baja1122
    30. čer 2023    Čtené 360x

    Ambasadorství končí, FARE zůstává

    Tři měsíce utekly jako voda a já se pomalu loučím s prací ambasadorky pro značku českých bot FARE – a speciálně bot FARE BARE, tedy barefoot kolekce♥. Bylo to pro mě něco úplně nového, zajímavého, vlastně i nečekaného... a nebudu lhát, že někdy i těžkého. Jedno můžu říci ale jistě – jedna věc končí, ale FARE zůstává – tedy alespoň u nás doma.

    PODĚKOVÁNÍ VŠEM

    Nejdřív by se hodilo několik poděkování…

    • 1) Poděkování patří týmu Modrého Koníka, který mě vybral jako ambasadorku 
    • 2) Poděkování patří značce FARE a její zástupkyni – za vlídnou komunikaci, za ochotu odpovídat na dotazy, dodání botiček a také na vybrání mé osoby jako ambasadorky 
    • 3) A naposled… Velké poděkování patří vám všem, které jste se aktivně zapojovaly do anket, diskuzí, soutěží a sdílely jste své vlastní zkušenosti s barefoot botami. Bez vás a vaší aktivity by tahle práce postrádala smysl, takže ještě jednou děkuji! 

    CO DÁL? FARE U NÁS DOMA UŽ ZŮSTANE!

    Za mě (tedy a hlavně mého syna ) mohu říci, že jsme našli značku, která mu vyhovuje, sedí a že z kategorie Moje první botičky určitě nemáme poslední boty. Budeme FARE botičky kupovat dál a jsem velmi vděčná, že měl syn možnost vyzkoušet boty této značky jako jeho první boty vůbec.
    Sečteno podtrženo, u nás doma jsme velmi spokojení, jelikož značka FARE nás předtím dlouho obcházela (dceři s úzkýma nohama nikdy neseděla) a nyní konečně našla místo i u nás doma a taky tu už nějaký čas zůstane. Za to jsem opravdu nesmírně ráda!

    PRÁCE AMBASADORKY? 

    Možná to vypadá jako sen, ale není to úplně jednoduché neustále udržovat aktivní profil. Myslím, že 3 měsíce online teď na nějakou dobu stačí a prázdniny si s rodinou užijeme offline – venku na zahradě.  Je to práce velmi zajímavá a kreativní, takže pokud tady na MK budou hledat ambasadorku, běžte do toho! Je to další cenná zkušenost! ♥

    Tak zase někdy!
    Mějte se krásně,
    Mějte se báječně,
    Mějte se společně!

    (Teď už bývalá ambasadorka značky FARE)

    Baja1122
    a nejlepší, nejúžasnější model Vítek♥

    baja1122
    27. kvě 2023    Čtené 132x

    První botičky pro začínajícího chodce aneb Celý rok s Fare Bare

    První kroky dítěte s sebou nesou jednu (pro někoho milou, pro někoho možná nemilou) povinnost – dítě potřebuje boty. Ale které vybrat?

    BAREFOOT NEBO KLASIKA?

    Mnoho maminek uslyší v okolí kolem sebe dříve nebo později slovo „barefoot“. Co to vlastně je? Není to ve skutečnosti jen drahá sranda? Pojďme se podívat na to, co barefoot přesně znamená. Samotné slovo přeložíme jako „bosá chůze“, ale co víc, jaké benefity pro dítě (i dospělé) nabízí?

    „Chůze v barefoot obuvi umožňuje lepší kontakt se zemí, zlepšuje cit pro rovnováhu a jsou při ní přirozeně zapojeny svaly. Tvar podešve barefoot obuvi kopíruje přirozený tvar chodidla, v oblasti prstů je dostatečně široký, aby měly prsty volnost a nebyly deformovány. Umožňuje zapojit veškeré svaly, šlachy i kosti chodidel i v celé noze, ovlivňuje také zádové svalstvo a celkově správné držení celého těla.“ (zdroj: https://www.fare.cz/barefoot/kategorie).

    S tím vším napsaným asi souhlasí většina z nás. Pokud si ale někdo přesto řekne, že to je například marketing nebo nějaká „moderní záležitost“, kterou jsme sami na sobě ani nezažili, můžeme se na celu problematiku podívat i jaksi „selským rozumem“.

    Mé malé „miminko“ začalo dělat první kroky… Co bych já, jako matka, chtěla od prvních bot?

    • chci, aby boty byly pohodlné a nikde dítě netlačily (zejm. v oblasti malíčků a palců)
    • chci, aby boty byly ohebné a podrážka nebyla příliš tvrdá
    • chci boty lehoučké, aby mělo dítě lehký krok a v botách nedupalo
    • zároveň chci ale boty kvalitní, z kvalitních materiálů – když už do nich investuju, musí něco vydržet
    • v neposlední řadě bych také chtěla, aby boty pěkně vypadaly a mé dítě je rádo nosilo (znám pak u dcery požadavky jako svítící, třpytivé, flitrové boty atd.)

    No a teď „babo raď“… Hodně požadavků. Existuje jednoznačná odpověď? Dle mého názoru ano. Barefoot obuv by tohle vše měla splňovat. Poslední bod, který byl uveden, tedy pěkný design, bych ještě před lety nemohla potvrdit. Ale je pravda, že dnes se právě vzhled barefoot bot opravdu zlepšil a nalezneme velmi krásné a rozmanité kousky pro dětské nožky.

    MOJE PRVNÍ BOTIČKY OD FARE

    Pro začínající chodce značka Fare vytvořila přímo kategorii Moje první botičky, kde naleznete vše od papučí až po celoroční boty. Začněme popisem celé kategorie:

    „Produkty z kategorie FBARE MOJE PRVNÍ BOTIČKY splňují ty nejnáročnější požadavky na komfortní obouvání začínajících chodců. Tvar obuvi plně respektuje přirozený vývoj nohy dítěte, botička je postavena na velmi jemné termokaučukové podešvi, aplikované přímým nástřikem. Tímto technologickým postupem vzniká velice šetrné spojení svršku s podešví, což výrazně přispívá ke komfortnímu pocitu uživatele. Obuv je dodávána v exkluzivním dárkovém balení.“

    V kategorii nalezneme pět (*šest) typů obuvi podle střihu)

    • papuče
    null


    • sandály
    null


    • tenisky
    null


    • celoroční boty - nízký model
    null


    • celoroční boty - vyšší model
    • (*zimní boty - momentálně nejsou v nabídce, ale na zimní sezonu se zimní modely vrátí)


    Pokud tedy zjistíme, že našemu dítěti Fare botičky z kategorie Moje první botičky sedí, pokryjeme krásně celý rok začínajícího chodce. Nejmladší syn má doma zatím papuče a celoroční nízký model – botky jsou opravdu krásně lehoučké, dobře se utahují na kotník (u celoroček máme model na šněrování) a mě osobně se i design bot velmi líbí. Podrážka má tvar na nohy typu ploutvička a celkově je značka Fare určena pro širší chodidla.

    Pokud tedy chcete podpořit českou značku bot a máte doma začínajícího chodce s širokou nožkou, může být kategorie Moje první botičky vhodná právě pro Vaše dítě.

    Neváhejte ještě pořád využít 15% slevu na boty s kódem MODRYKONIK15 a zavítejte do barefoot světa obuvi i Vy a Vaše děti (platí pro eshop WWW.FARE.CZ)

    Vaše ambasadorka značky Fare na Modrém koníkovi a barefoot nadšenec
    Baja1122 

    baja1122
    Zpráva byla změněna    9. kvě 2023    

    Co si dát dnes pro večeru anketní otázku? 🌼
    🎈První boty pro Vaše dítě.. Co by měly podle Vás splňovat?
    🎈A pokud jste již dětem první boty koupili, splnily nakonec Vaše očekávání nebo jste zkoušeli a kupovali i jiné značky?
    ❤️❤️❤️ Srdíčko za komentář přistane na Váš účet ❤️❤️❤️
    #fare #mojeprvniboticky

    baja1122
    Zpráva byla změněna    28. dub 2023    

    U nás se počasí zatím moc neumoudřilo...🤔
    Dnes ráno - podívám se z okna a tam přízemní mrazík🙄❄️❄️
    Dnes jsem se tedy konečně donutila naimpregnovat Vítkovi #mojeprvniboticky (nebo spíše jeho první botičky, že 😅😅), aby vydržely co nejdéle🌼
    My už dlouho u nás na boty používáme tuto impregnaci "Carbon pro" ve spreji. Koupit ji můžete třeba i na Fare.cz v doplňkovém sortimentu. Je super v tom, že stačí jedna vrstva a po uschnutí můžete vyrazit🌲🌳
    Nezapomeňte na slevový kód modrykonik15, který pořád platí! S ním můžete mít na eshopu 15% slevu a ušetřit nejen za boty, ale třeba právě i za impregnaci či jiný doplňkový sortiment. ❤️
    #fare

    baja1122
    25. dub 2023    Čtené 110x

    S barefoot obuví na každé roční období aneb První celoroční boty a přezůvky

    Jistě se shodneme v tom, že dětská noha roste opravdu rychle. My rodiče pak téměř nestíháme kupovat nové boty a přeměřovat svým dětem nohu musíme několikrát ročně (měření chodidla budu věnovat samostatný článek). Je to náročné, ale stojí to za to. Naše nohy a chodidla nás nosí celý život, poděkujme jim alespoň takto - vhodnou obuví.

    Co to je to “barefoot”?

    Slovo “barefoot” můžeme přeložit jako bosá chůze - když chodíme bosí, máme kontakt s povrchem, po kterém chodíme; máme volnost - prsty nám nic neutlačuje; nohy jsou lehké, protože na nich nemáme těžké boty. Tohle vše se snaží barefoot obuv napodobit.

    “Chůze v barefoot obuvi umožňuje lepší kontakt se zemí, zlepšuje cit pro rovnováhu a jsou při ní přirozeně zapojeny svaly. Tvar podešve barefoot obuvi kopíruje přirozený tvar chodidla, v oblasti prstů je dostatečně široký, aby měly prsty volnost a nebyly deformovány. Umožňuje zapojit veškeré svaly, šlachy i kosti chodidel i v celé noze, ovlivňuje také zádové svalstvo a celkově správné držení celého těla.” (zdroj: www.fare.cz/barefoot/kategorie)

    Nevím, jak vy, ale já k této přirozenosti tíhnu a chci tuhle přirozenost i pro své děti - proto jsme se u nás dali cestou barefoot obuvi. Teď již celá naše rodina (prvně jen děti a poté i my, rodiče). I vy samy, čtenářky a uživatelky Modrého koníka, jste psaly, že s barefoot obuví jste se poprvé nejčastěji setkaly právě při výběru prvních bot pro své děti.

    První boty - ale jaké mám vybrat?

    Dítě ještě nezačalo chodit, ale vy už musíte pomalu přemýšlet, jaké boty dítku poprvé obujete. I když není dítě samostatný chodec, často už potřebuje boty - při lezení v trávě, obcházení "nábytku" venku, hraní si v pískovišti... k tomuto účelu jsou vhodné třeba kožené capáčky, které dítěti nohu nijak neomezuje a téměř nahrazuje ponožky.

    Pokud již dítě začíná chodit a je zrovna třeba jaro (tudíž mokro a někdy ještě dost chladno), začnete se dívat po celoročních botách, které jsou vyšší než capáčky a jen tak nepromoknou.

    Co já osobně čekám a požaduji od prvních celoročních bot do deště i sucha pro začínajícího chodce?

    • chci, aby boty pro dítě byly pohodlné a nikde ho nic netlačilo (palce a malíčky obzvlášť)
    • chci, aby boty byly ohebné a podrážka nebyla příliš tvrdá
    • chci boty lehoučké, aby mělo dítě lehký krok a v botách nedupalo
    • zároveň chci ale boty kvalitní, z kvalitních materiálů - v mokré trávě by neměly promoknout, ale zároveň by měly být prodyšné
    • v neposlední řadě bych také chtěla, aby boty pěkně vypadaly a mé dítě je rádo nosilo

    Po změření synovy nohy (a posouzení jejího tvaru) u nás vyhrály celoroční boty Fare. Jelikož syn ještě není příliš zdatný chodec, ale preferuje pořád pro něj jistější lezení, zvolili jsme prozatím nízký model. Do mokré trávy akorát - nepromoknou a ve šněrovací verzi se dají velmi dobře utáhnout na kotníček.

    Více o nízkém modelu i s fotografiemi různých designů se dozvíte zde ↓

    null

    První přezůvky do herničky i do školičky

    O capáčkách již byla řeč (lze je samozřejmě využít i jako přezůvky), ale pokud člověk hledá něco více prodyšnějšího, může sáhnout třeba po textilních papučkách. Textilní papuče nosil v dětsví snad každý. Je pravdou, že ve školce nebo škole v papučích trávíme mnoho času a měli bychom se tedy na výběr přezůvek a jejich kvalitu důkladně zaměřit.

    Nejmenší začínající chodci (pokud tedy nechodí do jeslí či nějaké mini školky) nemusí trávit v papučích celý den (i když anketa ohledně chození doma v papučích či na boso vyšla zde na Modrém koníku tak 50 na 50 a hodně dětí tak tedy chodí již od malička v papučkách i doma). To však neznamená, že na občasné přezutí do různých heren, tělocvičen nebo na návštěvu apod. nejsou potřeba kvalitní přezůvky.

    Synovy papuče od Fare v pěkném designu určitě udělají službu nejednomu dítěti. Pokud dobře na nožce sedí, mohu za sebe vyzdvihnout jejich lehkost, ohebnost, šířku pro prsty i prodyšnost.

    O papučích Fare z kategorie Moje první botičky více zde ↓

    null

    Zkoušet, zkoušet a zkoušet

    Samozřejmě, že neexistuje univerzální značka bot pro všechny nohy na světě. Při výběru obuvi musíme brát v potaz tolik faktorů - šířku chodidla, výšku nártu, tvar prstů, šířku kotníku... je to tak trochu věda a může trvat dlouho, než najdete pro své děti ty správné boty. Já bych si s ale dovolila vám dát mou univerzální radu - zkoušet, zkoušet a zkoušet. Nic jiného se mi více neosvědčilo. Dětská noha se rychle vyvíjí a z batolecí buclaté nožky může vyrůst i velmi úzká noha a třeba ještě s dominantním palcem...a my můžeme začít hledat znovu. 🙂

    A co vy, našli jste již ideální obuv na jaro nebo ideální přezůvky pro své děti?
    Nebo jste nyní ve fázi zkoušení, hledání a pozorování?
    Každý komentář bude odměněn srdíčkem♥

    Z téhle fotky se vyčíst následující:
    🎈 Po zimě musím vytřít venkovní schody
    🎈 Sklo na dveřích by chtělo hooooodně vyleštit
    🎈 Dveře poškrábané od psa by se měly opravit
    🎈 Vítek už chce jít po celém dni domů
    🎈 Vítek bude model
    🎈 Konečně jsme venku více prověřili boty #fare a zatím jsou na jedničku, dneska je má dokonce zavázané💪💪
    🎈Jo a už je to velký kluk a mě je smutno, že tak rychle roste 🥺
    #mojeprvniboticky

    V pravidelné rubrice Pondělní barefoot okénko vám vždy přinesu krátký vhled do nejdůležitějších benefitů, které barefoot obuv přináší.
    Dnes s názvem BAREFOOT A LEHKOST. 🌷

    Váha boty je další velmi důležitým faktorem (nejen barefoot) obuvi. 🎈
    Barefoot obuv je vyrobena z lehkých materiálů, a zvláště u dětí a začínajících chodců bychom měli pohlížet na váhu, resp. lehkost boty. Je zcela logické, že čím je bota těžší, tím musí noha vyvinout více práce, aby se v ní dokázala pohybovat. Určitě všichni známe, jaké je nepříjemné se pohybovat v zimě v lyžařské obuvi, která je těžká a těsná. Pokud děti nosí odmala těžké boty, může se jim pak celkově změnit stereotyp chůze a mohou začít zakopávat či padat.🐻

    Pro příklad jsem vyzkoušela zvážit Fare botičky z řady Moje první botičky (velikost 19) a zde jsou výsledky:
    🌞 papuče – 60 g
    🌞 celoroční boty – 70 g
    Myslím, že Fare bare v tomto ohledu dostává svému jménu, neboť botičky jsou opravdu velmi lehké🌷.
    Bylo by velmi zajímavé porovnat ve váze bot více značek, na e-shopech totiž tento parametr zcela chybí, a to je podle mě velká škoda..
    🌞 Jsou tedy boty Vašich dětí opravdu lehké? 😇

    V příštím díle se blíže podíváme na téma PROSTOR PRO PRSTY.❤

    #fare #mojeprvniboticky #barefootokenko #pondeli

    Našeho malého kolednika doprovázely, jak jinak, než nové #fare ❤️❤️
    Poprvé je dnes vynesl "do společnosti" 🙃😀
    #mojeprvniboticky

    Pohled z okna mi napovídá, že letní boty můžeme prozatím tak nějak schovat.. ❄️❄️
    Kožené celoročky se budou ještě stopro hodit a já jim dnes nahodím impregnaci.. 👟👟
    🌼Impregnujete boty nebo vám to přijde zbytečné?
    #fare #mojeprvniboticky

    (2 fotky)

    Dnes jsme poprvé "prubli" Fare papuče i v herně po nejmenší🌼
    Vítkovi se nejvíce líbila aktivita s cizrnou, jak jinak 😅😇 Které děti by nebavilo dělat nepořádek? 🙃

    #fare #mojeprvniboticky

    Včerejší flexibilita v praxi na Fare papučkách👟👟
    Pro ještě lepší a větší ohebnost lze vyndat i vložky, aby noha měla opravdu volnost. 🌼
    Pokud nevíte, jaké papuče dítěti do školky, herny, budou Fare sedět Vašemu dítěti pokud:
    🎈má normální až širší nohu
    🎈zároveň má užší patu
    🎈často se můžete setkat s pojmem "ploutvička"

    Pokud jste v tomto popisu našli své dítě a chtěli byste papuče vyzkoušet, tak s kódem modrykonik15 na webu www.fare.cz dostanete 15% slevu🌼
    O flexibilitě a její důležitosti jsem psala včera, mrkněte 👇👇👇
    ❤️❤️❤️
    #fare #mojeprvniboticky

    (2 fotky)
    baja1122
    Zpráva byla změněna    2. dub 2023    

    Když už to tady dnes tak jede, mám chuť Vám položit první anketní otázky 🌷

    • Jaké boty jste koupili svým dětem při prvních krůčcích (barefoot/klasika)?
    • Kde jste čerpali informace k prvním botám a podle čeho jste je nakonec vybrali?

    To vše mě zajímá! Pište do komentáře a dostanete srdíčko❤

    Díky, že tu jste 🌞
    #fare #mojeprvniboticky
    (zdroj obrázku: pixabay.com)

    baja1122
    Zpráva byla změněna    2. dub 2023    

    A v takto krásném balení přišly první celoroční boty pro Vítka ❤
    Jak se vám líbí balení? Mě teda moc!

    Pokud třeba nevíte, co koupit svému batoleti k prvním (nebo druhým či dalším) narozeninám a víte, že Fare botičky mu sedí, neváhejte využít slevu 🙃 (nebo pokud je Fare právě ta Vaše značka, kterou nosí Vaše děti nebo i Vy, rodiče)..

    🎁 Ta bude s kódem modrykonik15 celých 15%!

    Tak mrkněte na stránky české značky Fare, je tam opravdu velký výběr a vybere si každé dítě (a možná i nejeden dospělý).. Ještě doplním, že Fare Bare má dvě řady, řada označená písmenem "A" je pro širší nohy, řada "B" se liší zúžením v prstové části. 🐭

    Pro naše nejmenší děti a začínající chodce nahlédněte do rubriky Moje první botičky, kde seženete celoročky, papuče i sandály, prostě boty na doma, do herny, do lesa i do města! 🌞
    #fare #mojeprvniboticky

    (2 fotky)
    baja1122
    1. dub 2023    Čtené 733x

    Být či nebýt ambasadorkou? To je oč tu běží!

    Znáte to? V životě jsem už několikrát řekla… „Za zkoušku nic nedáš“ a platí to i v tomto případě. Na Modrém koníku stála výzva – staňte se ambasadorkou barefoot obuvi Fare a já si znovu zopakovala „za zkoušku přece nic nedáš“ a vyplnila dotazník. Barefoot obuv mě totiž provází od roku 2016, kdy se narodila nejstarší dcera a já začala řešit, jaké boty vybrat na její první kroky... A zůstává se mnou dodnes. Jak to celé dopadlo?

    Zdroj fotografie: Pixabay.cz

    Překvapení… vyhráváte! Jste ambasadorka!

    Jaký překvapivý výraz na mém obličeji se objevil, když přišel první e-mail o postupu do dalšího kola? Neumím to popsat, ale určitě to bylo něco jako… wow, wow a ještě jednou wow! 

    Jaký překvapivý výraz na mém obličeji se objevil potom, co přišel druhý e-mail se zprávou, že jsem konkurz vyhrála? Na to by slovo wow nestačilo ani desetkrát!

    Tak tedy… je mi velkým potěšením představit vám… novou ambasadorku české značky Fare – svou maličkost! 

    Jak se těším? Děkuji za otázku! Těším se neskutečně moc na tuhle novou zkušenost! A největší třešnička na dortu je samozřejmě to, že se jedná zrovna o značku Fare. Milovníci barefoot tuší (a možná tiše závidí?) a mě je velkou ctí prezentovat a reprezentovat právě tuto českou značku z Valašska (neboť i já jsem Valaška, jak možná víte). My jsme Valaši, jedna rodina!

    Na začátek něco o mně… Nebo spíše o nás?

    V běžném životě jsem učitelka prvního stupně, písničkářka a zejména matka tří dětí. Kdo má děti tak ví, že nákup bot je velké téma. Kolikrát za rok to řešíme u nás doma? Zauvažuji...
    Jaro, léto, podzim, zima… Asi tak nějak… celý rok! Protože na každé období potřebujeme trochu něco jiného… Dokud noha poroste, budeme toto téma řešit ještě hodně dlouho .

    Aha, zase jsem odbočila… Matka tří dětí – Emílie školou povinná, Vincent školkou (ne)povinný a Vít, začínající chodec. Opravdu pestrá paleta. O tom, že každý má úplně jiný tvar nohy zase někdy příště.

    Barefoot a my 

    Nejsem asi jediná, která na barefoot boty narazila až při narození prvního dítěte. To dilema, které boty vybrat, na internetu hodně informací, různé diskuze, na trhu hodně značek, měření nohy, typ chodidla… Jako matce prvního dítěte mi to přišla jako velká věda, teď už je člověk zběhlejší a ví, jaké značky dětem i jemu (jelikož barefoot je velká závislost, většinou rodiče neodolají) sedí apod. Ale výběr prvních bot, to je docela na dlouhou diskuzi. 

    A od toho tu také budu já – trochu jako pomocník, trochu jako poradce, trochu jako recenzent, ale pořád já – obyčejná matka tří dětí z vesnice, kde potřebujeme boty do lesa i bahna, ale někdy i na parádu třeba do školy nebo do divadla.

    Těším se na tu zkušenost a práci, ale těším se i na vás všechny tady! Že se budeme vzájemně inspirovat, pomáhat si, doporučovat první botičky pro nejmenší (i větší děti), ale také hlavně diskutovat a sdílet naše osobní zkušenosti. Půjdete do toho se mnou?♥

    A tohle je náš model a uživatel Fare botiček!