konik_testuje
    21. říj 2021    Čtené 72x

    Aromaterapeutická kosmetika je to, co potřebujete

    Podle čeho máte ve zvyku vybírat dětskou kosmetiku? Podle pěkného obalu, doporučení, složení či jen tak, pocitově? A co tak objevit tajemství aromaterapeutické kosmetiky, která se nejen postará o voňavou a jemnou pokožku vašeho děťátka, ale zároveň dokáže rozvíjet jeho smysly?

    Do naší redakce tentokrát zavítala veselá posádka zvířátek. A kdo by této partičce poskytl lepší domov než naše malé ratolesti, které se s nadšením ujaly tohoto voňavého testování? Společně jsme se tedy podívali na zoubek dětské řady přírodní kosmetiky Nobilis Tilia2, a to konkrétně Matyldě, Emílkovi, Míšovi a Ríšovi. 

    Pro nejmenší pouze to nejjemnější

    Určitě se mnou budete souhlasit, když řeknu, že není nic jemnějšího a voňavějšího než pokožka miminka. Právě proto je důležité dopřát jí tu nejlepší a nejkvalitnější péči. V portfoliu dětské přírodní kosmetiky Nobilis Tilia najdete nejen neparfémované jemné oleje, ale i aromaterapeutickou kosmetiku. Aromaterapie podpoří smysly vašeho miminka a přispívá k jeho fyzické i duševní pohodě. Právě čich je u miminek nejdůležitějším smyslem. Vhodně zvolené éterické oleje dokáží miminko uklidnit, uvolnit či mu zlepšit náladu. Kvalitní složení bez parabenů, syntetických tenzidů, barviv či parfemace se postará o promaštění a vyživení dětské pokožky.

    Hned na úvod je třeba poznamenat, že aromaterapeutická kosmetika je vhodná pro každodenní péči od 9. týdne věku miminka. Do té doby se nedoporučuje používat žádné kosmetické přípravky, protože pokožka novorozenců je jemná, citlivá a opatřena ochrannou vrstvou, kterou není radno narušovat.

    Dětský koupelový olej Říša s obsahem sójového oleje je však bez éterických olejů, proto je vhodný již od narození. Polovina polévkové lžíce oleje do koupele zanechala pokožku našeho tříměsíčního prcka hebkou a vláčnou. Jelikož je tento olejíček bez vůně, pokožka zůstala hydratovaná, přesto neztratila tu osobitou úžasnou miminkovskou vůni. Nevím jak vy, ale já jsem totálně propadla vůni dětské pokožky. Věděli jste například, že vůně novorozence přináší ženě podobné pocity a radost jako vůně čokolády? ;)

    Vodní radovánky

    Nyní střih, výměna scény a protagonistů. U mladší ratolesti vypadalo koupání jako z reklamy na šťastné a klidné mateřství. Šťastné pohledy, jemné čvachtání, radost z vody, masáž, pusinky. U staršího to koupání připomíná spíše scénář z Rychle a zběsile nebo z Kobry 11 - šplouchání, radostné výkřiky, voda všude kolem, mírná potopa a pěna až za ušima. Dětská pěna do koupele Matylda, vhodná od 9. týdne, byla jednoznačným favoritem našeho staršího potápníka. Některé přípravky do koupele mohou dětskou pokožku podráždit či vysušit. To však není případ této pěny, která prošla i zatěžkávacím testem – citlivou pokožkou se sklonem k atopii našeho syna. Směs éterických olejů z pomeranče, meduňky a koriandru harmonizuje dětskou mysl a úžasně voní! Rovněž by měla dítě uklidnit a pomoci mu s uvolněním před spaním. Toto neumím zhodnotit, neboť na našeho "divočáka" bychom museli použít zřejmě celou lahvičku. ;) Někomu se může zdát pěnění v porovnání s "drogérkovými" pěnami nedostatečné. Za nás však bylo ideální.

    Přiznávám, že pěnu do koupele jsem otestovala i já. Horká vana, pěna a dobrá kniha jsou mým ideálem relaxem. A já jsem si ho díky tomuto testování měla důvod po neskutečně dlouhé době dopřát. Během těhotenství jsem se horkým koupelím vyhýbala a od porodu jsem se k tomu jaksi nedostala. Až dosud. Možná byla moje spokojenost znásobena tou euforií z lázně samotné, ale mé pocity po půlhodině ve vaně byly nepopsatelné. ;) Moje pokožka konečně dostala to, co si zasloužila. Navíc, jelikož kojím a snažím se vyhýbat kosmetice se silnou vůní, opět jsem ocenila již zmíněnou jemnou vůni.

    Hlavně v suchu!

    Poslední kosmetický přípravek, který naše domácí posádka otestovala, byl dětský mycí olej na zadečky Míša1. Dětské jednorázové vlhčené ubrousky jsou mezi maminkami velmi populární, ale osobně po nich sahám raději pouze na cestách a "v terénu". Tento mycí olej jednoduše nastříkáte, navlhčenou utěrkou vyčistíte, a je to! Olej ve spreji s praktickým rozprašovačem zadeček nejen šetrně a důkladně vyčistí, ale zároveň díky olivovému oleji a včelímu vosku vytvoří ochranný film a bojuje tak proti vzniku opruzenin a jiných podráždění. Vyzkoušeli jsme už víc krémů, ale ty, které opravdu fungovaly, buď nevoněly moc vábně, byly příliš hutné, nebo neměly nejlepší složení. Zde máte vlastně multifunkční přípravek, který nahradí nejen vlhčené jednorázové ubrousky, ale i krém na zadeček 🙂 Jemná vůně z heřmánku římského zase zklidní pokožku v okolí plenky a vám tak zpříjemní přebalování. Neboť co si budeme lhát, sice jsou ty miminka rozkošná, ale v jejich plence to po květinkách úplně nevoní.

    Když podzim udeří vší silou

    Prosím vás, je tu někdo, kdo od září neměl nemocné dítě? Neboť já nevím, co děláme špatně, ale u nás se točíme v kolotoči nemocí, ze kterého ne a ne vystoupit. A v okruhu našich blízkých to bohužel vypadá velmi podobně. O „nudlích“ se mi už pomalu i zdá. Proto nás potěšil dětský BIO sirup s jitrocelem Emílek. Bylinný sirup vhodný pro děti od 1 roku malým marodům uleví při nachlazení a má také tišící účinek. Můj syn si mnohdy po různých sirupech stěžuje na bolest bříška, takže jsme velmi ocenili jeho účinek zlepšující trávení. Klop-klop, po tomto sirupu žádné potíže nenastaly. Oceňuji i jeho složení, které sestává z více druhů bylin, bio citrónu a bio třtinového cukru. Žádné nevhodné, nepotřebné a umělé přísady či aromata. Vyzkoušeli jsme ho přímo na lžičku, ale i do čaje. V obou případech prošel testem fajnového jazýčku, který věru nevezme na milost jen tak cokoli. A mě těší, že nemusím bojovat s jeho podáváním, takže je to v tomto případě jasná "strategie win-win", čili strategie dvojího vítěze. Nebo pěkně česky: Vlk se nažral, koza zůstala celá. A co je nejdůležitější, skutečně nám pomohl s nachlazením a s následným doléčením. Sirup budeme podávat preventivně i nadále a věříme, že tentokrát bude pobyt v školních institucích delší než pár dní. Protože je hezké mít občas doma obě děti, ale skutečně je nutné zdůraznit slovo OBČAS. ;)

    Značku Nobilis Tilia jsem sice znala, avšak dosud jsme neměli tu čest otestovat ji na vlastní kůži. Tím, že se nám dostala do rukou, se nám dostala zároveň pod kůži. U nás doma budou produkty této značky pečené, vařené. Sortiment Nobilis Tilia je opravdu obrovský a já už mám vyhlédnuté další produkty, které neprodleně potřebujeme. ;) Líbí se mi její aromaterapeutické účinky, přírodní složení, jemná vůně, a především skutečné výsledky, které lze pozorovat již po pár použitích.

    Jediným mínusem může být vyšší cena oproti běžné, komerčního kosmetice. Pokud však hledáte ve vodách kvalitní, přírodní kosmetiky, cena je skutečně přijatelná.

    P.S. Jelikož jsme během testování doma marodili, vychutnali jsme si ho naplno. Myslela jsem si, že vymýšlení aktivit mi docela jde, ale při třístépadesáté nemoci už člověku docházejí nápady a chytá se i stébla. Proto jsme testování pojali hravě, a kromě nás se testování zúčastnili i naši kámoši medvěd Brumík a jezevčík Ivan. A jak jste mohli vidět na fotkách, náramně si to všichni užili! ;)