icon

Je rozumné brát HA na špatnou pleť?

rajecka
4. dub 2018

V pubertě jsem měla velké problémy s pletí a nic nepomáhalo, tak mi hned v 15-ti dali antikoncepci a tu jsem brala nepřetržitě 10 let, porodila dvě děti a vrátila se k ní automaticky zpět. Po novém roce jsem ale uvážila, že je to asi zbytečné jí brát, protože naše frekvence je dost nízká 🙂 a i kdybych náhodou otěhotněla, tak by nám to zas tak nevadilo. No a pleť se mi zase strašně zhoršilo, mám pupínky, dělají se mi i boláky na krku, strašně se mastí a nejen obličej, ale i třeba záda, nebo vlasy. Nejsem ten typ, který nějak extrémně řeší jak vypadá, ale samozřejmě mi to není příjemné mít v 31 letech beďary 🙂 Chtěla jsem si vygooglit nějaká rizika a vedlejší účinky HA, ale nic moc co by mě přesvědčilo, že je to špatné jsem nenašla, všude se dočtu jen o možném riziku trombózy a naopak se vychvaluje, že snižuje riziko rakoviny.Co se týče nálady nebo libida nepocitovala jsem rozdíl když jsem brala a nebrala. Jaký je Váš názor?

priefi
•
4. dub 2018

@rajecka a jakou mas stravu? Kdyz prehanim se sladkym, tak moje telo je sam bedar, kdyz uberu a zamerim se na zeleninu, je plet hned lepsi 😉 Co se tyce HA, doporucuji to probrat s dr.a nechat si udelat krevni testy, zda jsi ok a zda Ti HA neuskodi (nekteri dr.tyto testy predem nedelaji), pak HA se meni i s vekem, takze taky doporucuji probrat s dr.

lv
•
4. dub 2018

Co kožní, tam docházíš s akné? Dřív se antikoncepce psala, v minulém století, když jsem byla mladá ( 🙂 🙂 🙂 ) brala každá druhá Diane 35 kvůli pleti, teď už to neslýchám.

vendelinka08
•
4. dub 2018

Antiko bych nebrala a zkusila to resit jinak. Stravou..kosmetikou. Neverim..ze je antiko tak uzasna a uz vubec ne..ze je to lek na plet. Jsou to hormony..ktere musi nejak ovlivnovat telo. S tim s nizovanim rakoviny...tomu moc neverim. Takze to je muj nazor...prve bych to zkusila jinak.

janinkadodinka
•
4. dub 2018

Urcite jenom kvuli pleti bych nebrala. Jsem jedna z tech,ktera diky HA prodelala hlubokou zilni trombozu dolni koncetiny a za me nikdy vice,nestoji to za to. Nejenom, ze me zachranily za 5 min 12 pred embolii,ale vsechny ty injekce,leky na redeni krve,kompresni puncochy,otoky,2 roky leceni a nasledky...nestoji to za to,dnes uz jsou mysljm jine moznosti,jsk zlepsit plet.

lennus
•
4. dub 2018

Vše jde zevnitř, lze zkusit zaměřit se na stravu a taky bych mrkla na psychosomatiku. Za mě je HA svinstvo a jen schová vnější příznaky.

sahrazad1
•
4. dub 2018

@rajecka nerozumné. Kvalita pleti vždy souvisí s kvalitou střev. Tedy, vyčistit tělo, je jaro, ideální doba pro například aloe vera, chlorellu, kopřivu aj. K tomu samozřejmě kvalitní strava, jak holky psaly výše, žádný cukr 🙂, dost zeleniny, trocha ovoce. Pozitivní nálada a slunce.

normalnimatka
•
4. dub 2018

umělý hormony nikdy nejsou rozumný.
pleť řeš od příčiny, pokud máš pořád problémy. kožní věci jsou jen odrazem sraček uvnitř těla.

já bych HA do pusy nevzala. z různejch důvodů. třeba i proto, že čůráš ženský hormony, který se nedaj odstranit z pitný vody a to, že pak těma hormonama jsou krmený i muži a kluci, opravdu není ku prospěchu.

a nějaký testy u doktora, jesi je pro tebe HA v pohodě, to stejně nic neřeší. tam nic nezjistěj, max. kdybys měla játra fakt na sračku, tak ti řeknou, že asi ne-e, to samý blbá srážlivost a tak, ale jinak to nikdo moc neřeší. ale nejsou to neškodný lentilky.

kafr
•
5. dub 2018

Jako bych slyšela švagrovou (jen ty děti ještě nemá).
V pubertě ji nasadili ha, strašné problémy s akné, zjizvený obličej. V 25 ji vysadila a vše bylo zpět (= ha na pleť není léčba, jen maskování příznaků jiných problémů).
Řešení: vše je stravou! Vysadila lepek, cukr a mlíko. Lepek teď může omezeně- nafoukne se, mlíko vůbec (i buchtu peče z vody, ani sýr, máslo...), cukr se snaží nahrazovat (melasa apod.) Nepoužívá denní krém, ale podkladovou bázi od Nivei - nezatěžuje tolik. Pleť má daleko lepší.
Alergie diagnostikované nemá, vypozorovala to sama.
Takže jak už psaly holky, vše je ve střevech.

hankaros
•
6. dub 2018

Jak je psano vyse, zkus si udelat testy na potravinovou alergii/intoleranci, v zakladu jsou volne dostupne (lepek, mleko, vejce,..). Pokud budou pozitivní, resila bych s alergologem, do jake miry je to vazne. Tam bych zacala.

lutu11
•
6. dub 2018

Měla jsem pořád problém s pletí. Po vysazení cukru a pečiva se mi za 2 týdny všechno vyčistilo. Tak zkuste...třeba to pomůže i vám.

980monika
•
6. dub 2018

Rozumné to není,jsou to hormony a ty jsou vždy škodlivé,já je mám zakázané kvůli riziku rakoviny.

teatime
•
6. dub 2018

Znáte ten vtip? Na ulici stojí stánek s párky v rohlíku. Jednoho dne se na druhé straně ulice objeví obchod se zdravou stravou, nad jehož výlohou je velký nápis: "Jezte u nás a umírejte později". Hned dalšího dne je nová cedule i na stánku s párky v rohlíku, která hlásá: "Jezte u nás a umírejte šťastní." 😉

bayt
•
6. dub 2018

@rajecka Měla jsem HA kvůli špatné pleti asi od šestnácti. Pak jsem to chtěla ve dvaceti vysadit a nedařilo se. Akné se vrátilo, snad ještě horší, a k tomu mi vypadávaly vlasy. Ale pak jsem zhruba rok až dva postupně ty hormony snižovala. Brala jsem postupně HA s nižším a nižším množstvím hormonů, nakonec jsem tu nejslabší brala obden...a akné už se nikdy nevrátilo.

vineta
•
6. dub 2018

Trombózu bych zrovna nepodceňovala, patřím k těm, které si jí díky HA prošly, a to i přesto, že nemám genetický mutace. Těch trombóz opravdu není málo. Pleť bych řešila úpravou stravy.

cesnecka
•
6. kvě 2018

No a ja jsem ten samy pripad co zakladatelka. Plet katastrofa a o strevech to neni. Kvuli synovi vysazene mleko, sladkosti, strava "jako ze zurnalu" a plet katastrofa. Nebavime se o par pupincich co zamaskuje make up, ale o bolacich po celem obliceji, krku, zadech vystrihu. Krome toho ze mne je to velmi neprijemne, tak to nebudi ani dobry dojem u pacientu kteri ke mne chodi. To si pak mysli ze je mi tak 18😂. Pokud nemate trombofilni rizika, HA vas nijak negativne neovlivnuje a vy se citite sama lepe, proc ne. Muzete zase zkusit pozdeji vysadit, treba uz se akne neobjevi😉ale jak ja vam rozumim!