Nedávno jsme se tady bavily o autech a slušně jsme si pokecaly (KZ měla přes 100 komentářů).

    🚗 Docela mě překvapilo, jak některé z vás vyjádřily svou nespokojenost o SUVéčkách v českých městech. Ale jasně, chápu. Česká města na ně nejsou moc dělaná.
    🚗 A já mám trochu podobný problém s řidiči pickup trucks v Americe.
    🚗 Parkovací místa jsou tady velká, přesto bohužel jsou všelijak zaparkovaná. Na silnicích je před nimi také mít odstup. Možná je to ta mentalita - Mám velké auto, jsem král silnic.

    🇺🇸🇺🇸🚗 Když se ale řekne “americké auto”, tak si rozhodně vybavím trucks. Abych je jenom nehanila...jsou samozřejmě velice praktické pro řemeslníky, farmáře a celkově pro lidi, kteří musí něco převážet. Také toho dost utáhnou - třeba obytný závěs nebo závěs s koňmi. 🚗🇺🇸🇺🇸

    A co se nějakého pohodlí a interiéru týče, mohou být velice pohodlné a uvnitř to vypadá luxusně. Vůbec to není žádné nepohodlné pracovní auto. I když samozřejmě záleží na tom, co koupíte.

    V rodině máme celkem tři trucks (švagři a tchyně). No, za sebe říkám, že já bych nic takového řídit nechtěla. Pro mámu s malým dítětem to není úplně praktické.

    A co vy, koupily byste si truck?

    #zezivota

    (4 fotky)

    Včera jsme u mě na blogu naťukly, jak draho je v Kalifornii. To mě přivedlo na myšlenku dalšího příspěvku #zezivota. Věděly jste, že na cenovkách v USA není konečná cena? U pokladny se můžete tedy divit, že po vás chtějí mnohem víc peněz. Tato informace se vám může hodit, až se třeba jednou do Ameriky vydáte.

    V téměř každém státu USA se platí daň z prodeje (sales tax). Přesná částka je vždy na daném státu, ale také county (okres) a nebo dokonce i jednotlivých městech.

    Abych vám dala příklad. V Seattle v McDonald's si chcete dát colu, kterou prodávají za $1. Do konečné ceny vám přihodí Washington sales tax, ale také Seattle a jejich county sales tax. Za takovou colu pak zaplatíte $1.10. Musím říct, že žádnou matematiku v hlavě nedělám. Prostě vím, že to není konečná částka a zaplatím o něco víc.

    Sousední Oregon sales tax nemá vůbec. Lidé, kteří bydlí poblíž hranic, pak jistě jezdí do Oregonu nakupovat a ušetří takhle peníze. Jasně, cola vás asi nezrujnuje, ale já takhle ušetřila skoro $200 na kabelce od nejmenovaného výrobce. Oregon má ale na druhou stranu třeba státní daň z příjmu, kterou Washington zase nemá. Tak jak vidíte, všude je něco. A zmíněná Kalifornie má jedny z nejvyšších daní z prodeje, příjmu, nemovitostí, prodeje alkoholu a benzínu...

    🚗Vim, ze prispevky #zezivota vas casto bavi. Dnes bych vam rada poreferovala, jak tady funguje posta. Bavime se pouze o americkem ekvivalentu Ceske posty, coz je tady USPS (United States Postal Services).

    🚗Postu rozvazi toto bile vozitko, ktere si jen tak nespletete. Vypada opravdu stare, ze 🙂.Zajimavosti je, ze ridic sedi na prave strane. To je z toho duvodu, aby mohl postu dat primo do schranky a nemusel z auta vystoupit. Posta se dorucuje kazdy den mimo nedele a velke svatky.

    🚗Vetsinu balicku vam posta necha pred vchodem do domu. Ani nezvoni. Podpis nechteji v 99%. Bydlela jsem na spouste mistech po USA a nikdy se mi nic neztratilo.

    🚗Pokud potrebujete poslat balicek nebo dopis a mate na nem znamku, tak ho muzete dat do vasi postovni schranky, zvednout praporek, ktery symbolizuje, ze posta ma neco vyzvednout. Je to prakticke, ze s tim nemusite primo na postu nebo do velkych sbernych schranek.

    (2 fotky)

    🚗Bavit se na webovce pro maminky o autech? No, proč ne! Nejsem žádný odborník na auta. Když se mě manžel jednou zeptal, jaké je moje vysněné auto, tak jsem řekla, že černý 😀. Musím říct, že dnes už mám větší přehled a jelikož se tady bez auta nehnu, tak je to poměrně důležitá součást mého života. A jelikož vás ty příspěvky #zezivota baví, tak dnes bych vám ráda nastínila, jaká auta jsou tady populární u maminek s dětmi (tři typy). Je mi jasné, že vám je vlastně ani nemusím představovat. Určitě mi také napište do komentářů, jaké jsou současné trendy u aut pro rodiče v ČR. A co řídíte vy? Vyhovuje vám vaše auto? Jaké je vaše vysněné auto?

    🚗SUV
    Asi nejčastější typ auta pro mámu. Je pohodlné a dostatečně velké, ale ne obrovské. Ideální pro rodinu a dvě děti. Já sama SUV řídím a kromě výše uvedeného se mi líbí, že sedím dostatečně vysoko a mám “přehled”. Řídím Jeep Grand Cherokee.

    🚗SUBURBAN
    Je to vlastně větší SUV. Samozřejmostí je třetí řada a dostatečný prostor v kufru. Ideální pro rodinu s více dětmi. Není neobvyklé mít tři děti. Většina takových rodin právě sahne po suburban.

    🚗MINIVAN
    Z tohoto typu auta si tady hodně lidí dělá legraci. Jste prostě typická máma, pokud tohle řídíte. Ale samozřejmě je neuvěřitelně praktické hlavně pro rodiny s více dětmi. Dveře jsou posouvací, často můžete mezi řadami pohodlně chodit a je v nich spousta místa.

    🚗Jelikož neplánujeme víc než dvě děti, zůstanu u SUV. V tom se mi řídí prostě nejlíp. Občas Mavericka převážíme i v manželově Jeep Wrangler. A také Tesla, což je sedan. V těch sedanech se prostě necítím. Obzvlášť s malym. A ve Wrangleru je to takový drncavý :D.

    (3 fotky)