3…. 2….1….

    K dostání jsou další novinky z dílny #nuk. Jsou to dudlíky z oblíbené ⭐️STAR⭐️ řady s motivy Medvídka Pú a Velkolepého Tygra.
    👉🏻Dudlíky seženete ve dvou velikostech 0-6m/6-18m a v zeleno-bílé kombinaci💚🤍. Aby se tyhle “hvězdy” nikam nezatoulaly, lze je doplnit stejně roztomilou stuhou s Púem.🫶🏻
    * Star dudlíky jsou pro 99% miminek tou nejlepší volbou (nezávislý průzkum trhu, Německo 2020)

    📲K zakoupení on-line:

    🛍️https://www.malvik.cz/NUK-Dudlik-Star-silikon-0...

    🛍️https://www.kupplenky.cz/dudliky-2/nuk-dudlik-s...

    Krásný den, dámy🤍💚🤍
    Renča&NUK

    #nuk #dudliky #medvidekpu #disney #star #pro_miminko

    vonrataj
    21. srp 2023    Čtené 117x

    “A kojíš?”

    Nejspíš jste už zaznamenali, že v srpnu probíhá každoročně mezinárodní týden kojení. Týden je pro toto téma dost možná málo, protože to, kdy se miminko rozhodne přijít na svět, je věc, která je na jednu stranu tak trochu alchymie, nebo je to dáno pevně…. Ale rozhodně se rodí po celý rok a v každém ročním období (naštěstí).

    Zdroj: pixabay.com

    Já jsem si zažila, milé koníkovky, taky své….

    Pamatuju si, když jsem porodila Viktorka, že jsem se těšila, až mi ho poprvé přiloží, jaké to bude. Byl to tak silný moment…. Malé měkké tělíčko, na ten zkoumavý pohled “tak ty jsi moje máma”, nikdy nezapomenu. Nemohl ze mě spustit oči, prostě láska na první pohled…!

    Ano, kojení spouští hormony a hormony kojení. Jde to ruku v ruce. Doteky a vzájemná blízkost také laktaci podporují. Vyplavují se endorfiny - hormony štěstí, oxytocin - hormon lásky. Samotné kojení v šestinedělí pomáhá zavinování dělohy po porodu a odlučování zbytků placenty. Ale stejně tak může docházet k hormonální dysbalanci. Jak se říká - těhotenství a šestinedělí je jedna velká hormonální smršť (a to teď nechci nastávající maminky vůbec strašit).

    Vy, které jste to zažily, mi asi dáte za pravdu, že začátky s miminkem nejsou vždy jen sluncem zalité. Třeba u porodů sekcí (tedy císařem) je vyšší riziko vzniku “poporodního blues” - termín pro poporodní depresi.

    Zažila jsem si porod klasický, vaginální, spontánní. Ale i plánovanou sekci, která se sice naplánovala, ale Adélka se nakonec rozhodla přijít podle sebe. A tak jsem skrz polohu plodu (Adélky) nemohla rodit spontánně a nastala sekce akutní. Jsme holky šikovné a taky že jsme to všechno zvládly.

    Zdroj: pixabay.com

    💡TIP: Upozorním, že i u císaře si můžete s sebou vzít porodní plán. Přála jsem si bonding, přiložení Adélky k prsu po porodu, ikdyž jde o sekci, anestezii mi dovolili spinální (pacientka zůstává při vědomí, přičemž od pánve k dolním končetinám nic necítí). Dvakrát však podtrhuji, že záleží na stavu matky i dítěte i na samotné porodnici a operačním týmu.

    Každopádně - kojit jsem začala hned, jak to bylo možné. Když odezněla anestezie a přišla jsem k sobě. Adélka byla úžasná! Sice jsem byla bolavá, ale mít ji u sebe mi vše vynahradilo. Jak to bývá, nejhorší období na kojení, alespoň pro mě byly ty dny propouštěcí do domácího prostředí, kdy se místo kolostra (mleziva) začíná tvořit mateřské mléko ve své pravé podobě.

    Jestli ještě nebolí, tak brzy bolet začnou namáhané bradavky, které bývají popraskané, nalitá prsa pnou…. S Viktorkem se mi udělal zánět, z babských rad nepomáhalo nic! Zachránila mě až odsávačka mateřského mléka před antibiotiky. Pomáhá také odstříkávat mezi kojením do úlevy, přikládat dítě při kojení ve směru, kde se dělá zatvrdlina v prse (zánět), přiložit tvaroh nebo zelný list, či zkusit teplý či studený obklad. Pokud jsou teploty a prso je začervenalé, chce to navštívit lékaře, který zánět rozežene antibiotiky, která jsou sloučitelná s kojením. Takže nebojte, poradit si se zánětem se vždy dá.

    Zdroj: pixabay.com

    U Adélky jsem už věděla a odstříkávala tzv. do úlevy. Zánět se sice nerozjel, zato u mě začaly pracovat hormony a úplně jinak, než bych čekala. I já jsem si prošla obdobím poporodní deprese. Přišlo slzavé údolí a výčitky, doma tříleťak a ten to měl teprve těžké, když doteď se o nic dělit nemusel. Hlavně o maminku ne. Naštěstí se vše brzy ustálilo a rozkolísané hladiny se vrátily do pomyslné roviny. Uf!

    Nikdy jsem ale nepomyslela na to, že bych kojit přestala. Přičemž plně respektuji všechny mámy, které kojit z jakéhokoli důvodu přestaly. 

    💡TIP: Slyšeli jste o Bachových esencích? Kapky na přírodní bázi pomáhající řešit např. akutní stresové stavy, strachy a jiné emoce. 

    No a po čem tedy sáhnout, když už jste v rozjetém kolotoči?

    V první řadě si pořiďte nějaký vhodný krém na bradavky, který pomůže s jejich regenerací, než si zvyknete vy i ony.

    A dále si pojďme říct, jak si kojení zpříjemnit a usnadnit spolu s kojícími pomůckami od #nuk.❤️

    Kojící prsní vložky - využijete je všechny. Jsou diskrétní, hygienicky samostatně zabalené, prostorné a extra savé. Mají lepící proužek pro jejich snadné uchycení, aby ve spodním prádle necestovaly (třeba i v noční košili). Uživíte je jak na začátku, tak na konci kojení, kdy může docházet k samovolnému spouštění MM.

    Silikonové kojící kloboučky - ty pomohou v případě, kdy kojení bolí nebo máte již bradavky rozpraskané a potřebují delší čas k regeneraci. Mnohdy se stane, že se na bradavkách usadí kandida (mykóza), vlivem vlhka atp., která také znepříjemňuje nejen mamince, ale i miminku kojení, protože se může usadit v dutině ústní miminka z působit tzv. Soor.

    Sběrné sáčky na MM - tady je to celkem jasné. Sáčky jsou vhodné do lednice i mrazáku. Nedají se protrhnout a disponují dvojím zipem pro důkladné uzavření. Navíc je můžete snadno popsat. Nezapomeňte, že MM z uchované v lednici vydrží xx hodin, kdy je ještě použitelné, kdežto MM uchované v mrazáku vydrží XX dní a po jeho rozmrazení je určeno k okamžité spotřebě.

    Elektrickou odsávačku MM Nuk Nature Sense - tato odsávačka je skvělý pomocník a při jejím pořízení najdete uvnitř vše potřebné! Sběrná nádoba na mléko tvoří rovnou kojenecká lahvička z řady Nature Sense. Takže stačí odsát mléko, uzavřít jej v lahvičce a buď rovnou podávat nebo uchovat opět v lednici.

    Má několik programů, kdy nejprve simulujete slabším podtlakem začátek kojení, kdy se stimulují mlékovody a spouští se laktace. Jakmile máte mlékovody nastimulovány a vidíte, že se začíná MM v nádobce sbírat, přidáte si pohodlně dle potřeby sílu podtlaku a odsávání je tak produktivnější. Odsávačka je extra tichá, takže nebude rušit, vás, miminko, ani okolí. Měří také čas kojení, který se hodí, pokud chcete odsávat např, z obou prsů stejně dlouho.

    NUK Welcome set - není sice pomocníček pro kojení, ale je to věc, kterou upotřebíte klidně již v porodnici a najdete v této krásné taštičce potřebné maličkosti pro péči o miminko:

    • ortodontický silikonový dudlík NUK Genius “My first NUK“ (0-6 měsíců)
    • NUK ochranný box na dudlíky pro hygienické skladování
    • NUK dětský kartáč na vlasy s extra měkkými nylonovými štětinami
    • NUK dětské nůžky na nehty s krytem
    • NUK Classic + Chladivé kousátko pro dvojí úlevu při prořezávání zoubků (3 měsíce+)
    • NUK Set tréninkových kartáčků – zubní kartáček a masážní kartáček v nových moderních barvách s bezpečnostní zarážkou (6 měsíců+)
    • nylonová taštička v neutrálních barvách

    Závěrem bych možná jen připomněla to známé klišé, že spokojená maminka = spokojené miminko. Jde jen o to, jak si k té spokojenosti společně najít cestu. NUK vám bude na ní skvělou oporou.❤️

    Krásné letní dny plné pohody přeje všem

    Renča&NUK

    vonrataj
    31. kvě 2023    Čtené 126x

    Vyzrajte na pitný režim s NUK! Přináším vám rychlý přehled lahviček.

    Tímto článkem bych vám chtěla trochu usnadnit orientaci v lahvičkách od NUK, které vás pohodlně provedou pitným režimem a pomohou s osamostatněním se vašich dětiček v oblasti přijímání tekutin. 

    Asi se i vám stalo, kór u prvního dítěte, vnoučete nebo když vybíráte vhodný dárek dítku kamarádky, že přemýšlíte, “od kdy - do kdy” tuhle lahvičku používat? Pomohu vám ušetřit jak čas, tak vám usnadnit hledání, protože právě teď máte, doslova pod nosem, srovnání, díky kterému se nestane, že v praxi nebudete vědět, po čem sáhnout. 🙂

    “S lahvičkami NUK Vás žízeň nepřekvapí”

    Slogan, jako fakt. Lahvičky od NUK jsou stejně oblíbené, jako jejich dudlíčky (pamatujete na nedávno zveřejněnou studii dudlíků? https://www.modrykonik.cz/blog/vonrataj/article... ).

    Na této grafice máte přehledně vyobrazeny jak lahvičky, tak věkové rozpětí, kdy je použít. Jedná se o (zleva) NUK Mini Magic Cup, NUK Magic Cup, NUK Active Cup, NUK Kiddy Cup a NUK Sports Cup.

    NUK Magic Cupy mají 360° pitný okraj. Mini Magic Cup je vhodný od cca půl roku věku a má menší obsah 160ml. K tomu postranní madla pro pohodlné uchycení těch nejmenších ručiček. NUK Magic Cup je větší s obsahem 230ml a vhodný pro děti od 8. měsíce věku.

    NUK Active Cup - jeho hlavní předností je obsah 300ml a měkké silikonové pítko.

    NUK Kiddy Cup - disponuje obsahem 300ml a tvrdým “ohryzuvzdorným” plastovým pítkem.

    NUK Sports Cup - ten je ze všech největší, pije se z něj silikonovým push-pull pítkem a vejde se do něj krásných 450ml. Mohou z něj pít děti od 24m.

    NUK má samozřejmě lahviček v nabídce mnohem, mnohem víc. Některé jste mohly vidět v průběhu času již u mě na blogu. Dalším se budu teprve věnovat, takže stačí sledovat nadále, co se děje u mě na blogu a o nic nepřijdete. 🙂

    Pokud máte s některými lahvičkami zkušenost, budu ráda, když se o ni podělíte v Centru recenzí. Nebo tady na Modrém koníkovi označíte svůj příspěvek hashtagem #nuk.❤️

    Hodně zábavy s lahvičkami od #nuk a dostatečný pitný režim přeje Renča!😊

    vonrataj
    29. zář 2022    Čtené 508x

    Soutěž s NUK o mycí balíček

    Konec září máme za dveřmi a to je ten správný čas na vyhlášení soutěže s #nuk. Nebo také na pouštění draka! 

    Ať už tak, či tak, můžete si se mnou zasoutěžit o 2 krásné balíčky, ve kterých naleznete:

    🎁NUK Odkapávač na láhve a příslušenství

    🎁NUK Mycí prostředek na lahve a savičky

    🎁NUK Kartáč na lahve 2v1

    Co je třeba pro splnění podmínek udělat? 

    👍🏻Olajkujete tento příspěvek. 

    ✌🏻Odpovězte do komentáře na soutěžní otázku, z jakého materiálu je vyrobena láhev mycího přípravku? Nápovědu naleznete zde. 

    Soutěžit můžete ode dneškado půlnoci 5.10.2022. Poté vylosuji 2 výherce, které kontaktuji soukromou zprávou.  

    Budu se těšit na vaše komentáře a hodně štěstí.🍀

    Renča😊

    ⏭Je tady další pokračování setů z dílny #nuk. 🫘V pořadí třetí, který takto vzešel, je peckovní set z “kouzelného hrníčku”. Je jím z řady NUK Evolution Cup - NUK Minimagic Cup 3v1.

    🔁Něco málo si o magických hrníčcích od NUK můžete připomenout zde 👉🏻https://www.modrykonik.cz/blog/vonrataj/message/magic-cup-a-mini-magic-cup-tohle-jsou-503bmq/

    V tomto setu najdete menší provedení Magic Cupu a využití najde hned 3x!

    1️⃣Hrneček NUK Mini Trainer Cup s ergonomickými držátky
    ✊🏻od 6 měsíců
    ✊🏻usnadní přechod miminka z lahvičky k hrníčku
    ✊🏻měkké pítko je šetrné k dásním a partu v ústech
    ✊🏻bezpečný proti vytečení
    ✊🏻ergonomické úchytky pomohou ke snažšímu držení i těm nejmenším
    ✊🏻v setu spolu s hygienickým víčkem

    2️⃣Hrneček NUK Mini Magic Cup s 360° pitným okrajem
    🪄 360° pitný okraj podporuje pití dětí, jako z klasického hrníčku - po celém jeho obvodu
    🪄bezpečný proti vytečení díky silikonovému disku
    🪄díky své velikosti je hrníček kompaktní a velmi dobře se drží (což můžeme s Adélkou potvrdit)
    🪄hrníček je vhodný i pro kojence (od 6 měsíců), neboť i z tohoto typu hrníčku mohou stále využít princip sání
    🪄i zde naleznete hygienické víčko

    3️⃣Pitný okraj NUK
    🥛pro děti od 12 měsíců
    🥛podporuje pití z otevřeného hrníčku
    🥛tento okraj zkombinujete s dalšími hrníčky z řady NUK Evolution Cup (např. NUK Magic Cup 230ml)

    🔝Malý souhrn na závěr:

    ✔️Extra malý a praktický - podporuje samostatné pití
    ✔️1x hrneček NUK Mini Trainer Cup, 1x hrneček NUK Mini Magic Cup, 1x pitný okraj NUK
    ✔️Flexibilně kombinovatelné nástavce na pití
    ✔️Pojme 160 ml tekutiny, pro děti od 6 měsíců
    ✔️Robustní hrneček z polypropylenu, bez BPA

    Určitě velmi ráda i tento set doporučím, protože s magickými hrníčky máme velmi dobrou zkušenost a jsem s ním spokojené obě - já i Adélka.💜

    Samozřejmě i na tento set se vztahuje v období od 12. do 18.9. na notino.cz 20% sleva. Přímý odkaz zde🛒👉🏻https://www.notino.cz/nuk/mini-cups-set-hrnek-3...

    Tak příjemné nakupování🙌🏻😉

    Připomínám, že do dnešní půlnoci můžete ještě stále soutěžit o krásný balíček produktů #nuk.😊
    Více info zde 👉🏻https://www.modrykonik.cz/blog/vonrataj/article/velka-srpnova-soutez-s-nuk-4yo3y7/

    Dnes připomínám probíhající akci na www.feedo.cz , kde můžete do konce srpna výhodně zakoupit vybrané produkty #nuk.😊

    Srpen - měsíc kojení s NUK
    Polovina prázdnin se již přehoupla a s ní se nám přikulil i srpen.🌾🌞 Léto je v plném proudu a my jsme si s #nuk pro vás připravili nádherné téma. Možná jste zaregistrovali, že probíhal týden kojení.🤱🏼 S námi si ho nyní opravdu užijete, protože se mu budeme věnovat celý měsíc.🌝
    Můžu vám slíbit, že se máte opravdu na co těšit!
    Budeme vám průběžně přinášet tipy, kde výhodně pořídíte pomůcky ke kojení.🛍
    A mj. pro vás chystáme opravdu, ale opravdu krásnou soutěž!🎁
    Nezapomeňte proto sledovat můj blog, ať vám nic neuteče.🤩 Ráda vám také poradím s čímkoli, co se bude týkat produktů od #nuk.🤗

    Krásný den všem, Renča🌸

    vonrataj
    Zpráva byla změněna    30. črc 2022    

    Tenhle týden jsme byli na Lipně tolikrát, že vám k tomu sepíšu asi článek.🙃
    Dneska jsme vyrazili na okružní plavbu lodí.⛴ 👨‍✈️ Moc si to užíváme!🤩

    Při té příležitosti bych vám ještě ráda připomněla, že můžete víkend a celé pondělí využít pro zapojení se do štědré soutěže o skvělý mycí prostředek #nuk.🧼💚♻️

    🎁Soutěž🎁 najdete s kompletními podmínkami na mém blogu nebo si na ni klikněte přes link zde 👉🏻 https://www.modrykonik.cz/blog/vonrataj/message/soutez-o-myci-prostredek-nuk-pozor-e4a8qs/

    (3 fotky)

    Dnešek se nesl ve znamení “čapnout příležitost za pačesy” a urvala jsem si svou chvilku pro sebe.🚴🏼‍♀️❤️ Po asi roce, miluju, když si můžu vyčistit hlavu. 🧠 Bez dětí, jen já, like a bird set free.😍

    Už pro vás ale chystám další počteníčko + vyhlášení soutěže o hrníčky #nuk.😊

    “Bude hic, Cecilko, hic bude. Václavka řídící to ladí do sopránu.”

    Posílám vám alespoň takto malé svlažení🧊😀☀️ a připomínku, že do☝🏻čtvrtka 30.6.☝🏻 můžete soutěžit o magické učící hrníčky #nuk. A to u mě na profilu, kde najdete kompletní podmínky soutěže:

    https://www.modrykonik.cz/blog/vonrataj/message/soutez-o-magicke-ucici-hrnicky-nuk-0vsdh2/

    Nebo přímo přes Modrého koníka v sekci Soutěží a můžete svou šanci na výhru zvýšit.🤩

    Dáte si se mnou malý kvíz?🤩 Tentokrát z historie značky #nuk. Nebude to nic těžkého😉

    Otázka zní - ve kterém roce a státu byla firma NUK založena?

    Nápovědu najdete na https://www.nuk.cz/cs_cz/o-nas/pribeh.html

    Každé z vás, která napíše odpověď pošlu💙😊