wlcodlac
    18. lis 2016    Čtené 129x

    Testovali jsme kosmetiku Nobilis

    Testující: Míša 33, Matýsek 7, Mišutek 1,5

    Nejsem konzerva, ale jsou věci, které už léta neměním. Mám jeden parfém na podzim a zimu, druhý na jaro a léto. Mám už nějaký ten pátek jednoho chlapa, oblíbenou značku nábytku, čokolády..... A taky kosmetiky. Už několik let používám pouze jednu značku pro sebe i děti. Když něco funguje, neměním to.

    Možnost testovat kosmetiku Nobilis přišla v době, kdy jsem začala pátrat po ochranném krému na zimu pro svoje děti. A převážně pro toho mladšího, který je venku prakticky pořád. Zaujal mě i osvěžovač vzduchu a tak jsem si o balíček "napsala" a ono to vyšlo.

    Už jsem byla přesvědčená, že balíček ten den nedorazí, děti svlečené, nastoupené v koupelně na večerní koupel a v tom telefon od dopravce, že mám běžet před barák. Starší syn byl nadšený, že to všechno hned může vyzkoušet.

    Sprchový gel přišel na řadu jako první. Chlapci byli poctivě vymydleni, použili ho i jako pěnu do koupele. Po sprše pokožka krásně jemná. A protože mám ráda přehled, použila jsem gel i já. Mám extrémně suchou kůži na nohou, takže proč to nezkusit. Konec konců koupací kosmetiku svých kluků používám s velkou oblibou už dlouho. Taky možná proto, že jsem zvyklá na určitou vůni, nemůžu přijít rakytníkovo-pomerančové vůni "na chuť". Neoslovila mě při samotném mytí a bohužel po opláchnutí se mi vůně pokožky nelíbí vůbec. Přizvala jsem na konzultaci i manžela a ani jemu se nelíbila. Ale znáte to, sto lidí, sto názorů a co nevoní naší rodině, bude vonět spoustě dalším.

    Druhým testovaným produktem byl šampon. Krásně pění, stačí málo a dětské vlásky jsou po oschnutí moc příjemné na dotek. Bohužel mám opět problém s vůní. Po přičichnutí k lahvičce se mi vůně nelíbí, při mytí už ale není tak špatná. Určitě oceňuji, že šampon neštípe do očí. Tady testování na sobě vynechávám, protože vlasy jsou jediná část těla, kde s přípravky už vůbec neexperimentuji.

    Takže stejně jako sprchový gel, i šampon chválím, co se mycích vlastností týká, ale kvůli vůni obou už bych si další lahvičky už nepořídila.

    Protože balíček přišel večer, musela jsem otestovat osvěžovač vzduchu. A pro ten mám jen jedno jediné hodnocení. BOMBA!!! Mám permanentní chuť hodit si ho do kabelky a cákat ho kolem sebe všude. V autě, v mhd, jen tak při procházce v parku, na návštěvách... Tu vůni jsem si naprosto zamilovala. Byt provoňuji třikrát denně. Dopoledne, než jde mladší syn spát, večer, když se jdou kluci koupat před spaním a naposledy trošičku ještě než jdu později spát já. Účinky na spaní zatím posoudit nemůžu, protože děti mají obě rýmu. Ale rozhodně se v provoněné místnosti usíná skvěle.

    Než začnu hodnotit ochranný krém, musím na sebe prásknout, že nesnáším med. A to tak, že ho nesnesu v čaji, na chlebu a představa, že bych ho musela pozřít jen tak na lžičce, je pro mě nepředstavitelná. Ale medová vůně krému Olinka je božská. Takže to máme 2:2 co se vůní týká.

    Obě moje děti mají hodně citlivou kůži, v zimě a větru jim ihned červenají tváře a pokožku obličeje mají suchou. Krém je mastný, ale po rozetření na obličeji se rychle vstřebá a obličej se neleskne. Vyzkoušeno i mnou, protože jsem při prvním mazání neodhadla množství a tak zbylo. A tu krásnou vůni jsem z tváří cítila venku hodně dlouho a bylo to prostě boží. Kluci chodí červeňoučcí domů pořád, ale už nemají suché tváře.

    U Olinky už určitě zůstaneme, s krémem jsem opravdu maximálně spokojená. Stejně tak ve vypěstované závislosti na levandulovém spreji pojedeme dál.

    Moc děkuji "koníkovi" za možnost testování, bylo to super.

    mauta87
    18. lis 2016    Čtené 93x

    Dětská kosmetika Nobilis Tilia

    Jmenuji se Martina a jsem maminkou malého dvouletého chlapečka jménem Tadeášek. Jako každá maminka i já chci pro svého syna to nejlepší počínaje stravou, oblečením a v neposlední řadě i kosmetikou, kterou užívám na péči o jeho pokožku.

    Již od narození syna jsem hledala tu nejlepší kosmetiku, která mu bude vyhovovat. Přírodní kosmetika od tuzemských výrobců byla jasnou volbou, stále si totiž cením vysoké kvality naších výrobků. Hned jak jsem si na mnou oblíbených webových stránkách Modrý koník, všimla v projektu Modrý koník testuje možnosti vyzkoušet přírodní kosmetiku od společnosti Nobilis Tilia, neváhala jsem a hned se o možnost testování také přihlásila. Byla jsem šťastná, když jsem za necelý týden zjistila, že jsem byla vybrána jako jedna z adeptek na testování.

    Nemohla jsem se dočkat doručení a bylo to tu, konečně zazvonil kurýr a já si převzala balíček. Uvnitř balíčku se nacházela krásná papírová dárková taška s logem společnosti, tři plastové lahve o objemu 200 ml s dětskou kosmetikou, sprchový gel Vendelín, šampón Toník, osvěžovač vzduchu Pro Miminka a 50 ml plastová nádobka s ochranným krémem Olinka.

    První, co mě zaujalo, byl vzhled balení, oceňuji jejich jednoduchý vzhled uzpůsobený uživatelům, tedy dětem, líbí se mi, že společnost jde svou cestou, nestydí se za svůj původ a nemá potřebu se přizpůsobovat vzhledu zahraničních výrobků. Synovi se obaly velice líbili, dlouze si je prohlížel, poznal, že se jedná o kosmetiku pro něj.

    Mám velice citlivý čich, a tak jsem byla zvědavá, jak kosmetika bude vonět, v tomto ohledu jsem byla velmi potěšena, vůně všech výrobků byla jemná, přirozená, příjemně lehká a přesto dostatečně intenzivní, zkrátka přírodní. Navodila u mě pocit klidu a pohody.

    Prvním testem prošel sprchový gel Vendelín, který je na kontakt s pokožkou příjemný, má hustou gelovou konzistenci, nemusíte se bát, že vám proteče mezi prsty ruky, k umytí celého těla mého syna stačilo opravdu malé množství, které vytvořilo dostatečné množství pěny, syna koupání bavilo a stále se dožadoval dávky Vendelína do svých rukou, aby se mohl sám mýt. Pokožka po osušení byla vláčná a já nemusela užít tělové mléko. Tadeášek krásně voněl.

    Šampón Toník, při mytí Tadeáška vlásků splnil veškerá má očekávání, stejně jako Vendelín, poskytnul z malého množství přípravku, dostatečné množství pěny, krásně provoněl vlásky a celý prostor koupelny, charakteristickou vůní heřmánku.  Vlásky po usušení jsou krásně lesklé a hebké. Když Tadeášek usínal, měla jsem neustále potřebu čichat k vláskům, úžasně voněli.  Další věc, kterou na šampónu Toník musím ocenit, je skutečnost, že synovi vydrží vlásky dlouho voňavé a svěží, nemastí se a stačí je umýt jednou za 3–4 dny.  Běžně jsem musela vlásky umývat každý den. Tadeášek se hodně potí ve vlasové části, a k večeru bylo vidět, že ho hlava hodně svědí, to už naštěstí neznáme, hned po prvním umytí se přestal na hlavě drbat.

    Když přišel čas spánku, vyvětrala sem synovi pokoj a do ovzduší pokoje v celém prostoru rozstříkala osvěžovač vzduchu Pro Miminka, vůně je to příjemná a svěží a pokoj skutečně provoněla, jestli jej zvlhčila nevím, aktuálně nejspíše ano, že by byl vzduch zvlhčený delší dobu, to jedním nastříkáním není nejspíš možné, k tomuto by bylo nejspíše potřeba užít nějakého difuzoru, který by v pravidelných intervalech rozstřikoval látku do ovzduší. Nicméně já jsem z osvěžovače měla příjemný pocit, vůně je skutečně uklidňující a zpříjemní dítěti usínání. Když se Vašemu dítěti nebude chtít spát, tak ho to určitě neuspí, to ale nikdo od přípravku tohoto charakteru ani nemůže očekávat.

    A nakonec krém Olinka. Hned s příchodem balíčku se venku dost ochladilo, a tak se nám vytvořili ideální podmínky pro vyzkoušení Olinky. Olinka má neutrální vůni, nemohu o ní říct, že mi voní ale určitě mi není nepříjemná. Oceňuji na ní, že po aplikaci na tváře nejsou lepkavé, krém se krásně vpije do pokožky a vytvoří na ní film, navíc synovi mazání krémem vůbec nevadí, běžně si obličej namazat nenechá, dokonce před procházkou a ne, jen před ní, zamnou přijde s krémem v ruce a dožaduje se namazání obličeje. Shodou náhod se mu v koutku úst pár dní

    před doručením vytvořila opruzenina a nechtěla se hojit, po třech dnech mazání krémem však krásně začala hojit a dnes po týdnu pravidelného užívání, skoro není poznat, že syn měl nějaký problém. Vyzdvihnout bych chtěla dávkovač krému, který se jednoduše ovládá, pouhým jedním stisknutím si dávkujete přesné množství krému, který momentálně potřebujete.

    Pokud mám nějak shrnout celé testování, tak mohu jednoznačně říct, že výrobky splnili plně mé očekávání, není nic, co bych vytkla, určitě se nejedná o poslední výrobky, které jsem od této společnosti měla doma.  Nelze označit výrobek, který byl ze všech 4 nejlepší, všechny byly pro svůj účel použití skvělé. Za sebe a svého syna mohu jedině doporučit.

    Společnost Nobilis Tilia, znám, nachází se v obci Krásná Lípa v rekreační oblasti Vlčí Hora, kde jsem nějaký čas žila se svým přítelem. Obec se nachází v katastru Národního parku České Švýcarsko. Pokud máte rádi přírodu a budete se v okolí pohybovat na svých turistických toulkách, doporučuji navštívit přímo společnost Nobilis Tilia, která zde má opravdu krásnou prodejnu s čajovnou a příjemným personálem.  Nevím, jak popsat atmosféru místa, to si člověk musí vyzkoušet sám, obzvlášť to pocítí člověk z velkého města.

    Testování nás moc bavilo a rádi se opět do nějakého projektu zapojíme 🙂