurencí vyhrál. Ta lehkost celého zařízení je prostě velká úleva a krásně sedí mycí návlek na podlaze, setře i postranní lišty a snadno se zacvakne a vycvakne návlek.

Takže naše rodina doporučuje🙂.

Shrnutí :

+ lehkost kbelíku i teleskopické tyče

+ systém nacvaknutí mycího návleku

+ skvělé vyždímání

- jeden mycí návlek

- krátká tyč mopu

- nutnost přesně se trefit do ždímacího mechanizmu

* za případné chyby v textu se svým čtenářům případně omlouvám za upozornění do IP a další postřehy k mému článku ráda zašlu ♥ 

#test_vileda3

Moc díky za krásnou recenzi! 🙂

4. dub 2017

Začni psát komentář...

Odešli