mazeret
    6. srp 2019    Čtené 719x

    Recenze: NUK dudlík space & NUK magic cup

    Ano, opožděně, ale přece 🙂

    S Josefinou jsme dostali na testování dudlík space & učící hrníček magic cup. Josefince byl nedávno rok, dudlík používá na spaní a na uklidnění, prostě je dudlíková. Co se týká pití, tak s tím hodně bojuje. Kojím jí ráno po probuzení, před spaním a během noci. Přes den se stává, že odmítá pít vodu, tak jí nakojím, aby nebyla vyprahlá. Všemožné lahvičky a učící hrnečky od všech možných značek mám doma nakoupené a zkoušíme.

    NUK DUDLÍK SPACE

    Tak tím jsem naprosto nadšená! I když má dudlík celou noc, není ráno otlačená. Opravdu suprově splňuje to, co se uvádí na obalu. 

    Dudlíky NUK jsem preferovala od začátku, ale tyto space dudlíky jsou absolutně TOP. Píše se, že mají vylepšený tvar ve tvaru bradavky - to posoudit nemohu 😀 Ale každopádně Josefina ho hned akceptovala.

    Jediné co mi chybí, je nějaký pěkný řetízek. Bohužel ty plastové NUK se mi nelíbí a tím pak hyzdí pěkný design Space dudlíků.

    http://www.nuk.cz/nuk-dudlik-space-6-18-mes.html 

    NUK magic cup

    Tady bohužel takové nadšení nesdílím. Respektive to nesdílí Josefinka 😀 Systém mi přijde naprosto geniální a sama bych takovou lahvičku používala třeba na kolo nebo sport. Ale Josefina na to ani za 3 týdny nepřišla, snažila se, napodobovala mě, ale nešlo já to. Za dobu testování se každopádně v pití zlepšila, klasický učící hrneček vzala na milost. Každopádně bych ještě ráda pochválila,  že se neskládá z milionu částí, takže se snadno mije. 

    Takže Magic cup nespěl, ale možná ještě přijde na řadu.

    http://www.nuk.cz/magic-cup-s-pitnym-okrajem-230ml.html 

    Děkuju za důvěru při zaslání NUK produktů. 

    #zkusenosti_nuk

    mumaddy
    13. črc 2019    Čtené 463x

    Msgic cup, dudlík od NUK

    Koukejte jaký krásný mám hrneček ! 

    Konce i nový dudlík a pořádný klip který nám do teď chyběl 🙈

    .

    Tento super hrneček ve tvaru vlastně skleničky je netekoucí, nikdy se nevylije! Vhodný je k učení pití již od 8mého měsíce 🤩

    Pít se dá úplně ze všech stran což je super . 

    No my sice ještě potrénujeme, ale zaujal ho, dobře se mu drží i bez oušek. 

    Dá se rozložit na části pro dobré a důkladné umytí. 

    Hrneček je vyroben z plastu a silikonu. .

    Dudlík má nádherný desing, je k němu i uzavíratelná krabička . Skvělý tvar “hlavičky” vhodný pro citlivou pokožku. Savička ne silikonová. Neobsahuje BPA.

    Přiznám, že tím, že je Maxik zvyklý od malá na jiný tenhle nevydrží mít v puse dlouho, zato ho ale zaujal natolik méďa 🐻, že v puse má svůj vydudlaný a na klipu mu visí na hraní a okusovaní tento 🤣 .

    Klip je paradni v tom, že se dá nasadit na dudlik pouze s tou hlavičkou bez očka 😍 což je super, ten nám chyběl. .

    Za nás doporučujeme vyzkoušet ! 

    Určitě navštivte stránky @nuk_ceskarepublika najdete tam plno fajn věcí 🔝

    bar21
    9. čer 2017    Čtené 2423x

    Dáváte mu dudlíka ???

    Dnešní ozvěnou z blogu pro slova bude poněkud "ožehavé" téma  pro rodiče, ale také časté téma pro logopeda.

    Tento příspěvek jsem psala jako logoped i jako rodič. Téma je totiž zasazeno v nejasné situaci současných tendencí a starých osvěčených mouder, ale i zjitřených emocí spánkovou deprivací a bolavými bradavkami. Posílám snad výstižný příspěvěk, pro Vás rodiče.

    Už jen to, kdo všechno může užívání dudlíku komentovat:

    laktační poradkyně - "Určitě ne, zvláště pak v období šestinedělí, dudlík kazí techniku kojení"  / souhlasím

    uvědomělá matka - "Dudlík? jiným jménem šidítko? Své dítě přece nebudu šidit" / souhlasím

    unavený rodič - "Co? Jo, dítě  snáze usne, vyspíme se"  / souhlasím

    vystrašená matka  - "Nevím... Pokud mu ho nedám nestane se z něj  frustrovanej nervák?"  /souhlasím

    matka s bolavýma bradavkama - "Šmarjá ANO, jestli mi to alespoň trochu uleví a dříve usne" / souhlasím

    manžel, čili otec - "Dudlík? za mě jo! pokud se pak častěji dostane i na mě, jsou to přece tak trochu i moje prsa, ne?" /chápu

    vaše matka, čili babička - "Za nás se to tak neřešilo, dudlík měl každej druhej a taky jste vyrostli" / asi souhlasím, maminka má vždycky pravdu

    ortodont - "Ano, jedná-li se o  dudlík ortodontický, který nemá tak negativní vliv na vývoj zubního oblouku" / souhlasím

    logoped - "Ano, lépe dumlání dudlíku než dumlání palce, které je pro vývoj výslovnosti  téměř pohromou" /souhlasím, pokud  je dudlík dudán pár měsíců, ne let, protože pohroma může přijít i pak

    U nás byl dudlík odmítnut. Toník se nenechal ošidit, všechny potřeby se podařilo doslova UKOJIT ;)

    Dotaz "dávat dítěti dudlík?"

    mě provází nejen profesně už nějakou dobu. Dříve jsem se já tázala rodičů dětí, kteří přišli ke mně na vstupní vyšetření a nyní jsem sama dotazována svými přáteli, kteří se rodiči stali. Snažím se o krátký příspěvek s vědomím toho, že žádné z našich dětí není stejné, má jinou intenzitu potřeby sání a taky s vědomím hrozby, že místo dudlíku se může objevit v pusině palec a to je pak často pro logopeda "vymalováno". Co snad můžu, je vnést do té nejasné situace trochu světla a vysypat jedno eso z rukávu v podobě

                                                                      i n f o r m a c e

    která snad může pomoci Vám, rodičům, matkám, na kterých tak často leží tíha rozhodování.

    Pro dítě je charakteristický vývoj a pokud víte, kdy a jak se vyvíjí škála pohybů jazyka, můžete taktizovat! Přibližně do 6 měsíců totiž dítě užívá předozadní pohyb jazyka, při kterém dudlík až tolik "nezavazí". Následně začne dítě pilovat pohyb jazyka směrem vzhůru,  zrovna tak jako ve vývoji hrubé motoriky (pasení koníčků, sed...). Dalším podnětem pro polohování směrem vzhůru je také zavádění pevné stravy. Sousto totiž potřebuje podtlak ke snadnějšímu polknutí, a ten vznikne, právě s jazykem u horního patra. Jenže při onom pohybu jazyka směrem vzhůru už na dudlík nepochybně narazí a jazyk na horní patro nemůže dost dobře doléhat. Celkově jsou pak pohyby jazyka, při častém a dlouhodobějším dumlání, nedostatečně "zacílené" a následkem toho je negativně ovlivněná (nejen) výslovnost více hlásek.

    Dudlík, pokud ho do nějaké role obsadíte, by měl mít roli dočasného pomocníka, protože následně zaujme i roli záškodníka. 

    Zkrátka pokud to jde, zkuste to bez něj. Pokud to nejde, nevadí. Můžete taktizovat a nabídku dudlíku přibližně od 6. měsíce začít omezovat. Potřebu sání nemůžeme u dítěte ignorovat. Jsme přeci savci a pro ty nejmenší je sání doslova životní potřebou, tak jako potřeba  "být s někým". Tady záleží na rodičích, jak se jim podaří situaci vybalancovat, protože okolnosti (kojení, spánková deprivace,...) v rodinách a naturel našich dětí jsou různé. Mnoho zdraru ať už bez dudlíku nebo s ním!

    Vaše Barbora

    více článků k tématu vývoje řeči  a komunikace u dětí

    www.proslova.cz

    #dudlik #blogujeme  #mk_blog_academy  #blogujeme #materstvi #vyvoj reci